» »

Čuj

Čuj

svaljek ::

Pozdravljeni,
Že celo življenje živim v okolici Ljubljane, na meji z dolenjsko ubistvu, v neki vasici. Jo poznate, ne to specifično ampak vas ki ima 100 prebivalcev, en pajzel v katerega od 5ih zjutraj do 22ih zvečer sedijo kmetje in jamrajo glede trenutne vlade. Najvišja stopna izobrazbe na vasi je izpolnjen obrazec za vpis na faks. Ko želim oblačila sušiti na terasi ravno sosed začne kurit stiropor in odpadni material od tretjega nadstropja njegove hiše (ki je v kataster napisana kot garaža). Kjer je le ena hiša v centru vasi še slovenska, pri ostalih se pa ob 3h zjutraj obvezno predvaja neko mešanico muslimanske narodnozabavne glasbe in dretja.
Poznate to vas. En merkator ima ki ima samo 3 izdelke in vsi imajo pretečen rok uporabe.

Ok to je bil intro katerega noben nebo prebral.

Celo življenje mi je bilo rečeno naj najdem delo v Ljubljani, in sem ga, mastno dobrega za moje pojme. Ne nisem programer ki zasluži 20k na mesec in se bahata. Dobim več kot sta moja starša skupaj plus 500 eur. Kar je 2k.. kot sem rekel. Najvišja stopnja izobrazbe na vasi je podpisana peticija proti vaksinacijam in facebook certifikat o razumevanju HAARP sistema.

Ampak morem rečt da me življenje v naši prelepi tradicionalni vasici ubija. Želel bi si preseliti nekam kjer ni Ljubljanske megle, kjer mi ne vzame 3 ure na dan vožnja na in iz službe ker je kolona od grosuplja do centra, nekam kjer mogoče še najdem sovaščana ki je bil rojen po osamosvojitvi (od Avstroogerske govorim) in mogoče govori slovensko.

TLDR:
Kako je živet v Mariboru?
Gledam cene hiš in stanovanj pa se mi zdi da bi celo lahko z ženo kupila tam nekaj in si dobila delo nekje v mestu, da se nebi rabila vozit, da bi lahko samo.. živela ne pa delala 11-13 ur na dan.

Je kaj IT delovnih mest v mariboru? Kako je kaj živet tam? Kake so cene v baru?
Bil sem tam mogoče 6krat ampak vsakič mi je bilo lepo, počutil sem se domače. Mogoče ker je mati originalno iz Prlekije in me naglas res poboža.

David Mayer ::

Uff, MB raje ne, kolikor lahko prebereš na forumu na osnovi konkretnih izkušenj, je to ena najbolj nasilnih, pijanskih, neprijaznih, revnih, sovražnih regij.

David Mayer je izjavil:

Uff, MB raje ne, kolikor lahko prebereš na forumu na osnovi konkretnih izkušenj, je to ena najbolj nasilnih, pijanskih, neprijaznih, revnih, sovražnih regij.

Zaradi 'soccer is life' ali kaj drugega? Ker cene so primerljive tudi v Ptuju in v Celju vendar mi pa Celje smrdi ker sem enkrat celjanom prodal avto.. all I have to say. Ptuj se mi pa zdi tako zelo daleč in hkrati izgubiš kar nekaj stvari katere bi pridobil z Mariborom, nakupovalni centri, univerziteto, vrtce,.. možnost razumevanja ljudi ..
Svaljek. Krompirjev Svaljek.

Štajerska je izgubljena pokrajina - forumski pričevalci, edino, kamor je smiselno iti in je civilizirano, je Ljubljana - sploh ne moreš drugače razmišljati. Še politika to podpira.

Miki N ::

No evo, ko človek že nostalgično razmišlja, kje so stari mojstri Slotech Šole za trole, uleti OP, ko ga najbolj potrebujemo. Čestitke!

Bo nadaljevanje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

Miki N je izjavil:

No evo, ko človek že nostalgično razmišlja, kje so stari mojstri Slotech Šole za trole, uleti OP, ko ga najbolj potrebujemo. Čestitke!

Bo nadaljevanje?

Prvi post, nazadnje sem uporabljal forume cca 2009 za GTA San Andreas Multiplayer. Sem nekako mislil da bo post izbrisan ker se lahko kake zadeve klarificirajo kot sovražni govor. Ampak so moja mnenja, ni 'le oldschool troll'. Realna mnenja in vprašanje

David Mayer je izjavil:

Štajerska je izgubljena pokrajina - forumski pričevalci, edino, kamor je smiselno iti in je civilizirano, je Ljubljana - sploh ne moreš drugače razmišljati. Še politika to podpira.

Ampak megla. Realno je tako depresivno v Ljubljani. Nebi si želel živeti tam. Tako precenjeno, tako drago, tako.. neživljensko..

Mogoče ker ne živim tam ampak le delam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: svaljek ()

Je pa bolj moderno, civilizirano, urbano, levo...

OutOfTheBox ::

Maribor in Novo mesto sti dve slovenski mesti ki jih ne bi taknil niti s 100m dolgo palico. Pa brez zamere ljudem tam, verjamem da niso vsi čudni, ampak statistika pravi svoje.

OutOfTheBox je izjavil:

Maribor in Novo mesto sti dve slovenski mesti ki jih ne bi taknil niti s 100m dolgo palico. Pa brez zamere ljudem tam, verjamem da niso vsi čudni, ampak statistika pravi svoje.

V NM sem hodil študirat. Edini način da me vidiš tam še enkrat je če bom razrezan v prtljažniku ker sem ciganu rekel cigan.
Se strinjam.

Ampak daj mi povej to statistiko o Mariboru, in ne mi rečt “do your research” ker this is me doing my research.
Ker do sedaj sem videl le veliko threadov v smislu ‘maribor bad ljubljana gud’ ampak.. bad city je še vedno city. Bolje bad city kot bogu za leďima vas?

Ker opcije za kupit karkoli v LJ je ničelna, ne morem si privoščit

Zgodovina sprememb…

NuMaN ::

David Mayer je izjavil:

Kaj človek vse ne prebere ...

Umazano tudi, smeti vsepovsod, recimo v primerjavi s Koprom (za ostala mesta bodo drugi povedali).

Verjetno največ pokanja z auspuhi glede na število prebivalcev - zgleda da je to v Ljubljani poseben fetiš.

So pa tudi dobre stvari - paradoksalno je Lj še najbolj zelena in najmanj zabetonirana ...
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

svaljek je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

V NM sem hodil študirat. Edini način da me vidiš tam še enkrat je če bom razrezan v prtljažniku ker sem ciganu rekel cigan.
Se strinjam.

Ampak daj mi povej to statistiko o Mariboru, in ne mi rečt “do your research” ker this is me doing my research.
Ker do sedaj sem videl le veliko threadov v smislu ‘maribor bad ljubljana gud’ ampak.. bad city je še vedno city. Bolje bad city kot bogu za leďima vas?

Če gledamo predvsem iz vidika kriminalitete je štajerski konec eden izmed najslabših v Sloveniji. Zdej ta mapa je že stara več kot 15 let in je po regijah, ampak v splošnem se v tem času verjetno ni dost spremenilo. Najslabši regija je štajerska, najslabš kraj pa kočevje.

Obstjajo tudi različne vrste kriminala ki se dogajajo pogosteje v enih regijah v primerjavi z drugimi regijami. Npr največja možnost družinskega nasilja je v grosupljem, največja možnost da te bodo posilili pa Piran.

In kateri so z nasilnim kriminalom najbolj obremenjeni kraji? Na lestvici močno vodi Kočevje. V tej upravni enoti je namreč policija med leti 2008 in 2013 na leto zaznala povprečno 59 nasilnih kriminalnih dejanj na 10.000 prebivalcev. Sledijo mu Grosuplje (letno 50 nasilnih kriminalnih dejanj na 10.000 prebivalcev), Črnomelj, Velenje (oba po 48) in Maribor (46).

Članek

Po regijah:

Po krajih:

Zgodovina sprememb…

Sicer ne da se ne strinjam s tabo ampak oof tole bo treba poupdejtat, v zadnjih cca 7 letih bi rekel da je Ljubljana ratala kar epicenter pedofilov in raznovrstnih spolnih zločincev.. kot sem že omenil z mojim komentarjem o zapečenih woltkih

Možno, mapa je res že stara.

v zadnjih cca 7 letih bi rekel da je Ljubljana ratala kar epicenter pedofilov in raznovrstnih spolnih zločincev..

Čemu bi ti pripisal to?

OutOfTheBox je izjavil:

Možno, mapa je res že stara.

v zadnjih cca 7 letih bi rekel da je Ljubljana ratala kar epicenter pedofilov in raznovrstnih spolnih zločincev..

Čemu bi ti pripisal to?

Meni oswbno? Brainwash od pristranskih medijev kateri se mi pojavljajo zaradi Googlovih sledilcev. Ker so novice zelo ‘immigrants bad’ ‘muslims bad’. Obljubim da ni to zaradi mojih navad na spletu ampak.. ja.

Ničemer. Nisem teme raziskoval samo bombandiran sem z clickbaitom.

feryz ::

IT-jevec sprašuje kakšne so cene v Mariboru, če so tam delovna mesta in podobne gluposti!?
Pa že. Kar ostani, kjer si. Po znanju si se jim že prilagodil, daj se jim še po vaškem življenju.

Btw na enega bedaka na vasi, bedak je, seveda, subjektivno mnenje, jih pride vsaj 1000, če ne več, v večji vasi. Kot je Maribor.

DrPašteta ::

@svaljek,
Mislim da ti iščeš, obljubljeno deželo in točno to kar iščeš se ji reče;
Obala.

Tle je zakon. (tukaj rojen in žwim)

En forešti več potemtakem ...

Tudi ne veš, kako vpliva sopara na IT. Klima se je spremenila, ponoči se ne shladi.

feryz je izjavil:

IT-jevec sprašuje kakšne so cene v Mariboru, če so tam delovna mesta in podobne gluposti!?
Pa že. Kar ostani, kjer si. Po znanju si se jim že prilagodil, daj se jim še po vaškem življenju.

Btw na enega bedaka na vasi, bedak je, seveda, subjektivno mnenje, jih pride vsaj 1000, če ne več, v večji vasi. Kot je Maribor.

REEEEEEE
Nekdo ne ve kaj si misli ta forum ker ne visi 7 ur na dan zadne 15 let gor
REEEEE

Uredu je. Če neznaš odgovorit na vprašanje ni namenjeno tebi

DrPašteta je izjavil:

@svaljek,
Obala.

Če bi imel za v Koper bi se takoj odselil

NuMaN je izjavil:

Tudi ne veš, kako vpliva sopara na IT. Klima se je spremenila, ponoči se ne shladi.

Ne razumem prvega stavka oprosti

Zgodovina sprememb…

kamiKaZaA ::

To bo po moje najboljša trol tema leta 2025. Z veseljem jo bom prebiral in jedel zraven kokice, ter se smejal vsem trol zapisom OP-ja.

Podoben trol je že bil pred parimi dnevi z banko in krajo 5000€ s kartice (računa), katere OP ni nikoli uporabil na spletu in na koncu je moderator naredil domačo nalogo (pisal na banko) in ovrgel vse laži tistega trola.

svaljek je izjavil:

feryz je izjavil:

REEEEEEE
Nekdo ne ve kaj si misli ta forum ker ne visi 7 ur na dan zadne 15 let gor
REEEEE

Uredu je. Če neznaš odgovorit na vprašanje ni namenjeno tebi

DrPašteta je izjavil:

@svaljek,
Obala.

Če bi imel za v Koper bi se takoj odselil

NuMaN je izjavil:

Ne razumem prvega stavka oprosti

Tako pravijo lokalpatrioti priseljencem na Obalo.

kamiKaZaA je izjavil:

To bo po moje najboljša trol tema leta 2025. Z veseljem jo bom prebiral in jedel zraven kokice, ter se smejal vsem trol zapisom OP-ja.

Podoben trol je že bil pred parimi dnevi z banko in krajo 5000€ s kartice (računa), katere OP ni nikoli uporabil na spletu in na koncu je moderator naredil domačo nalogo (pisal na banko) in ovrgel vse laži tistega trola.

Še kar ne razumem kako je to trol post
> ne želim živeti z kmeti ker želim da moji otroci odraščajo v drugačnem okolju kot sem sam
> zanima me če ima kdo izkušnje s IT področjem v mariboru
> v Mariboru stane hiša 190,000 eur mestem ko stane v LJ 400,000+ v Kopru nisem gledal ker nevem kako bi užival z miljonom turistov med poletjem, imam rad obalo ampak ne ljudi.

Ampak očitno je thread izumrl, nekako sem želel da se kreira kakšna diskuzija prefferably s strani Mariborčanov. Očitno sem malce zgrešil spletno stran, bom poizkusil na /r/maribor.

prefferably s strani Mariborčanov.

Bo moral Mtosev pridet v debato, pa bo povedal kaj več o tem. On živi v Mariboru že 37 let al neki takega.

no comment ::

svaljek je izjavil:

Jo poznate, ne to specifično ampak vas ki ima 100 prebivalcev, en pajzel v katerega od 5ih zjutraj do 22ih zvečer sedijo kmetje in jamrajo glede trenutne vlade. Najvišja stopna izobrazbe na vasi je izpolnjen obrazec za vpis na faks.

Pa to ti je Maribor, čuj.

Priji, počuto se boš kot doma...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Maribor Beda od mesta? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15235484 (30896) MisterR

Več podobnih tem