Forum » Loža » Tezave s sluznostjo pri optiki
Tezave s sluznostjo pri optiki

borut_p ::
Kaj ces potem. Zemlja je njegova in ce ne pusti pac ne pusti ... kaj zdaj.
Si predstavljam, da do sedaj niate placali niti € za tole zgodbo.
Opcije so samo:
- prepricajte ponudnika, da skoplje na novo tam kjer dejansko imajo soglasja
- zamenjajte ponudnika
- skopjite sami tistih 100m ... 100x0.5x1 = 50m3 ... boste ze zmogli ce si jo toliko zelite ... en teden bagra, 100m dvojcka cevi.
Si predstavljam, da do sedaj niate placali niti € za tole zgodbo.
Opcije so samo:
- prepricajte ponudnika, da skoplje na novo tam kjer dejansko imajo soglasja
- zamenjajte ponudnika
- skopjite sami tistih 100m ... 100x0.5x1 = 50m3 ... boste ze zmogli ce si jo toliko zelite ... en teden bagra, 100m dvojcka cevi.

SambaShare ::
Bojo pač zamenjali traso. Pozabite jokanje investitorja, joka, dokler misli da bo kaj dosegel. Ko pogrunta, da ne bo šlo, bo potegnil drugje. Itak gre za vlečenje EU sredstev.

Baja ::
kaki teden, 100m na cistem nima kaj en dan delati. pri meni so skopali skoraj tolko, polozli cev, zakopali, vse skupaj so rabli manj kot šiht z malco vred, skupaj s prebojem pod dovozno cesto. pa še za par štorov izkopati na dosegu žlice sem jih izkoristjo :)

optika2025 ::
z izvajalcem imamo pogodbo podpisano ze nekaj mesecev, ravno tako placane predracune za prikljucek... zadeva se vlece ze vec mesecev... okoli njega pa nocejo delati nove trase... tukaj se gre vec kot 600m trase

dva meseca po podpisu mora biti vzpostavljen prikljucek. Zdaj je od podpisa ze 5mesecev... ce jim to poves pravijo le, da bodo vrnili denar... ampak tukaj se ne gre za denar... gre se za optiko... najlazje samo vrnit denar in pomest zadevo pod preprogo

starfotr ::
Naj vrnejo denar. Vi pa obtoječe cevi porabite zase in si napeljite optiko. Vlakna pa dajte v najem zainteresiranim operaterjem.

ne moremo sami tega naredit... ker izvajalec nima sklenjene pogodbe z nobenim operaterjem, dokler se to ne resi
Nam ni delal Rune
Nam ni delal Rune
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: optika2025 ()

SambaShare ::
kaki teden, 100m na cistem nima kaj en dan delati. pri meni so skopali skoraj tolko, polozli cev, zakopali, vse skupaj so rabli manj kot šiht z malco vred, skupaj s prebojem pod dovozno cesto. pa še za par štorov izkopati na dosegu žlice sem jih izkoristjo :)
Potem si nek robni primer. V praksi tako hitenje pomeni:
- kopljejo zraven ceste, zasujejo na hitro, sčasoma se cesta posede, polomi asfalt
- kopljejo po travniku, spet nekaj na hitro spacajo, kmet pa tam kamenje pobira še 5 let
In si hitro tam, da ti nihče več ne bo dal soglasja, ker osel gre samo 1x na led.
optika2025 je izjavil:
ne moremo sami tega naredit... ker izvajalec nima sklenjene pogodbe z nobenim operaterjem, dokler se to ne resi
Nam ni delal Rune
Verjetno GVO. Bere se že prav.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SambaShare ()

OutOfTheBox ::
Verjetno GVO. Bere se že prav.
Nop.. GVO so pri nas naredili spodobno. In tudi služnostne pogodbe so morale biti naštimane, prej se ne lotijo delat.

nejc_nejc ::
Daj prebrat kakšnemu pravniku.
Kakšne so vaše obveznosti in ali je nagajivec tudi podpisnik?
Kakšne so vaše obveznosti in ali je nagajivec tudi podpisnik?

Baja ::
SambaShare je izjavil:
Potem si nek robni primer. V praksi tako hitenje pomeni:
- kopljejo zraven ceste, zasujejo na hitro, sčasoma se cesta posede, polomi asfalt
- kopljejo po travniku, spet nekaj na hitro spacajo, kmet pa tam kamenje pobira še 5 let
In si hitro tam, da ti nihče več ne bo dal soglasja, ker osel gre samo 1x na led.
ja, ne vem, tu se ni nihce bunjo. glavni vod in jaske so speljali med parcelami in njivami (prekmursko selo, ozke dolge parcele) na vsaki strani. od tam pa po parceli do hiš, ki so ob cesti rečmo ene 50m stran, gre pa vecinoma en jarek za 2 bajti do zadjih par metrov. kar se posedanja tiče, so dečki malo zemlje na jarek potegnili pa se je zravnalo v mescu dveh.

bm1973 ::
Ni glih rekla kazala.
Kot sem že napisal, če je pajac dovolil brez ugovarjanja, da se po njegovem rije, potem to pomeni, da je soglasje bilo.
Soglasje za izkop ja, ne pa služnost.
2 zelo različni zadevi...
Jaz ne bi dal služnosti, ker to dobesedno pomeni, da ti lahko kopljejo po zemlji kadarkoli se jim sprdne...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()

c3p0 ::

Ni glih rekla kazala.
Kot sem že napisal, če je pajac dovolil brez ugovarjanja, da se po njegovem rije, potem to pomeni, da je soglasje bilo.
Soglasje za izkop ja, ne pa služnost.
2 zelo različni zadevi...
Jaz ne bi dal služnosti, ker to dobesedno pomeni, da ti lahko kopljejo po zemlji kadarkoli se jim sprdne...
Služnost pomeni tudi zajebavanje s strani lastnika infrastrukture v primeru soglasji za kak objekt ali podobno. Tako, da hvala ampak ne hvala da bi kadarkoli komurkoli dal kako služnost.

Mato989 ::
Jaz bi to tako prepovedal kot v bloku zdaj sem nardil rabuko ker vsak majmun vlece svoje plasticne po steni faking ko cigani sem rekel da bom vse potrgal dol pocasi pa naj zrihtajo eno pa vsi not da bo melo neko formo
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: velikBrokoli ()

solatko ::
Ko se je v SLO opremljalo ruralna območja z optiko preko EU, je moral Telekom, kot nosilec pridobiti brezplačna soglasja vseh lastnikov, katerih parcele so bile degradirane zaradi napeljave, večino pa so položili po občinskih parcelah. Soglasja so bila overjena pri notarjih, pogodbe pa sem pogodbeno pripravljal tudi jaz, zato so mi te zadeve kar jasne. Ko so porabili denar EU in niso speljali vsega, kar je le-ta plačala, je moral in še dela Telekom v lastni režiji, zato se obnašajo malo po domače, kot so se prej pri napeljevanju telefonskih vodov. Najdražje pri vsem tem, so bili notarji 300€/na parcelno številko. Nekatere pogodbe so imele tudi nekaj deset lastnikov in nekaj deset parcelnih številk (sami si izračunajte stroške takih pogodb, s tem, da lastniki niso dobili niti €, ker je bil pogoj pridobitev brezplačnega služenja). Pri večini teh Evro projektov je tako, da največ zaslužijo notarji in pripravljalci dokumentacije, drobiž pa gre za samo izvedbo.
Mato989 - Ko so v našem bloku na Vodmatu prišli poleg Telemach-a še T2 in Telekom, so enako zahtevali soglasje vseh stanovalcev za vsak svoje kanale, tako, da bi imeli 3, vsak svojo obliko in velikost. Je koordinatorka od obeh zahtevala, da se dogovorijo in vse tri kable spravijo v eno in tako so potem po nekaj mesecih tudi naredili, če prav drug drugega ne marajo. Pri novejših gradnjah je za to prostor v ploščah med nadstropji, tako, da je vseeno, če je 10+ kablov, saj dobijo vsa stanovanja iz doz, ki so različno nasrane po nadstropjih in vidnih vodov po hodnikih ni.
Mato989 - Ko so v našem bloku na Vodmatu prišli poleg Telemach-a še T2 in Telekom, so enako zahtevali soglasje vseh stanovalcev za vsak svoje kanale, tako, da bi imeli 3, vsak svojo obliko in velikost. Je koordinatorka od obeh zahtevala, da se dogovorijo in vse tri kable spravijo v eno in tako so potem po nekaj mesecih tudi naredili, če prav drug drugega ne marajo. Pri novejših gradnjah je za to prostor v ploščah med nadstropji, tako, da je vseeno, če je 10+ kablov, saj dobijo vsa stanovanja iz doz, ki so različno nasrane po nadstropjih in vidnih vodov po hodnikih ni.
Delo krepa človeka

Za bloke sem jaz že dal predlog, da stanovalci sami plačajo svojo interno inštalacijo od priključne točke bloka do vsakega stanovanja. Pa naj operaterji delajo kar želijo, saj ne bodo nič po bloku in stanovanjih pacali. Ampak stanovalcem je ljubše gledat 5 različnih NIK kanalov po blokih, ker so škrtice in tudi preveč zabiti so, da bi se uspeli zmenit kaj takega.
Nosilci projekta so vedeli kaj in kako pred izvedbo. Zato ne vem od kje jokcanje kako je vse drago in da za izvedbo pa nič več ne ostane. To je samo slaba priprava tistega, ki se je lotil prijave na razpis in izvedbe. Torej investitorja, ki se je strinjal s tem da dobi EU denar.
Nosilci projekta so vedeli kaj in kako pred izvedbo. Zato ne vem od kje jokcanje kako je vse drago in da za izvedbo pa nič več ne ostane. To je samo slaba priprava tistega, ki se je lotil prijave na razpis in izvedbe. Torej investitorja, ki se je strinjal s tem da dobi EU denar.

starfotr - EU pri projektih, ki jih financira, hoče preglednost in natančnost, zato so pri optiki za ruralna območja zahtevali brezplačno služnost z notarsko overjeno pogodbo. Zakaj je izvajalec pristal na tako ceno pri notarjih, je pa drugo vprašanje, saj so samo pregledali pogodbo in dali štempelj, nič več dela niso imeli s pogodbami z eno parcelo in enim lastnikom, kot s pogodbami 10-ih solastnikov in vpisanimi x parcelami. Že cena 300 € po pogodbi bi bila kar precej zasoljena, 300€ po katastrski številki, s tem, da niso primerjali in raziskovali, če je dejansko tako stanje pa je kraja evropskih sredstev in seveda je za celotno Slovenijo (tak je bil namreč namen tega financiranja), denarja zmanjkalo in mora sedaj Telekom, kot nosilec, to speljati do konca na svoj minus, kar pa vsekakor ni poceni.
Delo krepa človeka

Notarske tarife so javno znane in se ne morejo kar spreminjat.
Seveda oligopolski notarji spet ne zmorejo in poznajo popustov

borisk ::
pri nas so letos kopali rune, kopali bodo še eni drugi za OŠO. Ne vem kako so se projektanti zmenli z občino, ampak pri nas so 90% omrežja izvedli ob občinskih cestah.

To ni tržnica, da se kar malo baranta po domače.
Seveda oligopol z dogovorjenimi cenami pac tako deluje drugje bi bil pa kaznovan

Argonavt ::
Cez njegovo bajto napeljite wifi. Po moje ne rabite služnosti. Vzemite extra large antene z nalepko gor 5kW. Nekdo naj mu razloži opcije. Sevanje cez spalnico 24/7 ali optika.

fikus_ ::
Zgoraj Solatko piše "zato so pri optiki za ruralna območja zahtevali brezplačno služnost z notarsko overjeno pogodbo. " pred leti so tudi pri nas delali OŠO optiko, pa je bilo dovolj podpisati služnost pri tajnici na občini, notarja niti blizu ni bilo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

velikBrokoli ::
Zgoraj Solatko piše "zato so pri optiki za ruralna območja zahtevali brezplačno služnost z notarsko overjeno pogodbo. " pred leti so tudi pri nas delali OŠO optiko, pa je bilo dovolj podpisati služnost pri tajnici na občini, notarja niti blizu ni bilo.
Kaj, solatko spet nabija?? Nemogoče, pa ne on.

starfotr - Za tako velik posel, se tarife dogovorijo in niso nič naprej določene.
fikus - Vem o tem poslu malo več, ker sem pripravljal pogodbe, ki so jih potem študentje nosili k lastnikom, v vas pa je na določen datum prišel notar, kjer so to še formalno uredili. EU je pač zahtevala notarsko listino. Ti si pač prepričan, da je za šenkana sredstva EU dovolj podpis pri tajnici, a na žalost ne gre tako.
fikus - Vem o tem poslu malo več, ker sem pripravljal pogodbe, ki so jih potem študentje nosili k lastnikom, v vas pa je na določen datum prišel notar, kjer so to še formalno uredili. EU je pač zahtevala notarsko listino. Ti si pač prepričan, da je za šenkana sredstva EU dovolj podpis pri tajnici, a na žalost ne gre tako.
Delo krepa človeka

Solatko, napisal sem svojo izkušnjo. Pri podpisu služnosti za optiko ni bilo notarja zraven.

Očitno ni nikjer vpisana. Samo na nek papir so se podpisovali, ki verjetno nima nobene pravne veljave. Vse super, dokler ne bo treba kaj delat v prihodnosti na določenih parcelah.
Skratka, amaterizem je to. Kaj ste pričakovali, da 212 občin zaposluje strokovnjake? To je večinoma fikusi in amaterji, sploh če gre za ruralno okolje, ki nimajo pojma in kar nekaj delajo.
Skratka, amaterizem je to. Kaj ste pričakovali, da 212 občin zaposluje strokovnjake? To je večinoma fikusi in amaterji, sploh če gre za ruralno okolje, ki nimajo pojma in kar nekaj delajo.

Furbo ::
Nas ljudi bolj zanima optika, kot pa papirji in razne domače naloge, ki jih dajejo birotati v EU.
Saj tudi do sedaj ni bilo skoraj nobene služnosti nikjer, pa smo preživeli.
Meni npr je super strokovni geodet, ki ga je država poslala vrisati novo zgrajene pločnike ob državni cesti, premaknil mejo parcele tako, da sem moral potem klicati geodeta, da je popravil za njim, sicer bi sosedu podaril nekih 150m2 in izgubil dovoz k hiši.
Saj tudi do sedaj ni bilo skoraj nobene služnosti nikjer, pa smo preživeli.
Meni npr je super strokovni geodet, ki ga je država poslala vrisati novo zgrajene pločnike ob državni cesti, premaknil mejo parcele tako, da sem moral potem klicati geodeta, da je popravil za njim, sicer bi sosedu podaril nekih 150m2 in izgubil dovoz k hiši.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Jaz samo pišem, kakšne so bile zahteve EU preden so dali denar. Brezplačna služnost in notarski zapis tega.
Delo krepa človeka

mertseger ::
Podpis za služnost zna biti zelo dvorezna stvar. Poznam primer kjer so mu vkopali kabel,kasneje je hotel na parceli postavit hišo pa seveda ni dobil dovoljenja. Ali plača strošekk prestavitve ki je bil pa skoraj toliko kot nova parcela. Sicer pa šalabajzerji, to bi morali urediti prej vse uradno ne pa nekaj samo zato da se dela. Slovenska klasika. Meni so 2 leti nazaj prišli prekopavat pa lepo pokošen travnik z robotom spremenili v blatno njivo. 3 mesece sem se pregovarjal z njimi da so prišli vsaj deloma uredit, da je vsaj ravno zgledalo. Travo sem pa na novo sam sadil.

To je pa stvar dogovora, ko se podpiše služnost. Je potrebno vztrajati, da se napiše, kje se zakoplje kabel, cev,... (ne na sredini parcele) , kako se nazaj uredi,.... Ustno potem pogosto pozabijo.

delavec44 ::
Enim je še všeč, če jim gre služnost po sredini parcele. Potem ni NUSZ in davka na neizkoriščeno zazidljivo parcelo. Seveda, če ti je ta parcela vrt ali dovoz.

_Denny_ ::
Heh kaki problemi...pri nas so lani jeseni za Rune v 2-3h prekopali okoli 100m travnika in za seboj čisto vse pospravili brez nekih predhodnih dogovorov...še večje kamenje in svinjarijo so zmetali v lopato od bagra ter vzeli s seboj; ne samo to - en dan prej je še delovodja dostavil fizikalca, ki je namesto mene in matere iskal kje točno pri hiši je bila leta nazaj zakopana alkatenka in je ročno izkopal okoli 2m3 preden jo je našel. Nekaj dni kasneje je prišel solastnik nazaj z dopusta in sploh ni ugotovil, da bi se po travniku sploh kje kaj kopalo, tako dobro je bilo narejeno. Je pa res, da sem jih pred začetkom del vprašal kaj pijejo in potem postavil mizo s kavo ter ostalimi želenimi pijačami, tako da odnos verjetno tudi malo šteje.
Je pa ta travnik tudi 2450m2 gradbena parcela in kabel poteka čez ravno po sredini. Bmk, sam ne mislim nič graditi kot tudi do zdaj nikoli nisem, kaj bodo počeli drugi in tisti, ki dobijo moj delež po smrti (ni potomcev in jih tudi ne bo), pa ni moj problem.
Je pa ta travnik tudi 2450m2 gradbena parcela in kabel poteka čez ravno po sredini. Bmk, sam ne mislim nič graditi kot tudi do zdaj nikoli nisem, kaj bodo počeli drugi in tisti, ki dobijo moj delež po smrti (ni potomcev in jih tudi ne bo), pa ni moj problem.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Omrežja in internet | 257432 (2216) | _Denny_ |
» | Nakup zazidljive parceleOddelek: Loža | 6387 (1210) | Invictus |
» | Gradbeno parcela - vkopan kablovod (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8595 (5980) | mirator |
» | Pravno vprašanje: Komplikacije pri priklopu optike (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18316 (15772) | brez-imenko |
» | Telekom omarica v zasebni hiši in udar strele, pomoč! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13683 (11226) | St235 |