Forum » Na cesti » parkiranje
parkiranje

ruski76 ::
Med blokom in cestiscem je "plocnik" sirine cca 3.5m (in dolzine cca 30m). Ta povrsina je delno v lasti etaznih lastnikov bloka, delno pa je v lasti obcine. Ce je PRIBLIZNO 30x3.5m skupna povrsina tega, je po GURS-u PRIBLIZNO 30x1,75m od etaznih lastnikov, ter ostalih 30x1,75m od obcine.
Tezava je ta, da NIKJER in z NICEMER ni oznacena NATANCNA MEJA - ni nobenih mejnikov, kakor tudi nobenih natancnih špdrpbnejsih nacrtov - zato tudi dejansko NIHCE ne ve NATANCNO, KAJ je od obcine in kaj je nase.
Moje vprasanje pa je: v kolikor parkiram vozilo povsem ob steno bloka (vsaj v sirini 1.20m je pas se ZAGOTOVO last etaznih lastnikov) - ali mi redar/nadzornik/policaj sme napisati kazen? Ker tudi on ne more vedeti, do kod seze parcela v lasti od nas, in ne more vedeti kje se pricne parcela od obcine. Na komu je breme dokazovanja? Ali smem parkirati na "nasi parceli", cetudi morda delno z avtom zasedam ze obcinski del (cesar ne morem vedeti zagotovo, KER NI NOBENIH OZNACB), ali ne? Ali breme dokazovanja, da NISEM prav parkiral na strani uradne osebe? Skratka - niti redarji, niti lastniki ne poznamo NATANCNE meje. Kako gre to pri nas: ali smem jaz tam parkirat in mi mora redar dokazati, da sem napacno parkiral (delno na obcinski trasi), preden mi napise kazen; ali pa moram jaz redarju dokazovati, da nisem na obcinskem temvec na nasem - zato da mi on nebi napisal kazni?
Naj povem se, da je na tem "plocniku" narisana se tudi kolesarska steza
Ker ne vem ce ima smisel, da mu kazem zemljevid iz GURS-a (in morebiti se ZK izpis)??
Tezava je ta, da NIKJER in z NICEMER ni oznacena NATANCNA MEJA - ni nobenih mejnikov, kakor tudi nobenih natancnih špdrpbnejsih nacrtov - zato tudi dejansko NIHCE ne ve NATANCNO, KAJ je od obcine in kaj je nase.
Moje vprasanje pa je: v kolikor parkiram vozilo povsem ob steno bloka (vsaj v sirini 1.20m je pas se ZAGOTOVO last etaznih lastnikov) - ali mi redar/nadzornik/policaj sme napisati kazen? Ker tudi on ne more vedeti, do kod seze parcela v lasti od nas, in ne more vedeti kje se pricne parcela od obcine. Na komu je breme dokazovanja? Ali smem parkirati na "nasi parceli", cetudi morda delno z avtom zasedam ze obcinski del (cesar ne morem vedeti zagotovo, KER NI NOBENIH OZNACB), ali ne? Ali breme dokazovanja, da NISEM prav parkiral na strani uradne osebe? Skratka - niti redarji, niti lastniki ne poznamo NATANCNE meje. Kako gre to pri nas: ali smem jaz tam parkirat in mi mora redar dokazati, da sem napacno parkiral (delno na obcinski trasi), preden mi napise kazen; ali pa moram jaz redarju dokazovati, da nisem na obcinskem temvec na nasem - zato da mi on nebi napisal kazni?
Ker ne vem ce ima smisel, da mu kazem zemljevid iz GURS-a (in morebiti se ZK izpis)??
- spremenilo: ruski76 ()

Legon ::
Na prometnih površinah, ki so dane v javno uporabo nima veze čigavo je lastništvo ampak veljajo prometni predpisi. Če gre za pločnik potem veljajo enaka pravila za parkiranje ne glede na to, kdo je lastnik zemlje.
Ravno tako niti na 1,2m ne bo spravil avta. Tudi za 1,75 jih danes bolj malo najdeš.
Ravno tako niti na 1,2m ne bo spravil avta. Tudi za 1,75 jih danes bolj malo najdeš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()

Furbo ::
A za geodete še niste slišali v vašem bloku?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

val46 ::
Ma kako vezo ima čigav je pločnik? Če je pločnik, je tam z namenom...se pravi za pešče, poleg tega pa praviš da je na njemu še kolesarska steza vrisana, ti bi pa avto tam parkiral? Kar...sam potem se ne čudi, zakaj dobivaš kazni, plus morda celo odvoz avtomobila, če se bi kak kolesar/pešec/invalid na vozičku "spotaknil" ob nepravilno parkirano vozilo.

Opkow ::
Pri nas je podobna situacija. Cca 4 metre sirine plocnika, nato kolesarska pot, travnik in glavna cesta, ki so loceni z robniki. Je pa plocnik pred blokom cca 2 metra stran locen z granitnimi kockami in nekaj travnika, ki se zacne s koncem bloka na obeh straneh. Dolzina bloka nekje 70 m. Obcasno nekateri, ce ponoci ni nikjer za parkirat, parkirajo z avti tik ob steno bloka. Zaaenkrat se nisem slisal, da bi kdo placal kako kazen zaradi tega.

Ales78 ::
Taki vozniki so egoisti in jim je vseeno za druge, tako, da tudi kazen ne bo pomagala. Takim je treba povedati v njihovem jeziku.
Imate pa tule nekaj hitro izvedljivih idej, vam garantiram, da tudi Furbo ne bo več tja parkiral avta:
https://slo-tech.com/forum/t845992/p860...
Pa prikrite so, jo lahko spelješ tudi vozniku pred nosom, pa ne bo opazil, sploh prvo.
Imate pa tule nekaj hitro izvedljivih idej, vam garantiram, da tudi Furbo ne bo več tja parkiral avta:
https://slo-tech.com/forum/t845992/p860...
Pa prikrite so, jo lahko spelješ tudi vozniku pred nosom, pa ne bo opazil, sploh prvo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ales78 ()

prvo hvala za odgovore :)
ce je javna povrsina, potem najbrz tudi bife (dokler je se obratoval) ne bi smel tam imeti mize & stole.(?) ker tako je bilo desetletja, zmeraj parcela v privat (torej NE obcinski) lasti.
je pa res - sem preveril na gurs-ovi strani, kjer pise:
Dejanska raba iz grafičnega preseka sloja: javna občinska cestna infrastruktura
To pomeni, da se parcela ne sme koristiti za niti parkiranje (npr motocikla, ki je ozji od 1.2m)? In niti za postavitev gostinskih miz? V bistvu gre za parcelo, katere (so)lastnik si, a nimas pa posesti?
@furbo: zakaj bi si morda po nepotrebnem delali stroske? zato sem povprasal glede bremena dokazovanja...
ce je javna povrsina, potem najbrz tudi bife (dokler je se obratoval) ne bi smel tam imeti mize & stole.(?) ker tako je bilo desetletja, zmeraj parcela v privat (torej NE obcinski) lasti.
je pa res - sem preveril na gurs-ovi strani, kjer pise:
Dejanska raba iz grafičnega preseka sloja: javna občinska cestna infrastruktura
To pomeni, da se parcela ne sme koristiti za niti parkiranje (npr motocikla, ki je ozji od 1.2m)? In niti za postavitev gostinskih miz? V bistvu gre za parcelo, katere (so)lastnik si, a nimas pa posesti?
@furbo: zakaj bi si morda po nepotrebnem delali stroske? zato sem povprasal glede bremena dokazovanja...

Ales78 ::
V tem primeru se raje boj kolesarjev, se malo nagne, pa po nesreči odpade ogledalo ali pa je raza po celotni dolžini avtomobila, ki te bo stala več od odvoza pajka. Me zanima, komu boš potem dokazoval svojo pravico. Raje ne biti zagaman egoist in se spokaj na normalno parkirišče.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ales78 ()

@Ales78 Po pogodbi o medsebojnih razmerjih et.l., je dogovor 1 vozilo na gospodinjstvo. Nekateri pa daljinca "posojajo" in neupraviceno svoje prijatelje, na skupno parkirisce puscajo - pravi stanovalci pa potem brez ostanemo. In ti pravis da sem JAZ egoist?
Pol pa pridem k jaz tebi domov dzabe parkirat, pa ti svoj avto v garazno hiso vozi in placuj. Da te vidim "zagaman egoist"...
Pol pa pridem k jaz tebi domov dzabe parkirat, pa ti svoj avto v garazno hiso vozi in placuj. Da te vidim "zagaman egoist"...

bm1973 ::
@Ales78 Po pogodbi o medsebojnih razmerjih et.l., je dogovor 1 vozilo na gospodinjstvo. Nekateri pa daljinca "posojajo" in neupraviceno svoje prijatelje, na skupno parkirisce puscajo - pravi stanovalci pa potem brez ostanemo. In ti pravis da sem JAZ egoist?
Da se naštimat, da lahko samo 1x odpreš, ko greš noter in ko greš ven.

starfotr ::
To rešuj s tistimi, ki to delajo. Ne vem zakaj bi sedaj rad pešce in kolesarje jebal v glavo.
Če veš, da to delajo, potem tudi veš katera vozila so problematična. Zaparkiraš to problematično vozilo in mirna bosna.

@starfotr: ne vem kje si videl, da zelim jebat pesce in kolesarje v glavo. to si si kar narisal v svoji glavi???
ravno zato, ker ne zelim nikogar jebat, in ker sam ne zelim problemov, raje vprasam. Zelim pa da je pac karseda po reglcih.
ravno zato, ker ne zelim nikogar jebat, in ker sam ne zelim problemov, raje vprasam. Zelim pa da je pac karseda po reglcih.

MIHAc27 ::
Jaz sem 10 let parkiral pred hišo B.P. Potem so se pa par ulic stran začel nekaj pričkat in so redarje poklicali...le ti so naredili seveda obhod še naokoli.
1m ceste je bilo tudi še na našem. Dosegel seveda nisem nič, tko da....
Kazen bo, če bo koga motilo in pridejo redarji.
1m ceste je bilo tudi še na našem. Dosegel seveda nisem nič, tko da....
Kazen bo, če bo koga motilo in pridejo redarji.

Gambino ::
Pravijo, da lepa beseda lepo mesto najde. Če veš katere osebe spuščajo, potem greš do njega in poveš, da ni dovolj parkirnih mest in da so omenjena parkirna mesta namenjena stanovalcem. Če ne jebe, ga pač zaparkiraš, druge ni, pred tem mu poveš, da ga boš zaparkiral.

Na lepe besede je odziv posmeh
Zaparkirat taksnega pa zal tudi ne gre, ker za to ni vec prostora (plocnik za pesce) - in potem jaz kazen dobim
Zaparkirat taksnega pa zal tudi ne gre, ker za to ni vec prostora (plocnik za pesce) - in potem jaz kazen dobim

Gambino ::
Na lepe besede je odziv posmeh
Če je lastniški park plac, nimajo osnove za pisanje kazni. Men je, ko sem bil še v najemniškem ena lastnica poškodovala avto in se lepo odpeljala. Sem jo našel, poklical policijo in ženska ni dobila nobene kazni, zaradi pobega iz kraja nesreče. Samo izpolnila je obrazec in to je to.

starfotr ::
@starfotr: ne vem kje si videl, da zelim jebat pesce in kolesarje v glavo. to si si kar narisal v svoji glavi???
Kako to ni jebanje v glavo drugih udeležencev v prometu, če hočeš svoj pleh pustiti na javnem prostoru za pešce in kolesarje?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Se splača pritožiti mestnemu redarstvu glede kazni za parkitanje?Oddelek: Na cesti | 3330 (1153) | feryz |
» | Zasedeno obračališče v slepi ulici (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 10799 (7409) | Landscapes1 |
» | Kazen za parkiranje na cesti na zasebnem zemljiščuOddelek: Na cesti | 8323 (7094) | s1m0n |
» | kolo in pločnik (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 13644 (12504) | Pithlit |
» | Parkiranje za umret! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 56058 (36707) | M-XXXX |