Forum » Loža » Ponaredki Makita 18b baterij
Ponaredki Makita 18b baterij
wajdouc ::
Če je katerakoli firma kadarkoli imela BMS v stroju in ne v bateriji, bi jih povprašal po zdravju. BMS je z razlogom stalno priključen na celice.

iloveboobz ::
Dejansko praksa pri nekaterih masinah. Dewaltove stare 14.4V so ble recimo take...
Za BMS je samo po sebi vseen kje je, če je le standard priklopov tko narejen, da nemors met kombinacije, kjer pr nobeni ni BMSa...
In ja.. če baterija samo stoji, ji bms nebo čisto nič pomagal.
Za BMS je samo po sebi vseen kje je, če je le standard priklopov tko narejen, da nemors met kombinacije, kjer pr nobeni ni BMSa...
In ja.. če baterija samo stoji, ji bms nebo čisto nič pomagal.
smoki
floyd1 ::
Če je katerakoli firma kadarkoli imela BMS v stroju in ne v bateriji, bi jih povprašal po zdravju. BMS je z razlogom stalno priključen na celice.
Dokler je stvar v uporabi samo na njihovih mašincah... Dolgo hranjenje pa je itak problem vsega, kar ima li-ion notri.
Mene so na to opozorili, ko sem si naredil manjši kitarski ojačevalec (PG Spark) v prenosno varianto s starejšo makitino baterijo. O tem je bilo kar nekaj napisanega na netu, nekateri so si za tako uporabo izdelovali simple cutoff vezja.
Makita 18V batteries have no BMS, the BMS is in all the tools. Same with Dewalt I believe. Most other brands have BMS in battery.
Velja za njihove stare 18V.
Daniel ::
Isto bi naj bilo z Ferrex baterijami. Vsaj tako trdi tisti, ki je seciral te baterije in orodje na YT. Del vezja je v orodju.
Za drugo orodje sedaj nekoliko bolj pazim, da dam pravočasno polnit, torej, ko od treh ostane ena črtica.
Za drugo orodje sedaj nekoliko bolj pazim, da dam pravočasno polnit, torej, ko od treh ostane ena črtica.

stara mama ::
To da je vezje v orodju mogoče izhaja iz časa NiCd baterij, kjer v bistvu ni bil noben problem, če se baterija popolnoma izprazne (je bilo celo zaželjeno).
Je pa bilo vmesno obdobje, ko so proizvajalci hoteli obdržat združljivost za nazaj.
Je pa bilo vmesno obdobje, ko so proizvajalci hoteli obdržat združljivost za nazaj.
Ekologija™ in Trajnost™
mrTwelveTrees ::
Bosch in Makita imata BMS v bateriji, za ostale ne vem. To pomeni, da je ne boš izpraznil, če uporabljaš adapter.
Kaj pa če uporabim ta "adapter" (ni adapter vem) pa priklopim kašen uporabnik gor, ali bo elektronika v originalni bateriji preprečila da se bo baterija preveč izpraznila ?
https://www.aliexpress.com/item/1005004...

mrTwelveTrees je izjavil:
Kaj pa če uporabim ta "adapter" (ni adapter vem) pa priklopim kašen uporabnik gor, ali bo elektronika v originalni bateriji preprečila da se bo baterija preveč izpraznila ?
Da, komot
Sam uporabljam ta adapter za otroški avto :)
Ekologija™ in Trajnost™
Če je varovanje v bateriji potem brez težav. Se pa dobijo tudi vezja, ki ob nastavljeni napetosti odklopijo porabnika.

Še nisem videl makitine litijeve baterije brez varovanja.
Pustim se prepričat v nasprotno...
Pustim se prepričat v nasprotno...
Ekologija™ in Trajnost™
Mišljeno bolj za ostale proizvajalce baterij. Sam imam doma celo zbirko tega iz hofra in za tiste so rekli, da nimajo varovanja.
mrTwelveTrees ::
Se pravi ni bojazni da se mi originalna Makita (skorja nova) izprazni preveč, nanjo priklopim uporabnika ki ni Makita orodje.
Ker če se bi baterija preveč izpraznila mi jo Makita polnilec nebi hotel napolniti.
Ker če se bi baterija preveč izpraznila mi jo Makita polnilec nebi hotel napolniti.
floyd1 ::
mrTwelveTrees je izjavil:
Se pravi ni bojazni da se mi originalna Makita (skorja nova) izprazni preveč, nanjo priklopim uporabnika ki ni Makita orodje.
Tudi danes za Makito še vedno velja isto kot je 4 dni nazaj (in 10 postov prej), ne morš verjet
The batteries marked with a * (star) or yellow marking have over-heating and over-discharge protection. The non-star ones do not.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Baterije za MakitoOddelek: Loža | 3450 (715) | dronyx |
| » | obnavljanje baterije za vrtalni strojOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4689 (3160) | blblb |
| » | Baterijske celice (litij, vseh vrst), dobava, nakup ... (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 25301 (11068) | stara mama |
| » | Kje kupit tako baterijo?Oddelek: Loža | 3258 (1991) | Leko |
| » | Kje kupiti poceni NiMH 14.4V 2000mAh baterijoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2179 (1802) | Heavy |