Forum » Loža » Nakup razvlažilca
Nakup razvlažilca
energetik ::
Se pravi za 1kW prevec hladis in resis to tako da dodatno za 1kW grejes :)Točno tako. Ni treba 1kW. Sicer večji kot je za offset gretje/hlajenje, bolj bo suh zrak in obratno. Morda bo dovolj le 200W gretja za ustrezno vlago.
Veš kakšno udobje je, če so tla malo topla, zrak pa suh in hladen... TČ v vročinskem valu ti greje tla za dobesedno drobiž s COP-om tam proti 10...Se pravi za 1kW prevec hladis in resis to tako da dodatno za 1kW grejes :)
Saj je eko, sam elektrika se porablja .
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Bellzmet ::
Hvala za ideje.
Grem v realizacijo, v 0 prede razvlažilec, v 1 pa klima.
Mam iste probleme kot zgoraj opisani, v 0 mam 22°C in 70%, v P mam 25°C in 65%, v 1 pa 27°C in 60%.
Ko bo hudo bosta oba lavfala, ob samo vlagi bo pa samo na O sušil in grel.
Finta je v tem, da je 22 stopinj in 70% vlage za občutek čisto OK (sedaj v tem vremenu, ne pozimi) in ne rabiš nižat vlage. Se pravi ne rabiš razvlaževalca.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellzmet ()
22@70% je zelo na meji OK občutka, to je že kar fajhtno, rosišče preko 16°. Zame mora biti rosišče pod 14°, da je udobno.
vires in numeris
Bellzmet ::
Ja samo to je ponavadi kakšna klet. 22 stopinj imeti sedaj v bivalnem nadstropju je glede na sedanje zunanje temperature kar malo. Se moraš notri že obleči.
Jaz imam v hisi 22 stopinj in 51% vlaznosti. Vrhunsko jeJaz ne smem imeti, ker me žena vrže ven. Je pa res, da je glupo da sediš v dolgi trenirki in puloverju, da se moraš potem slečt vsakič ko greš ven.
Enako nimam pozimi 25° ampak 21°.
vires in numeris
fujtajksel ::
Obicne klime ravlazujejo ponesreci, mimogrede ko hladijo in ne more razvlazevati brez da hkrati hladi. Standalone razvlazevalnik razvlazuje in hkrati malenkost greje.
Daikin Ururu Sarara (ta je edini tak ki je voljo v EU, stane 3000EUR), Quest 185 (kanalska izvedba, na voljo zgolj v US, nisem nasel v EU, sem ga imel namen kupit sam zal ne bo slo) in podobni pa opravljajo obe funkciji hkrati v poljubnem razmerju.
Znajo naprimer razvlazevati in hkrati niti greti niti hladiti (kar ne zna niti standalone klima niti standalone razvlazevalnik), kar bi blo idealno za celo prehodno obdobje pri nas. Skratka to so profi naprave s katerim hkrati upravljas vlago in temperaturo all-in-one, vsako kot locen parameter. Ampak ja, zadeva stane :)
Kompresorske klime vedno hladijo zrak ko razvlažujejo in kompresorski razvlaževalniki prav tako. Razlika je v tem da razvlaževalnik, ki ni v split izvedbi, odvedeno toploto takoj vrne ohlajenemu zraku, zraven še izgubno toploto kompresorja, tako da zrak pride ven malo pogret, ne ohlajen. Če zunanjo enoto split klime prestaviš v hišo, lahko dobiš pri razvlaževanju enak efekt ;)
Za silo bi bilo če bi bil za ta namen opcijski grelni radiator v notranji enoti, tudi če je kompresor zunaj.
Tale Daikin Ururu Sarara ne vidim na hitro na webu če to omogoča, piše da ima opcijo vlaženja.
chucki ::
Mene ze 60% vlage sesuje... 50 ali manj mora biti, drgac sem zivcen
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razvlažilnik (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18176 (2894) | GupeM |
» | Plesen na stenah (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 50147 (28622) | Matejjjjj |
» | Prisilno prezračevanje stanovanja (lokalni prezračevalni sistem)Oddelek: Loža | 11867 (10587) | fosil |
» | Kateri razvlažilec zraka? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 79493 (62753) | matijadmin |
» | Vlaga v stanovanjuOddelek: Loža | 18695 (17215) | Pyr0Beast |