» »

Prost izhod avta iz domačega dvorišča v mestih

Prost izhod avta iz domačega dvorišča v mestih

floyd1 ::

Zdravo.

Po "zdravi kmečki pameti" je kar malo težko razumeti, da ti lahko nekdo v mestu tudi za daljši čas zaparkira dvoriščni dovoz, ti pa dejansko ne moreš čisto nič. Pa vendar je tako.

Velikokrat berem o "budalaštinah" v naših zakonih, odlokih, tolmačenju vsega skupaj... To je npr. ena taka super cvetka. Na fotki v članku je cesta v MB, kjer so en del voznega pasu spremenili v parkirišča. Pred dovozi hiš so z rumenimi označbami pravilno označili mesta, kjer ne smeš parkirati. Ampak - če nekdo vseeno tam zaparkira dovoz, dobi le kazen na šipo, avto pa lahko tam ostane še zelo dolgo. Odpeljati ga menda ne smejo (ker nikogar ne ogroža ;((), razen če lastnik hiše tam da postavit poseben prometni znak. Tistih 160€ za ta znak niti ni toliko groznih (čeprav... princip), ampak tega verjetno marsikdo sploh ne ve.

misek ::

Če plačaš za znak, potem je urejeno. Da pa bi občina spremenila kakšen občinski odlok, da bi tudi v tem primeru lahko pajek odpeljal avto, to pa ne.
Ena možnost je ta, da najdeš par močnih ljudi, ki avto malo premaknejo poševno na cesto. Potem pa že ogroža promet ;)

kriptobog ::

Takemu debilu označiš bok. Ko sem bil še v Kranju sem imel starega passata in mi je enkrat en tako zaparkiral. Vzel sem malo zaleta in mu označil obojna vrata in parkiral nazaj v garažo. Za take idiote ni druge opcije.

bm1973 ::

Tako nekako...

Stolčeš vrata in ga nikoli ne bo več...

Saj ne more dokazati, da si bil ti.

misek je izjavil:

Če plačaš za znak, potem je urejeno. Da pa bi občina spremenila kakšen občinski odlok, da bi tudi v tem primeru lahko pajek odpeljal avto, to pa ne.
Ena možnost je ta, da najdeš par močnih ljudi, ki avto malo premaknejo poševno na cesto. Potem pa že ogroža promet ;)

Imaš prav, je pa žalostno, da moraš potem tudi ti prekršit zakon, da rešiš situacijo, ki bi enostavno morala biti povsem legalno rešljiva.

mertseger ::

floyd1 je izjavil:

misek je izjavil:

Imaš prav, je pa žalostno, da moraš potem tudi ti prekršit zakon, da rešiš situacijo, ki bi enostavno morala biti povsem legalno rešljiva.

Jebi ga, eni pač drugače ne razumejo.

starfotr ::

To kar opisuje OP je možno samo pri ljudeh z zmanjšanimi sposobnostmi.

Občine postajajo vedno bolj šerifovske.

En občinski odlok, in jim je dovoljeno vse. Čeprav je odlok v nasprotju s kakršnokoli zdravo pametjo in tudi državno zakonodajo, dostikrat pa najbrž tudi z ustavo.

Ampak tem občinskim debilom je dovoljeno vse...

Ales78 ::

kriptobog je izjavil:

Vzel sem malo zaleta in mu označil obojna vrata

Preagresivno in po nepotrebnem nevarno.

Injekcijska brizga z zavornim oljem je bolj prefinjena in neopazna. Pa s pokrovckom jo lahko shraniš med EDC opremo, zadnji del pa se da odcvikat stran (da ne štrli) in uporabiš namesto njega kuli. Za dodano lastno varnost, daš vanjo še eno gumico od druge brizge. Do takrat, ko bodo posledice na barvi vidne, se te lastnik, ne bo več spomnil, četudi te bo videl.

Dobro deluje tudi na raznih divjih parkiriščih, kjer ljudje parkirajo na zelenice in podobno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()

Tudi to z zavornim oljem je dobra...

Napišeš "nepravilno parkiranje".

Tam se avta ne da več polakirati, ostane trajno. Razen mogoče če konkretno pobrusiš in pokitaš.

Furbo ::

https://www.alibaba.com/product-detail/...
To rabiš, pa ga potem lahko z eno roko premikaš :D
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

IL_DIAVOLO ::

Kaj pa pajek na stroške lastnika avta ni mozen brez ustreznega znaka?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

feryz ::

Kdo ti ga bo pa plačal?
Ker ti ga boš.

Iz članka:
Do odvoza pride samo v primeru, ko vozilo ogroža druge udeležence prometa ali ovira dovoz na dvorišče, garažo ali zemljišče.

Ko se obrnete na redarje, vam ti razložijo, da potrebujete posebno tablo, ki potrjuje, da gre res za vaš dovoz.

Policija pravi, da s tem nima nič...

Butale...

TucoX ::

V lastni režiji stane 100 evrov naročilo pajka za odvoz avta.

dripac ::

Ok. Hipotetična situacija - ti voznik zaparkira dovoz, naročiš pajka, pride, odpelje, plačaš (sicer ne vem zakaj bi sam plačeval ampak ok, butale, recimo da je tako).
Majstr ki je nalagal avto sesuje šipo. Kdo je v tem primeru odgovoren za škodo na vozilu?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dripac ()

Izvajalec seveda, kdo pa drug?

fikus_ ::

Izvajalec odvoza.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

dripac ::

Hvala. Mi je pred leti voznik pajka (koncesionar ki ne dela več) poskušal dopovedat da je za škodo na vozilu odgovoren lastnik vozila ker itak tam ne bi smel parkirat (označen dovoz do objekta), pa me je zanimalo če je temu res tako. Sem namreč bil priča ko je človeku pošteno popraskal odbijač in vrata ob nalaganju in mi je tako povedal, ko sem ga povprašal če se mu to zdi ok.

Likalnik ::

kriptobog je izjavil:

Takemu debilu označiš bok. Ko sem bil še v Kranju sem imel starega passata in mi je enkrat en tako zaparkiral. Vzel sem malo zaleta in mu označil obojna vrata in parkiral nazaj v garažo. Za take idiote ni druge opcije.

to je že vse lepo in prav...ampak danes imajo že po večini vsi kasko oziroma zavarovanje parkinga...ti mu ga razbiješ, on bo pa preko zavarovalnice uveljavljal zavarovanje parkirišča...storilec neznan...in mu bodo zastonj popravili avto...res je, da bo lastnik nekaj časa se vozil z nadomestnim...ampak bo imel pa nova vrata

Superboyy ::

Stroške postavitve prometne table, ki preprečuje oviranje zasebnega uvoza, nosi lastnik nepremičnine, ker tako določa odlok o občinskih cestah.

V teh primerih ne gre za javni interes, temveč za zasebni interes lastnika, ki se sam odloči, ali bo znak potreboval ali ne.

Kakšna neumnost, samo da lupijo folk. Tisti, ki zablokira dovoz je postavljen na občinski cesti, odgovarjajo pa, da ni njihova dolžnost odpeljat avta in je za to potreben poseben znak (kot a talna označba ni dovolj).

Zgleda je potem rešitev, da kupiš vozičke za avto, in avto premakneš na sredino ceste in prijaviš.

Verjamem, da če bi zaparkiral županov dovoz bi bil pajek tam v 10ih minutah na stroške občine.

Saj tam ni parkirišče, celo označeno je.

Zavarovalnica zna to hitro zavrniti...

WaterBoy ::

Pri nas je debil zaparkiral dovoz za dva bloka :)
Smo klicali policijo ki mu je vejetno dala kazen, ker čez 1h avta ni bilo več tam.

bm1973 je izjavil:

Saj tam ni parkirišče, celo označeno je.

Zavarovalnica zna to hitro zavrniti...

Prestavi ga za 5m, pofotka in pokliče zavarovalnico?

dussan ::

Ena izmed rešitev je premik vozila na cestišče. Le nekaj močnih se mora najti...

starfotr ::

V bistvu edino pametno. Ker ne moreš nič naredit, če ti nekdo parkira vozilo na tvojo parcelo/parkirišče. Razen, da ga tožiš. Kar pa vemo, kako drag in dolgotrajen je postopek. Policija, redarstvo pa lahko ukrepajo edino, če je avto parkiran na javni površini.

Mi pa ni jasno, kako to da ljudje puščajo vozila na nekih takih površinah. Ker imamo shemo razgradnje in brezplačne oddaje vozil. Skoraj da vsako vozilo se da tudi prodati za vsaj nekaj desetakov ali stotakov, če kdo ne želi dati v brezplačno razgradnjo.

Saj mi tudi druge zadeve niso jasne, recimo odvoz smeti v hosto. Pa vsak zbirni center sprejema odpadke vsak dan. To storitev tudi plačujemo.

Ales78 ::

bm1973 je izjavil:

Tam se avta ne da več polakirati, ostane trajno. Razen mogoče če konkretno pobrusiš in pokitaš.

Načeloma vzameš en marker, za refil, takšni kot so za pisati na tablo.

Ga dobro sprazniš in temeljito umiješ, notri pa naliješ zavorno olje.

Potem si lahko pa cel umetnik.

Je pa injekcijska brizga bolj higienična, avta se niti ne dotakneš in ga zaliješ iz 2+ metrov.

Sicer je takih spominčkov precej, kupiš česnove pilule (prodajajo brez recepta, v pilulo iz želatine zapakiran česnov ekstrakt (samo zdravje in vonj) in mu jo zatlačiš v zračnike. Ne bo nič dokler gela ne stopi vlaga.

Mlečni proizvod ali ostanek piksne sardin v zračnike bi se tudi znal sčasoma obrestovati.

S silikonsko mastjo mu napišeš kaj na stekla, tega tudi zlepa ne bo dobil dol.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()

SambaShare ::

dussan je izjavil:

Ena izmed rešitev je premik vozila na cestišče. Le nekaj močnih se mora najti...

Ali pa tole:

Potisneš nekam na cesto, potem pa naj se z njim ukvarja policija.

sbawe64 ::

4 take vozičke potrebuješ + ročno avto dvigalko.

Samo to je že fizično delo in senior developerji s 5k plače tega ne počnejo.

kriptobog je izjavil:

Never go full retard.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Katsuo ::

Ales78 je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Načeloma vzameš en marker, za refil, takšni kot so za pisati na tablo.

Ga dobro sprazniš in temeljito umiješ, notri pa naliješ zavorno olje.

Potem si lahko pa cel umetnik.

Je pa injekcijska brizga bolj higienična, avta se niti ne dotakneš in ga zaliješ iz 2+ metrov.

Sicer je takih spominčkov precej, kupiš česnove pilule (prodajajo brez recepta, v pilulo iz želatine zapakiran česnov ekstrakt (samo zdravje in vonj) in mu jo zatlačiš v zračnike. Ne bo nič dokler gela ne stopi vlaga.

Mlečni proizvod ali ostanek piksne sardin v zračnike bi se tudi znal sčasoma obrestovati.

S silikonsko mastjo mu napišeš kaj na stekla, tega tudi zlepa ne bo dobil dol.

Le zakaj me prav nič ne preseneča da tale "Aleš" priporoča takšne zahrbtne, strahopetne in pizdunske metode...

Utk ::

Da ne govorimo o tem da so te njegove pizdunske metode tudi neučinkovite. Ziher bo smrad iz zračnikov povezal s parkiranjem 2 tedna nazaj...

pegasus ::

Pač mala šola FSB za hibridno vojskovanje :))

Nikonja ::

Vsi so pogumni na tipkovnici, v realnosti pa največ kaj naredijo je da na skrivaj dvignejo brisalce! Tipični slovenski anarhisti :D

Opčina lahko premakne avto ker so ONI narisali na cesto da je tam prepovedano parkiranje, in razlage da se tega ne da su debilne, ker če bi parkiral na vhodu za urgeno na primer ziher nebi dobil tega odgovora ane?

Opčina lahko premakne avto ker so ONI narisali na cesto da je tam prepovedano parkiranje, in razlage da se tega ne da su debilne, ker če bi parkiral na vhodu za urgeno na primer ziher nebi dobil tega odgovora ane?

Si prebral članek? Ravno o tem je govora, ti pa pišeš kako bi moralo biti po naši "zdravi pameti". Očitno ni tako. Pri zaparkiranem vhodu urgence so ljudje ogroženi, tisto je za policijo, redarstvo čisto druga liga kot domači dovoz. Je pa to debilno, verjetno se vsi tu strinjamo o tem.

fikus_ ::

sbawe64 je izjavil:

4 take vozičke potrebuješ + ročno avto dvigalko.

Samo to je že fizično delo .....

Dobro poglej fotografijo, ne rabis dvigalke, je vozicek tako narejen.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

tomaz- ::

ja, res super ideja: nabavt 4 komade vozičkov po vsaj 4x višji ceni kot je uradna postavitev znaka, pa zraven še švicat in gledat okol, kje te bo kdo videl in zašpecal policiji ali pa lastniku, ki je najverjetneje kreten z baseball palco v avtu ( če že parkira tako "bolimekurac" ) .. Neprecenljive ideje, res :D

Koliko ljudi v Sloveniji so že pretepli z baseball palicami?

tomaz- ::

no, pa umakni hipotetično baseball palco in v google vtipkaj recimo "voznik pretepel" - po tvoje se bo pokazalo "0 zadetkov" ...

Pa nima veze vzrok, budale se tepejo že za precej manj kot to, da ti nekdo prepraska avto ali ga zvleče na sredo ulice ..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ko te nekdo zaparkira (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13130122 (26607) ginekk

Parkiranje tujih vozil na zasebnem parkirišču (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13645122 (40772) Gandalfar
»

Napačna registracija na plačilnem nalogu (strani: 1 2 3 )

10414804 (12334) enadvatri
»

Napačno parkiranje in upravičenost vigilantstva (samovoljni odvoz avta z viličarjem) (strani: 1 2 )

8016389 (15426) T-h-o-r

Več podobnih tem