» »

Pošta Slovenije - (ne)pošiljanje v ZDA - cenovno ugodne alternative?

Pošta Slovenije - (ne)pošiljanje v ZDA - cenovno ugodne alternative?

kgtjera ::

Pošta Slovenije od 22. avgusta 2025 naprej ne pošilja oz. ustavlja sprejem blagovnih pošiljk za naslovnike v ZDA, in sicer blagovnih pisem in paketov ne glede na vrednost blaga. Začasna ustavitev sprejema teh pošiljk je posledica spremembe carinskih in tarifnih pravil ZDA, ki z 29. avgustom 2025 odpravljajo pravilo De Minimis.

Zanima me, kako kaj te dni pošiljate v ZDA? So kakšne cenovno ugodne alternative?

Ales78 ::

kgtjera je izjavil:

Pošta Slovenije od 22. avgusta 2025 naprej ne pošilja oz. ustavlja sprejem blagovnih pošiljk za naslovnike v ZDA, in sicer blagovnih pisem in paketov ne glede na vrednost blaga. Začasna ustavitev sprejema teh pošiljk je posledica spremembe carinskih in tarifnih pravil ZDA, ki z 29. avgustom 2025 odpravljajo pravilo De Minimis.

Zanima me, kako kaj te dni pošiljate v ZDA? So kakšne cenovno ugodne alternative?

Preveri ali res rabiš nabavit/poslat iz ZDA. Razen enkrat samkrat, ko sem moral papirologijo poslati na IRS, se je vedno dalo najti alternativo, ki ni vključevala prometa z njimi. Pa ne pozabi, da boš iz ZDA plačal še davek na vrednost + poštnino in tudi carino. Že samo ta detajl je dostikrat dovolj, da se od tam ne splača naročati, ker niso konkurenčni alternativam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()

Problem je pošiljanje V ZDA, ne IZ ZDA. In ne, ne strinjam se, alternativ, ki ne vključuje prometa z njimi včasih ni oz. so slabe; poleg tega veliko podjetij posluje s kupci v ZDA. V naši branži je 50-70% prometa od kupcev v ZDA, tako da nimam v mislih takšnih altrnativ - zanima me izključno kako trenutno poslujete - pošijate V ZDA!

FireSnake ::

Poglej in se nasmej: vicmaher.si

kixs ::

Preko Poste Slovenije lahko posljes paket oznacen kot darilo. Cena za paket je ze v osnovi precej visja kot za blagovno pismo.

@FireSnake, hvala! Nisem še sprobal.

@Kiks, hvala! V uvoz-izvoz kot paket-darilo gre skoz, načeloma bo mogoče torej šlo.

Ales78 ::

kgtjera je izjavil:

Problem je pošiljanje V ZDA, ne IZ ZDA. In ne, ne strinjam se, alternativ, ki ne vključuje prometa z njimi včasih ni oz. so slabe; poleg tega veliko podjetij posluje s kupci v ZDA. V naši branži je 50-70% prometa od kupcev v ZDA, tako da nimam v mislih takšnih altrnativ - zanima me izključno kako trenutno poslujete - pošijate V ZDA!

Ja, pošiljanje v ZDA je drago in cela štala. Večinoma se poslužujemo elektronske pošte, ker pa sodelavci pogosto obiskujejo ZDA, odnesejo kar sami.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Začasno ustavljeno pošiljanje paketov v ZDA

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
142699 (1401) lolipop2
»

Prodaja preko Ebay (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9216316 (1710) Sasasa
»

Pošta Slovenije je absolutno predraga (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
647136430 (54457) destroyer2k
»

Pošiljanje vrednih stvari po pošti v tujino

Oddelek: Loža
3612557 (11906) lexios

Več podobnih tem