Slo-Tech - Nvidia je prevzela podjetje SchedMD, ki je glavni razvijalec odprtokodnega upravljalnika virov na superračunalnikih Slurm. Programski paket Slurm dobro poznajo vsi uporabniki velikih sistemov, kakršen je Vega v Mariboru, kjer skrbi za oddajo nalog in njihovo razporejanje tako po dostopnih virih kakor v času. Slurm teče na več kot polovici superračunalnikov s seznama Top 500.
Nvidia obljublja, da Slurm ostaja odprtokoden. S trenutno kodo drugače tudi ne more biti, a ključen je razvoj. Obljubili so, da bodo nadaljevali razvoj Slurma kot odprtokodnega, od proizvajalcev opreme neodvisnega sistema (vendor-neutral). Nvidijina podpora pa naj bi zagotovila, da bo Slurm še prej in učinkoviteje podprl nove arhitekture in sisteme, s čimer bodo imeli uporabniki dostop do novih strojev - zlasti z Nvidijino strojno opremo.
Slurm je z nami že od leta 2002, SchedMD pa sta prva pisca Slurma Morris Jette in Danny Auble ustanovila leta 2010.
Novice » Ostala programska oprema » Nvidia prevzela razvoj Slurma
pegasus ::
Tole sem včeraj mal ven padel, ko sem videl, da ... Veliko lažje je sestaviti dolg seznam negativnih posledic te poteze kot pa kratek seznam pozitivnih. In dvomim, da jih pozitivne posledice odtehtajo.
Če koga zanima, SchedMD je prejšnji teden (po nekaj letih tišine) na svojem yt kanalu objavil plane za naslednji dve verziji. Timing mi je malo sumljiv ...
Če koga zanima, SchedMD je prejšnji teden (po nekaj letih tišine) na svojem yt kanalu objavil plane za naslednji dve verziji. Timing mi je malo sumljiv ...
pegasus ::
Malo za občutek, kakšen hardver se danes šofira s slurmom:
Zabavno mi je, da se je na začetku kot "the ai way" prodajal kubernetes, pa kolikor vem, so vsi šli nazaj na slurm, pbs, lsf in ostale ... Ker so enostavno veliko bolj enostavni za uporabo.
Zabavno mi je, da se je na začetku kot "the ai way" prodajal kubernetes, pa kolikor vem, so vsi šli nazaj na slurm, pbs, lsf in ostale ... Ker so enostavno veliko bolj enostavni za uporabo.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | V ZDA predstavili najhitrejši superračunalnik na svetuOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9119 (6065) | pegasus |
| » | Worker arhitekturaOddelek: Programiranje | 2506 (2118) | pegasus |
| » | Razbijanje md5 gesel na ARNES GRID-u (linux)Oddelek: Pomoč in nasveti | 4361 (2867) | c3p0 |
| » | AMD z GPUOpen odpira orodja in gonilnike za svoje grafične čipeOddelek: Novice / Grafične kartice | 12795 (10726) | matijadmin |
| » | Supercomputer (cluster)Oddelek: Pomoč in nasveti | 5412 (4087) | johnnyyy |