» »

Ali ste dobili SI-Alarm?

Ali ste dobili SI-Alarm?

1 2 3
4
»

karafeka ::

Še ena laž vlade, da so 95% uspešno stestirali ta SI-alarm. Zdaj ko gre zares, pa ga pol ne dobi.

Excavator ::

Prejel na Google Pixel 6@Android 16 QPR3 in iPhone 14@iOS26, oboje pri Telekomu.

Zimonem ::

karafeka je izjavil:

Še ena laž vlade, da so 95% uspešno stestirali ta SI-alarm. Zdaj ko gre zares, pa ga pol ne dobi.

Pa kaj ima vlada pri tem?

kamiKaZaA ::

Tem, ki smo na rdečem območju bi naj poslali. Ostalim naj ne bi.

karafeka ::

Zimonem je izjavil:

karafeka je izjavil:

Po direktivi bruslja bi morali to uvest že pred parimi leti. Pa ne samo, da so zamujalu, ampak so se sprenevedali, da so to uspešno implementirali. Nič novega torej.

mojsterleo ::

Danes sem bil v Bovcu. Sodelavka na Androidu je dobila, jaz na iphone nič.

mtosev ::

Jaz sem danes dobil alarm na androidu.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

bm1973 ::

Tudi če ga ne dobim...

Pač ne rabim tega sranja...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

donvito ::

kamiKaZaA je izjavil:

Tem, ki smo na rdečem območju bi naj poslali. Ostalim naj ne bi.

DeeJay ::

Sem dobil na iphone 13, telemach, Ljubljana-Tacen

Zimonem je izjavil:

karafeka je izjavil:

Ne razumeš, če bi bil janez na vladi, bi mu osebno pršu povedat.
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

CharlieKK ::

Super, čas za potegnit ven kajt iz podstrešja.

GupeM ::

Bob na Pixel 8 pro dobil. Ni pa zadeva nič piskala, mi je pa vibriral. Pa mislim, da tudi garmin ura. Čeprav za uro nisem povsem prepričan.

MrStein ::

MrStein je izjavil:

Uspešen test danes okoli 14h :P

Sicer meni ni nič tulil ali piskal. iPhone 15, Telekom , iOS 26.3.1(a)

Mogoče ni najbolj jasno napisano. Sporočilo sem dobil (eno slovensko in eno angleško), le zvoka ni bilo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Orias ::

Na Telemach sem dobil mislim, da ob 14.00ih, na BOB je prišlo opozorilo 20 minut kasneje. Prvo sporočilo je bilo angleško, drugo slovensko. Pričakoval, bi da bi bilo prvo sporočilo v slovenskem jeziku. Marsikdo ne razume angleško ...

Boone ::

Doma imam več Android naprav brez simke, za razvoj. Od Android 12 naprej. Vse so piskale, moj pixel 9a s telekomovo sim pa ne.

Meiniken2 ::

Od 6 telefonov (vsi android) je samo 1 dobil sporočilo.

1. Dobil sporočilo ob 17:21 v obeh jezikih. Ta ima prazno in neaktivno telemach sim kartico s custom rom-om LineageOS.
2. Oneplus One ni dobil.
3. Samsung A16 ni dobil (telekom sim).
4. Samsung A14 ni dobil (telekom sim).
5. Samsung A41 ni dobil (bob sim)
6. Samsung Xcover 4s ni dobil (telekom sim).

Zanimivo kakšna loterija je tole :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Meiniken2 ()

Rdeči alarm je bil razglašen samo v nekaterih regijah?!?! Halo?!? Poglej na zemljevid, če nisi v rdečem ga verjetno nisi dobil ane?!?!

Ali opozarja na podlagi trenutne lokacije ali pa prebivališča, nekako logično ane?!?!?!?

What the fuck!??! Loterija ob rojstvu, listek ni zadel.

Vsaj napisali bi zraven regijo ne pa da izpadete totalni bebci.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CharlieKK ()

mojsterleo ::

Tisti zemljevid arso ni čisto realen prikazatelj problema. SI alarm naj bi sprožali po posameznih občinah in ne regijsko.

kamiKaZaA ::

Meni je res fascinantno, da smo samo 4 napisali, kje se nahajamo. Vsi ostali pa dobil, nisem dobil brez, da bi povedal od kod je?

Meiniken2 ::

CharlieKK, malce preveri pritisk :))

Ja, sem na rdečem območju (tudi vsi omenjeni telefoni so bili na isti lokaciji). Kar pa niti ni važno, ker če na enem telefonu dobim sporočilo in na drugem ne potem nekaj ne štima.

Meiniken2 je izjavil:

CharlieKK, malce preveri pritisk :))

Ja, sem na rdečem območju (tudi vsi omenjeni telefoni so bili na isti lokaciji). Kar pa niti ni važno, ker če na enem telefonu dobim sporočilo in na drugem ne potem nekaj ne štima.

Sori sam je res, pač napišite kje se nahajate na pa sam ja je zvonil ni zvonil, like wtf.:))

Iz tvojega posta je očitno, da si dobil samo na tistem, ki ni imel sim kartice zato se mi je dvignil pritisk. Se oproščam.

mojsterleo je izjavil:

Tisti zemljevid arso ni čisto realen prikazatelj problema. SI alarm naj bi sprožali po posameznih občinah in ne regijsko.

Dobro občina regija isti k.. veš kaj sem hotel povedat.

Zgodovina sprememb…

velikBrokoli ::

Oba z ženo dobila, A1 omrežje iOS.

Boone ::

Če so štirje mobiteli na mizi, zvonijo po trije, potem to verjetno ni zato, ker je četrti v drugi regiji? Kar je nekako bil moj point. Ni pomembno, kje sem. Razen če iskreno misliš, da je četrti v drugi regiji, ker je bil 60 cm stran.

Boone je izjavil:

Če so štirje mobiteli na mizi, zvonijo po trije, potem to verjetno ni zato, ker je četrti v drugi regiji? Kar je nekako bil moj point. Ni pomembno, kje sem. Razen če iskreno misliš, da je četrti v drugi regiji, ker je bil 60 cm stran.

Glej, piskali so ti 3 brez sim, se pravi so poslali default na vse brez sima(niso vedeli lokacije), ker pa nisi v rdeči coni nisi dobil na tisto s simom. Zakaj pa ne poveš regije/občine? Ti povem zakaj? Ker imam verjetno prav. A res mislite, da so tako nesposobni, da take osnovne stvari ne znajo speljat?!?

Zgodovina sprememb…

Ne drži. Dva telefona brez sim sta se nahajala doma in nista v rdeči regiji. Zato opozorila ni bilo na nobenem od njiju. Telefon s SIM pa sem imel s sabo v službi, in je opozorilo prišlo. Nahajal sem se v rdeči regiji. Tako da tvoja teorija ne drži.

Smo pa vsi 4je, ki smo bili takrat v tistem prostoru, hkrati dobili alarm. Sem pa prepričan, da sem jaz na bobu, en na A1, en na Telekom. Za četrtega nisem prepričan, se mi pa zdi da je tudi na A1.

GupeM je izjavil:

Ne drži. Dva telefona brez sim sta se nahajala doma in nista v rdeči regiji. Zato opozorila ni bilo na nobenem od njiju. Telefon s SIM pa sem imel s sabo v službi, in je opozorilo prišlo. Nahajal sem se v rdeči regiji. Tako da tvoja teorija ne drži.

Smo pa vsi 4je, ki smo bili takrat v tistem prostoru, hkrati dobili alarm. Sem pa prepričan, da sem jaz na bobu, en na A1, en na Telekom. Za četrtega nisem prepričan, se mi pa zdi da je tudi na A1.

A sta bila povezana na net?

Zgodovina sprememb…

Pinzl ::

Pri meni je žena (S23) na Telekomu dobila v občini Železniki, moj na A1 (pixel) pa je zapiskal ko sem prišel v občino Škofja Loka.
Zanimivo...

koyotee ::

Moj sodelavec v službi dobil ob 4h popoldne, jaz malo po 22h ko sem šel iz službe, tak da to je kr neki na pol narjeno.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

koyotee je izjavil:

Moj sodelavec v službi dobil ob 4h popoldne, jaz malo po 22h ko sem šel iz službe, tak da to je kr neki na pol narjeno.

Kaj ti to pove hmmmm ;((;((;((;((;((;((;((;((;((;((

Vljudno so počakali, da si končal izmeno pa čeprav na pol.

Zgodovina sprememb…

koyotee je izjavil:

Jaz sem dobil enkrat ob 14h in potem malo prej, ob 22-23h. Na isti telefon.
Res pa da sem bil zvečer nekaj km stran kot pa ob 14h (manj kot 10 km).
Motiti se je človeško.

ššš ::

Jest sem bil ob 14:22 v Kranju v polnem Hoferju. Zvonilo je le eni šokirani penzionerki.

BRBR ::

Orias je izjavil:

Na Telemach sem dobil mislim, da ob 14.00ih, na BOB je prišlo opozorilo 20 minut kasneje. Prvo sporočilo je bilo angleško, drugo slovensko. Pričakoval, bi da bi bilo prvo sporočilo v slovenskem jeziku. Marsikdo ne razume angleško ...

Ti si proti svoji domovini, ki je slovenska država, kot je včeraj, na TV, povedal Bobi. To, da bi rad prvo slovesko so zasebni parcialni politični interesi. Kot je tudi povedal Bobi.
Never underestimate the power of idiots in large groups.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: MrStein ()

Liker ::

V centru LJ (praktično pod gradom) na šihtu je ~14:20 piskal alarm na 2 od 11. Potem se je pa ob ~16 sprožil še alarm na ravojnem androidu brez SIM-ke.
Tudi mama me je klicala da je bila pri sosedi in njej ni piskalo sosedi in možu pa je - vzhod LJ.
Glede na to da bojda za LJ ni bilo izdano opozorilo je to zelo slab izplen. Če je veliko napačno pozitivnih alarmov jih bodo ljudje začeli ignorirati tudi ko bo šlo za res.

CharlieKK je izjavil:

A sta bila povezana na net?

Da. Ampak ne vem, kaj ima to zveze s tem.

Žal ne morem več urejat, zato še en post:

Lahko si pa prebereš, kako zadeva deluje, pa ti bo jasno, da lokacije telefona ne potrebujejo. Zadeva deluje v obratni smeri. Alarm pošljejo izbrane bazne postaje. Če je telefon povezan na katero od teh baznih postaj, bi sporočilo moral dobiti. To pomeni, da če si v rdečem območju, pa je telefon zaradi boljšega signala povezan na bazno postajo, ki ni v rdečem območju, sporočila ne boš dobil. Kjer sem živel včasih, je bilo to povsem normalno. Živel sem v gorenjski regiji, povezan sem bil pa večino časa na bazno postajo v osrednjeslovenski regiji. Občasno celo na bazno postajo v severno-primorski regiji. V tem primeru obvestila ne bi dobil, ker bi najverjetneje bil povezan na bazno postajo v osrednjeslovenski regiji.

To se je pokazalo tudi, ko sem pred leti moral klicati rešilca. Me je povezalo na regijski center za severno primorsko, pa so me potem prevezali na gorenjskega, ko sem povedal lokacijo.

Mogoče nekoliko poenostavljeno si predstavljaj takole: Val 202 ne rabi tvoje lokacije, da bi ti oddajal na točno določeni frekvenci, recimo 96,1 MHz, ker si očitno na gorenjskem. Oni pač na gorenjskem oddajajo na 96,1 MHz, ti oz tvoj radio pa mora poskrbeti, da je frekvenca pravilno nastavljena, da lahko zadevo slišiš.

Zato bi lahko Val 202 oddajal različne lokalne novice, brez da bi vedel lokacijo poslušalca. Nekateri poslušalci bi slišali lokalne novice za napačno regijo, ker imajo pač boljši signal od antene, ki ni za njihovo regijo. Večina bi bila pa pravilno pokrita.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

mat_ko ::

Sem iz "rdečega območja" in nisem dobil nič, ne včeraj, ne danes (Android, A1). Žena, ki pa je bila včeraj v LJ (rumeno območje), pa je dobila že tam (iPhone, Telemach)..
Toliko .. :)

kow ::

Ne (Ljubljana). Graphene OS.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

jonystar ::

Majstri ima kdo idejo kako rešiti to situacijio. Soseda, ki je starejša gospa(87 let) ima upokojenski telefon(Doro Leva E30), se pravi ni smart phone. Je dobila alarm ampak hudič dobesedno vsake 5 min trobi za alarm. Tudi če telefon ugasnemo in prižgemo nazaj. In to je že od včeraj. Zgleda so delal teste samo na smart phone-ih in ne tudi na "nemunih" telefonih. Trenutno smo ga ugasnili in ga bomo prižgala spet jutri, da vidimo, če se bo slučajno zadeva končala, ko bi naj se ob polniči končal alarm.

bm1973 ::

Pri mojemu fotru isto...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Zimonem ::

jonystar je izjavil:

Majstri ima kdo idejo kako rešiti to situacijio. Soseda, ki je starejša gospa(87 let) ima upokojenski telefon(Doro Leva E30), se pravi ni smart phone. Je dobila alarm ampak hudič dobesedno vsake 5 min trobi za alarm. Tudi če telefon ugasnemo in prižgemo nazaj. In to je že od včeraj. Zgleda so delal teste samo na smart phone-ih in ne tudi na "nemunih" telefonih. Trenutno smo ga ugasnili in ga bomo prižgala spet jutri, da vidimo, če se bo slučajno zadeva končala, ko bi naj se ob polniči končal alarm.

Pa saj za smartfounarje namenjen. Zala starejšw naj bi bila sirena. Ampak to se uporablja samo še ob prvi soboti v mesecu.

Daniel ::

Pri nas vse zmešano. Nekateri dobili sporočilo popoldan, do mene je prišlo od 2.30 zjutraj in me zbudilo. In to po tem, ko mi je veter že odnesel del strehe... Namen je dober, izvedba pa precej šepa.

nejc711 ::

Na Telemachu sem dobil okrog 12h, žena na Mobitelu ni dobila nič. Oba imava Samsung telefone. Živiva in delava v Ljubljani.

DamijanD ::

V Zagrebu so eni dobili alarm ob 6ih zjutraj, drugi mislim da ob 7 ali 7:30, nekateri pa šele ob 9tih - ne vem pa ali so vsi dobili.

CaqKa ::

Povišan veter je Emergency?

starfotr ::

Vseh teh težav ne bi bilo, če bi originalna Nokia še delala telefone.

Tako pa je danes izključno ameriško in azijsko sranje na trgu in ne znajo implementirat osnov.

TheTrick ::

CaqKa je izjavil:

Glede na to da so ljudi reševali izpod dreves, da so določene vasi bile vse ob streho, da je na hrvaškem celo dva veter odpihnil (dobesedno). Da je velika nevarnost da ti kaka veja ali kaj podobnega z veliko hitrostjo prileti v glavo. Da so se prevračal kamioni itd.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...
Ja povišan veter je Emergency.

Vem da je eden na mislim da 24ur najprej pisal kako spet zganjajo paniko, čez 12 ur pa da mu je streho odpihnil. Sami Grimsi povsod.

CaqKa ::

TheTrick je izjavil:

CaqKa je izjavil:

Glede na to da so ljudi reševali izpod dreves, da so določene vasi bile vse ob streho, da je na hrvaškem celo dva veter odpihnil (dobesedno). Da je velika nevarnost da ti kaka veja ali kaj podobnega z veliko hitrostjo prileti v glavo. Da so se prevračal kamioni itd.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...
Ja povišan veter je Emergency.

Vem da je eden na mislim da 24ur najprej pisal kako spet zganjajo paniko, čez 12 ur pa da mu je streho odpihnil. Sami Grimsi povsod.

8-O

CaqKa je izjavil:

Moraš kar v dveh temah tečnariti?

Ta tema je o sistemu obveščanja.
Za vsebino obvestil odpri novo.
Motiti se je človeško.
1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bob (nova ponudba Simobila) (strani: 1 2 3 4112 113 114 115 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
57031521303 (28) kopit
»

URSZR zmagovito testiral SI-ALARM (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / NWO
32830718 (89) alternative
»

Kakšna je šansa, da dobim svoj telefon nazaj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8331162 (14566) Mare2

Več podobnih tem