Forum » Loža » Hrvaška uvaja obvezno služenje vojaškega roka
Hrvaška uvaja obvezno služenje vojaškega roka
sbawe64 ::
Scaramouche3 je izjavil:
Več o tem: https://www.rtvslo.si/svet/evropa/hrvas...
Vojaški rok se šteje v delovno dobo in vsakemu naborniku pripada mesečna plača.
Zelo dobra izvedba naborništva.
Jebiga, stanje je resno, Rusija se lahko mirno sprehodi po Balkanu, Article 5 je zdaj samo papir za brisanje riti...
Čaki mak, najprej pravite, da se že tri leta mučijo z neko nepomembno ukr vasico nekje v vukojebini, da imajo samo še lopate iz ww2 in nafte& hrane za en teden, po drugi strani, da ciljajo na Lizbono.
Kaj za boga bi Rusi počeli na Balkanu ? Imajo svojega Balkana dovolj na južnem Kavkazu.
Je mogoče, da kaj takega uvedejo pri nas?
Kar brez panike, Toško, si že prestar.
A je že 61 ?
OutOfTheBox je izjavil:
Še dolgo ne.
A si videl tisti kitajski light show z cca 1000 droni ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Ales78 ::
Verjetno je na tem forumu tudi marsikdo, ki mu sploh ni bilo potrebno opravljati obveznega vojaškega roka in sedaj tukaj nabija, da je treba mularijo sterat v naborništvo. Jezni so na mladino, ker jih nekaj moti in sedaj to jezo usmerjajo vanje, ker se je odprla priložnost.
Ne pravim, da ne podpiram dodatnih veščin, ki bi bile koristne v okviru vojne. Mogoče je le čas, da se vseskupaj malce spremeni, prilagodi, modernizira? Ne vem no.
Imaš pa tudi marsikoga na forumu, ki je bil v vojski in ve, da bi bila za takšne kot si sam naravnost odlična. In ker je to že dal skozi, ne vidi nobenega razloga, da ne bi tudi ti.
Glavna veščina, ki se jo v vojski naučiš je, da nisi mevža in pizda do drugih. Ker končno, prepričan sem, da prvič, za večino mladine, padeš v situacijo, kjer vse scrtljano in naučeno sranje, ne pomaga nič. Si v brezizhodni situaciji, izoliran z random ljudmi (kjer je čisto vseeno kako ti je kdo všeč), kjer si nekdo lasti tvojo rit in niti jokat mamici ne moreš, kako je svet grd. In nimaš besede ugovarjati, ubogaš in to je vse. Če si preveč pameten, ga ne najebeš samo ti, ampak cel vod, ki se ti za tvoje dejanje oddolži (včasih so bile priljubljene žajfe v nogavici) in slej kot prej se prilagodiš (še ena vrhunska lekcija). Ne moreš pozirat, ne z denarjem, ne z oblekami, ne s telefonom, vse kar ti ostane si ti. In samo ti šteješ, kjer se bo velika večina zavedla, kakšni kreteni so in začela delati na sebi, ne zato ker bi sama hotela, ampak iz nuje.
Skratka namesto razvajenega egoista postaneš nekdo, ki sodeluje s sotrpini, in v družbi. Kar je nekaj, kar vsi krvavo potrebujete namesto sanjanja ameriških sanj.
Da niti ne govorim o zdravljenju obsedenosti z internetom, telefoni, všečki itd.
Vas zanima, zakaj zares plačujete visoke davke na plačo?
Ne, ni javni sektor, subvencionirate kapital:
https://slo-tech.com/forum/t801136/p8630739#p8630739
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: velikBrokoli ()
sbawe64 ::
Sosede je končno srečala pamet. Kdaj bo še nas? Sprašujem za prijatelja.
Koga boš branil ? Politike, ženske ? One so bodo skurbale v prvih 14 dnevih, ko boš odsoten.
To je fakt, ki so odkrili Nemci med ww2 in velja povsod po zavodu, tudi v zda
The Female Loyalty Study So Dangerous the Nazis BURIED It
Tale dobr pove situacijo v slovenski vojski in slabe nakupe ki jih dela
https://www.youtube.com/shorts/99BR3O9h...
Vidim da tip spremlja rusko vojsko in vidi, kaj deluje v obrambi in napadu.
So dejansko delali raziskavo na to temo.
Plus moški naj bi bili biološko bolj pogrešljivi, kot ženske.
So potem izraelke v idf samo za PR stunt ?
Sosede je končno srečala pamet. Kdaj bo še nas? Sprašujem za prijatelja.
Pamet ? Prebivalci jih bežijo v tujino bolj kot med domovinsko vojno, uvažajo Filipince da vse skupaj ne crkne, a oni bi se šli vojaštvo ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()

Blinder ::
Putin in rusi so krivi za to
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Vanadium ::
mancini ::
@ Aleš
katera vojašnica ima dovolj kapacitet, da bi lahko izvajali obvezno služenje vojaškega roka. Če lahko napišeš samo eno.
Ker imajo prav vse probleme s pomanjkanjem prostora za zaposlene.
Ali pa vse kar pišeš pišeš na pamet. Pa si najaktivnejši v tej temi.
Seveda tako kot si seznanjen z situacijo v SV sploh ne veš, da se je kar nekaj vojašnic zaprlo. Recimo Ilirska Bistrica, Ptuj, ...
katera vojašnica ima dovolj kapacitet, da bi lahko izvajali obvezno služenje vojaškega roka. Če lahko napišeš samo eno.
Seveda tako kot si seznanjen z situacijo v SV sploh ne veš, da se je kar nekaj vojašnic zaprlo. Recimo Ilirska Bistrica, Ptuj, ...
@ Aleš
Čisto nepomembno, prvi mesec bodo postavljali ograjo, naslednji mesec gradili eko bio koče, šatorskih platen se bo pa že našlo dovolj za tista dva meseca ali konec koncev do zime. Državne zemlje je dovolj, gozdov tudi, mehanizacijo imajo, delovna sila je praktično zastonj in kot sem pa že povedal, vojska ni hotel s 5 zvezdicami.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: velikBrokoli ()

WizzardOfOZ ::
Ti in njihovi nekoliko starejši kolegi že prihajajo na trg dela. Sem delodajalc in ta folk ne zdrži niti par dni u proizvodnji. Učas kr zbežijo ven. Shit you not. Tok so sprani in prepričani v to, da so sončki, da je noro. Totalen reaktor meltdawn majo, ko jim rečeš, da morjo nekej nardit. Sama ideja dela in služenja denarja jim je znanstvena fantastika.
Najhujši primer, ki ga poznam, je, da je snežinko prišel na razgovor za službo S SVOJO MAMO (verjetno je bil Pithlit).
Slišal si mogoče že zanj, videl pa tega nisi.
BB Ranč (Bohinjska bela) je popolnoma enaka kot 30 let nazaj, ko sem jaz služil tam. In jo lahko takoj štartaš.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Goran10 ::
A ste videl ta meltdown na mmc forumu. Mmc strokovnjaki ne bi pošiljali pomoči Ukrajini tudi ne bi imeli neke vojske, ne bi bili v Natu, težki geopolitični sanjači.

Zaspali so v nekem svojem svetu. Ko se bodo zbudili, bodo dojeli resnost situacije. Ampak takrat bo veliko težje karkoli popravit.
Meiniken2 ::
Verjetno je na tem forumu tudi marsikdo, ki mu sploh ni bilo potrebno opravljati obveznega vojaškega roka in sedaj tukaj nabija, da je treba mularijo sterat v naborništvo. Jezni so na mladino, ker jih nekaj moti in sedaj to jezo usmerjajo vanje, ker se je odprla priložnost.
Ne pravim, da ne podpiram dodatnih veščin, ki bi bile koristne v okviru vojne. Mogoče je le čas, da se vseskupaj malce spremeni, prilagodi, modernizira? Ne vem no.
Imaš pa tudi marsikoga na forumu, ki je bil v vojski in ve, da bi bila za takšne kot si sam naravnost odlična. In ker je to že dal skozi, ne vidi nobenega razloga, da ne bi tudi ti.
Glavna veščina, ki se jo v vojski naučiš je, da nisi mevža in pizda do drugih. Ker končno, prepričan sem, da prvič, za večino mladine, padeš v situacijo, kjer vse scrtljano in naučeno sranje, ne pomaga nič. Si v brezizhodni situaciji, izoliran z random ljudmi (kjer je čisto vseeno kako ti je kdo všeč), kjer si nekdo lasti tvojo rit in niti jokat mamici ne moreš, kako je svet grd. In nimaš besede ugovarjati, ubogaš in to je vse. Če si preveč pameten, ga ne najebeš samo ti, ampak cel vod, ki se ti za tvoje dejanje oddolži (včasih so bile priljubljene žajfe v nogavici) in slej kot prej se prilagodiš (še ena vrhunska lekcija). Ne moreš pozirat, ne z denarjem, ne z oblekami, ne s telefonom, vse kar ti ostane si ti. In samo ti šteješ, kjer se bo velika večina zavedla, kakšni kreteni so in začela delati na sebi, ne zato ker bi sama hotela, ampak iz nuje.
Skratka namesto razvajenega egoista postaneš nekdo, ki sodeluje s sotrpini, in v družbi. Kar je nekaj, kar vsi krvavo potrebujete namesto sanjanja ameriških sanj.
Da niti ne govorim o zdravljenju obsedenosti z internetom, telefoni, všečki itd.
Zakaj pa oče, ki je hodil v vojsko ni sposoben naučiti svojega sina, da ni taka mevža ali pizda (kot si se sam izrazil)? Zakaj mora vojska popravljati za takim očetom? Pa saj je oče vendar hodil v vojsko, kjer se je naučil biti alfa in omega, mar ne? Zakaj mora torej vojska popravljati za njim?
Vse kar opisuješ je za marsikoga to danes služba. Jamrati nimaš nikomur (še sodelavcu boljše da ne, ker te bo zašpecal), ubogaš nadrejenega, položnice kar prihajajo,...
Odklop od telefona in interneta bi večini ljudi koristilo, ampak kaj se zgodi ko se vrnejo domov iz vojske? Par mesecev odklopa ne bo rešilo tega problema. Če hočeš ljudem pomagat z njihovo zasvojenostjo moraš ugotoviti kaj jim v življenju manjka, da posegajo po telefonu.
In na podlagi česa sklepaš, da tudi jaz to rabim (pa priznam, bi mi koristilo ene 15%, ne živim v mestu ampak v hiši kjer smo vajeni dela)? Iz enega besedila z nekaj odstavki, ki o meni ne pove ravno veliko? Rajše se malce zamisli nad sabo. Sam si popisal 80% prve strani v tej temi. Mogoče bi moral upoštevati svoj nasvet in začeti delati na sebi. Ne zato, ker ti hočeš, ampak zaradi nuje
Za konec pa še eno vprašanje: če gre ženska v vojsko, a potem po opravljenem vojaškem roku pride domov moški?
S tem se iz te teme tudi poslavljam. Vedno eno in isti pacienti izvajajo dežurstvo v čustveno nabitih temah.
gen Maister ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Ti in njihovi nekoliko starejši kolegi že prihajajo na trg dela. Sem delodajalc in ta folk ne zdrži niti par dni u proizvodnji. Učas kr zbežijo ven. Shit you not. Tok so sprani in prepričani v to, da so sončki, da je noro. Totalen reaktor meltdawn majo, ko jim rečeš, da morjo nekej nardit. Sama ideja dela in služenja denarja jim je znanstvena fantastika.
Najhujši primer, ki ga poznam, je, da je snežinko prišel na razgovor za službo S SVOJO MAMO (verjetno je bil Pithlit).
Slišal si mogoče že zanj, videl pa tega nisi.
BB Ranč (Bohinjska bela) je popolnoma enaka kot 30 let nazaj, ko sem jaz služil tam. In jo lahko takoj štartaš.
[:))][:))][:))]
No, saj ne pravim, da sem na tekočem, vendar kot sem nekje ujel zadnjo informacijo, če pravilno vem in poznam, Bohinjski Beli grozi erozija in se bo zrušila v Savo bohinjko! [:|]
Neprimerna, celo za naszanitev beguncev in ostalih marginalnih skupin, če jih hočeš tako imenovati..
Zdaj, ali so nas dohitele tudi podnebne spremembe počasi, naj pa vsak sam pri sebi razčisti...
Stanje zagotovo ni idilično! Kaj narediti, je pa drugo vprašanje!? Človek bi si mislil, na dnu! Ampak ne, verjetno gre lahko tudi nižje....
Zakaj pa oče, ki je hodil v vojsko ni sposoben naučiti svojega sina, da ni taka mevža ali pizda (kot si se sam izrazil)? Zakaj mora vojska popravljati za takim očetom? Pa saj je oče vendar hodil v vojsko, kjer se je naučil biti alfa in omega, mar ne? Zakaj mora torej vojska popravljati za njim?
To moraš pa svojega očeta vprašati.
Vse kar opisuješ je za marsikoga to danes služba. Jamrati nimaš nikomur (še sodelavcu boljše da ne, ker te bo zašpecal), ubogaš nadrejenega, položnice kar prihajajo,...
V vojsko se ni odhajalo iz službe ampak na koncu izobraževanja. Tako, da bo bolj slaba primerjava.
VIn na podlagi česa sklepaš, da tudi jaz to rabim (pa priznam, bi mi koristilo ene 15%, ne živim v mestu ampak v hiši kjer smo vajeni dela)? Iz enega besedila z nekaj odstavki, ki o meni ne pove ravno veliko? Rajše se malce zamisli nad sabo. Sam si popisal 80% prve strani v tej temi. Mogoče bi moral upoštevati svoj nasvet in začeti delati na sebi. Ne zato, ker ti hočeš, ampak zaradi nuje![]()
Na podlagi tvojega nakladanja.
Za konec pa še eno vprašanje: če gre ženska v vojsko, a potem po opravljenem vojaškem roku pride domov moški?
Pithlit vprašaj.
S tem se iz te teme tudi poslavljam. Vedno eno in isti pacienti izvajajo dežurstvo v čustveno nabitih temah.
Lepo se imej.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ales78 ()
TucoX ::
A ste videl ta meltdown na mmc forumu. Mmc strokovnjaki ne bi pošiljali pomoči Ukrajini tudi ne bi imeli neke vojske, ne bi bili v Natu, težki geopolitični sanjači.
Na mmcju se zadržujejo pretežno levo usmerjeni, zato so tudi tej usmerjenosti primerni komentarji in čustvene eksplozije.

gen Maister je izjavil:
No, saj ne pravim, da sem na tekočem, vendar kot sem nekje ujel zadnjo informacijo, če pravilno vem in poznam, Bohinjski Beli grozi erozija in se bo zrušila v Savo bohinjko!
Ogroženo je samo eno majhno zunanje skladišče, ki je najbližji reki. Tisto ogromno podzemno skladišče (kjer gre robe za pol leta vojne notri) in stavbe, kjer so nastanjeni vojaki. niso ogrožene.

gruntfürmich ::
jst sem za to, da bi se med poletnimi počitnicami organiziralo domoljubne kampe s podobno vsebino.
za šolske otroke, in lahko tudi za takšne nabornike. v naravi, brez mobitelov, vsako poletje par tednov...
za šolske otroke, in lahko tudi za takšne nabornike. v naravi, brez mobitelov, vsako poletje par tednov...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
videc ::
Vojska to že organizira, tudi zimski tabor. Policija pa tudi menda.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: videc ()

Pithlit ::
gruntfürmich je izjavil:
jst sem za to, da bi se med poletnimi počitnicami organiziralo domoljubne kampe s podobno vsebino.
Aha... Kdo pa bo odobril te vsebine? Naš rezidenti Aleško? Gospod Janša? Gospod Golob? Mogoče Žižek? Jelinčič? Mesec? Js? Ti?
Vse te "domoljubne" scene so se še vedno končale v radikalizaciji.
Life is as complicated as we make it...

ja potem pa pač to kar bi se naučili na naborništvu, se učiš na teh taborih.
ja vse stranke bi se morale strinjati okoli programa, pa morda ne bi zašli v radikalizacijo.
pač probaš in vidiš.
se pa strinjam da je interes določenih, da podturijo svoje vsebine, ogromen...
Aha... Kdo pa bo odobril te vsebine? Naš rezidenti Aleško? Gospod Janša? Gospod Golob? Mogoče Žižek? Jelinčič? Mesec? Js? Ti?
ja vse stranke bi se morale strinjati okoli programa, pa morda ne bi zašli v radikalizacijo.
pač probaš in vidiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

Pithlit ::
gruntfürmich je izjavil:
pač probaš in vidiš.
Govorimo torej o taborih kjer bi se učili rokovanja z orožjem, preživetvenih taktik in podobnih stvari? Ja to ima slovenska vojska v ponudbi. Neke vrste 'summer camp'.
Life is as complicated as we make it...
Benny123 ::
Ni to noben čudež - ljudje se povežejo, ko doživljajo skupne čustvene izkušnje. To je psihologija, ne čudež
Meni se bolj zdi, da boomerji iz slotecha upajo, da bo obvezen vojaški rok fantke spremenil v moške, ali nekaj takega. Če pogledam nekoga v širšem družinskem krogu, ki je bil v vojski, bi rekel da bi ga morali poslati nazaj (vsaj po logiki nekaterih slotechovcev). Človek se ne zna oblečt, nič si ne zna skuhat, vse se dela po liniji najmanjšega odpora, red in čistoča sta mu manjmanjša skrb,... In to naj bi bil... moški?
Upati da bo obvezen vojaški rok popravil totalen zajeb staršev je neumno in pove več o starših kot otroku. So bili pač nesposobni oblikovati kolikor-toliko funkcionalnega človeka.
Pomojem imajo boomerji tudi fetiš gledati mladino, kako trpi. Ker so v preteklosti sami trpeli v vojski morajo zdaj še oni. Zakaj? "Ampak nepravičnost! Ne morejo tile pamži bolje skozi življenje kot jaz!!!"
Za trenutek dajmo še hipotetično smatrati, da imamo zdaj v sloveniji obvezen vojaški rok. Mislite da bi finance to zdržale? Koliko bi naborniki res odnesli od tega? Nič. Tako kot tisto fijakanje po poligonu po opravljanju vozniškega izpita ali pa prva pomoč. Koliko ljudi se dejansko še spomni kako pravilno nuditi prvo pomoč?
O koncno en komentar nekoga ki ima očitno 5 pik v glavi. Hvala.

gruntfürmich je izjavil:
pač probaš in vidiš.
Govorimo torej o taborih kjer bi se učili rokovanja z orožjem, preživetvenih taktik in podobnih stvari? Ja to ima slovenska vojska v ponudbi. Neke vrste 'summer camp'.
pa ja, to bi lahko bilo obvezno vsako poletje. nekakšna vmesna 'pot' ali 'med' naborništvom...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
gen Maister ::
Ni to noben čudež - ljudje se povežejo, ko doživljajo skupne čustvene izkušnje. To je psihologija, ne čudež
Meni se bolj zdi, da boomerji iz slotecha upajo, da bo obvezen vojaški rok fantke spremenil v moške, ali nekaj takega. Če pogledam nekoga v širšem družinskem krogu, ki je bil v vojski, bi rekel da bi ga morali poslati nazaj (vsaj po logiki nekaterih slotechovcev). Človek se ne zna oblečt, nič si ne zna skuhat, vse se dela po liniji najmanjšega odpora, red in čistoča sta mu manjmanjša skrb,... In to naj bi bil... moški?
Upati da bo obvezen vojaški rok popravil totalen zajeb staršev je neumno in pove več o starših kot otroku. So bili pač nesposobni oblikovati kolikor-toliko funkcionalnega človeka.
Pomojem imajo boomerji tudi fetiš gledati mladino, kako trpi. Ker so v preteklosti sami trpeli v vojski morajo zdaj še oni. Zakaj? "Ampak nepravičnost! Ne morejo tile pamži bolje skozi življenje kot jaz!!!"
Za trenutek dajmo še hipotetično smatrati, da imamo zdaj v sloveniji obvezen vojaški rok. Mislite da bi finance to zdržale? Koliko bi naborniki res odnesli od tega? Nič. Tako kot tisto fijakanje po poligonu po opravljanju vozniškega izpita ali pa prva pomoč. Koliko ljudi se dejansko še spomni kako pravilno nuditi prvo pomoč?
O koncno en komentar nekoga ki ima očitno 5 pik v glavi. Hvala.
Ja, kako odrešujoče, a ne no!?
Da bi vsaj on bil ta radovednež, ki bi našel usb ključek! Bi se tudi meni odvalik kamen od srca!!
Katerih 5 pik pri njemu pa se ti zdi tako dobrih?
tikitoki ::
OutOfTheBox ::
"Človek se ne zna oblečt, nič si ne zna skuhat, vse se dela po liniji najmanjšega odpora, red in čistoča sta mu manjmanjša skrb"
To so navade. Navade se s konsistenco in ponavljanjem spremeni, mora pa to trajat toliko časa da "prepiše" druge navade. Časovnica je odvisno od posameznika in koliko podobne so nove navade prejšnjim. Z drugimi besedami, če si to kar si opisal na primeru sorodnika, boš potreboval veliko več časa apliciranja določenih navad, kot pa če si določene stvari od prej že navajen (npr si znaš sam pospravit sobo oz. naredit okolje čisto, le da mora it mimo več časa preden to narediš). Tak človek se bo veliko prej navadil dobrih navad in to aplicirat takoj kadar je potreba, kot nekdo ki tega nikoli ni delal. Razlika v tem spektrumu je lahko ogromna, ampak point je da se da.
Če si pozoren lahko zadevo opaziš tudi pri sebi,kadar se odločiš nekaj spremenit. Sam sem to opazil ko sem se odločil da bom v svoje življenje vnesel dnevno aktivnost / tek. Prvih nekaj mesecev je bilo brutalnih, ker tega nisem bil navajen - je pa imelo telo vedno neke izgovore zakaj tega ne bi delal. S konsistenco sem prišel do točke kjer je sedaj ravno obratno. Ne gre dan mimo brez da bi to delal.
Isto je z branjem knjig (odprost za nova znanja), in praktično vsemi drugimi zadevami kar pač delaš. Tako da ja, vojska (oz. novo okolje) ima potencial spremenit človeka, ampak skoraj zagotovo ne v dveh mesecih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | Obvezno služenje vojaškega roka (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 9372 (7681) | bluefish |
| » | Bo vojaški rok spet obvezen? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Problemi človeštva | 40581 (33118) | redtech |
| » | Avstrijci za ohranitev obveznega služenja vojaškega roka (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 23684 (21568) | BigWhale |