» »

WinXP, win2003 , dynamic disk

WinXP, win2003 , dynamic disk

MrStein ::

Rad bi instaliral win2003 , pa imam težave s particijami.

Trenutno imam instaliran Windows XP Pro. V PC-ju sta dva diska. Eden je 120 GB in vsebuje sistemsko particijo (nekaj giga) in podatkovno (ostanek) (plus 5 GB neizkoriščenega prostora). Potem je tu še en 40 GB disk, ki sem ga "pripel" omenjeni podatkovni particiji (v disk managerju izbral v meniju "Extend Volume...", torej sem naredil "spanned volume" ). Ker je to možno le z dinamičnimi diski ( čeprav je v NT4.0 lepo delalo s klasičnimi, basic diski ), sem si diske pač uredil kot dynamične.

Potem lepo berem , da imajo dynamični diski en kup (bedastih) omejitev glede boot particiji in ko zaženem instalacijski CD od win2003 mi izpiše pri izbiri particij obe obstoječi particiji, 5 GB prostega dela pa ni nikjer. Potem grem spet v WinXP in na prostem delu kreiram novo particijo. In zdaj win2003 instalacija izpiše neke neumnosti, tako da sploh ne morem naprej.

Zato me zanima , kaj zdaj ?
Brisanje diskov in začetek znova ne pride v poštev.

A lahko nekako pripravim tisto 5GB particijo, da bo "všeč" win2003 ? Tudi če to nekako uspe, dvomim da bo na koncu delalo, ker po MS je lahko na dinamičnem disku le ena boot oziroma systemska particija, imam pa že gor tisto od WinXP.

Bolj izvedljivo se mi zdi instalacija na drugi disk, samo prej moram nekako "odjaviti" njeno particijo, ki je zdaj del podatkovne particije ( tiste velike, ki je večinoma na 120GB disku in delno na 40GB disku ). To seveda v WinXP ne gre. A obstaja kako orodje , ki bi to omogočalo ( namreč zmanjašanje particije oz. boljše rečeno volume in izklop/izključitev ene particije iz nje, mislim da je ime za ta volume "spanned volume" )

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako združiti particiji na različnih diskih?

Oddelek: Pomoč in nasveti
183066 (2763) Zero001
»

Basic vs. Dynamic disks

Oddelek: Operacijski sistemi
61398 (1162) ABX
»

Ali bi z win server 2003 kaj pridobil?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
607445 (6001) krneki0001
»

Kako razdeliti 250GB disk? (strani: 1 2 )

516078 (5191) bajsibajsi
»

dva fizična diska v 1 navideznega? se to da?

111740 (1435) Izi

Več podobnih tem