Forum » Strojna oprema » 1Rx8 in 2Rx8 RAM
1Rx8 in 2Rx8 RAM

polozweii ::
Obstaja 1Rx8 in 2Rx8(dual link) RAM.
Kaj se zgodi če namesto dveh enakih 2Rx8, vstaviš različni 2Rx8 + 1Rx8? Se pojavljajo napake v delovanju ki upočasnijo računalnik?ali kaj drugega?
Kaj se zgodi če namesto dveh enakih 2Rx8, vstaviš različni 2Rx8 + 1Rx8? Se pojavljajo napake v delovanju ki upočasnijo računalnik?ali kaj drugega?

pegasus ::
Odvisno od biosa in mem kontrolorja, kako incializira ram. Ene plate se niti ne POSTajo, ene pa delajo "na pol" - vidijo pol manj rama.

To je že tvoja tretja ista tema...
DDR3 ram za prenosnik
spominski RAM
Ni ista tema oziroma ni odgovora na to vprašanje.

joez7 ::
VEDNO se dajejo IDENTIČNI moduli v paru. NIKOLI ne mešat različnih modulov na MB.
Morajo biti istega proizvajalca - istih oznak in po možnosti isti teden proizvodnje. (zato pa tudi maš še dodatno oznako na modulu - štirimestno (kot DOT na Gumi) - sam razumet moraš).
Zato pa se tudi prodajajo uparjeni parčki. Še večje štale so ko tiščijo 4 module v MB.
Vse ostalo je recept za probleme - če takoj ne dela, ali pa če občasno kreša.
Nekateri tega NE razumejo in mešajo vse med sabo, pol pa majo prebavne težave.
Morajo biti istega proizvajalca - istih oznak in po možnosti isti teden proizvodnje. (zato pa tudi maš še dodatno oznako na modulu - štirimestno (kot DOT na Gumi) - sam razumet moraš).
Zato pa se tudi prodajajo uparjeni parčki. Še večje štale so ko tiščijo 4 module v MB.
Vse ostalo je recept za probleme - če takoj ne dela, ali pa če občasno kreša.
Nekateri tega NE razumejo in mešajo vse med sabo, pol pa majo prebavne težave.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Nekoč so govorili da bo v primeru različnih spominskih modulov delovalo s hitrostjo počasnejšega.

Mešano, zmešano je recept za težave. Če takoj ne dela, JE dobro. Problemi se pojavijo tudi čez leto - različno staranje komponent in čudno obnašanje PCja - od tega, da kak program kreša, do BOSD.
Se splača v začetku mal potrudit, da kasneje ni problemov. Sem reševal že čudne probleme - v večini so bli problemi z RAMom, šele potem z napajaniki in redko diski.
Kak bo kdo nekaj servisiral, JE pa konec koncev njegov problem. Isto kot pri avtu - nekdo tišči različne gume na os, pol pa jamra, da trese, vleče itd..
Če gre v podnožje, ne pomeni, da je vredu. Če bereš osnovna navodila od MB - je izrecno napisano, parčki identični, pa še točno kateri moduli so testirani z določeno MB. Pri prenosnikih, pa majo še FRU number rezervnih delov - pa ne si mislit, da so jih dalo iz dolgega časa.
Se splača v začetku mal potrudit, da kasneje ni problemov. Sem reševal že čudne probleme - v večini so bli problemi z RAMom, šele potem z napajaniki in redko diski.
Kak bo kdo nekaj servisiral, JE pa konec koncev njegov problem. Isto kot pri avtu - nekdo tišči različne gume na os, pol pa jamra, da trese, vleče itd..

Če gre v podnožje, ne pomeni, da je vredu. Če bereš osnovna navodila od MB - je izrecno napisano, parčki identični, pa še točno kateri moduli so testirani z določeno MB. Pri prenosnikih, pa majo še FRU number rezervnih delov - pa ne si mislit, da so jih dalo iz dolgega časa.

Meizu ::
Nekoč so govorili da bo v primeru različnih spominskih modulov delovalo s hitrostjo počasnejšega.
In to je seveda tudi res.
Ni uparjanje rama isto kot da bi elektronke (lampe) skupaj paril, eni malo fantazirajo.
Je pa seveda res, če želiš optimum performance se splača vtaknit iste palice rama noter prav zaradi zgoraj opisanega razloga. Delalo pa bo.
Problemi se pojavijo tudi čez leto - različno staranje komponent in čudno obnašanje PCja
Ne bluzi no.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()

mtošev ::
Se splača v začetku mal potrudit, da kasneje ni problemov.
Bo pač odprl še četrto temo z isto vsebino.
Če mu je problem dat 10€ za RAM iz bolhe že od začetka avgusta...

globoko grlo ::
Hehe, evo lastna izkusnja:
Mel 2x8 na 3200 Mhz.
Kupu na bouhi se 2x16, isto 3200.
Vsi 4 cl30.
Dam not se 2x16, valda nc ne dela.
Dam vn 2x16, se ne boota, neki cudn MB piska, sm po nesrec mal graficno losal.
Dam spet 2x16 not, nc ne dela.
Dam 2x8 vn, nc ne dela. Neki po biosu saru, dela, ampak mam sam 2x16.
Dam spet not se 2x8, ne dela.
Dam 2x16 vn, dela.
Dam 2x16 not, ne del
Dobim popizditis in skor v kanto vse fuknem.
Dam nazaj na 2x8, dela, sam mi pa zunanjega usb diska ne vidi vec???
Ne vem vec a sm jest fuknen al kaj.
Dodam 2x16 in po parih rebootih dela.
Zdej mam 48 GB in dela ze kksn let al pa se vec un se tut premaknt ne upam skatle, da ne bi kj zjebu :)
Mel 2x8 na 3200 Mhz.
Kupu na bouhi se 2x16, isto 3200.
Vsi 4 cl30.
Dam not se 2x16, valda nc ne dela.
Dam vn 2x16, se ne boota, neki cudn MB piska, sm po nesrec mal graficno losal.
Dam spet 2x16 not, nc ne dela.
Dam 2x8 vn, nc ne dela. Neki po biosu saru, dela, ampak mam sam 2x16.
Dam spet not se 2x8, ne dela.
Dam 2x16 vn, dela.
Dam 2x16 not, ne del
Dobim popizditis in skor v kanto vse fuknem.
Dam nazaj na 2x8, dela, sam mi pa zunanjega usb diska ne vidi vec???
Ne vem vec a sm jest fuknen al kaj.
Dodam 2x16 in po parih rebootih dela.
Zdej mam 48 GB in dela ze kksn let al pa se vec un se tut premaknt ne upam skatle, da ne bi kj zjebu :)
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Pri menjavi RAMov, je zaželjeno, da popolnoma pobriseš BIOS. Baterijo ven, jamper za min gor. Pa pazit na A in B kanal kontrolerja.
Si ob prvem post, Bios sam poišče primerne parametre. Kake namenske Work ali server mašine znajo bit kar piky. Mu kaka palčka RAMa ni všeč - ti jo vrže ven (in si zapolni serijsko) - pa ne dela več v nobenem podnožju več (16 slotov), delno pomaga popolno brisanje biosa, pa zajebano popoldne.
Aja, če ti je delalo težave zaradi ramov, ne pomaga samo menjava ramov, moraš še formatirat disk in nanovo vse naložit, da se znebiš napak v sistemu.
Desetletje nazaj so bli najbolj težavni prenosniki od HPja (še DDR2 serija) - sam org. ram, ki je prišel z NB je delal, vse drugi pa problemi, ti bo kak star serviser razložil (je pa bla konsumer roba).
Si ob prvem post, Bios sam poišče primerne parametre. Kake namenske Work ali server mašine znajo bit kar piky. Mu kaka palčka RAMa ni všeč - ti jo vrže ven (in si zapolni serijsko) - pa ne dela več v nobenem podnožju več (16 slotov), delno pomaga popolno brisanje biosa, pa zajebano popoldne.
Aja, če ti je delalo težave zaradi ramov, ne pomaga samo menjava ramov, moraš še formatirat disk in nanovo vse naložit, da se znebiš napak v sistemu.
Desetletje nazaj so bli najbolj težavni prenosniki od HPja (še DDR2 serija) - sam org. ram, ki je prišel z NB je delal, vse drugi pa problemi, ti bo kak star serviser razložil (je pa bla konsumer roba).

iloveboobz ::
Sn dal kr nekaj DDR2 HPjov čez roke, pa niti pri enem ni blo problemov z non OEM rami. Sem mel precej zelo čudnih kombinacij in mix&match, pa je vse delal.
If anything, je blo DDR2 obdobje zelo prizanesljivo kar se tiče tega.
Mešano, zmešano je recept za težave. Če takoj ne dela, JE dobro. Problemi se pojavijo tudi čez leto - različno staranje komponent in čudno obnašanje PCja - od tega, da kak program kreša, do BOSD.
Kak bo kdo nekaj servisiral, JE pa konec koncev njegov problem. Isto kot pri avtu - nekdo tišči različne gume na os, pol pa jamra, da trese, vleče itd..![]()
Dej ne bluzi no. Kakšno staranje komponent neki... To pr ramih ni problem, še najmanj pa ne zarad kompatabilnosti.
Starajo se diski pa kondezatorji (vsaj v takem rejtu, da ga lahko kot consumer kdaj zaznaš). Če ram dela prvi dan, bo verjetno delal dokler ne bo mašina romala v smeti.
smoki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

blackbfm ::
VEDNO se dajejo IDENTIČNI moduli v paru. NIKOLI ne mešat različnih modulov na MB.
nehaj fantazirat
na jedec frekvencah lahko miksaš in kombiniraš kolk te je volja, problemi nastanejo ko greš navijat ram

bm1973 ::

sj nerabijo bit. Velikrat je problem nekompatabilnoti sama platforma ali njene omejitve... če hočes rinat 3200MT ram na platformo k je rejtana za 2133MT, pač znajo bit včasih problemi...
Dokler se drzis jedec frekvenc in si pod omejitvijo IMCja, delajo marsikaksne kombinacije brez tezav... Sam folk ne zna brat navodil...
Dokler se drzis jedec frekvenc in si pod omejitvijo IMCja, delajo marsikaksne kombinacije brez tezav... Sam folk ne zna brat navodil...
smoki

Blagor tebi. Mamo take in take izkušnje. Včasih si pridemo čez leta gor, al pa ne, vmes pa
.
Važno, da ti deluje zgodovinski spomin, in da ne ponavljaš napak, včasih je dobro vedet tuje felerje, da se izkoplješ.

Važno, da ti deluje zgodovinski spomin, in da ne ponavljaš napak, včasih je dobro vedet tuje felerje, da se izkoplješ.

ja, včasih mate boomerji kr pomanljive izkusnje. probal dve stvari 2 desetletji nazaj in to velja zdej za sveto resnico...
smoki
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z RAM po menjavi procesorjaOddelek: Strojna oprema | 2051 (1119) | MIHAc27 |
» | Ram ne sprejmeOddelek: Pomoč in nasveti | 2617 (1979) | jero_no1 |
» | Problem z nadgradnjo RAM pomnilnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 4188 (3152) | iloveboobz |
» | Dodajanje RAMa v laptopOddelek: Strojna oprema | 3422 (2087) | jukoz |
» | So mi prodali 2x64MB namesto 2x128 MB SDRAM?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1884 (1450) | vili |