Forum » Loža » Umetna inteligenca
Umetna inteligenca

Zimonem ::
Spije moraš vedno vezat na neke ontološke zadeve. Sej llm je točno to kar trdi razume jezik in to precej dobro. Sicer je omejen. Poda perfektno strategijo za igro nim. Ampak igrat jo pa ne zna. Pa je zgolj implikacija logike.

Utk ::
Pa imamo dostop do npr. googlovih bazenov? In če jih imamo mi, jih ima tudi naša skripta. Zato še zmeraj, AI naj mi da skripto, ne pa txt odgovor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

socialec ::
Tole klikni, dobiš bazen sardin takoj na ekran, samo sparsaj ga še - saj google ne ve, kaj ti narediš s temi rezultati. No, če pa bo HotBurek vložil effort v boljši crawler/scraper, pa samo super :D

Več bi našel kot ima poindeksirano google? Bi mu dal seznam ves milijon nepovezanih strani, da bi jih preiskal? Kako veš, katere so nepovezane? Kako sploh veš, katere so? Bi šel vse a/host zapise iterirat za Portugalsko. In kaj tam, kjer strani niso statične ampak so rezultati iskalne fraze? Bi uporabil portugalske iskalnike? Mogoče google Portugalska, ok, tudi prav.

Zimonem ::
A je treba sedaj zahajati vbprofanost od gugleta? Hb ima plemenit namen. Ampak to takrat da ni tema teme.

Kaj? Ne, samo bližnjice iščem, kakšna plemenitost, kaj smo tu v pravljici o kraljični in princu? Jaz sem bolj iz shrek-xenomorph-predator hibrid vesolja :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Utk ::
Več bi našel kot ima poindeksirano google?
Aha, ti misliš da ti google pokaže _vse_ kar ima. No, ne.

Ne, _vsega_ niti ne pričakujem, bi pa domneval, da mi že na takojšen rok vrne več kot namenski crawler po statičnih straneh po portugalskih sardinah, vključujoč celo dinamične stani spletnih trgovin. Kako bi to vi implementirali, si ne predstavljam, z ali brez pomoči AI :D
Sem poslal primer na ZS, da moderatorji ne bodo dvigovali obrvi nad povsem ročno operacijo glede na dinamične rezultate poizvedbe, česar, čisto banalno rečeno, niti tistega ne vrne, ne google searcher, verjetno ne HotBurekov bodoči crawler, niti AI sam po sebi, niti kak drug iskalnik.
Sem poslal primer na ZS, da moderatorji ne bodo dvigovali obrvi nad povsem ročno operacijo glede na dinamične rezultate poizvedbe, česar, čisto banalno rečeno, niti tistega ne vrne, ne google searcher, verjetno ne HotBurekov bodoči crawler, niti AI sam po sebi, niti kak drug iskalnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Boomerang ::
Ampak treba je pa priznat, da so AI chatboti kar uporabna zadeva. Nekaj te zanima glede avta - vprašaš AI in imaš odgovor. Na šihtu potrebuješ neko statistiko - vprašaš AI in dobiš, kar te zanima. Nekaj se učiš in te zanima razlika med tem in onim - vprašaš in takoj dobiš razlago. Lahko bi ves dan postavljal vprašanja, na katera mi še nihče ni znal odgovoriti, pa bom dobil odgovore in se še kaj novega naučil. Me prav zanima, do kakšnih razsežnosti bo šla zadeva.

delavec44 ::
Kaj ni AI chatbot bolj tisto kar firme dajo na spletno stran ali v app kot 1. stopnja helpdeska? Sigurno je bolj koristen kot prej, ko si imel le FAQ, bi bilo pa bolje, če bi mu dali dostop do baze, da bi dejansko lahko kaj konkretnega preveril za stranko. Mogoče je phishing problem in še vedno rabijo človeka, da preveri da gre za dejansko stranko in ne prevaranta.

iKst_ ::
Evo, ravnokar rešil eno preprosto SQL zagonetko okrog izpisa, procentov, grafičnega prikaza...
Za tak input, ter posledično output, ne vem, če trenutno obstaja kakšno boljše in hitrejše orodje, kot je spletni pomočnik. Ful časa prišparaš.
Session: https://chatgpt.com/share/6888c093-df80...
Priporočam, da si narediš par krovnih promptov, ali še boljše kar prompt generator GPT, ki mu v kontekst naložiš best practices in kakšne druge uporabne dokumente, pa ti avtomatično strukturira prompt.
Key features of a structured prompt
Role / Objective: Clearly state what role the model should adopt and what the goal is.
Example: "You are a senior SQL engineer. Your goal is to rewrite and optimize a query for MariaDB."
Instructions: List detailed requirements in bullets or numbered lists.
Example: "1. Add a column showing percentages. 2. Ensure MariaDB compatibility."
Context / Input Data: Provide all necessary background info (sample data, code, documents).
Example: Show the original SQL query and sample output.
Output Format: Specify how the answer should be structured.
Example: "1. Return a single SQL query. 2. Add a 1–2 sentence explanation. 3. Show sample output."
Failsafes: Include conditions to avoid mistakes.
Example: "Do not use unsupported features. Handle division by zero."
Final instruction: Reinforce exactly what you expect at the end.
Example: "Now produce the final query, explanation, and sample output."
Jaz imam v prompt generatorju naložene ker best practices od OpenAI
https://cookbook.openai.com/examples/gp...

tikitoki ::
Ampak treba je pa priznat, da so AI chatboti kar uporabna zadeva. Nekaj te zanima glede avta - vprašaš AI in imaš odgovor. Na šihtu potrebuješ neko statistiko - vprašaš AI in dobiš, kar te zanima. Nekaj se učiš in te zanima razlika med tem in onim - vprašaš in takoj dobiš razlago. Lahko bi ves dan postavljal vprašanja, na katera mi še nihče ni znal odgovoriti, pa bom dobil odgovore in se še kaj novega naučil. Me prav zanima, do kakšnih razsežnosti bo šla zadeva.
Škoda zgolj, da ti velikokrat servira povsem napačne podatke
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Od ChatGPT-ja naprej ljudje postali nenormalno "pametni" (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 3567 (4) | p1nky |
» | Človek za zdaj še premagal OpenAI v programiranju (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6869 (3948) | Utk |
» | ChatGPT v letu dni podvojil število uporabnikovOddelek: Novice / Rezultati | 5345 (3455) | Karamelo |
» | Jaz pa mislim, da bo ChatGpt izpodrinil programerje (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 58108 (17487) | SambaShare |
» | Večina ne uporablja umetne inteligence (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 17574 (10564) | Mr.B |