Forum » Loža » Plesen v stanovanju
Plesen v stanovanju
fikus_ ::
Poguglajte relativna in absolutna vlažnost, bo komu bolj jasno, kako deluje zračenje prostora z zunanjim hladnim zrakom.
Mogoce še Mollierov diagram...
Mogoce še Mollierov diagram...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
DamijanD ::
Koliko mislite, da bi se poznalo, da bi v nek vogal, ki je dovzeten za nabiranje vlage (torej je hladnejši od ostalih sten) pihal z nekim PC ventilatorjem - torej samo toliko, da je neko blago kroženje zraka?
fikus_ ::
Odvisno od temperature površine. Če jo boš s kroženjem zraka ogrel nad temp. kondenziranja, ne bo nabiranja vlage in plesni, če ti ne bo uspelo ogreti nad temp. kondenziranja, bo pa še več vlage, skratka slabše.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
ZveeZ ::
Koliko mislite, da bi se poznalo, da bi v nek vogal, ki je dovzeten za nabiranje vlage (torej je hladnejši od ostalih sten) pihal z nekim PC ventilatorjem - torej samo toliko, da je neko blago kroženje zraka?
Ce je izvor vlage dejansko v prostoru in ne od zunaj, bi jaz prostor razvlazil na cca 30-40% vlage za par dni, da se zid posuši. Nato bi naredil knauf konstrukcijo, dodal stekleno/kameno volno, parno zaporo in na koncu knauf plosce.
trololololo ::
s takim namenom (šparanje na štromu) sem jaz imel na taki steni spodaj čistilec zraka aka purifier. rezultat je bil, da mi je vlago oz. plesen še bolj razpihal po stropu.
zdaj sem dal dva razvlažilnika na dva dela stanovanja (v najbolj kritične kote) in se periodično prižgeta ne glede na vlago npr. 6.00 do 6.30, 10.00 do 10.30 itd. (pač par intervalov) ponoči delujeta 1.5ure in je zaenkrat boljše. pa tudi štrom ni toliko več.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: trololololo ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plesen na stenah (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 49609 (28084) | Matejjjjj |
» | Prisilno prezračevanje stanovanja (lokalni prezračevalni sistem)Oddelek: Loža | 11770 (10490) | fosil |
» | Kateri razvlažilec zraka? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 78837 (62097) | matijadmin |
» | Sušenje perila v kletiOddelek: Loža | 12060 (7951) | Jakka |
» | Vlaga v stanovanjuOddelek: Loža | 18653 (17173) | Pyr0Beast |