Forum » Znanost in tehnologija » Telefon padel v morje - pomoč
Telefon padel v morje - pomoč

bossko ::
Pozdrav vsem,
včeraj mi je padel telefon v morje. Takoj sem ga vzel ven in ga splahnil z navadno vodo. Sprva je še delal, kasneje pa ne več. Imel sem ga cel dan na soncu ampak se ne prižge več. Kaj je še kakšna možnost, da ga "oživim"? Če ne sam, mogoče se ga da popraviti?
Najlepša hvala za kakršenkoli odgovor.
LP
včeraj mi je padel telefon v morje. Takoj sem ga vzel ven in ga splahnil z navadno vodo. Sprva je še delal, kasneje pa ne več. Imel sem ga cel dan na soncu ampak se ne prižge več. Kaj je še kakšna možnost, da ga "oživim"? Če ne sam, mogoče se ga da popraviti?
LP

Vanich ::
Pozdrav vsem,
LP
Se mi je lansko leto isto zgodilo. Samsung ima senzor vlage, in čeprav je telefon delal, se ni hotel polniti, ker je zaznaval vlago.
K sreči mi je ostalo kakšnih 17 hektolitrov razkužila za roke od časa korona virusa in sem obilno zalil s tem razkužilom v USB-C, malo obrisal z palčko za ušesa, dal na sonce in počakal, da izhlapi. Potem se je pa spet začel normalno polniti. Problem solved. Ni pa nujno, da bo to delalo na vseh telefonih.

fikus_ ::
Takoj bi ga moral ugasniti (to da si opral z navdano vodo je OK) in dati v suh riž. Ko si ga dal na sonce, se je vlaga širila naprej in kot kaže v telefon.
Potrebno ga bo razstaviti in pogledati, kje vse je vlaga, posušiti in upati na najboljše.
Potrebno ga bo razstaviti in pogledati, kje vse je vlaga, posušiti in upati na najboljše.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ram 2 servis (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 85092 (13002) | Twixz |
» | Huawei 20pro težavaOddelek: Pomoč in nasveti | 4522 (2874) | Anney |
» | mobitel ne prižgeOddelek: Mobilne tehnologije | 1197 (873) | Mare2 |
» | POZOR: Servis mobitela - Toptime, Simobil - stik s tekočino, uničenje telefona na ser (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 110713 (59747) | next3steps |
» | Popravilo telefonaOddelek: Pomoč in nasveti | 1536 (1458) | rudi19 |