Forum » Loža » Radar 2.0 Maribor - Saša "Kangler II." Arsenovič
Radar 2.0 Maribor - Saša "Kangler II." Arsenovič
Temo vidijo: vsi

IL_DIAVOLO ::
Čudno da v Svico ne upas it.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

feryz ::
Diktatorskim državam se namerno izogibam.
Čeprav sem tudi tam že bil. In jo odnesel z opominom. Tako da raje ne grem več.
Policaji so pa prijazni in uglajeni, moram priznati.
Čeprav sem tudi tam že bil. In jo odnesel z opominom. Tako da raje ne grem več.
Policaji so pa prijazni in uglajeni, moram priznati.

c23po ::
Plačevanje kazni, kadar delaš prometni prekršek, je inkasantstvo?
Ko v coni 30, kjer ni pretiranih nesreč, kar je glavni razlog za radar (da povečaš varnost) postaviš radar in loviš voznike, kjer jih več kot 90% prekorači hitrost za do 10 km/h, ne moreš drugače reči kot inkastanstvo. To imaš sedaj na zelo kratko in jedernato obrazloženo. ...
No ja, najprej pošta na policijo, potem pošta na lizing, potem pošta na podjetje, potem pošta na grešnika...
Vsega skupaj pa dobrih 30 evrov.
Jaz ne vidim dobička. Še posebej ob dejstvu, da nimajo nobene garancije o uspešnem zaključku. Ker je znesek neizterljiv. Plačilo je odvisno od dobre volje kršitelja.
Feryz je dokazal, da gre za princip in ne inkasantstvo. Amen!
Računalniki nimajo spominov.

predi ::
@kamiKaZaA, tebi vseeno statistika ne leži preveč, ker je nemogoče, da bi takšno sliko, kot so jo orisali članki na temo novega radarja, ustvarili samo brazilci. Prvič jih je malo napram ostali populaciji. Drugič pa, ker slika odraža dejansko stanje na cesti, kjer je ogromno ljudem pod častjo voziti po omejitvi, sploh pri nižjih pragovih. No, lahko, da samo nimajo jajc, da bi se uklonili pritisku agresivnih sovoznikov. Probaj en mesec vozit po omejitvah, brez izjem, pa boš tudi sam prišel do istega zaključka.
Pa, BTW, statistično je za varnost bolj problematična ogromna množica malih prekoračitev, kot pa par ekstremnih primerov tu in tam. Zato se mi vedno zdi glupo, ko v novicah zaslediš onega, ki je bil zasačen pri 200+ na avtocesti, takih člankov, ki pa bi objavljali masovne meritve, pa je bore malo. Pa ti slednji dosti več povedo o kulturi na naših cestah.
Pa, BTW, statistično je za varnost bolj problematična ogromna množica malih prekoračitev, kot pa par ekstremnih primerov tu in tam. Zato se mi vedno zdi glupo, ko v novicah zaslediš onega, ki je bil zasačen pri 200+ na avtocesti, takih člankov, ki pa bi objavljali masovne meritve, pa je bore malo. Pa ti slednji dosti več povedo o kulturi na naših cestah.

kamiKaZaA ::
@kamiKaZaA, tebi vseeno statistika ne leži preveč, ker je nemogoče, da bi takšno sliko, kot so jo orisali članki na temo novega radarja, ustvarili samo brazilci. Prvič jih je malo napram ostali populaciji.
O, pa še kako mi leži statistika. 84.000 voznikov je prekoračilo hitrost v testnem obdobju za 20€ (polovička od 40€). 84.000 x 20€ = 1,6 milijona kazni. Na občini pa pričakujejo letno 150.000€ kazni. Le od kod njim tako nizki izračuni? 1 + 1 (romom ni potrebno plačevati kazni) = ?
V Mariboru pričakujejo na račun kazni za prehitro vožnjo letni prihodek 150 tisoč evrov
https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/ma...
P.S. v Sloveniji še nimam kazni za prekoračitev hitrosti, ker se držim omejitev. Me pa moti sedaj, ko bodo radarji, da bodo ljudje posrano vozili in bodo tudi tam, kjer je omejitev 40 km/h ali 50 km/h "nekateri" vozili z 20-25 km/h in delali zastoj. Tudi to je posledica radarjev, ker obstajajo vozniki, ki ne znajo voziti po omejitvah in vozijo 10-15 km/h manj in s tem dodatne zastoje in slabšajo pretočnost prometa.

Kamikaza se lahko pri tebi prej bojimo za kaksen masaker. Ni prvič da si vzpodbujal ljudi k vstaji in sovraštvu.
To je tudi Trump pocel in povzročil skorajsnjo tragedijo.
Na srečo nimas taksnega vpliva. Za neko tako minorno zadevo(radarji) si pripravljen iti do konca in takšni osebki so za druzbo nevarni.
To je tudi Trump pocel in povzročil skorajsnjo tragedijo.
Na srečo nimas taksnega vpliva. Za neko tako minorno zadevo(radarji) si pripravljen iti do konca in takšni osebki so za druzbo nevarni.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

c23po ::
... O, pa še kako mi leži statistika. ...
Ne, ti ne leži. Če bi ti, bi vedel, da so v mariborski občini pametno načrtovali tudi upad kršitev, ko bodo kazni dejansko talali.
A KamiKaZaA uporablja to temo samo za trolanje čez aktualno občinsko upravo in Arsenoviče.
Računalniki nimajo spominov.

predi ::
Verjamem, da kazni pri nas še nisi dobil. Ampak ne, ker se držiš omejitev vedno in povsod, pač pa zato, ker pri nas ni praktično nobenega nadzora. V bistvu se niti ne zavedaš, kako očitno je to iz tvojih zapisov.
P.S. v Sloveniji še nimam kazni za prekoračitev hitrosti, ker se držim omejitev. Me pa moti sedaj, ko bodo radarji, da bodo ljudje posrano vozili in bodo tudi tam, kjer je omejitev 40 km/h ali 50 km/h "nekateri" vozili z 20-25 km/h in delali zastoj. Tudi to je posledica radarjev, ker obstajajo vozniki, ki ne znajo voziti po omejitvah in vozijo 10-15 km/h manj in s tem dodatne zastoje in slabšajo pretočnost prometa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: predi ()

kamiKaZaA ::
Hvala
Obljubim, da se več ne bom spuščal na osebni nivo, ampak če bo kdo žalil bom na to opozoril v primerni temi.

Pri nas ne dobiti kazni, je pa res velika umetnost.
Jaz nimam ne pik, ne po zdravju me niso vprašali policaji že par let.
Pa imam prilik za odvzem izpita dnevno ničkolikokrat. Da o tem da nikoli, ampak res nikoli, ne vozim po omejitvi, če je prosto pred mano, niti ne govorim.
Ampak ok, dopuščam možnost, da me niti ne ustavijo, niti nič ne pošljejo, če ni vsaj še pik zraven. Da se jim preprosto ne da.
Sem šel prejšnji teden iz Karlovca proti Zagrebu. Malo čez 160 km/h je šlo, pred mano sta bila še dva z enakimi tempom.
Malo sem bil zamišljen, zato sem spregledal avto za sabo, dokler ni poblendal. Pogledam v špegu, za mano policija. Brez lučk ali karkoli.
Sem bil ziher, da bodo pozdravi, ampak sta le počakala da pasam kamion, se umaknem in odbrzela mimo.
Na podoben način sta potem zrinila še ostala dva, ki sta bila pred mano.
Očitno se jima je nekam mudilo. Še posebej je to verjetno zato, ker so še trije policijski avti malo kasneje ponovili manever. Niti enega ni motilo, da se "divja" po avtocesti.
Jaz nimam ne pik, ne po zdravju me niso vprašali policaji že par let.
Pa imam prilik za odvzem izpita dnevno ničkolikokrat. Da o tem da nikoli, ampak res nikoli, ne vozim po omejitvi, če je prosto pred mano, niti ne govorim.
Ampak ok, dopuščam možnost, da me niti ne ustavijo, niti nič ne pošljejo, če ni vsaj še pik zraven. Da se jim preprosto ne da.
Sem šel prejšnji teden iz Karlovca proti Zagrebu. Malo čez 160 km/h je šlo, pred mano sta bila še dva z enakimi tempom.
Malo sem bil zamišljen, zato sem spregledal avto za sabo, dokler ni poblendal. Pogledam v špegu, za mano policija. Brez lučk ali karkoli.
Sem bil ziher, da bodo pozdravi, ampak sta le počakala da pasam kamion, se umaknem in odbrzela mimo.
Na podoben način sta potem zrinila še ostala dva, ki sta bila pred mano.
Očitno se jima je nekam mudilo. Še posebej je to verjetno zato, ker so še trije policijski avti malo kasneje ponovili manever. Niti enega ni motilo, da se "divja" po avtocesti.

c3p0 ::
Jaz sem tam 2005 brzel cca 170km/h s 523i v okolici Zadra. Za sabo vidim črnega, skoraj enakega bemfla, a s še višjo hitrostjo. Se umaknem na desni pas. Gre mimo in posveti z modrimi lučkami, že mislim da me bo ustavljal. Ugasne lučke in pospeši dalje. Ni se mu dalo ukvarjat "sa ludim Slovencom", ali pa mu je bil všeč avto.

Eni resnicno mislite, da se svet vrti okoli vas lol
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

Sem se pa vozil tudi po jadranski magistrali. V kakšno greznico so to cesto spremenili, to meji na neverjetno. Tistega, ki tam znake postavlja, bi bilo treba dati pred strelski vod. O tem ni nobenega dvoma.
To, da so postavili še radar na vsak kilometer ali dva, niti ni potrebno omeniti.
Cesta pa je, to najbrž veste, ultra široka in predvsem strašljivo prazna.
Namesto da bi imeli točno dve omejitve, 50 km/h in 90 km/h, imajo tam dve na sto metrov. Na enem kilometru pa deset.
To, da so postavili še radar na vsak kilometer ali dva, niti ni potrebno omeniti.
Cesta pa je, to najbrž veste, ultra široka in predvsem strašljivo prazna.
Namesto da bi imeli točno dve omejitve, 50 km/h in 90 km/h, imajo tam dve na sto metrov. Na enem kilometru pa deset.

codeMonkey ::
Hrvatom se ne da dosledno znakov postavljat. Pri nas so premaknili tablo za vas, in zdaj se moras nekih 500 m po pregledni ravnini zaradi tega voziti 50 km/h, da bi na koncu imel ovinek, kjer se hitrost nato poveca na 60 km/h. Ostalo od prej tako, ker pred znakom za vas velja 80 km/h in je zmanjsanje na 60 imelo smisel. Ko pa gres v drugo smer, pa je znak za konec vasi se vedno na istem mestu, pred ovinkom, in se lahko po tej ravnini peljes normalno 90 km/h naprej. Nobenega smisla. Pa tudi tako, ko se peljes po obali, vidis da so nekaj spreminjali, ampak vmes ostane kaksen znak od prej, kar tako, in na koncu imas spremembo omejitve vsaj dvakrat v nekaj metrih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Omejitev 40 km/h v naseljih? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 12940 (2714) | D3m |
» | So vas kdaj ujeli na radar?Oddelek: Na cesti | 3997 (2538) | Argonavt |
» | 2krat radar v 20 minutah (cona 30) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 81287 (76105) | GenZNPC |
» | Pojav cone 30km/h v LJ in MB (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 56081 (50701) | BlueRunner |