Forum » Loža » Avtentikacija obraza
Avtentikacija obraza

predlogza ::
Ve kdo, ali na app-ih to res deluje? Npr. če imaš drugačno frizuro, več brade, te zazna? Koliko je sigurno uporabljati avtentikacijo obraza?

OutOfTheBox ::
Ve kdo, ali na app-ih to res deluje? Npr. če imaš drugačno frizuro, več brade, te zazna? Koliko je sigurno uporabljati avtentikacijo obraza?
Appi itak uporabljajo sistemsko avtenktacijo. Torej sistem appu pove ali je prepoznan ali ne. Kar se pa tiče same zaznave, meni FaceId praktično nikoli ne fejla. Npr iz brade na povsem obrit, s kapo, brez kape.. maska, brez maske..

fikus_ ::
Uporablja pa IR svetlobo, točke , da naredi nekakšen zemljevid obraza ter tega primerja s shranjenim.
Face ID @ Wikipedia
Face ID @ Wikipedia
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

kriptobog ::
Dela ko šus. Telefon sem nastavil ko se imel pobrito glavo in brez očal. Sedaj imam čupo, brado, očala. Navadna ali sončna, s kapo ali brez. Dela bp. Še v temi dobro dela.

Če te ne prepozna s sončnimi očali, jih še vedno lahko daš dol, da se bi pa tisti trenutek šel briti je pa malo težje.

Tomas 33 ::
Za windows, če se prav spomnim, je bilo potrebno registrirati faco z in brez očal. Za brado ni bilo takšnih zahtev ;)
Na androidu pa kot je že rečeno, očala (dioptrijska) ne igrajo vloge.
Na androidu pa kot je že rečeno, očala (dioptrijska) ne igrajo vloge.

delavec44 ::
Kaj pa ženske? Frizura, polno naličena ali zjutraj iz postelje? Menda je tam več razlike kot pri povprečnemu moškemu.

V-i-p ::
Kaj pa ženske? Frizura, polno naličena ali zjutraj iz postelje? Menda je tam več razlike kot pri povprečnemu moškemu.
Si me zdaj spomnil, kako sem en dan debelo pogledal, ko sem videl fotko one naše vremenarke Špele na POP TV. Razlika je res očitna, ewo :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Arey ::
Predvsem je odvisno kako je implementirano. Apple uporabla IR pikice s katerimi skenirajo geometrijo obraza. Android je včasih uporabljal samo kamero kar je blo bolj tko/tko, za novejše modele pa ne vem kako delajo. Glede na količino modelov je verjetno možno dobit tut boljše načine kot je kamera :)

Špeline poteze obraza ostajajo, četudi sta sliki različnih barv in tekstur.

mojsterleo ::
Jz mam iphone X star 7 let (faceid 1. generacije), dela super, brezhibno. Zaznava obraza je brezhibna. Kratki, dolgi lasje, brada, kapa, očala, v stoje ali leže v postelji, zazna pod zadovoljivo ostrimi koti (nekje do 60 stopinj stran od obraza levo/desno). Seveda deluje tudi v temi.
Ne vem za Android. Kolikor sem videl in testiral, deluje slabše.

delavec44 ::
Saj meni osebno odklepanje z obrazom deluje bolje kot prstni odtis s katerim sem imel že večkrat težave, ko sem prst poškodoval med delom. Še posebej kakšno drgnjenje, silikon, lepilo, praske je problem.
Ja, lahko bi dal notri več prstov, pa se mi ne da, ker je telefon tako narejen, da vedno odklepaš s kazalcem pri enoročni uporabi.
Za obraz na xiaomi mi včasih zataji le v avtu s sončnimi očali.
Saj če preveč rad odklepa, ne vem če je dobro. Si preveril, da ne odklene še komu drugemu ali s sliko?
Ja, lahko bi dal notri več prstov, pa se mi ne da, ker je telefon tako narejen, da vedno odklepaš s kazalcem pri enoročni uporabi.
Za obraz na xiaomi mi včasih zataji le v avtu s sončnimi očali.
mojsterleo je izjavil:
Jz mam iphone X star 7 let (faceid 1. generacije), dela super, brezhibno. Zaznava obraza je brezhibna. Kratki, dolgi lasje, brada, kapa, očala, v stoje ali leže v postelji, zazna pod zadovoljivo ostrimi koti (nekje do 60 stopinj stran od obraza levo/desno). Seveda deluje tudi v temi.
Saj če preveč rad odklepa, ne vem če je dobro. Si preveril, da ne odklene še komu drugemu ali s sliko?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Arey ::
S sliko ne moreš prelisičit face id ker je slika 2D. Glede zanesljivosti pa vsaj apple trdi da je precej manjša možnost da ga boš prelisičil kot fingerprint. Pa tut če vzameš to s soljo bi si predstavljal da manj varen kot bralec prsta ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Arey ()

To z avtentikacijo obraza je bilo pred leti, na začetku uporabe kar pestro, je delalo, ni delalo, celo kdo drug je lahko odklenil tel..
Dva kolega, enojajčna dvojčka sta lahko oba odklepala telefon (pač podobnost, čeprav ima en več kg), sedaj ne več, so algoritmi že toliko izpopolnjeni.
V OŠ sta se tudi mešanoi predstavljala, tako da učiteljice nikoli niso bile prepričane s katerim govorijo, jih sprašujejo,...
Dva kolega, enojajčna dvojčka sta lahko oba odklepala telefon (pač podobnost, čeprav ima en več kg), sedaj ne več, so algoritmi že toliko izpopolnjeni.
V OŠ sta se tudi mešanoi predstavljala, tako da učiteljice nikoli niso bile prepričane s katerim govorijo, jih sprašujejo,...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ukrajina v vojni uporablja Clearview AIOddelek: Novice / Zasebnost | 7974 (5583) | nekikr |
» | Nošnja mask težava za ameriške obveščevalce pri prepoznavanju obrazovOddelek: Novice / NWO | 5519 (3575) | c3p0 |
» | Sivi lasje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12269 (10448) | Avenger |
» | Make up pri puncah (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 14383 (11284) | Kamran |
» | TrapWire nadzoruje velika ameriška mesta in LondonOddelek: Novice / Zasebnost | 7157 (5416) | PaX_MaN |