Forum » Loža » Kako se nam balkan prikrito vrača
Kako se nam balkan prikrito vrača

mancslo ::
Ne vem, ali so lokali prisiljeni vrteti radio Center (kakšna mafijska posla) in posledično balkansko posiljevanje njihove kulture. Enostavno v Lj. okolica sploh ne moreš več po službi na pir...

dronyx ::
Ne vem, ali so lokali prisiljeni vrteti radio Center (kakšna mafijska posla) in posledično balkansko posiljevanje njihove kulture. Enostavno v Lj. okolica sploh ne moreš več po službi na pir...
Meni gre na kurac radio Veseljak. Pa nimam kaj. Lahko samo menjam gostilno, ali grem živet v Bosno.

OutOfTheBox ::
Meni gre na kurac radio Veseljak
Veseljak večinoma vrti balkan? Ni to bolj radio s slovensko musko? (pojma nimam, sem pa na online radiu na veseljaku vedno zasledil slovensko robo).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

feryz ::
Zakaj folk sploh dela slabo glasbo? Glih zadnjič sem razmišljal.
A je glasbeniku neposlušljivo govno res tako všeč, da ga je lansiral? Čeprav se normalnim ljudem gnusi?
Ali gre preprosto za neke kvote, ki ti kaj prinesejo? Recimo, pri nas, da ti jih rolajo podkupljivi uradniki na radijih, pokvarjeni sazas pa potem denar nakazuje.
A je glasbeniku neposlušljivo govno res tako všeč, da ga je lansiral? Čeprav se normalnim ljudem gnusi?
Ali gre preprosto za neke kvote, ki ti kaj prinesejo? Recimo, pri nas, da ti jih rolajo podkupljivi uradniki na radijih, pokvarjeni sazas pa potem denar nakazuje.

dronyx ::
OutOfTheBox je izjavil:
Meni gre na kurac radio Veseljak
Veseljak večinoma vrti balkan? Ni to bolj radio s slovensko musko? (pojma nimam, sem pa na online radiu na veseljaku vedno zasledil slovensko robo).
Seveda, saj ta hojladri mi gre na živce še bolj kot Aktual s svojim balkanskim repertouarjem.

starfotr ::
Kako se nam balkan prikrito vrača
Balkan je tu in vedno bo. Samo v drugačnih oblikah skozi čas se manifestira.

fikus_ ::
Slovenija je bila in je še razpeta med severnim germanskim vplivom in južnim balkanskim ter na zahodi Italijanski. Iz obeh (treh) stani (tudi vpliv IT) jemljemo tisto, kar nam ustreza.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

paradajzos ::
A samo balkanijada te moti? Kaj pa ostale pesmi? Italijanske, angleske, itd?
Mene moti turško jodlanje in goveja muzka. Oboje mi gre na bruhanje, turško jodlanje je za velikostni red bolj ogabno.
Ravnokar sem pa videl, da je Thompson na Spotifyu, tako da vsaj lahko poskrbim za primitivce z zjahanimi bemfami iz dojčlanda, ki gonijo pastirsko sranje pri odprtih oknih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: paradajzos ()

PovemVfaco ::
Sj pa thompson je sam pastirski rock pa turško zavijanje. 1x se gargamel z albanskimi geni zram pojavi, pa že misljo sektaši, de bojo balkan izgnali z ustaškim pastirjem, hahaha

PovemVfaco je izjavil:
Sj pa thompson je sam pastirski rock pa turško zavijanje. 1x se gargamel z albanskimi geni zram pojavi, pa že misljo sektaši, de bojo balkan izgnali z ustaškim pastirjem, hahaha
Ni važno, važno je, da balkance, ki nam vsiljujejo turško jodlanje na vsakem koraku, iritira do nezavesti.

PovemVfaco ::
bolj k jih iritira, bolj š sami navijajo, poj maš pa borbe med dvema vrstama balkanskih pastirjev, stupid games

denabiker ::
Slišim, da vozniki avtobusov veselo nabijajo radije BEST CE itd. Ena zadnjič čisto popizdila, celo vožnjo BEST radio in to na glas na vse zgodaj, ko je šla za Celje. KO je pa šla nazaj z busom, pa pride velika šiptarska familija v Celju gor pa niso hoteli plačat, na koncu tak niso, šofer jih teral na naslednji postaji dol, pa se je baba drla po šiptarsko, šofer cel rdeč v lici cel rasfukan in potem oni lepo do Žalca zastonj. Aja v Žalcu oni spredaj dol, on se dere naj gredo na zadnja vrata, ne jebejo 5%, drugi čakajo za gor, da se ta množična familija spravila iz Busa... Ne ve kaj so eni delavci ali Filipinci, Nepalci, podobni njim v glavnem, oni pa plačujejo in kulturno se obnašajo.

BuDi79 ::

endelin ::
Naši predniki so so 1918 odločili za balkansko pot
od Vienne, Prage in Budimpešte raje v Beograd

od Vienne, Prage in Budimpešte raje v Beograd

Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Glugy ::
A samo balkanijada te moti? Kaj pa ostale pesmi? Italijanske, angleske, itd?
Ostale pesmi ne ogrožajo toliko slovenskega jezika ker si niso tako zelo sorodne z našim jezikom in kulturo. Lažje možgani dojamejo da so angleške pesmi hobi in ne del naše kulture kot take tud če jih poslušamo nonstop. Pri tistih ki poslušajo balkanske pesmi pa doskrat vidim da mešajo balkanske besede z slovenskimi, pa tud naglas pri kakšni besedi, pa da ne poznajo besede brezhibno pri vozilih in tlačijo tisto neumno neslovensko besedo izpravno.
Slovenščina je ogrožena s strani balkanskih jezikov, medtem ko s strani angleščine, italijanščine to ni. Ja se najde kakšna angleška beseda ki se jo prisvoji, najdejo se tud ljudje ki tlačijo angleške besede v slovenščino ampak nima pa angleščina te sorodnosti ki bi lahko posameznika zavedla in se delala slovensko.
Angleščina kot globalni jezik normalno da se prikrade v vsako državo po malem, v vsako kulturo po malem ampak balkanski jeziki pa nimajo nobene potrebe po tem da se prikradjo v našo kulturo.
Hitro boš vedel da je neka beseda prišla iz angleščine, veliko težje pa boš vedel da smo nekatero besedo prevzeli iz balkanskih jezikov ( zarad sorodnosti ) in tle gre za večje tveganje za postopno in počasno izgubljanje avtohotne indentitete Slovencev.
Tako da ja mene moti da k greš v skor bilokatero proizvodno podjetje vrtijo vedno eno in isto radijsko postajo, poleg tega pa ta postaja še nenehno ponavlja ene in iste pesmi da si že prav neumen od njih.
Gre za agresivno nenehno izpostavljenost balkanskim jezikom ki se potem tiho prikradejo v našo kulturo in izpodrivajo avtohtonost.
Lahko rečeš kar hočeš ampak sorodnost ima velik vpliv na tveganje.

skumpl ::
Mene nič ne moti, če se pri nas predvaja balkanska glasba in širi njihova kultura. Verjamem pa, da to močno jezi nekatere SDSovske desnule.

Scaramouche3 ::
Ne moti te Laibach z nemško, vsi angleški komadi, tudi če se ne vrti slo muska, je večinoma v angleščini, kjer je ponos tukaj?
Kaj pa Luka Basi, ponosen avtohton, z hrvaško...

Zimonem ::
Tudi malo ne. Imamo le več skupnega z Avstro-Ogrsko kot pa taspodnimi. Feldarmaus je uštarijo mi je top.

PovemVfaco je izjavil:
bolj k jih iritira, bolj š sami navijajo, poj maš pa borbe med dvema vrstama balkanskih pastirjev, stupid games
Sam njih bolj iracionalno iritira

NuMaN ::
Tudi malo ne. Imamo le več skupnega z Avstro-Ogrsko kot pa taspodnimi. Feldarmaus je uštarijo mi je top.
Recimo povezava s Čehi ...
Čapek,Smetana ... Ki pa žal nista niti približno tako popularna, kot "goveja" muzika, ki je baje nastala prav na Češkem, verjetno na osnovi osladnih dunajskih valcerjev.
Kremšnite so recimo vsaj lahko dobre.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

Mene nič ne moti, če se pri nas predvaja balkanska glasba in širi njihova kultura. Verjamem pa, da to močno jezi nekatere SDSovske desnule.
Bojna Čavoglave!

Scaramouche3 je izjavil:
Ne moti te Laibach z nemško, vsi angleški komadi, tudi če se ne vrti slo muska, je večinoma v angleščini, kjer je ponos tukaj?
Kaj pa Luka Basi, ponosen avtohton, z hrvaško...
A so nas Angleži že kdaj okupirali, napadli? Američani?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: paradajzos ()

Scaramouche3 ::
paradajzos je izjavil:
A so nas Angleži že kdaj okupirali, napadli? Američani?
Kaj ma to veze z ponosom ohranjanja jezika in da, nemška noga je tukaj posiljevala in klala, Slovenija je pa naredila prav,da se je rešila Avstrijcev,ki so hoteli slovenski jezik počasi odriniti...
Če se greš avtohtonega, hočeš zavarovati jezik, slišiš pa vse več otrok, ki jih jaz, ko gredo memo mene in govorijo pol slo pol eng, kar nisem slišal nikoli prej, ne skrbi, potem nisi nek ponosen Slovenec.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Albanščina in srbščina v šolah ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 16943 (6177) | PovemVfaco |
» | Bi morali mladi populaciji, ki poslusa narodno zabavno glasbo, omogociti deradikaliza (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 30443 (22511) | sbawe64 |
⊘ | Ljubljana - najlepše mesto Balkana (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 32012 (29264) | dzinks63 |