Forum » Elektrotehnika in elektronika » Pomivalni stroj ga serje
Pomivalni stroj ga serje
Half-Saint ::
Doma imamo vgradni Bosch pomivalni stroj, star kakih 8 do 10 let. Zadnjič se je prižgala lučka ob simbolu za pipo kaj naj bi pomenilo da je težava z dovajanjem ali pa odvajanjem vode. Pod strojem je bila majhna luža. Ni se ga dalo resetirati niti ugasniti na gumb. Vode je dovolj, filtri niso zabasani. Očistil sem filter pri odtoku, preveril odtok sam (ni zabasan) in preveril ali se nemoteno vrti rotor v odtoku. Ugotovil sem, da se je voda nabrala spodaj, na dnu stroja (ne v pralnem predelu!). Ko sem stroj nagnil za 45 stopinj nazaj, je izteklo za kak 1 deciliter vode. Sedaj stroj pere, vendar se na koncu cikla spet prižge ledica ob pipi. Stroj lahko normalno ugasnem in ga spet prižgem in zalaufam. Ima kdo kakšno ideoj?
Moj blog: http://onlyageek.blogspot.com
Anney ::
Črpalka toči, lučka za pipo je pa najverjetneje dovod za vodo, če ima aquastop, odvijači in preglej, če je mrežica zabasana z usedlinami.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
starfotr ::
Pokliči servis. To je treba sanirat takoj (in stroja medtem ne uporabljat), drugače bo stroj samo še za v kanto.
fikus_ ::
Tista voda spodaj pomeni da stroj pušča in stroj ima varovanje pri izlivu vode, zato ne dela.
Če ga boš nagnil (lahko ga položiš na bok) in odtočil vodo, postavil nazaj ter počakal nekaj dni, da se senzor vode posuši, bo stroj verjetno spet normalno delal.
Sicer pa če ga boš že nagnil in če si malo praktičen ter imaš izvijače, odstrani to dno in poglej, kje pušča. Če je kakšna cev počena, se jo mogoče splača zamenjati, sicer je pa pomivalc oddelal svoje.
PS naslov bi moral biti "Pomivalni stroj lula"
Če ga boš nagnil (lahko ga položiš na bok) in odtočil vodo, postavil nazaj ter počakal nekaj dni, da se senzor vode posuši, bo stroj verjetno spet normalno delal.
Sicer pa če ga boš že nagnil in če si malo praktičen ter imaš izvijače, odstrani to dno in poglej, kje pušča. Če je kakšna cev počena, se jo mogoče splača zamenjati, sicer je pa pomivalc oddelal svoje.
PS naslov bi moral biti "Pomivalni stroj lula"
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
Zvezdica27 ::
lužica ni dovolj, ono stikalo spodaj dvigne konkreten nivo vode, ne dela to na vlago.
Ja, servis čimprej ali pa menjaj.
zz
Ja, servis čimprej ali pa menjaj.
zz
fikus_ ::
Odvisni, kako je to dno narejeno. Nekateri pomivalci imajo poglobitev dna in že zelo malo vode povzroči aktivacijo senzorja.
Glede sušenja, nekateri sistemi so na plovc, videl sem pa že senzor, ki je bil praktično potopljen v vodo in ta se mora posušiti.
Glede sušenja, nekateri sistemi so na plovc, videl sem pa že senzor, ki je bil praktično potopljen v vodo in ta se mora posušiti.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Mr.B ::
Ko ga imaš na boku, preveri, kje teče. Potem boš pa videl koliko stane rezervni del.
Če je samo kakšna cev, ponavadi gumjasta, potem je to drobiž za rezervni del, ki ga lahko sam manjaš.
Verjetno rabiš samo primerne klešče :
- Klešče za objemke cevi (cca 10€)
- Klešče za odstranjevanje vzmeti pralnega stroja (cca 10€)
Ostalo je pa verjetno na YT, ko veš kaj pušča
Če je samo kakšna cev, ponavadi gumjasta, potem je to drobiž za rezervni del, ki ga lahko sam manjaš.
Verjetno rabiš samo primerne klešče :
- Klešče za objemke cevi (cca 10€)
- Klešče za odstranjevanje vzmeti pralnega stroja (cca 10€)
Ostalo je pa verjetno na YT, ko veš kaj pušča
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis
matobeli ::
Majstri tudi niso izjemno dragi in rezervni deli se dobijo. Ponavad imajo standardne dele kar sabo in takoj oopravjo. Pogledaš na google maps serviserje za znamko v bližini pa izbereš najbližjega. Men je crknil ventil za vodo pa je blo vse skup ene 60eur, dobra ura dela.
Protip: morš nujno na začetku povedat da ni garancijsko popravilo, ker vsi predvidevajo da je to in tega so se pri nas začel kar mal otepat.
Protip: morš nujno na začetku povedat da ni garancijsko popravilo, ker vsi predvidevajo da je to in tega so se pri nas začel kar mal otepat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | pralni strojOddelek: Loža | 1439 (730) | polozweii |
| » | Pralni stroj (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22197 (4858) | darkolord |
| » | Pomivalni stroj Gorenje napakaOddelek: Loža | 24250 (17664) | mat xxl |
| » | Pomivalec uničil bojler?Oddelek: Loža | 6569 (4827) | ZloTech |
| » | Pralni stroj se mi ne ustavi!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 44674 (42734) | Pyr0Beast |