Forum » Loža » Pošta Slovenije - (ne)pošiljanje v ZDA - cenovno ugodne alternative?
Pošta Slovenije - (ne)pošiljanje v ZDA - cenovno ugodne alternative?

kgtjera ::
Pošta Slovenije od 22. avgusta 2025 naprej ne pošilja oz. ustavlja sprejem blagovnih pošiljk za naslovnike v ZDA, in sicer blagovnih pisem in paketov ne glede na vrednost blaga. Začasna ustavitev sprejema teh pošiljk je posledica spremembe carinskih in tarifnih pravil ZDA, ki z 29. avgustom 2025 odpravljajo pravilo De Minimis.
Zanima me, kako kaj te dni pošiljate v ZDA? So kakšne cenovno ugodne alternative?
Zanima me, kako kaj te dni pošiljate v ZDA? So kakšne cenovno ugodne alternative?

Ales78 ::
Pošta Slovenije od 22. avgusta 2025 naprej ne pošilja oz. ustavlja sprejem blagovnih pošiljk za naslovnike v ZDA, in sicer blagovnih pisem in paketov ne glede na vrednost blaga. Začasna ustavitev sprejema teh pošiljk je posledica spremembe carinskih in tarifnih pravil ZDA, ki z 29. avgustom 2025 odpravljajo pravilo De Minimis.
Preveri ali res rabiš nabavit/poslat iz ZDA. Razen enkrat samkrat, ko sem moral papirologijo poslati na IRS, se je vedno dalo najti alternativo, ki ni vključevala prometa z njimi. Pa ne pozabi, da boš iz ZDA plačal še davek na vrednost + poštnino in tudi carino. Že samo ta detajl je dostikrat dovolj, da se od tam ne splača naročati, ker niso konkurenčni alternativam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ales78 ()

Problem je pošiljanje V ZDA, ne IZ ZDA. In ne, ne strinjam se, alternativ, ki ne vključuje prometa z njimi včasih ni oz. so slabe; poleg tega veliko podjetij posluje s kupci v ZDA. V naši branži je 50-70% prometa od kupcev v ZDA, tako da nimam v mislih takšnih altrnativ - zanima me izključno kako trenutno poslujete - pošijate V ZDA!

kixs ::
Preko Poste Slovenije lahko posljes paket oznacen kot darilo. Cena za paket je ze v osnovi precej visja kot za blagovno pismo.

@FireSnake, hvala! Nisem še sprobal.
@Kiks, hvala! V uvoz-izvoz kot paket-darilo gre skoz, načeloma bo mogoče torej šlo.
@Kiks, hvala! V uvoz-izvoz kot paket-darilo gre skoz, načeloma bo mogoče torej šlo.

Ales78 ::
Problem je pošiljanje V ZDA, ne IZ ZDA. In ne, ne strinjam se, alternativ, ki ne vključuje prometa z njimi včasih ni oz. so slabe; poleg tega veliko podjetij posluje s kupci v ZDA. V naši branži je 50-70% prometa od kupcev v ZDA, tako da nimam v mislih takšnih altrnativ - zanima me izključno kako trenutno poslujete - pošijate V ZDA!
Ja, pošiljanje v ZDA je drago in cela štala. Večinoma se poslužujemo elektronske pošte, ker pa sodelavci pogosto obiskujejo ZDA, odnesejo kar sami.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Začasno ustavljeno pošiljanje paketov v ZDAOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 2704 (1406) | lolipop2 |
» | Prodaja preko Ebay (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16318 (1712) | Sasasa |
» | Pošta Slovenije je absolutno predraga (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 136455 (54482) | destroyer2k |
» | Pošiljanje vrednih stvari po pošti v tujinoOddelek: Loža | 12559 (11908) | lexios |