Forum » Strojna oprema » 1Rx8 in 2Rx8 RAM
1Rx8 in 2Rx8 RAM

polozweii ::
Obstaja 1Rx8 in 2Rx8(dual link) RAM.
Kaj se zgodi če namesto dveh enakih 2Rx8, vstaviš različni 2Rx8 + 1Rx8? Se pojavljajo napake v delovanju ki upočasnijo računalnik?ali kaj drugega?
Kaj se zgodi če namesto dveh enakih 2Rx8, vstaviš različni 2Rx8 + 1Rx8? Se pojavljajo napake v delovanju ki upočasnijo računalnik?ali kaj drugega?

pegasus ::
Odvisno od biosa in mem kontrolorja, kako incializira ram. Ene plate se niti ne POSTajo, ene pa delajo "na pol" - vidijo pol manj rama.

To je že tvoja tretja ista tema...
DDR3 ram za prenosnik
spominski RAM
Ni ista tema oziroma ni odgovora na to vprašanje.

joez7 ::
VEDNO se dajejo IDENTIČNI moduli v paru. NIKOLI ne mešat različnih modulov na MB.
Morajo biti istega proizvajalca - istih oznak in po možnosti isti teden proizvodnje. (zato pa tudi maš še dodatno oznako na modulu - štirimestno (kot DOT na Gumi) - sam razumet moraš).
Zato pa se tudi prodajajo uparjeni parčki. Še večje štale so ko tiščijo 4 module v MB.
Vse ostalo je recept za probleme - če takoj ne dela, ali pa če občasno kreša.
Nekateri tega NE razumejo in mešajo vse med sabo, pol pa majo prebavne težave.
Morajo biti istega proizvajalca - istih oznak in po možnosti isti teden proizvodnje. (zato pa tudi maš še dodatno oznako na modulu - štirimestno (kot DOT na Gumi) - sam razumet moraš).
Zato pa se tudi prodajajo uparjeni parčki. Še večje štale so ko tiščijo 4 module v MB.
Vse ostalo je recept za probleme - če takoj ne dela, ali pa če občasno kreša.
Nekateri tega NE razumejo in mešajo vse med sabo, pol pa majo prebavne težave.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Nekoč so govorili da bo v primeru različnih spominskih modulov delovalo s hitrostjo počasnejšega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | spominski RAMOddelek: Kaj kupiti | 569 (92) | ššš |
» | Nov računalnikOddelek: Slo-Tech | 5402 (4836) | SloBiscuit |
» | ramOddelek: Pomoč in nasveti | 1171 (959) | Seljak |