Forum » Loža » Razvlaževanje s klimatsko napravo?
Razvlaževanje s klimatsko napravo?

MrStein ::
Na papirju imajo (nekatere) klimatske naprave funkcijo razvlaževanja, ampak a to v praksi deluje zadovoljivo?
Pred letom ali dvemi sem poleti bil v apartmanu, kjer sem nastavil to funkcijo, in je pihalo precej toplo, manj vlažno pa ni bilo za čutit. Je bilo po pol ure delovanja bolj občutek savne (toplo in vlažno).
Danes sem drugje, in klima spet "suši", zdaj pa piha na občutek hladno (ne prehladno), nastavitev temperature kot da ne vpliva, sušenje pa je.... recimo da je (nimam merilnika vlažnosti zraven).
A je to funkcija, ki je zraven bolj za to, da je spisek daljši? Zares deluje le na boljših modelih?
Ima kdo pozitivne izkušnje?
Pred letom ali dvemi sem poleti bil v apartmanu, kjer sem nastavil to funkcijo, in je pihalo precej toplo, manj vlažno pa ni bilo za čutit. Je bilo po pol ure delovanja bolj občutek savne (toplo in vlažno).
Danes sem drugje, in klima spet "suši", zdaj pa piha na občutek hladno (ne prehladno), nastavitev temperature kot da ne vpliva, sušenje pa je.... recimo da je (nimam merilnika vlažnosti zraven).
A je to funkcija, ki je zraven bolj za to, da je spisek daljši? Zares deluje le na boljših modelih?
Ima kdo pozitivne izkušnje?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
- spremenil: MrStein ()

koli99 ::
Po mojih izkusnjah tudi ne deluje (dobro).
V zacetku julija mi je indirektni udar strele skuril elektroniko centralnega prezracevanja. Medtem ko sem cakal na rezervni del sem poskusil uporabiti klimo v funkcijo razvlazevanja. Po celem dnevu mi relativna vlaga ni padla za vec kot odstotek.
Sem se ze ustrašil da ne deluje in odvil kondencno cev; voda je kapljala ampak kapljica/sekundo.
Ko sem zamenjal elektroniko centralnega prezracevanja in ga vklopil nazaj je v dnevu padla vlaga takoj na zeljeno obmocje (pod 60 procentov).
V zacetku julija mi je indirektni udar strele skuril elektroniko centralnega prezracevanja. Medtem ko sem cakal na rezervni del sem poskusil uporabiti klimo v funkcijo razvlazevanja. Po celem dnevu mi relativna vlaga ni padla za vec kot odstotek.
Sem se ze ustrašil da ne deluje in odvil kondencno cev; voda je kapljala ampak kapljica/sekundo.
Ko sem zamenjal elektroniko centralnega prezracevanja in ga vklopil nazaj je v dnevu padla vlaga takoj na zeljeno obmocje (pod 60 procentov).

matjaz000 ::
Meni deluje odlično funkcija razvlaževanja. Imam klimo Daikin, staro 9 let. Vlažnost se občutno zmanjša, hkrati pa tudi ohladi prostor.
lp, matjaž
lp, matjaž

aborko ::
Razvlaževanje s klimo je top, pri nas celotno poletje laufa na dry, super zadeva. Mogoče si imel previsoko nastavljeno temperaturo in je klima bila takšna ki razvlaževanje ustavi ko doseže nastavljeno temperaturo. Naša ni takšna, laufa v nedogled na min (žre okoli 180W).

blackbfm ::
seveda deluje ampak z omejitvami.. problem je tehničen , pri klimi se odvaja toplota ven.... hladnejši kot je zrak, manj je učinkovito razvlaževanje.. razvlaževalci po drugi strani delujejo v principu isto ampak kontra, toplota se odvaja v prostor.....torej če hočeš razvlažit mrzel prostor s klimo bo težka, rabiš ogrevanje
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()

PacificBlue ::
Imam v službi dve klimi, ena je nastavljena na temperaturo(24 stopinj), druga pa samo na razvlaževanje(nastavljeno na 40% vlažnost). Će ugasnem klimo za razvlaževanje se vlažnost hitro dvigne na okoli 58 procentov, v nasprotnem primeru pa jo držim pod 50%.
I’m out.
:3
:3

Lonsarg ::
Pravzaprav bi tudi klime lahko dobro simulirala pravo razvlazevanje, pac izmenicno bi morale hladiti (da mimogrede razvlazi) in nato greti, da ne podhladi prostora.
Ampak nisem se videl klime ki bi imela tako razvlazevanje sprogramirano, vse v razvlazevalnem modu zal zgolj hladijo, malce moc prilagodijo da je malenkost vec razvlazevanja kot na nastavitvi hlajenja ali pa se to ne. To poleti ko je vroce celo deluje, v prehodnem obdobju pa pac ne, ker bodisi nic ne razvlazijo, bodisi prevec podhladijo.
Opcija je da das klimo na najnizjo moc 24/7 in hkrati vklopis segrevanje ze zdaj septembra, s to kombinacijo potem dobis priblizno pravo razvlazevanje, ni pa to stroskovno optimalno :)
Ampak nisem se videl klime ki bi imela tako razvlazevanje sprogramirano, vse v razvlazevalnem modu zal zgolj hladijo, malce moc prilagodijo da je malenkost vec razvlazevanja kot na nastavitvi hlajenja ali pa se to ne. To poleti ko je vroce celo deluje, v prehodnem obdobju pa pac ne, ker bodisi nic ne razvlazijo, bodisi prevec podhladijo.
Opcija je da das klimo na najnizjo moc 24/7 in hkrati vklopis segrevanje ze zdaj septembra, s to kombinacijo potem dobis priblizno pravo razvlazevanje, ni pa to stroskovno optimalno :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prezračevanje stanovanja v hrupnem okoljuOddelek: Loža | 3056 (1135) | tony1 |
» | Plesen v stanovanju (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 3972 (1470) | trololololo |
» | Razvlažilec zrakaOddelek: Loža | 12804 (3908) | Žbun |
» | Nakup razvlažilca (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 16643 (8477) | chucki |
» | Klima - Hlajenje vs. razvlaževanjeOddelek: Loža | 12185 (11342) | BorutK-73 |