» »

Včasih mi AI celo reši dan 😅

Včasih mi AI celo reši dan 😅

cbum63 ::

Živjo,

Zadnje čase, ko kaj šraufam v Pythonu (ali JS), sem parkrat čisto za foro odprl enega od tistih AI "asistentov", ki ti kar v brskalniku malo pomagajo s kodo. Brez prijave, brez kompliciranja. In moram priznat — včasih mi je kar lepo prišepnil, ko sem se vrtel v krogu z enim if-om, ki nikakor ni hotel delat.

Ne gre za kakšno "čarovnijo", seveda moraš sam razmišljat, ampak prav paše imeti neko hitro drugo mnenje, še posebej ob polnoči, ko ti ne dela debugger in si že malo sit vsega 😅

A še kdo uporablja take stvari? Pa ne mislim Copilota, ampak take čisto "lightweight" zadeve, ki jih imaš odprte ob strani. Kakšne so vaše izkušnje? Je to samo faza, ali bodo ta orodja res postala del vsakdana?

Me res zanima, kako drugi razmišljate o tem.
  • zaklenilo: Samael ()

Webmojster ::

katerega pa priporočaš oz. uporabljaš?

c23po ::

Uporaba UI na opisani način je veliko bolj ustrezna od prebiranja neskončnih klicev na pomoč in ugotavljanja ali sploh gre za tvoj problem po različnih forumih. Hitro dobiš ogrodje rešitve, ki načeloma deluje. Ko pojenja začetno navdušenje, ugotoviš, da je res tisto o halucinacijah.

UI so nam že porinili v ozadje vseh iskanj, zato bodo tudi iskalniki v kratkem postali enaki sedanjim pomočnikom. Uživajmo, dokler je zadeva mlada in naivna, brez monetizacije in beleženja zgodovine. Kmalu se bo spremenilo. Pomočnik ti bo povedal vse o tvojem holesterolu, ko boš želel naročiti pico s panceto.
Računalniki nimajo spominov.

socialec ::

Glejte, da ne boste spraševali AI kaj vladi nevšečnega, bo takoj javilo na ustrezno ministrstvo in bo prišlo do 'deaktivacije na daljavo'. Koristno tole, da bo imelo zdravstveni karton na vpoklic, saj se ne bo ustavilo pri holesterolu pizze s panceto, šlo bo tudi, oh ne, za kupovanje čipsa z gotovino!

RedDrake ::

A to je pristop - a troll a day keeps the AI scrapers away, al kaj?

Deepseekai.free zna bit čisto uporabna zadeva za take hitre teste direktno v brskalniku. Nič ekstra, ampak za kak JS/Python snippet mi je parkrat fajn prišepnil.

Meiniken2 ::

Seveda. Ne pozabi uporabljati AI v službi. Ti boš svoje delo opravljal 20% hitreje, tvoja plača in urnik pa bosta ostala nespremenjena. Ampak hej, lahko se pohvališ s tem, da vsakodnevno uporabljaš AI!

Meiniken2 je izjavil:

Seveda. Ne pozabi uporabljati AI v službi. Ti boš svoje delo opravljal 20% hitreje, tvoja plača in urnik pa bosta ostala nespremenjena. Ampak hej, lahko se pohvališ s tem, da vsakodnevno uporabljaš AI!

To je težava, a na srečo moje podjetje kupuje programsko opremo za umetno inteligenco za svoje zaposlene.

karafeka ::

Ja, kar malo strašljivo, ko kaki "eksperti" sprašujejo AI kako implementirat kake kritične zadeve v avtih, letalih ipd.

karafeka je izjavil:

Ja, kar malo strašljivo, ko kaki "eksperti" sprašujejo AI kako implementirat kake kritične zadeve v avtih, letalih ipd.

Ja, umetna inteligenca ni vsemogočna, to je resnica.

snow ::

Prosim za malo vec spostovanja.

Za zastonj online AI asistente je veliko na voljo:
gemini modeli v aistudio od googla
chatgpt od openai in claude od anthropic tudi znata dobro programirat ampak je zastonj opcija veliko bolj omejena.
qwen modeli, predvsem coder, deepseek R1 npr.

poleg tega obstajajo tudi orodja, ki bolj dobro pomagajo pri programiranju: cline, claude / google code, aider ...
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

OutOfTheBox ::

poleg tega obstajajo tudi orodja, ki bolj dobro pomagajo pri programiranju: cline, claude / google code, aider ...

Če primerjamo z chatgpt o4 mini - a to dejansko drži? So tile modeli bolj sposobni?

mtošev ::

Iz katerega naftalina je pa sedaj snow prilezel?

Ko temo odpre frišen account z obviously napisanim AI postom z namenom ragebaitinga in splošnega trollanja se pa nič ne obregne?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Praktična uporaba AI (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14011558 (1916) Okapi
»

ChatGPT dosegel 400 milijonov uporabnikov

Oddelek: Novice / Rezultati
162491 (1382) dunda
»

Večina ne uporablja umetne inteligence (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
17617581 (10571) Mr.B
»

peugeot 206cc

Oddelek: Loža
211554 (1334) misko

Več podobnih tem