Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 5.0
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 5.0
Temo vidijo: vsi
harmonkar9 ::
Stabilen proračun, aha. To je tisto, ko si na absolutni zgornji meji, kolikor EU še dopušča
Levaki imajo posebne nepoštene ugodnosti, da jim EU dopušča skoraj povprečno EU javno porabo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
nejclp ::
Stabilen proračun, aha. To je tisto, ko si na absolutni zgornji meji, kolikor EU še dopušča, obenem pa za naslednji dve leti sprejmeš proračun, ki predvideva vsako leto 2 miljardi novega zadolževanja. Temu na levi rečete stabilen proračun? Ne rabiš ti linka, ker dobro veš o čem je govora. Norčuješ se lahko tam na svojem vrtu iz enakomislečih.
Tvoja težava je, da si tako prepričan v superiornost na levi in skrb za lastno rit (kar smo že nekje slišali kajne?), da misliš, da ti ljudje kontiramo in odgovarjamo zaradi jajota. Sploh nisi sposoben dojeti, da se zgolj borimo za svoje pravice in svoj obstoj v situacijah, ki jih na majhnih ljubljanskih vrtičkih niti poznate ne, kaj šele, da bi jih doživeli. Ampak pri vas je vse kar ruši enoumje leve vlade povezano z jajotom, potem pa dobimo take komentarje tipa, vse kar nisem jaz, je jajo.
ne mi zamerit, ampak ni bistvene eazlike med jajotom, vrtovcem in logarjem, kar se fiskalne odgovornosti tiče
plus ne mi zamerit zarad chat gpt, roke mi krvavijo, ker nisem uporabil rokavic:
📊 Države EU v postopku EDP (podatki iz januarja 2026)1. 🇦🇹 Avstrija – postopek odprt julija 2025 zaradi primanjkljaja okoli 4,7 % BDP; cilj zmanjšanja do 2028.
2. 🇧🇪 Belgija – postopek odprt julija 2024; še v teku z novimi priporočili do 2029.
3. 🇫🇮 Finska – postopek odprt januarja 2026 zaradi 4,4 % primanjkljaja; cilj zmanjšanja do 2028.
4. 🇫🇷 Francija – v postopku od julija 2024; rok za ureditev do 2029.
5. 🇭🇺 Madžarska – postopek odprt julija 2024 zaradi visokega deficita. 6. 🇲🇹 Malta – v postopku od julija 2024; namen zmanjšanja primanjkljaja do 2027.
7. 🇵🇱 Poljska – v postopku od julija 2024; cilj zmanjšanja do 2028.
8. 🇸🇰 Slovaška – v postopku od julija 2024; cilj zmanjšanja do 2027.
9. 🇷🇴 Romunija – v postopku že od aprila 2020; primanjkljaj presega 3 % in postopek ostaja odprt.
un marksistični levak v videu pravi, da je večina teh rezala davke, podobno kot to oredlaga jajo, vrtovc in "neodvisni, sredinski, še nikoli ni slišal za jajota", logar
Daniel ::
Ravno zato je pa treba zadeve debirokratizirati in te ljudi, ki so sedaj skriti po pisarnah poslati na delovna mesta kjer delovne sile primanjkuje. Vem ja, slabše so plačana. Mogoče bo potem več interesa, da se solidno plača stvari, ki so nujne za življenje, kar pretirana zbirokratiziranost plačana na osnovi "izobrazbe" ni.
Ravno zato je pa treba zadeve debirokratizirati in te ljudi, ki so sedaj skriti po pisarnah poslati na delovna mesta kjer delovne sile primanjkuje. Vem ja, slabše so plačana. Mogoče bo potem več interesa, da se solidno plača stvari, ki so nujne za življenje, kar pretirana zbirokratiziranost plačana na osnovi "izobrazbe" ni.
Gotovo bo več interesa, da se bolje plača stvari, kjer zdaj primanjkuje delovne sile, če bo prišlo več kadrov in je ne bo več primanjkovalo. Tako prosti trk deluje
Daniel ::
Kadrov imamo dovolj, ampak težkih del ne bojo delali medtem, ko se jim iz pisarn za 0 odgovornosti in dvakratno plačo smejejo.
Kadrov imamo dovolj, ampak težkih del ne bojo delali medtem, ko se jim iz pisarn za 0 odgovornosti in dvakratno plačo smejejo.
Ko pa bo več ljudi pripravljeno delati težka dela, bodo pa plače za njih višje. Večja ponudba delovne sile zviša ceno delovne sile, preprosta prostotrkovska logika.
Zgodovina sprememb…
Aaaa, zato plače birokratom rastejo, ker jih je kot listja in trave :)
Ja, pri fizičnih delavcih bo ista prostotrkovska logika, zato je treba birokrate samo prestavit iz pisarne na teren, da jih bo tam več.
Zgodovina sprememb…
bbbbbb2024 ::
Ne pernati sploh ne kompenzira.![]()
To da stranka Gibanje Svoboda nima programa volitev je... več kot spodrsljaj.
To je točno to, kar sem rekel, ob volitvah 2022, ko se spomnim, da je golob mahal s kupom papirjev. Sem si rekel, če je to program, sem jaz papež. To ima verjetno star telefonski imenik. Kasneje se je pojavilo nekaj na internetu.
No, sedaj se je pokazalo točno to. Nimajo programa za volitve. Za 2026.
bbbbbb2024 je izjavil:
Ne pernati sploh ne kompenzira.![]()
To da stranka Gibanje Svoboda nima programa volitev je... več kot spodrsljaj.
To je točno to, kar sem rekel, ob volitvah 2022, ko se spomnim, da je golob mahal s kupom papirjev. Sem si rekel, če je to program, sem jaz papež. To ima verjetno star telefonski imenik. Kasneje se je pojavilo nekaj na internetu.
No, sedaj se je pokazalo točno to. Nimajo programa za volitve. Za 2026.
Morali bi imet nekaj, ker jih volivci še ne poznajo, to je res velika sramota, da nimajo nečesa, kar bi lahko domoljubi prebrali letos, da se odločimo, zakaj jih ne bomo volili. Že 2022 so blefirali, da imajo program za 8 let. Verjetno trenutno živčno copy-pastajo 30 % od Levice, 50 % od SD in 20 % od Logarja, torej Gospoda Janše.
LeQuack ::
Ja, vizija je sužnjelastniški sistem, kjer porabniki proračuna zasužnjijo ostale in jih prisilijo, da jim plačujejo denar, če ne nad njih pošljejo policijo in vojsko.
Quack !
ripmork ::
bbbbbb2024 ::
Ja, vizija je sužnjelastniški sistem, kjer porabniki proračuna zasužnjijo ostale in jih prisilijo, da jim plačujejo denar, če ne nad njih pošljejo policijo in vojsko.
Kaj zdaj, a mi gremo nazaj po družbeno političnih sistemih, naprej, se vrtimo v krogu ali skačemo sem ter tja? Kdaj bomo pod golobom padli v kameno dobo?
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Gre podjetnikom v Sloveniji res tako slabo? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 13210 (1827) | bm1973 |
| » | Zrelostni izpit vladeOddelek: Loža | 2098 (300) | WizzardOfOZ |