Forum » Loža » 16. vlada Republike Slovenije, Janez Janša (od 4. 6. 2026)
16. vlada Republike Slovenije, Janez Janša (od 4. 6. 2026)
Temo vidijo: vsi
feryz ::
Si enako pisal pri referendumu o ganji in drugih posvetovalnih levih vlad, ali te motijo samo posvetovlni referendumi zdajšnje vlade?Saj o teh govorimo, al kaj?
O teh, ki prihajajo, bolj težko. Čeprav so nekatere zakone že sprejeli. Ampak o teh bomo, da jih ne bi smeli. Živi bili pa videli.
Zavajajo je grda in neprimerna beseda. Pravilno se reče lažejo kot pes teče.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
Telbanc ::
Zadeva je kristalno jasna.
11.10.2026 je referendumski dan, in zadnje kar si Jajčo želi sugurno ni, da se celotni JS v ihti usuje na volišča. Zato zaj taktični korak nazaj, "oh saj nismo tako mislili", in napove posvetovalni referendum, če je delovno ljudstvo za to, "da se zmajnša birokracija" in " ali smo za to, da se zaradi teh ukrepov (preusmeritev dela JS v gospodarstvo), poveča blaginja. Ljudje božji, kdo pa ni za to, da se mu poveča blaginja, če bo en drug rintal privat (v tem primeru srečneži iz JS). Jaz sem prec zato, da se mi poveča blaginja, sploh če bodo zaj vpregli kaktuse iz JS.....
V bistvu gre tudi za namigovanje pri celi zadevi, da zaradi jS nimamo višje blaginje.
Posvetovalni o rintanju JS v privat sektorju bo skup z interventnim, da se dvigne domoljubna zavest domoljubov, ki bodo zaj " z vilami sterali JS iz pisarn"":
Glasoval bom tako sigurno za "višjo blaginjo." Moje osebno mnenje je pa da se to tako ne dela. Najprej se uzpostavi moratorij nad zaposlovanjem v JS. Nato se z upokojevanjem zmajnša št. zaposlenih. V tem času se opravi presrtukturiranje ki naj poteka izključno v JS.
11.10.2026 je referendumski dan, in zadnje kar si Jajčo želi sugurno ni, da se celotni JS v ihti usuje na volišča. Zato zaj taktični korak nazaj, "oh saj nismo tako mislili", in napove posvetovalni referendum, če je delovno ljudstvo za to, "da se zmajnša birokracija" in " ali smo za to, da se zaradi teh ukrepov (preusmeritev dela JS v gospodarstvo), poveča blaginja. Ljudje božji, kdo pa ni za to, da se mu poveča blaginja, če bo en drug rintal privat (v tem primeru srečneži iz JS). Jaz sem prec zato, da se mi poveča blaginja, sploh če bodo zaj vpregli kaktuse iz JS.....
V bistvu gre tudi za namigovanje pri celi zadevi, da zaradi jS nimamo višje blaginje.
Posvetovalni o rintanju JS v privat sektorju bo skup z interventnim, da se dvigne domoljubna zavest domoljubov, ki bodo zaj " z vilami sterali JS iz pisarn"":
Glasoval bom tako sigurno za "višjo blaginjo." Moje osebno mnenje je pa da se to tako ne dela. Najprej se uzpostavi moratorij nad zaposlovanjem v JS. Nato se z upokojevanjem zmajnša št. zaposlenih. V tem času se opravi presrtukturiranje ki naj poteka izključno v JS.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
karafeka ::
Se pravi, z drugimi besedami, janšek ni sposoben misliti naprej nekaj tednov in pove kar mu pade na pamet? No, pa saj ga razumem, verjetno je cele tedne planiral vrhunec tega leta, kako se bo slikal s svojim idolom, tako da še spat ni mogel.
nejc_nejc ::
Ja, sej točno to vaši politiki hočejo, da potem folk šimfa nasprotno stran, pa da so kao oni vsega krivi.
ti je prikladen izgovor, pa doma sedi, lahko tudi na drevesu če hočeš
poleg sedenja doma imas dve varianti
gres na volitve
ali
se politično aktiviraš
ker jih dosti sedi doma, so v "hlevu" vec kot 80%, sami tretjeligaši
poleg sedenja doma imas dve varianti
gres na volitve
ali
se politično aktiviraš
ker jih dosti sedi doma, so v "hlevu" vec kot 80%, sami tretjeligaši
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
Heh, glede politične aktivacije, ti povem kako to poteka iz prve roke sedaj, ko bodo lokalne volitve.
Iščejo okrog kandidate, da bodo pač imeli neko kvoto verjetno oz. nove člane, ampak ti kandidati se ne smejo niti pri sosedih ali žlahti izpostavljat, da le ne bi slučajno kdo njih na listku obkrožu, ker se planira oz. mora biti izvoljen prvopostavljeni na listi. To ti je demokracija...
Iščejo okrog kandidate, da bodo pač imeli neko kvoto verjetno oz. nove člane, ampak ti kandidati se ne smejo niti pri sosedih ali žlahti izpostavljat, da le ne bi slučajno kdo njih na listku obkrožu, ker se planira oz. mora biti izvoljen prvopostavljeni na listi. To ti je demokracija...
LeQuack ::
Janša je že popušil, preden je sploh začel. To je lahko predvidel vsak ki ni neumen.
"Javnemu sektorju se obetajo spremembe, a za zdaj to še ne pomeni odpuščanj. 10-odstotnega zmanjšanja števila zaposlenih v prihodnjih dveh letih ne bo, je zagotovil Janez Janša"
https://www.24ur.com/novice/slovenija/z...
"Javnemu sektorju se obetajo spremembe, a za zdaj to še ne pomeni odpuščanj. 10-odstotnega zmanjšanja števila zaposlenih v prihodnjih dveh letih ne bo, je zagotovil Janez Janša"
https://www.24ur.com/novice/slovenija/z...
Quack !

lynxslo5 ::
V Sloveniji ima Štrukelj večjo moč kot bilokateri predsednik vlade. Smo tudi edina država na svetu kjer je predsednik šolskega sindikata več na televiziji kot pa predsednik vlade ali predsednik države.
Je pa paradoks, da smo v komunizmu, ko sem jaz hodil v šolo imeli 35 učencev v razredu, učiteljev je bilo manj, danes je pa Štruklju uspelo narod naplahtati, da je učiteljev premalo in da so preobremenjemni, ko imajo 12 učencev v razredu, v prvem razredu pa poleg učiteljice še vzgojiteljico.
Bo pa vlada zaradi tega omenjanja odpuščanj v javnem sektorju najbrž izgubila vse štiri referendume. To sem skoraj prepričan. Javnosektaši, ki jih je celo morje, bodo sedaj vsi odšli na volišča in glasovali proti.
Je pa paradoks, da smo v komunizmu, ko sem jaz hodil v šolo imeli 35 učencev v razredu, učiteljev je bilo manj, danes je pa Štruklju uspelo narod naplahtati, da je učiteljev premalo in da so preobremenjemni, ko imajo 12 učencev v razredu, v prvem razredu pa poleg učiteljice še vzgojiteljico.
Bo pa vlada zaradi tega omenjanja odpuščanj v javnem sektorju najbrž izgubila vse štiri referendume. To sem skoraj prepričan. Javnosektaši, ki jih je celo morje, bodo sedaj vsi odšli na volišča in glasovali proti.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt
LeQuack ::
Saj drugega itak nimajo za delati, v službi morajo biti sicer prisotni, ampak kaj delajo v tistih 8 urah pa ni pomembno.
Quack !

Miki N ::
Ganon ::
Glede na to, da Zoki2 hodi okrog bo Republiki Srbski in sestankuje z Dodikom, ki mu je prepovedan vstop v Slovenijo in je verjetno lobiral, da mu to prepoved dvignejo, čez saj so vsi srbi, potem se resno vprašaš kaka stranka je ta "Resnica" in kako moralo ima.
Gambino ::
Mijič ne bo odstopil, s Stevanovićem sklenil 'moralni dogovor' o dolgovih
Morala kriminalcev.![]()
Sem bil prepričan, da se bo tako končalo. Takšni kriminalci nimajo morale, sramu!
harmonkar9 ::
Gambino ::
Zakaj pa Janša šimfa čez svoje? Kakšna je to taktika?
Saj veš, to ima v krvi, kako prelisičit svoje šiptarsko poreklo!
To ni nobena taktika, ampak resnicoljubnost in iskrenost. Gospod Janša upravičeno pokritizira Albance, ker delajo za minimalca pri nas (naj pač zaslužijo malo več, če hočejo biti dodana vrednost za Gospoda Janšo), oni ga pa upravičeno podpirajo, ker je odličen vodja. Podobno iskren odnos ima z Romi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()

Vanich ::
harmonkar9 je izjavil:
To ni nobena taktika, ampak resnicoljubnost in iskrenost. Gospod Janša upravičeno pokritizira Albance, ker delajo za minimalca pri nas (naj pač zaslužijo malo več, če hočejo biti prodoktivni), oni ga pa upravičeno podpirajo, ker je odličen vodja. Podobno iskren odnos ima z Romi.
Res je.
Sem malo pobrskal po teh doktorjih in inženirjih iz tako imenovanega *Kosova, zaposlenih v Sloveniji in ki jih tako izrecno izpostavljajo v tej zvezi albanskih društev - in nisem našel niti enega. Našel sem pa enega kulturnika - obskurnega slikarja, ki se je pa itak šolal v LJ.
Jaz sem tudi iskal preko AI, pa mi je vrglo samo neka sumljiva in čudna imena:
Ne vem, če so podatki točni, večina imen mi deluje izmišljeno. Po mojem domoljubnem mnenju je to sporočilo Gospoda Janše albanskim komunalnim delavcem: zgledujte se po zgornjih doktorjih, čeprav morda niso vsi resnični.
dr. Hatije Ismaili
Sabrije Kastrati Lumi, dr. med
Belčijah Arifi, dr. med.
dr. Shpëtim Shala, dr. med.
Lulzim Zejnullahu, dr. med.
Naser Loxha, dr. dent. med.
Janez Janša, častni kosovski doktor
Ne vem, če so podatki točni, večina imen mi deluje izmišljeno. Po mojem domoljubnem mnenju je to sporočilo Gospoda Janše albanskim komunalnim delavcem: zgledujte se po zgornjih doktorjih, čeprav morda niso vsi resnični.

lynxslo5 ::
Ma kaj blodiš trol harmonkarski.... 99% albancev dela v gradbeništvu, pripeljali so pa še žene od katerih nobena ne dela in vsak pet otrok. Največji problem pri albancih so ženske, ki ne delajo.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
Ma kaj blodiš trol harmonkarski.... 99% albancev dela v gradbeništvu
Si me očitno narobe razumel, kar je zelo pogosto na tem forumu. Saj se strinjam s tabo (in Gospodom Janšo, seveda), da je ravno to problem. Namesto da bi gradili Slovenijo kot mi domoljubi, oni raje delajo v gradbeništvu, kjer ne ustvarjajo dodane vrednosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
MrStein ::
Mijič ne bo odstopil, s Stevanovićem sklenil 'moralni dogovor' o dolgovih
Morala kriminalcev.![]()
Zakaj pa bi naj odstopil? Kaj bo to spremenilo?
Ne rabiš odgovarjat: gre za dim v oči
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Telbanc ::
harmonkar9 je izjavil:
To ni nobena taktika, ampak resnicoljubnost in iskrenost. Gospod Janša upravičeno pokritizira Albance, ker delajo za minimalca pri nas (naj pač zaslužijo malo več, če hočejo biti dodana vrednost za Gospoda Janšo), oni ga pa upravičeno podpirajo, ker je odličen vodja. Podobno iskren odnos ima z Romi.
Nisem čist siguren, da hoče - noče zaj Jajčo ta delovna mesta, "ki jih zaj javnemu sektorju odžirajo albančki", rezervirat za unih 50.000 iz Javnega sektorja?. Zato zaj z macolo po teh, ki delajo v gradbeništvu, DOS ih, komunali....
Kleni slovenci, tud če so iz JS majo zaj prednost, prav tako bo tudi dodana vrednost višja. No, in zaj naj še kdo, da Jajčo ni genij?
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Nisem čist siguren, da hoče - noče zaj Jajčo ta delovna mesta, "ki jih zaj javnemu sektorju odžirajo albančki", rezervirat za unih 50.000 iz Javnega sektorja?. Zato zaj z macolo po teh, ki delajo v gradbeništvu, DOS ih, komunali....
Problem levakarskih JS fikusov je v tem, da so čisto nesposobni in si ne moreš nič z njimi začet, kako bodo taki delali pri zasebnikih? Z domoljubnimi garači iz JS bi se sicer dalo gore premikati v zasebnem sektorju, ampak njih pa po drugi strani nujno potrebujemo v JS, da se v JS naredi red (to tudi Gospod Janša ve, da JS potrebuje več domoljubov). To so pa težke dileme predsednika vlade, bi prav rad levake videl, kako bi garali na položaju predsednika vlade, verjetno bi odstopili že po 4 letih.
MadMicka ::
Gospod Janša, a ta oseba,
ki ke bila na kazenskem sodiscu pracnomocno obsojena
zaradi korupicije, na VS pravnomocno potrjena, nato pa je zaradi US zadeva zastarala? Podkupnina je bila izplacana crno na belem, samo Jansa ni imel nic s tem?
ki ke bila na kazenskem sodiscu pracnomocno obsojena
zaradi korupicije, na VS pravnomocno potrjena, nato pa je zaradi US zadeva zastarala? Podkupnina je bila izplacana crno na belem, samo Jansa ni imel nic s tem?
Tipično za levake, da v nedogled ponavljate te laži avstrijskega krivosodja. Verjetno je Gospod Janša tudi za dež kriv.
MadMicka ::
Se pravi, imamo krivosodje v avstriji, krivosodje v sloveniji, samo gnoj od Janše je posten? a to ves ali mislis!

Bellator ::
Podkupnina je bila izplacana crno na belem, samo Jansa ni imel nic s tem?
Janši je bila izplačana podkupnina črno na belem?
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/
https://mojkviz.neocities.org/