Forum » Operacijski sistemi » Basic vs. Dynamic disks
Basic vs. Dynamic disks
l0wc4 ::
Imam Win XP pro. Dva diska 13 in 20 GB oba sta NTFS in Basic Diska. Zanima me kje je prednost Dynamic Diska in ali lahko oba pretvorim v Dynamic brez strahu pred izgubo podatkov med pretvorbo.
- SiroTka - ::
Jest sem druzga spremenu (2 disk)v dynamic (fat 32 - nisem zgubu podatke). Mogu sem to nardit, ker drgac mu nisem mogu dat drive letterja. Prednosti pa ne vem.
ABX ::
Basic disk je to kar poznaš že iz w98, pač nič posebnega. Če pa jih spremeniš v dynamic potem lahko iz njih delaš razne raid polja. V dynamic jih lahko spremeniš brez težav vendar moraš imet vsaj 1 mega nedodeljenaga prostega prostora, obratno pa brez težav ne gre.
V bistvu gre za softersko raid rešitev + še par pičkarji.
V bistvu gre za softersko raid rešitev + še par pičkarji.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
ToniT ::
Dynamics disks so pogruntavščina by M$ od win 2000 naprej.
Omogočajo ti. simple volume stripped volume in spanned volume, lahko povežeš skupaj do 32 naprav (diskov) in še kaj bi se našlo.
Simple volume - vse je na enem disku, lahko pa povečuješ (dodaš extended volume) in vse skupaj ima eno črko pogona.
Stripped volume - podatki se zapisujejo na več diskov naenkrat - velikost praznega prostora na vseh diskih mora biti enaka (Softverski RAID)
Spanned volume - dodaš še en disk (ne glede na velikost) in dobi isto črko pogona, kot prejšnji - lahko bi rekel, da povečaš particijo. Če ti crkne en disk, grejo vsi podatki v nič (tudi tisti na prvem disku).
Dynamic volumes so lahko FAT, FAT32 ali NTFS, mislim pa, da je za spanned volume potreben NTFS (nisem siguren - poglejte si na M$ strani).
Dynamic volumes stare verzije winsov ne vidijo (win 9x, win me, win NT, win 3.1x itd.)
Toliko na kratko
Omogočajo ti. simple volume stripped volume in spanned volume, lahko povežeš skupaj do 32 naprav (diskov) in še kaj bi se našlo.
Simple volume - vse je na enem disku, lahko pa povečuješ (dodaš extended volume) in vse skupaj ima eno črko pogona.
Stripped volume - podatki se zapisujejo na več diskov naenkrat - velikost praznega prostora na vseh diskih mora biti enaka (Softverski RAID)
Spanned volume - dodaš še en disk (ne glede na velikost) in dobi isto črko pogona, kot prejšnji - lahko bi rekel, da povečaš particijo. Če ti crkne en disk, grejo vsi podatki v nič (tudi tisti na prvem disku).
Dynamic volumes so lahko FAT, FAT32 ali NTFS, mislim pa, da je za spanned volume potreben NTFS (nisem siguren - poglejte si na M$ strani).
Dynamic volumes stare verzije winsov ne vidijo (win 9x, win me, win NT, win 3.1x itd.)
Toliko na kratko
jeanine ::
pozdravljeni,
po nesreči sem pretvorla basic disk v dynamic (v visti).
če dodaš še četrto particijo ti namreč disk management avtomatsko pretvori v dynamic in vse particije so postale simple volume...
zdej pa mam probleme z zelo počasnim bootanjem, je to povezano s tem?
po nesreči sem pretvorla basic disk v dynamic (v visti).
če dodaš še četrto particijo ti namreč disk management avtomatsko pretvori v dynamic in vse particije so postale simple volume...
zdej pa mam probleme z zelo počasnim bootanjem, je to povezano s tem?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako združiti particiji na različnih diskih?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3068 (2765) | Zero001 |
» | Particija ,ki ne obstaja v Nortom Partition magicOddelek: Pomoč in nasveti | 1619 (1525) | StratOS |
» | kako spojiti diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2070 (1731) | OldSkul |
» | dva fizična diska v 1 navideznega? se to da?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1741 (1436) | Izi |
» | WinXP- kako dodaš/sparticioniraš/sformatiraš nov HDD ?Oddelek: Programska oprema | 1772 (1553) | andrej |