Forum » Loža » Lastniki psov se ne bojo strinjal
Lastniki psov se ne bojo strinjal

twom ::
Pasji kakci ne sodijo na travnike, čeprav vas večina misli, da ste zmagal, če se vam pes ne userje na pločnik...
članek na rtv slo
Zmagajo pa tisti, ki pasji drek poberejo v vrečko, potem pa to odvržejo v bližnji grm.
članek na rtv slo
Zmagajo pa tisti, ki pasji drek poberejo v vrečko, potem pa to odvržejo v bližnji grm.
- spremenil: twom ()

Daniel ::
Nič novega. V mestu so redarji, na podeželju pa iz vseh bolj finih pride na plano vse kar morajo sicer potlačiti zaradi kazni, ki jim grozijo. Imam travnik, kjer imajo skupaj s psi tako pot, da na tistem metru čez celo dolžino travnika ne raste nič. Gazijo na polno čez privat parcele. Da bi kdo za psom počistil, pa najbrž do smrti ne bom dočakal.

mertseger ::
Nič novega. V mestu so redarji, na podeželju pa iz vseh bolj finih pride na plano vse kar morajo sicer potlačiti zaradi kazni, ki jim grozijo. Imam travnik, kjer imajo skupaj s psi tako pot, da na tistem metru čez celo dolžino travnika ne raste nič. Gazijo na polno čez privat parcele. Da bi kdo za psom počistil, pa najbrž do smrti ne bom dočakal.
Njihova logika je taka da na travniku v naravi ne rabijo dreka pobirat ker bo že pognojil zemljo.

kixs ::
Men se zdi, da je tale situacija s psi sla malo preko meje dobrega okusa.
Gremo v kamp... polno psov, lastniki jih setajo in ti psi scijejo povsod. Drek res pospravijo, ampak dlake in scalina ostane...
Gremo v apartmajski kompleks... spet polno psov, verjetno so bili tudi v tem apartmaju... vonj ostane...
Gremo v kamp... polno psov, lastniki jih setajo in ti psi scijejo povsod. Drek res pospravijo, ampak dlake in scalina ostane...
Gremo v apartmajski kompleks... spet polno psov, verjetno so bili tudi v tem apartmaju... vonj ostane...

mtosev ::
Mi imamo hišo in za hišo je velik gozd. Tam smo peljali psa na sprehod. Kakcov v gozdu nismo pobirali. Tudi večina ostalega folka drekce v godzu ni pobirala.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

Groot ::
Sem lastnik psa in se povsem strinjam. Enako se strinjajo vsi moji bližnji kolegi, ki imajo tudi psa. Kaj boš pa sedaj?
Strinjajo se ne samo tisti lastniki, ki se s svojim psom ne ukvarjajo. Posledično ne hodijo skupaj s psom po travi in posledično ne stopajo na dreke vseh drugih psov. Če si pa vsaj malo aktiven s psom, ti pa garantiram da ti gredo dreki prav enako na živce kot tebi.
Ampak verjamem da takega odgovora nisi ravno hotel slišati, ker vzbuja premalo nestrpnosti.
Strinjajo se ne samo tisti lastniki, ki se s svojim psom ne ukvarjajo. Posledično ne hodijo skupaj s psom po travi in posledično ne stopajo na dreke vseh drugih psov. Če si pa vsaj malo aktiven s psom, ti pa garantiram da ti gredo dreki prav enako na živce kot tebi.
Ampak verjamem da takega odgovora nisi ravno hotel slišati, ker vzbuja premalo nestrpnosti.

starfotr ::
Na žalost je tako, da si ljudje omislijo žival, dolžnosti ki jih prinaša pa ne bi izvajali.
Krivda je v tem, da ni primerne vzgoje, saj se tudi na drugih področjih življenja kaže podobna težava. Izvor je pa isti.
Krivda je v tem, da ni primerne vzgoje, saj se tudi na drugih področjih življenja kaže podobna težava. Izvor je pa isti.

bm1973 ::
No, okoli mene je vse posrano.
Travnik tam traven posran. Včasih so se tja hodili igrati otroci iz vrtca, danes se ne morejo več. Ker je vse posrano...
Celo okoli vrtca folk ne pobira dreka za svojim psom.
To, da je poscano, pa itak, tega še pobrat ne moreš...
Naj jim psi serjejo doma, tako kot oni. Ta obsedenost s psi je že nenormalna. In enačenje teh cuckov z otroki, to pa še bolj...
Travnik tam traven posran. Včasih so se tja hodili igrati otroci iz vrtca, danes se ne morejo več. Ker je vse posrano...
Celo okoli vrtca folk ne pobira dreka za svojim psom.
To, da je poscano, pa itak, tega še pobrat ne moreš...
Naj jim psi serjejo doma, tako kot oni. Ta obsedenost s psi je že nenormalna. In enačenje teh cuckov z otroki, to pa še bolj...

Utk ::
V Kočevju pa redar dal kazen 4 letnemu otroku, ker se je polulal na travo. Jaz mojemu dovolim kjerkoli na travo. Če bi kdo kaj pisnu, bi mu sigurno omenil če je že videl psa s plenico...

Meee ::
Se strinjam z vsem , in to da sigurno obstajajo ok lastniki psov, ki pazijo kje (vsaj v mestih, bližini hiš, vrtcev,..) psi lulajo in vse kakce poberejo. Ampak situacija je res dejansko vedno bolj grozna.
Nisem več v Ljubljani, ampak ob potkah je ogromno drekov, sredi pločnika res ne, ampak takoj ob strani na travci pa ogromnokrat drek. In to zelo blizu šole, vrtca in blokov in vsi vemo kako malo otroci hodijo in tečejo naokoli, seveda velikokrat skočijo tudi na travo (in prav je tako). Med bloki je mala zelenica, kjer je zelo očitno vrt in mala otroška igrala. To je za lastnike psov iz bližnjih blokov pasje stranišče seveda. Verjetno marsikater pobere dreke za svojim psom, ampak glede na to koliko sem jih že videl, večina sigurno ne! (itak so zatopljeni v telefone, verjetno še opazijo ne, da se jim je pokakal). Da bi zjutraj 5 minut prej vstali in dejansko šli na sprehod s psom (zelo blizu je pot na grad npr..) pa očitno ne gre. Ne vem zakaj imaš psa če se nočeš z njim ukvarjat več kot minimum.
Nisem več v Ljubljani, ampak ob potkah je ogromno drekov, sredi pločnika res ne, ampak takoj ob strani na travci pa ogromnokrat drek. In to zelo blizu šole, vrtca in blokov in vsi vemo kako malo otroci hodijo in tečejo naokoli, seveda velikokrat skočijo tudi na travo (in prav je tako). Med bloki je mala zelenica, kjer je zelo očitno vrt in mala otroška igrala. To je za lastnike psov iz bližnjih blokov pasje stranišče seveda. Verjetno marsikater pobere dreke za svojim psom, ampak glede na to koliko sem jih že videl, večina sigurno ne! (itak so zatopljeni v telefone, verjetno še opazijo ne, da se jim je pokakal). Da bi zjutraj 5 minut prej vstali in dejansko šli na sprehod s psom (zelo blizu je pot na grad npr..) pa očitno ne gre. Ne vem zakaj imaš psa če se nočeš z njim ukvarjat več kot minimum.

Netrunner ::
Ha ha, kakšen argument od kmetov... kje pa vse ostale divje živali opravljajo potrebe?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

c3p0 ::
Mi imamo hišo in za hišo je velik gozd. Tam smo peljali psa na sprehod. Kakcov v gozdu nismo pobirali. Tudi večina ostalega folka drekce v godzu ni pobirala.
To so pa prednosti upper middle class familije.
Tega vidim vedno več. Potem se tisti drek pajca v vrečki še mesece, dokler ne razpade. Še slabše, kot da drek pustijo na mestu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()

fikus_ ::
Netruner, komentiras nekaj, kar ne poznaš!
Živina ne bo popasla na mestu dreka, če drek spraviš v krmo, tistega in se nekaj okrog živali ne pojedo,...
Ps povej kje zivis, bomo zaceli pse voditi v blizino, kjer ziviš...
Živina ne bo popasla na mestu dreka, če drek spraviš v krmo, tistega in se nekaj okrog živali ne pojedo,...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

feryz ::
Moj sosed ima psa, bajto in veliko parcelo. Seveda pes povsod serje, zato redno in skrbno pobirajo dreke.
Vsake kvatre pa gospa psa zapreže in se odpravi na sprehod. Jasno da se pes kmalu po začetku nekje userje. Ampak ker se ne na njihovem, jim tudi na kraj pameti ne pride, da bi govno pobrali.
Vsake kvatre pa gospa psa zapreže in se odpravi na sprehod. Jasno da se pes kmalu po začetku nekje userje. Ampak ker se ne na njihovem, jim tudi na kraj pameti ne pride, da bi govno pobrali.

fikus_ ::
Še to, dnevno se vozim mimo, ko ena "gospa" spušča svojega psa na travnik, da opravi svoje, ceprav ima velik vrt okrog hiše in bi lahko tam spuščala psa, macke pa preganja z vrta, da ji ne bi slučajno kaj posrale.
Ni pa vseh lastnikov psov metati v isti koš.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Furbo ::
Mhm, danes ko krmi dodajajo razne dodatke in vse fino premešajo, ima živina zagotovo veliko opcij 'pojest okoli'.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

c3p0 ::
Še to, dnevno se vozim mimo, ko ena "gospa" spušča svojega psa na travnik, da opravi svoje, ceprav ima velik vrt okrog hiše in bi lahko tam spuščala psa, macke pa preganja z vrta, da ji ne bi slučajno kaj posrale.
Mačka se vsaj potrudi zakopat kar izloči, pes se vserje kamor pride, ponosno.

Konji, recimo, ne jedo travo iz travnika, kjer serjejo psi. Zavoha in noče jesti.
Krave, ovce, koze so manj izbirčne, ampak tudi niso navdušene.
Plus, pasji drek ima cel kup parazitov, ki se potem prenesejo na ter živali. In ena tableta proti temu za eno žival stane 40 EUR.
Ha ha, kakšen argument od kmetov... kje pa vse ostale divje živali opravljajo potrebe?
Divje živali ne serjejo v urbanih naseljih, ker jih tam ni...
Mhm, danes ko krmi dodajajo razne dodatke in vse fino premešajo, ima živina zagotovo veliko opcij 'pojest okoli'.
Sam dreka se pa ne dodaja noter...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()

Katsuo ::
sami psi hejterji, tisti ki ne marate pse ne marate niti ljudi. Tam kjer jaz živim so dosti večji problem človeški dreki, folk se userje kar tam blizu kjer se zbirajo (trim steza, kamp placi...).
Najbolj smešni ste pa kmeti, ki vas moti tu pa tam pasji drek, sami pa na debelo s šiso zalivate da smrdi kilometre daleč...
Najbolj smešni ste pa kmeti, ki vas moti tu pa tam pasji drek, sami pa na debelo s šiso zalivate da smrdi kilometre daleč...
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Matthew ()

NuMaN ::
A bi se ti mogoče malce izobrazil?
V tem sestavku si natrosil kup neumnosti, s ščepcem resnice sicer, kar ne opravičuje neznanja.
V tem sestavku si natrosil kup neumnosti, s ščepcem resnice sicer, kar ne opravičuje neznanja.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

sami psi hejterji, tisti ki ne marate pse ne marate niti ljudi. Tam kjer jaz živim so dosti večji problem človeški dreki, folk se userje kar tam blizu kjer se zbirajo (trim steza, kamp placi...).
Zakaj komentiraš stvari o katerih nimaš pojma? Najprej si kaj preberi o zoonozah in kako se širijo preko psov, in poskusi potem napisati nekaj smiselnega.
Gnojevka je hranilo in kruh raste na dreku. To je prvo kar ti mora biti zmeraj jasno.

Zakaj komentiraš stvari o katerih nimaš pojma? Najprej si kaj preberi o zoonozah in kako se širijo preko psov, in poskusi potem napisati nekaj smiselnega.
Gnojevka je hranilo in kruh raste na dreku. To je prvo kar ti mora biti zmeraj jasno.
seveda vaša gnojevka je odlično hranilo za vodne vire...Daleč največji onesnaževalci ste kmetje...
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()

NuMaN ::
Če se ravna pazljivo, ni problema.
Za razliko od ljubljanskega drekovoda.
Za razliko od ljubljanskega drekovoda.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

johnnyyy ::
Temu se reče gnojenje in je namenjeno temu, da trava hitreje raste. Kmetje to delajo po tem, ko je travnik pokošen. In še nisem videl kmeta ki bi pizdil če se pes podela na pokošenem travniku. S tem ko trava zraste postane hrana za živali in na hrano se ravno ne greš podelat.
Saj pri vrtičkanju je podobno. Spomladi raztrosiš hlevski gnoj, preštihaš, poseješ krompir - jeseni pa ga pobereš.

Netrunner ::
Divje živali ne serjejo v urbanih naseljih, ker jih tam ni...
V urbanih naseljih praviloma ni pašnikov in njiv, kjer bi pasji iztrebki lahko zašli v krmo. Verjamem da pasji iztrebek zna biti bolj "nevaren" zaradi XY stvari ki jih psi jedo vendar le ti niso edini ki lahko zaidejo v krmo. Pa saj nima veze...
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

jest10 ::

windigo ::
Dober teden nazaj sem se komaj zadržal, da nisem bruhnil ob vonju, ko je lokalni kmet zlil neprimešano greznico na njivo z zelenjavo, ki jo verjetno prodaja za "domaće", morda celo "bio" na ljubljanski tržnici. Če naslednjih tisoč let ne poberem nobenega dreka za psom na travniku ali v gozdu, imam od tega dne v primerjavi z njim po mojem še vedno bonus. Zanj velja seveda tudi to opisano zgoraj.
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse

A gor po zelenjavi je polil, pa potem nesel na tržnico? In ti si to spremljal? Zanimivo, da veš, da je gnoevka bila "neprimešana", karkoli že to pomeni.

Zalival je pred kratkim sfrezano njivo, peljal pa je s cisterno čisto po robu in s tem zalil še vse kar raste na posajenem delu zraven (pesa ali koleraba, če se prav spomnim). Vonja greznice ne moreš skrit. Sledi so bile jasno vidne. Kaj ga je pri tem vodilo, si pa niti ne predstavljam.

Kmetje so predvsem škrtice, saj bi lahko zelo zmanjšali vplive smrada.
Recimo ena možnost:
https://www.lek-veterina.si/seofoss
Lastniki psov, ki ne skrbijo za iztrebke svojih mrcin so pa navadni pezdetje.
Recimo ena možnost:

To pa ti ne bi vedel povedati. Mogoče pesa za prašiče ampak tudi tistega se ne poliva, če je za prehrano. Razen če je mogoče meliorativna redkev, tisto pa se lahko pognoji, ker mikroorganizmi iz gnojevke pomagajo pri razkroju zelene mase, ko se prične razkroj pod zemljo.
V splošnem pa se gnojevka vozi ali na zemljo in čimprej zadela in poseje posevek ali na pred kratkim pokošeno travo, po možnosti pred dežjem.l, da se zmanjšajo izgube in izpiranje.
Glede na to, da imam eno kanto tega doma, eno pa sem porabil bi ti rad povedal, da si udaril mimo. Zmanjšanje vonja je praktično nezaznavno. Mogoče, če bi kaj pomagalo pri svinjski gnojevki, a dvomim. Pri goveji ni nekega efekta, mogoče je edino malenkost bolj homogena.
V splošnem pa se gnojevka vozi ali na zemljo in čimprej zadela in poseje posevek ali na pred kratkim pokošeno travo, po možnosti pred dežjem.l, da se zmanjšajo izgube in izpiranje.
Recimo ena možnost:
Glede na to, da imam eno kanto tega doma, eno pa sem porabil bi ti rad povedal, da si udaril mimo. Zmanjšanje vonja je praktično nezaznavno. Mogoče, če bi kaj pomagalo pri svinjski gnojevki, a dvomim. Pri goveji ni nekega efekta, mogoče je edino malenkost bolj homogena.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()

al_z ::
Jaz mislim, da ni nič narobe, če pes pognoji rob njive na vasi. V praksi se iztrebek spremeni iz blata v zemljo v par tednih. V mestih pa morajo lastniki res ročno pobrati vsak kakec, da ga kakšen sprehajalec ne pohodi. Za zdravje hišnih živali pa mora poskrbeti lastnik, da ne prenaša bolezni naokoli. Glede tega so prenašalci nevarnih bolezni ponavadi potepuške živali.

Štirje od petih večjih kmetov okrog vedo, kaj počnejo in so relativno normalni (večkrat sicer peljejo kakšno cisterno iz kravjega hleva na njivo zunaj predpisanih obdobij, hujšega pa ni). En in pa še kakšni polkmetje brez hleva pa občasno pripeljejo neprimešano greznico (včasih se vidijo koščki wc papirja) in to kadarkoli (koledarsko obdobje in vreme je čisto poljubno, le ura je navadno v poznem mraku zvečer).

pikachu004 ::
Pod blokom je otroško igrišče, pesek, travnik. Neograjeno. Sosedje itak tja vozijo pse na sprehod in wc. Tudi če poberejo, jaz tam otroka nemorem pustiti na travi.

delavec44 ::
Mačka se vsaj potrudi zakopat kar izloči, pes se vserje kamor pride, ponosno.
Zakoplje, na vrt ja. Potem ti pa nič ne raste tam.

Oberyn ::
tisti ki ne marate pse ne marate niti ljudi.
A lahko to trditev utemeljiš s povezavami na relevantna znanstvena dela in raziskave? Lepo prosim. Ker če ne moreš, potem te bom moral označiti z izrazi, ki jih pravila uporabe tega foruma ne dovolijo - kar me spravi v neroden položaj.
Čisto mimogrede, si že slišal za pojem "sklanjatev"? Ne? Se mi je zdelo.
Drugače, a ste vedeli, da je možno opaziti pasji drek, ki leze ven iz riti na pločnik, na 300 m daleč? Ne pretiravam. To sem videl oni dan v Kranju pred vojašnico, iz avta. Drek je bil orjaški. Baba ga ni pobrala, umetelno je opazovala ptiče nad travnikom čez cesto.

Tole si kupiter pasjeljubci, pa naj vam psi serjejo v dnevni...
https://www.amazon.de/puppy-mat/s?k=pup...
https://www.amazon.de/puppy-mat/s?k=pup...

Furbo ::
Karkoli že imate za povedati čez kmete, oni operirajo na svoji zemlji.
Ljudje, ki pa po njihovem sprehajajo štirinožne generatorje dreka, pa ne.
Pa če je vse tako eko bio od psov, naj vam 'gnojijo' doma.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,

BlaY0 ::
V Kočevju pa redar dal kazen 4 letnemu otroku, ker se je polulal na travo. Jaz mojemu dovolim kjerkoli na travo. Če bi kdo kaj pisnu, bi mu sigurno omenil če je že videl psa s plenico...
Seveda v istem članku ni napisano koliko pasjeljubcem je taisti redar napisal kazni, kar zate pomeni da ta redar piše kazni samo 4 letnim otrokom. Prebereš in po svoje interpretiraš/zalajaš pač to kar želiš

Komot na travi, ne rabi plenice, samo poberi potem (lahko tudi brez rokavice) in pospravi tja, kamor smo se v tej družbi zmenili. Seveda zdaj boš rekel, da se ti nisi nič z nikomer zmenil

Štirje od petih večjih kmetov okrog vedo, kaj počnejo in so relativno normalni (večkrat sicer peljejo kakšno cisterno iz kravjega hleva na njivo zunaj predpisanih obdobij, hujšega pa ni). En in pa še kakšni polkmetje brez hleva pa občasno pripeljejo neprimešano greznico (včasih se vidijo koščki wc papirja) in to kadarkoli (koledarsko obdobje in vreme je čisto poljubno, le ura je navadno v poznem mraku zvečer).
no tole je tale mentaliteta naših vrlih kmetov..
"so relativno normalni (večkrat sicer peljejo kakšno cisterno iz kravjega hleva na njivo zunaj predpisanih obdobij, hujšega pa ni)"
Karkoli že imate za povedati čez kmete, oni operirajo na svoji zemlji.
lol, ja vrli kmet ti na mejoi vsakih pet minut spusti gnojšnico, ampak to je ok, ker to dela na svoji zemlji...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Katsuo ()

Kmetje lahko svoje septične odplake zmešajo skupaj z gnojevko in to polijejo po polju. To jim je dovoljeno, če imajo greznico in ne kanalizacije.

Starfoter je že star... kolikor jaz vem je bil rok za nadgradnjo greznic v MKČN konec leta 2021. Če vidiš kmeta ki poliva odplake po travniku, ga pač prijavi, ni treba jokat po forumih. Drugače pa koliko kmetij danes zares ni priključenih na kanalizacijo (visokogorske me ne zanimajo, če bi kdo rad bil pameten).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()

MKČN je še vedno aktualna, če kanalizacije ni.
Sam tam tiste tvarine prav veliko ni, plus je že vse precej predelano, ni to več navadna greznica.
Sam tam tiste tvarine prav veliko ni, plus je že vse precej predelano, ni to več navadna greznica.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sprehod in odvezani psi (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Loža | 112107 (16805) | velikBrokoli |
» | DNK analiza pasjih iztrebkov - Zagreb (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13885 (11088) | zmaugy |
» | Sranje psov po dvorišču (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 37017 (32118) | Pšenični |
» | majhni ljudje z velikimi psi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 59567 (55590) | BRBR |
» | prepovejmo pse v mestih! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 25338 (23587) | krneki0001 |