Forum » Loža » Ali ste dobili SI-Alarm?
Ali ste dobili SI-Alarm?

skumpl ::
Danes ob 12:00 bi naj dobili testno obvestilo na mobitele pa se pri nas ni nič zgodilo. Kaj pa vi?
https://www.rtvslo.si/slovenija/ob-12-u...
https://www.rtvslo.si/slovenija/ob-12-u...
- spremenil: skumpl ()

lynxslo5 ::
Nisem dobil ničesar. Telefon imam Android, omrežje A1.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt

dripac ::
Telekom, telefon je vibriral, brez zvočnega dela (če se ne motim je bilo rečeno da bo zvočni signal tudi če je telefon nastavljen na tišino).

CyberPunk ::
Ne. Niti na iPhone (A1), niti na Android brez SIM "emergency calls only", niti na nepametnem telefonu s Telemach kartico, ki je pred kratkim potekla, ampak sprejema lahko se klice.
EDIT: Brez SIM Android je zapiskal. :)
EDIT: Brez SIM Android je zapiskal. :)

mtosev ::
HoT nič od obvestila.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Rusi bi lahko zdaj atomsko spustili, pa sploh ne bi vedel....
Ne rabimo Rusov, smo sami dovolj nesposobni da si jih sami spuščamo, take mini, ampak redno... Tole danes je dokaz.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dripac ()

lynxslo5 ::
Še en fail te vlade.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,

karafeka ::
A je bilo od lokacije odvisno?
Mogoče je bila samo Ljubljana stestirana.
Mogoče je bila samo Ljubljana stestirana.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()

Enron x86 ::
4 telefoni, na nobenem nič.
Dora (ali kaj že, telefon za stare), bob - tema.
Galaxy a52s, bob - tema.
Galaxy s7 edge, custom rom, brez sim - tema
iPhone 13 mini, brez sim - tema
Dora (ali kaj že, telefon za stare), bob - tema.
Galaxy a52s, bob - tema.
Galaxy s7 edge, custom rom, brez sim - tema
iPhone 13 mini, brez sim - tema
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

Očitno je pogojeno z operaterjem (kot pravi sosednja novica). Delno delovalo Telekomu, ostalim ne.
Bravo, to je to
Bravo, to je to

Okapi ::
Na Telekomu dobil, tudi zvočni. V telefonu imam tudi indonezijsko kartico, ta je pa prejela alarm 15 minut kasneje

Enron x86 ::
Na galaxy a12 brez sim je piskalo.
Imajo pa pri Samsungu čuden prevod naslova sporočila: "Predsedniško opozorilo".
Kako se temu reče v angleščini? Verjetno je mišljeno "priority warning", se pravi "Prednostno opozoorilo" ali kaj takega.
Imajo pa pri Samsungu čuden prevod naslova sporočila: "Predsedniško opozorilo".
Kako se temu reče v angleščini? Verjetno je mišljeno "priority warning", se pravi "Prednostno opozoorilo" ali kaj takega.
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|

OutOfTheBox ::
Sem čakal , dobil nič 
A1, iPhone 15 PRO

A1, iPhone 15 PRO
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

mojsterleo ::
Iphone 6s ios 14.6na T2 (A1 gostovanje) - ni delovalo
Iphone X na ios 13.6.1 na A1 - ni delovalo
Iphone X na ios 13.6.1 na A1 - ni delovalo

pixelzgaming ::
Imajo pa pri Samsungu čuden prevod naslova sporočila: "Predsedniško"
Presidential alert, nič ni narobe.
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 14TB HDD | Proxmox VE
Server2: i7 4770 | 16 GB DDR3 | 128GB SSD | 16TB HDD | CasaOS
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 14TB HDD | Proxmox VE
Server2: i7 4770 | 16 GB DDR3 | 128GB SSD | 16TB HDD | CasaOS

V-i-p ::
S24U, Android 16 ONE UI 8.0, omrežje TS - dobil, ampak je samo vibriralo.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: V-i-p ()

jonystar ::
T-2 omrežje. Android telefon, nisem dobil nič.
Na služben telefon, ki je Telekomovo omrežje pa sem prejel.
Na služben telefon, ki je Telekomovo omrežje pa sem prejel.

OutOfTheBox ::
To je dobro. Obstaja verjetnost da tega spročila razen testnega ne boš dobil več. Kadar ga pa boš pa nima veze kaj boš takrat delal, ker nič ne bo bolj pomembno od tega obvestila.
Mi pa ni jasno zakaj nekateri telefoni ne piskajo in samo vibrirajo. Zgleda da upoštevajo nastavitve? Kar konec koncev nima smisla.
Mi pa ni jasno zakaj nekateri telefoni ne piskajo in samo vibrirajo. Zgleda da upoštevajo nastavitve? Kar konec koncev nima smisla.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

Bud_Bundy ::
Dobil isti trenutek, ko sem kodiral alarm na objektu(preko telefona), sem mislil, da sem že sprožil tisti alarm. Me je kar malo presenetilo, čeprav so celo dopoldne po Val202 govorili zgolj in samo o tem....
Kakorkoli, sim kartici sta 1 telekom in 1 Hot v istem telefonu, sklepam, da je telekom to pograbil....
Kakorkoli, sim kartici sta 1 telekom in 1 Hot v istem telefonu, sklepam, da je telekom to pograbil....

Zakaj raje ne naredijo tako kot so v času Covida preko SMS? Preizkušena tehnologija, vsak predpotopni telefon bi dobil obvestilo.

BCSman ::
A navadni telefoni sploh dobijo obvestilo?
Retardi novinarski v clankih sploh niso tega omenjali.
Retardi novinarski v clankih sploh niso tega omenjali.

Assass1n ::
Sem prejel. Android (Samsung) na Telemach.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

roCkY ::
Tole ni bilo niti alfa testiranje očitno.
Največji mimosun pa je, da sporočilo izgine iz spiska sporočil, ko klikneš OK. S prvim klikom sem zbrisal angleško verzijo, ki je imela prioriteto in dobil na ekran SLO- Z drugim klikom, ko niti prebral nisem vsega v SLO pa je zadeva šla po gobe.
Zadeva mora ostati za prebrati in imeti večstopenjsko pot za odstranitev iz menuja sporočil!
SMS je brezveze. Vsaj sam imam obvestila na tiho. Zadeva bi se morala dobesedno dreti vsaj 10-15 sek. Nismo vsi za pisalno mizo ali budni v postelji.
Največji mimosun pa je, da sporočilo izgine iz spiska sporočil, ko klikneš OK. S prvim klikom sem zbrisal angleško verzijo, ki je imela prioriteto in dobil na ekran SLO- Z drugim klikom, ko niti prebral nisem vsega v SLO pa je zadeva šla po gobe.
Zadeva mora ostati za prebrati in imeti večstopenjsko pot za odstranitev iz menuja sporočil!
mojsterleo je izjavil:
Zakaj raje ne naredijo tako kot so v času Covida preko SMS? Preizkušena tehnologija, vsak predpotopni telefon bi dobil obvestilo.
SMS je brezveze. Vsaj sam imam obvestila na tiho. Zadeva bi se morala dobesedno dreti vsaj 10-15 sek. Nismo vsi za pisalno mizo ali budni v postelji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roCkY ()

vsakdanji ::
toliko ko je šlo denarja za tole , pa marketinške kampanje . To sporočilo so verjetno samo člani in pristaši Svobode dobili :) ostali pa lahko pocrkamo ob nevarnosti al kaj ?

roCkY ::

mirator ::
Se strinjam, zvočni signal bi moral ostati, dokler ga ne prekineš. Eno je signal sirene, ki ga vsi slišijo (tisti, ki pa ga ne pa vedo od soseščine, da je nekaj narobe), drugo pa signal po telefonu, ki ga ne moreš slišati, če telefona nimaš pri sebi (sploh če gre za naglušne osebe).
Skratka test, ki je prikazal obilo težav.
Vseeno pa. Res se napake lahko zgodijo vsakomur, samo napake katere finaciramo državljani, pa se nebi smele zgoditi pri tako pomembnem testu, da uporabniki nekaterih ponudnikov interneta (npr. A1) signala sploh ne dobijo. Glede na čas opozarjanja, bi test moral biti 100%.
Vseeno pa. Res se napake lahko zgodijo vsakomur, samo napake katere finaciramo državljani, pa se nebi smele zgoditi pri tako pomembnem testu, da uporabniki nekaterih ponudnikov interneta (npr. A1) signala sploh ne dobijo. Glede na čas opozarjanja, bi test moral biti 100%.

BCSman ::
To je namenoma da ne dobijo vsi naenkrat, drugace pride do stampedotov pri bezanju in drzave. Prvo ena skupina, potem se druga...

IL_DIAVOLO ::
mojsterleo je izjavil:
Ce pa se sms-i ne delujejo vec kot morajo. Neki hudi delayi ali pa sms sploh ne pride do prejemnika. Radi bi se sli next gen tehnologijo, a nimajo porihtanih osnov.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

ZveeZ ::
Se strinjam, zvočni signal bi moral ostati, dokler ga ne prekineš. Eno je signal sirene, ki ga vsi slišijo (tisti, ki pa ga ne pa vedo od soseščine, da je nekaj narobe), drugo pa signal po telefonu, ki ga ne moreš slišati, če telefona nimaš pri sebi (sploh če gre za naglušne osebe).
A ni ravno to poanta testiranja, da se odkrije napake?
Iz tega vidika je bil test koristen. Boljse, da se je napaka zgodila danes, kakor pa nekoc, ko bo sistem ze v uporabi.

mirator ::
A ni ravno to poanta testiranja, da se odkrije napake?
Iz tega vidika je bil test koristen. Boljse, da se je napaka zgodila danes, kakor pa nekoc, ko bo sistem ze v uporabi.
Ja seveda. Vendar pa napaka, da uporabniki nekega operaterja ne prejmejo signala, uporabniki pa drugega ali drugih pa signal prejmejo, je zelo vprašljivo, predvsem s strani koruptivnosti.

Dokler tržijo t.i. dumb phones (še posebno za seniorje), se mi zadeva ne zdi brezveze.
Poleg tega da rabiš najnovejši updajt telefona da ti dela neko potisno sporočilo, se mi zdi too much. Veliko uporabnikov uporablja 5+ let stare telefone, ki več nimajo updejtov ampak delujejo povsem normalno (okej to je že debata za v kakšno drugo temo).
Če v končni fazi pomeni da bo uporabnik iphone 16 obvestiol dobil, uporabnik iphone 6s pa ne, nismo prišli nikamor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mojsterleo ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | URSZR zmagovito testiral SI-ALARM (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / NWO | 2687 (17) | endelin |
» | Bob (nova ponudba Simobila) (strani: 1 2 3 4 … 111 112 113 114 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 1445571 (3764) | fikus_ |
» | HoT, bob, Izi? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 12691 (8275) | zobnik |
» | Simobil (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 32006 (21628) | Sami |