» »

Lastniki psov se ne bojo strinjal

Lastniki psov se ne bojo strinjal

1
2
3

starfotr ::

Za nove objekte je seveda MKČN obvezna stvar, če ni kanalizacije. Za obstoječe pa (zaenkrat še) ne. In kmetje lahko svoje odplake združijo.

ziggy42 ::

Mačke so prefrigane in se rade userjejo sosedu na vrt, potem pa še lepo "zakopljejo" zadevo, da se prav fino vse uniči. Lepše kot je urejeno, raje. Seveda pri nas noben lastnik noče nič slišat.

Pri psih pa sem skregan z vaško logiko, ki pomeni "samo ne pri nas". Nekateri ga imajo na povodcu prvih sto metrov od doma, potem pa ga spustijo in ga gledajo, kako se sosedu podela na dvorišče. Okej grm, ampak dejansko na beton. Da bi kdo pobral za njim, pa ne.
Model kako bi blo, če se ti pridem jaz usrat pred vrata?

Drugi pa ga spustijo po svoje, potem pa se čudijo, ko ga povozi avto ali celo vlak (ja, nekako je enemu to uspelo takrat, ko je peljal samo tovorni in še ta le parkrat na teden). Kaj vmes pes počne, jih briga.

Kar se tiče gnojnice, se vonja navadiš in čez čas ni moteč. Moteče pa je, ko te nekateri nagovarjajo, da ti pridejo zastonj sčrpat greznico, potem pa jo zlijejo na polje. Me prav zanima, kako zdravo je tako početje. In to v parku Natura2000. Žalostno.

delavec44 ::

BlaY0 je izjavil:

Seveda v istem članku ni napisano koliko pasjeljubcem je taisti redar napisal kazni, kar zate pomeni da ta redar piše kazni samo 4 letnim otrokom. Prebereš in po svoje interpretiraš/zalajaš pač to kar želiš ;((

Pasjelubcem, ki se jim je pes polulal na travo, enako kot ta otrok, nobenemu. Garantiram.

Eduardo ::

al_z je izjavil:

Jaz mislim, da ni nič narobe, če pes pognoji rob njive na vasi. V praksi se iztrebek spremeni iz blata v zemljo v par tednih.

Tam kjer sere nek pes jih je verjetno več, pes pa ne gre na potrebo enkrat na leto. Ti misliš, da ni nič narobe, samo ko pa kmet vse skupaj pokosi in ponudi kravam pa je lahko kaj narobe. V prvi vrsti Neospora caninum, če se ne motim pes je prenašalec, na kravi ša menda ne kaže drugih simptomov kot pa problemi s smrtjo teličkov.

mirator ::

Psi niso nič krivi. In če tudi bi bil kot hišni ljubljenček tu in tam kakšen, ne bi bil noben problem. Drugače je strnjeno naselje, kjer psov kar mrgoli. Tukaj je pač lastnik tisti, ki mora poskrbeti tudi za pasjo higieno. Seveda pa je največji problem ravno v osveščenosti lastnikov in njihovem egu, da pasjega dreka pač ne bodo pobirali.
Primerjava z divjadjo je pa povsem mimo.

BlaY0 ::

delavec44 je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Seveda v istem članku ni napisano koliko pasjeljubcem je taisti redar napisal kazni, kar zate pomeni da ta redar piše kazni samo 4 letnim otrokom. Prebereš in po svoje interpretiraš/zalajaš pač to kar želiš ;((

Pasjelubcem, ki se jim je pes polulal na travo, enako kot ta otrok, nobenemu. Garantiram.

Aja, ti zdaj še bolj dlakocepiš? Iščeš 1:1 situacije. Da se ti da. ampak OK, ti je pač dolgcajt.

mirator je izjavil:

Seveda pa je največji problem ravno v osveščenosti lastnikov in njihovem egu, da pasjega dreka pač ne bodo pobirali.
Primerjava z divjadjo je pa povsem mimo.

Sami razlogi zakaj ima večina teh sprehajalcev pse kažejo nek bizaren psihičen aspekt zaradi katerega ne moreš biti ravno prepričan, da bodo karkoli razumeli.

BlaY0 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Aja, ti zdaj še bolj dlakocepiš? Iščeš 1:1 situacije. Da se ti da. ampak OK, ti je pač dolgcajt.

Pa ti povej kje je po tvoje ta redar lastnikom psov napisal kazen in po katerem členu? Saj ti nekaj trdiš. Razen če enačiš lulanje in kakanje.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

BlaY0 je izjavil:

Utk je izjavil:

V Kočevju pa redar dal kazen 4 letnemu otroku, ker se je polulal na travo. Jaz mojemu dovolim kjerkoli na travo. Če bi kdo kaj pisnu, bi mu sigurno omenil če je že videl psa s plenico...

Komot na travi, ne rabi plenice, samo poberi potem (lahko tudi brez rokavice) in pospravi tja, kamor smo se v tej družbi zmenili. Seveda zdaj boš rekel, da se ti nisi nič z nikomer zmenil :))

Scalino se pobira? Kako pa? So neke posebne rokavice za to?

Ko se pes userje, tudi če "pobereš", ostane za njim bistveno več kot pa če se nekdo polula.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Nekatere občine imajo sicer v odlokih, da moraš imeti s sabo flašo vode in scalino sprati. Ampak Kočevje (še) nima.

zobnik ::

To vsiljevanje psov drugim se bo slabo končal.
Imej ga skrbi za njega, imej ga na povodcu, pobiraj drek, in še kakšna malenkost pa ne bo noben ki psov ne mara imel proti.

mirator ::

Utk je izjavil:

Ko se pes userje, tudi če "pobereš", ostane za njim bistveno več kot pa če se nekdo polula.

To sicer lahko drži, sicer pa tudi ne. Običajno zdrav pes naredi odvisno od velikosti asociativno ali "klobaso" ali "čevapčič". V tem primeru ne ostane skoraj nič. Hudič je pa v prehrani. Včasih si psu lahko dal ostanek hrane od ljudi, sedaj pa je glede na različne umetno vzgojene pasme, to prava katastrofa. Namesto prej omenjenih oblik pasjega dreka je sedaj driska. Tukaj pa ja, ostane verjetno kar vse.

MaticKregar ::

Jao, kaj to ljudi vse moti. Živel sem celo življenju v centru mesta, zdaj okolica Ljubljane v hiši, sredi vasi. Ko se gnoji, je drek povsod, miljon vrabcov serje povsod, zadnja stvar, ki me moti so dreki od psov. Prvi dež in vse razpade, veliko ljudi tudi pobira pasje dreke. Najboljše, da se vse prepove, živali vse pobije in pol bo "mir"....
Jst tak članek vzamem kot provokacijo, dvomim, da je res tako tragično. Sosed moj, velik kmet, ima cca 20 glav živine in 2 psa, zalaga z zelenjavo večino ljubljanske tržnice, pa prvič slišim za tak problem....

Hitro pride do situacij, ko bo kmet nastavil kakšen strup. Potem pa se fifi lastnik lahko krega kaj je bolj važno, da je živ pes ali teliček.

Drgače en pes na kmetiji verjetno ni nek problem, je pa problem horda sprehajalcev in konstantno kenjanje. Ko je dosti različnih psov je toliko večja verjetnost za probleme.

delavec44 je izjavil:

Nekatere občine imajo sicer v odlokih, da moraš imeti s sabo flašo vode in scalino sprati. Ampak Kočevje (še) nima.

Kaj boš po travi spiral.

Utk je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Kaj boš po travi spiral.

Da.

UkrFTW!! ::

Mestni ljudje imajo veliko problemov.

delavec44 je izjavil:

Utk je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Kaj boš po travi spiral.

Da.

Itak. Zmeraj treba it v skrajnost. Ali v eno ali v drugo smer. Še razkužilo nosi sabo in malo pošpricaj.

Glugy ::

Jz mam rad pse sam ravnanj njihovih lastnikov ne maram. Oprosti ampak kakci ne sodijo na travnik. Sej tud ljudje načeloma ne serjemo po travniku. Travnik mora biti primeren za uporabo, če je pokakan to pač ni. Naj se otroci sprehajajo po travniku brez skrbi namesto da bulijo v zaslone. Kakce se pobira ne glede na to kje so. Ne rečem če si nekje na samem.

Kot lastnik psa ne dobiš samo crkljanja in veselja ampak tud odgovornost. Če ti je odveč pobrat kakec si oprosti psa ne zaslužiš. Pol si raj mačko nabav bo sama zakopala v pesek. Pa še tist boš moral enkrat na dan čistit. Kar tud ni noben problem ker če imaš žival rad je vse to vredno.

NovakJ ::

Jaz bi ob obveznem čipiranju psa, vzel še DNA psa in potem testiranje iztrebkov ter talanje kazni lep vir prihodka občini.

Katsuo ::

Lol, lep minus misliš, razen če ne misliš dati kazni ene 5jurjev... Idioti živijo med nami, nič novega.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

Katsuo je izjavil:

Lol, lep minus misliš, razen če ne misliš dati kazni ene 5jurjev... Idioti živijo med nami, nič novega.

Ja sej vzdrževat starejše se tud ne splača pa vseen to delamo ker se imamo za civilizirano družbo. Kaj je tvoj point?

Scaramouche3 ::

Daniel je izjavil:

Nič novega. V mestu so redarji, na podeželju pa iz vseh bolj finih pride na plano vse kar morajo sicer potlačiti zaradi kazni, ki jim grozijo. Imam travnik, kjer imajo skupaj s psi tako pot, da na tistem metru čez celo dolžino travnika ne raste nič. Gazijo na polno čez privat parcele. Da bi kdo za psom počistil, pa najbrž do smrti ne bom dočakal.

Najboljši so ti ki hodijo v mojo sosesko sprehajat psa in se userje pri nas, pri njih ne sme ker imajo otroke tam...

fikus_ ::

Nisem vsega bral od jutra...
Kmetje gnojevke ne vozimo na tavnike, njive, da se je znebimo, ampak, da gnojimo. Umetna gnojila je potrebno plačati in zakaj bi gnojevko vstran polival, da bi kupoval več umetnih gnojil. Res je, da se kdaj zgodi, da ni dežja po razvozu gnojevke in smrdi, ampak to je izguba za kmeta, ker dusik gre v zrak, namesto da bi ostal v zemlji.
In kot je že bilo napisano, na pusti zemlji rastline slabo rastejo.

Še to, hrana ne raste v trgovinah, krave tudi niso vijolične,...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Glugy je izjavil:

Katsuo je izjavil:

Ja sej vzdrževat starejše se tud ne splača pa vseen to delamo ker se imamo za civilizirano družbo. Kaj je tvoj point?

Moj point je da si ti funkcionalno nepismen. Komentiral sem "lep vir prihodka" občin.

delavec44 je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Pa ti povej kje je po tvoje ta redar lastnikom psov napisal kazen in po katerem členu? Saj ti nekaj trdiš. Razen če enačiš lulanje in kakanje.

Zakaj hudiča bi moral to povedat? A da še bolj derailam temo? Kakšno vezo ima lulanje tega mulca oziroma globljenje njegove babice z lastniki psov in njihovim nepobiranjem drekov za njimi? Nobene.

NovakJ je izjavil:

Jaz bi ob obveznem čipiranju psa, vzel še DNA psa in potem testiranje iztrebkov ter talanje kazni lep vir prihodka občini.

Seveda, ker jemanje in testiranje DNA sledi je zastonj /s

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

BlaY0 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Zakaj hudiča bi moral to povedat? A da še bolj derailam temo? Kakšno vezo ima lulanje tega mulca oziroma globljenje njegove babice z lastniki psov in njihovim nepobiranjem drekov za njimi? Nobene.

Jaz tudi mislim, da nobene. Ne vem zakaj potem to očitaš drugim v izvornem citatu.

Katsuo je izjavil:

Glugy je izjavil:

Katsuo je izjavil:

Moj point je da si ti funkcionalno nepismen. Komentiral sem "lep vir prihodka" občin.

No tle se strinjam da to ni nek vir prihodka občin, ampak kljub temu verjamem da bi bilo smiselno. Bi pa nekaj stalo seveda. Mogoče bi moral celo kakšno korupcijo manj skoz pelat da bi si lahko to privoščil.

Ales78 ::

Hrvatje so celoten problem vredu uredeili. Psom ob obveznem cipiranju vzamejo se vzorec DNK in najdene dreke analizirajo in posljejo poloznico lastniku.

Enako bi morali urediti tudi v Sloveniji (imam psa).

Enako bi bilo treba urediti po vzoru Hrvaske, tudi za plasticne steklenice, kavcijo, ko jo prineses nazaj trgovcu, dobis kavcijo nazaj.

Pac, vecino slovenije je mentalnih balkancev in, ce ni prisile, se ne zgodi nic.

jest10 ::

BlaY0 je izjavil:

Seveda, ker jemanje in testiranje DNA sledi je zastonj

Seveda ni, in to bo občutil lastnik 4-nožnega generatorja dreka

@Ales78 Lol, ja in zato so na Hrvaškem "rešili" problem kakcev po ulicah :))). Sprehodi se po kakšnem Hrvaškem mestu.

Problema morda niso rešili, ima pa nekdo šiht.

jest10 je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Na srečo nas je lastnikov psov mnogo več kot pa vas patoloških sovražnikov živali. Tako da si nobena politika ne more privoščiti da bi sprejela take idiotizem.

Utk je izjavil:

Problema morda niso rešili, ima pa nekdo šiht.

To pa ja, pa davkoplačevalci ga plačujejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Katsuo ()

Ljudje imajo pse že od zmeraj. Kako je to včasih šlo, zdaj je pa problem? Pa sej niso samo psi problem, tudi otroci, dojenčki, igranja klavirja sred dneva. Se ne strinjam da je lulanje otroka in to ostalo offtopic. To je vse isti topic. Ljudje ste vse večji in večji kreteni.

Točno tako, vsi so postali posvečeni bedaki, ki gledajo samo nase in svoje pravice in jih moti prav vse kar delajo drugi, kar delajo pa sami pa imajo Pravico...

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: fikus_ ()

Bud_Bundy ::

Enostavno je pes luksuz in za svoj luksuz ne moreš srati po tujem travniku. Tudi če odštejemo bolezni, jaz recimo seno, ki ga pridelam tudi kdaj primem v roke, pri spravilu, krmljenju. Zakaj bi moral prijemati razdrobljeni pasji drek?
Saj v bistvu me skoraj bolj motijo smeti v obliki piksen in plastike ob robovih travnikov, nekateri imajo 5 metrov travnika od ceste še vedno polno smeti. Zakaj se nič ne premika v smeri kavcij tudi ne vem(spet kakšen lobij?).

jest10 ::

Katsuo je izjavil:

jest10 je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Na srečo nas je lastnikov psov mnogo več kot pa vas patoloških sovražnikov živali. Tako da si nobena politika ne more privoščiti da bi sprejela take idiotizem.

Oh ne, sovraži se samo kretenske lastnike teh živali.

Jaz včasih z lakserco pokosim kak drek. Ja, zgleda tako kot v kaki komediji...pa sem še živ. Prav bi blo da nekdo tisto vsaj malo zakoplje, razvleče, karkoli, ampak ok, ne bi pa zarad tega nekoga kaznoval. Malo pameti samo bi treba na obeh straneh.

Bud_Bundy je izjavil:

Enostavno je pes luksuz in za svoj luksuz ne moreš srati po tujem travniku. Tudi če odštejemo bolezni, jaz recimo seno, ki ga pridelam tudi kdaj primem v roke, pri spravilu, krmljenju. Zakaj bi moral prijemati razdrobljeni pasji drek?
Saj v bistvu me skoraj bolj motijo smeti v obliki piksen in plastike ob robovih travnikov, nekateri imajo 5 metrov travnika od ceste še vedno polno smeti. Zakaj se nič ne premika v smeri kavcij tudi ne vem(spet kakšen lobij?).

Evo še en kmet onesnaževalec. Ni problem da meče šiso kadar se mu zazdi, da mu iz hleva v podtalnico teče je pa problem pasji drek ki razpade v dnevu ali dveh. Na njegovem. Kavcije so pa bedarija na kateri služijo lobiji prodajalcev avtomatov in ne kontra.

Utk je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Utk je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Kaj boš po travi spiral.

Da.

Itak. Zmeraj treba it v skrajnost. Ali v eno ali v drugo smer. Še razkužilo nosi sabo in malo pošpricaj.

Vesel bodi da živiš v Sloveniji. V Avstriji bi za nespiranje dejansko lahko plačal do 1.000 EUR.

Fora je v tem, da nobenega zares ne briga ko se takšni odloki sprejemajo, ampak ko bi morali plačati po že veljavnem odloku (po možnosti velja že desetletje ali več), takrat jih pa te reči kar naenkrat full brigajo in je treba takoj na Slovenske Novice klicat. Skratka ljudje so dandanes večinoma družbeno totalno pasivni, če komu kaj rečeš dobiš nazaj kvečjemu "brigaj se zase", samo ko jih pa nekaj udari po žepu se pa aktivirajo kot nagazna mina in bi jih morali vsi poslušati in jim pritrjevati.

Utk je izjavil:

Ljudje imajo pse že od zmeraj. Kako je to včasih šlo, zdaj je pa problem? Pa sej niso samo psi problem, tudi otroci, dojenčki, igranja klavirja sred dneva. Se ne strinjam da je lulanje otroka in to ostalo offtopic. To je vse isti topic. Ljudje ste vse večji in večji kreteni.

Sebe si spretno izvzel iz enačbe :))

Ja če je isto topic potem pa pejmo še na davčno olajšavo čezmejnim delavcem. V zakonu je bilo že od začetka napisano kdaj ta olajšava preneha ampak ljudje so bili čez 10 let kljub temu čisto zaprepadeni.

Zgodovina sprememb…

Tako je, ker jaz nisem kreten.
To v Avstriji in drugje je šlo že davno čez vse meje. Zdaj gre pa še pri nas.
Ne moreš za vsak drek imet predpisa. Dobesedno.

Zgodovina sprememb…

Če smo kreteni, jih rabimo. Dokler ni par kretenov v službi izkoriščalo free coffee je bilo vse OK, potem so pa vsem začeli računat (ne samo njim). To je to.

Zgodovina sprememb…

Katsuo je izjavil:

Bud_Bundy je izjavil:

Evo še en kmet onesnaževalec. Ni problem da meče šiso kadar se mu zazdi, da mu iz hleva v podtalnico teče je pa problem pasji drek ki razpade v dnevu ali dveh. Na njegovem. Kavcije so pa bedarija na kateri služijo lobiji prodajalcev avtomatov in ne kontra.

Onesnaževalec? Saj sem rekel,da ne maram smeti. Kakorkoli, nehaj se drogirat.

Da dobiš kazen če se kazen userje na njivo je bedarija, če smo vsaj malo realni.
Je pa tudi bedarija sprehajat psa direkt tam kjer je visoka, ali pa sploh kaka druga, trava za košnjo, kaj šele zelenjava. Nekje na vasi je pa ja dovolj drugega prostora.

Zgodovina sprememb…

Nekateri ljudje so pač zombiji in samo rinejo. En otrok se mi je enkrat s štirikolesnikom zapeljal po že kar visokem travniku, da je malo pofirbcal moj kompost. Sem ga izsledil in ga je mama okregala in je to to, če pa ga ne izslediš se to dogaja dan za dnem v nedogled....

Utk je izjavil:

Da dobiš kazen če se kazen userje na njivo je bedarija, če smo vsaj malo realni.
Je pa tudi bedarija sprehajat psa direkt tam kjer je visoka, ali pa sploh kaka druga, trava za košnjo, kaj šele zelenjava. Nekje na vasi je pa ja dovolj drugega prostora.

Si dal kakšen boljši predlog, ko se je ta odlok sprejemal oziroma je bil zanj odprta javna razprava? Če nisi, potem brez zveze gunđaš.

Zmeraj je neka večina, ki hoče zajebat ostale, zato gre vse to čez. Jaz nimam psa, me ne briga, sem pa proti novim predpisom.

Utk je izjavil:

Da dobiš kazen če se kazen userje na njivo je bedarija

:))

Vem kaj si mislil, samo sem se vseeno nasmejal.

enemon ::

Daniel je izjavil:

Nič novega. V mestu so redarji, na podeželju pa iz vseh bolj finih pride na plano vse kar morajo sicer potlačiti zaradi kazni, ki jim grozijo. Imam travnik, kjer imajo skupaj s psi tako pot, da na tistem metru čez celo dolžino travnika ne raste nič. Gazijo na polno čez privat parcele. Da bi kdo za psom počistil, pa najbrž do smrti ne bom dočakal.

Najbolje je, ko ti potem kosilnica posušen pasji drek razprši v glavo. Nekaj prismrdi in ne veš točno kaj in potem vidiš... Zdaj pred košnjo preventivno dreke poberem.

Netrunner ::

Jaz ne pobiram za svojim pesom in tudi ne nameravam. Ko me ni doma je pes spuščen na dvorišču kjer sem ga naučil da opravi potrebo na določenem mestu kjer lahko z vodo po potrebi sperem v kanalizacijo. Ko gremo na sprehod pa ga peljem v gozd kjer lahko opravi potrebo če mora. Psi se navadijo ritma gospodarja in čas kdaj opravljajo potrebo, tako da če ga to privadiš ne rabiš nič pobirat za njim. Živim pa na vasi, če bi bil v mestu psa ne bi imel.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sprehod in odvezani psi (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Loža
935112555 (17253) velikBrokoli
»

DNK analiza pasjih iztrebkov - Zagreb (strani: 1 2 )

9013980 (11183) zmaugy
»

Sranje psov po dvorišču (strani: 1 2 3 )

12137135 (32236) Pšenični
»

prepovejmo pse v mestih! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10925419 (23668) krneki0001

Več podobnih tem