» »

Smiselnost članstva Slovenije v NATU (NATO)

Smiselnost članstva Slovenije v NATU (NATO)

««
10 / 11
»»

mtosev ::

A mislite, da bomo imeli referendum o članstvu v Natu? Me zanima kaj so bo politika odločila.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Master_Yoda ::

Tudi ce ga imamo je posvetovalni in ne rabijo nic narediti ne glede na rezultat. Se bo pa videlo koliko tankijev imamo.
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

johnnyyy ::

OutOfTheBox je izjavil:

Levica je bila svoje cajte še zakon, ampak tole je ratal disgrace. Ženske noben ni vprašal kako bi se branili, če nas kdo napade* in ne bi bili članica NATA?

Glej iz druge strani. Pri nas imamo demokracijo in tako ljudje volimo svoje predstavnike. Desni pol je tradicionalen in voli ljudi ki jim zaupa. Pač če JJ na primer nabije davek ga bodo njegovi ljudje še vedno volili, saj bodo verjeli, da je to naredil za skupno dobro. Na levi strani pa ni tako, saj ljudje volijo glede na program in preko lastnih videnj. In če so se s programom zavezali proti vojni - bodo to morali delati, drugače naslednji mandat ne bodo v parlamentu.

Mi smo manj kot leto dni pred volitvami in tako se sedaj že delajo kampanije. In tukaj sedaj Levica poizkuša pridobiti vsaj nekaj glasov, ker če bi se strinjali z odhodki, pol njihovih volilcev voli Kordiša ostala polovica pa Resni.ca in bodo ostali zunaj.

Tukaj se gre za obstoj Levice v parlamentu naslednje volitve. In njej ni važno, kako bi se branili v primeru napada, saj pri njej napada sploh ni v scenariju - tako kot pri njihovih volilcih - tega ni v scenariju.

OutOfTheBox ::

Dober opis perspektive z drugega zornega kota.

Si zaslužiš OutOfTheBox medaljo (prvič podeljena)

socialec ::

johnnyyy je izjavil:

Huh, to je bilo pa osvežujoče branje, sploh tisto o taktičnem voljenju, ki je v MSM navajano kot pričakovano.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

nekikr ::

Na levi strani pa ni tako, saj ljudje volijo glede na program

Cmerar je pred volitvami jasno povedal, da nima programa in ljudi, ni pa Janša.
Šarec je jasno povedal, da nima ljudi niti programa, ni pa Janša.
Golob je jasno povedal, da nima ljudi, nima programa, bo pa Slovenijo osvobodil Janše.

O kakšnem programu ti sanjaš?! Edini program levičarjev, že zadnjih 20 let, je: "nisem Janša".

Samo poglej si kaj zdaj sedi v parlamentu. Kakšen hud nabor je to. Nižje bomo šli res težko, ker za tem kar imamo zdaj so na vrsti pubertetniki. Tako hud program se je volilo, ja. In od vsega hudega programa smo na koncu dobili nekaj višjih davkov in to je absolutno vse.

pegasus ::

nekikr je izjavil:

Edini program levičarjev, že zadnjih 20 let, je: "nisem Janša".
In tako Janša dobesedno lastnoročno piše program levičarjem :))

nekikr je izjavil:

Na levi strani pa ni tako, saj ljudje volijo glede na program

Cmerar je pred volitvami jasno povedal, da nima programa in ljudi, ni pa Janša.
Šarec je jasno povedal, da nima ljudi niti programa, ni pa Janša.
Golob je jasno povedal, da nima ljudi, nima programa, bo pa Slovenijo osvobodil Janše.

O kakšnem programu ti sanjaš?! Edini program levičarjev, že zadnjih 20 let, je: "nisem Janša".

Samo poglej si kaj zdaj sedi v parlamentu. Kakšen hud nabor je to. Nižje bomo šli res težko, ker za tem kar imamo zdaj so na vrsti pubertetniki. Tako hud program se je volilo, ja. In od vsega hudega programa smo na koncu dobili nekaj višjih davkov in to je absolutno vse.

Našteti niso "levičarji" ampak tvorijo levo-sredino. Da so anti-janša je logično. Janša ima precej zveste volilce pa tudi precej teh, ki ga konkretno ne marajo. Če je nekdo "z Janšo" ne bo prepričal volilcev Janše, če pa je proti njemu, pa bo pridobi precej glasov ljudi, ki ga sovražijo.

Tudi to kaj danes sedi v parlamentu ima logične vzvode. Pač ob koroni in vladi ki jo je vodil Janša je bilo ogromno ljudi nezadovoljnih in bi volili prvega, ki pride mimo. In mimo je priletel golob, ki je bil slučajno še manager in ogromno ljudi je to zagrabilo. Ker niso imeli dodelanega programa so v koalicijo povabili še Levico, da so vsaj nekaj imeli.

In sedaj je Golob ob NATO izdatkih zavil desno - in manj kot pol leto pred volitvami je na levi panika. Panika je še večja ker imamo zunaj parlamentarno "levo stranko", ki bo pridobila precej glasov, poleg tega se bo Levica razcepila.

Jbg, poslanci so odraz ljudstva - kakor koli obrneš. :)

Panika je še večja ker imamo zunaj parlamentarno "levo stranko", ki bo pridobila precej glasov

Katero maš v mislih?

OutOfTheBox je izjavil:

Panika je še večja ker imamo zunaj parlamentarno "levo stranko", ki bo pridobila precej glasov

Katero maš v mislih?

Resnica. Če ta anketa vsaj malce drži, so nekje na meji, kjer bi se lahko naslednje leto prebili v parlament. In takšna vprašanja gredo na njihov mlin, saj so outsiderji. Za Levico pa je to velik problem, ker so v koaliciji in tako njihovi volilci od njih precej pričakujejo.

Resnica.

Sem se bal da boš to omenil.

starfotr ::

Problem te stranke je, da je to združba nesposobnih ljudi tipa jelinko petelinko, ki samo tulijo in vlečejo denar (če pridejo v parlament ali pa ne), ničesar pa niso nikoli naredili in nikoli ne bodo. Ker ne znajo. In populizem in všečne besede še nikoli niso bile realnost. Problem demokracije je, da je določen del volilnega telesa nesposobnih in zabitih. In ne bi smeli imeti volilne pravice, če volijo butle.

Poznam na videz nekaj lokalnih ljudi, ki so v tej stranki. Katastrofa od folka. Za vzorec:

1. Striktno proti NATU
2. Pro rusija
3. Toča je umetna
4. Covid ne obstaja oz. je umeten
5. Cepiva inštalirajo čipe

To je volilna baza Resnice.

bm1973 ::

Stranka bivšega policaja pač ne more biti preveč brihtna >:D.

OutOfTheBox je izjavil:

Poznam na videz nekaj lokalnih ljudi, ki so v tej stranki. Katastrofa od folka. Za vzorec:

1. Striktno proti NATU
2. Pro rusija
3. Toča je umetna

Tole je žalostno. 8-O

starfotr je izjavil:

Problem te stranke je, da je to združba nesposobnih ljudi tipa jelinko petelinko, ki samo tulijo in vlečejo denar (če pridejo v parlament ali pa ne), ničesar pa niso nikoli naredili in nikoli ne bodo. Ker ne znajo. In populizem in všečne besede še nikoli niso bile realnost. Problem demokracije je, da je določen del volilnega telesa nesposobnih in zabitih. In ne bi smeli imeti volilne pravice, če volijo butle.

Hja, takšni pač so in to folk voli. Imajo neka trdna enostavna stališča ki so trenutno aktualna in kar nekaj volilnega telesa bo volilo za njih. Če pridejo v parlament, bo njihov glas po defaultu bolj slišan in če se postavijo v opozicijo jih lahko gledamo kar nekaj mandatov.

V praksi je biti lažje v opoziciji kot koaliciji (pač vedno lažje je pametovat), še posebej to velja za manjše stranke, kjer nekega hudega glasa nimajo, a za volilce so na oblasti, če so v koaliciji. To strategijo porablja Jelinčič - zgradil 30. letno kariero v opoziciji. :)

nekikr ::

OutOfTheBox je izjavil:

1. Striktno proti NATU
2. Pro rusija
3. Toča je umetna

Ampak, a je "dvignili bomo davke in znižali plače, zato, da bomo imeli vsi več" kaj drugače? A je "vrgli bomo milijardo ali tri v zdravstvo, za višje plače, da s tem avtomatično skrajšamo čakalne dobe" kaj drugače? A ni bolje imeti nekoga, ki pravi, da so v cepivih čipi, kot tega drugega? Namreč ta prvi je tak kreten, da ne bo in ne more narediti nič. Drugi je pa ravno toliko zabit, da bo res nekaj naredil, seveda negativnega.

Scaramouche3 ::

OutOfTheBox je izjavil:

1. Striktno proti NATU
2. Pro rusija
3. Toča je umetna

Res je da so taki, problem je pa da obstajajo zaradi drugega ekstrema!

1 Domobranci se morajo v učbenikih prepisati v zmagovalce nad Partizane!
2 Janša je genetski Slovenec, on nebi lagal..
3 Vsako leto moramo imeti pravljice o tem kako je desna opcija edina, ki brani Slovenijo.
4 Partizani vs Domobranci in repatriacije,so edino kar lahko uporabimo za vsako letni vzvod politike desnih.
4 Izseliti moramo vse ki niso avtohtoni, ker nam kradejo vsa dela čistilk,komunalnih in gradbenih delavcev, to bi sami radi opravljali.

nejc_nejc ::

johnnyyy je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Levica je bila svoje cajte še zakon, ampak tole je ratal disgrace. Ženske noben ni vprašal kako bi se branili, če nas kdo napade* in ne bi bili članica NATA?

Glej iz druge strani. Pri nas imamo demokracijo in tako ljudje volimo svoje predstavnike. Desni pol je tradicionalen in voli ljudi ki jim zaupa. Pač če JJ na primer nabije davek ga bodo njegovi ljudje še vedno volili, saj bodo verjeli, da je to naredil za skupno dobro. Na levi strani pa ni tako, saj ljudje volijo glede na program in preko lastnih videnj. In če so se s programom zavezali proti vojni - bodo to morali delati, drugače naslednji mandat ne bodo v parlamentu.

Mi smo manj kot leto dni pred volitvami in tako se sedaj že delajo kampanije. In tukaj sedaj Levica poizkuša pridobiti vsaj nekaj glasov, ker če bi se strinjali z odhodki, pol njihovih volilcev voli Kordiša ostala polovica pa Resni.ca in bodo ostali zunaj.

Tukaj se gre za obstoj Levice v parlamentu naslednje volitve. In njej ni važno, kako bi se branili v primeru napada, saj pri njej napada sploh ni v scenariju - tako kot pri njihovih volilcih - tega ni v scenariju.

In to je NIVO DRŽAVNIŠTVA?

trancer01 ::

Vprašanje je nesmiselno, saj je obstoj NATA nesmiseln oz. škodljiv za ves svet in vse ljudi razen za ameriško vojaško industrijo ter podkupljene politike.

gozdar1 ::

Nato ozgubi smisel če se države kot rusija razorožijo in odpovejo j. orožju..ergo 2x zmaga.

Zvezdica27 ::

so nas že zjebali... fak ne volim več leve sredine nikdar... to ni demokracija, sploh pa ne fer politika, da napoveš, potem pa pička rep med noge...

zz

Poldi112 ::

OutOfTheBox je izjavil:

Ženske noben ni vprašal kako bi se branili, če nas kdo napade* in ne bi bili članica NATA?

In kdo nas bo napadel? Vse države okoli nas so v NATO in vse glavne države, ki so nas zgodovinsko napadle oziroma podjarmile, so v NATO.

Deluje, kot da smo v NATO zato, da nas ne napade NATO. Mafia stil.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Poldi112 ()

Vse države okoli nas so v NATO

Niso. In guess what .. ta država ki ni članica NATA je imela celo nadzor nad ozemljem današnje Slovenije. Torej zakaj tako prikladno lažeš in na vso moč spodbijaš varnost države?

ki so nas zgodovinsko napadle oziroma podjarmile, so v NATO.

1. Država lahko izstopi iz Nata kadarkoli
2. Kot smo videli pri Trumpu ko aktivno grozi z invazijo NATO članice, samo članstvo ne ustavlja nobenega da bi napadel drugo članico. Že izkaz namere je dovolj, da se ne čutiš varnega. Vprašaj grenlandce / dance če se.

Deluje, kot da smo v NATO zato, da nas ne napade NATO

Nope. V NATO smo zato da spremenimo vzorec ponavljajoče zgodovine, ki bi se z visoko gotovostjo ponovila.

A s plenkovićem si se že zmenil kaj bo s tistim zalivom sedaj? Hrvati ga nočejo dat kljub (pravnomočni) odločitvi arbitražnega sodišča.

Zgodovina sprememb…

Ta država, ki je imela nadzor nad našim ozemljem, nas ni napadla in brutalizirala (razen kot podložnik nacijev), tako kot so nas nemci in italijani.

Ter kako spodbijam varnost države, če izpostavljam dejstvo, da se za varnost zanašamo na potomce fašistov in nacijev, ki so klali naše dede? Meni osebno se to zdi izjemno naivno. Enako, kot se mi zdi naivno trepetati pred rusi ter verjeti, da bomo z še dodatnim višanjem že obstoječe 10x vojaške premoči bolj varni.

Zgodovina sprememb…

Bivša država je skoraj postala članica nata ravno zaradi zaščite pred sz/rusijo...nič ne kaže, da se je slednja spremenila.

Enako, kot se mi zdi naivno trepetati pred rusi

Vprašaj ukrajince če trepetajo pred rusi
Vprašaj estonce
Vprašaj fince
Vprašaj švede

Zadeva je preprosta. Pred rusi ne trepetajo samo tisti z istim oz. podobnim političnim sistemom. Oprosti poldek ampak takega jaz nočem imet, zato bom proti rusiji in če bom proti rusiji se bom pač na nek način moral pred njimi (ali njihovimi partnerji) zaščitit.

D3m ::

OutOfTheBox je izjavil:

Vprašaj estonce
Vprašaj fince
Vprašaj švede

Zadeva je preprosta. Pred rusi ne trepetajo samo tisti z istim oz. podobnim političnim sistemom. Oprosti poldek ampak takega jaz nočem imet, zato bom proti rusiji in če bom proti rusiji se bom pač na nek način moral pred njimi (ali njihovimi partnerji) zaščitit.

Kje si ti švede našel. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

Mam frenda Finca in ga je strah Rusije.

D3m je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Vprašaj estonce
Vprašaj fince
Vprašaj švede

7 marca 2024. Mislim da to pove dovolj kaj si švedi mislijo o rusih.

Zgodovina sprememb…

mtosev je izjavil:

A švedov pa nič glede na to, da so ene 4 križarske vojne vodili proti njim. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

mtosev je izjavil:

Normalno. Katera soseda se ne boji Rusije? ;((

In ne.. belorusija ni izjema, ampak ker so politični sistemi podobni (in šeranje vrednot), načeloma ne prihaja do takih trenj.

sbawe64 ::

mtosev je izjavil:

A mislite, da bomo imeli referendum o članstvu v Natu? Me zanima kaj so bo politika odločila.

V Sloveniji ima oblast ljudstvo.

Vsaj tako piše v Ustavi, baje.
2020 is new 1984
Corona World order

OutOfTheBox je izjavil:

D3m je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Vprašaj estonce
Vprašaj fince
Vprašaj švede

7 marca 2024. Mislim da to pove dovolj kaj si švedi mislijo o rusih.

A niso imeli referenduma? :)

Slaba, tc tc tc tc tc.

OutOfTheBox je izjavil:

mtosev je izjavil:

In ne.. belorusija ni izjema, ampak ker so politični sistemi podobni (in šeranje vrednot), načeloma ne prihaja do takih trenj.

Če hočejo švedi še eno po pički potem jih je treba spodbujati :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

OutOfTheBox je izjavil:

mtosev je izjavil:

Prav nobena, ki se zna obnašati kot odrasel, opravilno sposoben.

Razni baltske avtistične čivave so iz tega seveda izvzete.
Ter Angleži, ki jih dajejo 200 letne zamere, s tem da niti sosedi niso.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

D3m je izjavil:

mtosev je izjavil:

A švedov pa nič glede na to, da so ene 4 križarske vojne vodili proti njim. :D

To je isto kot da bi rekel, da se bojiš sošolca s katerim se štekaš, medtem ko se kaže da je un tretji prfuknjen v glavo.

A niso imeli referenduma? :)

Seveda. Na kaj namiguješ? Sej smo ga mel tud mi :)

Zgodovina sprememb…

Glej, razen ~30 zahodnih, ostalih 170 držav na planetu Zemlja prav veselo trguje z Ru.

Kdo sedaj vozi po napačnem voznem pasu ?
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox je izjavil:

mtosev je izjavil:

Aha. Upam, da se belorusi rešijo Lukašenka. Isto je govno.

OutOfTheBox je izjavil:

In za koliko moramo po tvojem še povečati obstoječo 10x vojaško premoč, da ne boš imel polnih hlač zaradi rusov?

Je pa zadeva resnično preprosta - večina sveta smatra USA za največjo svetovno grožnjo miru. Mi smo pač anomalija, ker imamo najboljšo propagando na svetu, ki vas prepričuje, da bodo pijani rusi z lopatkami prodrli do Lizbone, da vas prepričajo, da še naprej mečete denar v ameriški imperij.

Zgodovina sprememb…

sbawe64 je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

mtosev je izjavil:

Prav nobena, ki se zna obnašati kot odrasel, opravilno sposoben.

Razni baltske avtistične čivave so iz tega seveda izvzete.
Ter Angleži, ki jih dajejo 200 letne zamere, s tem da niti sosedi niso.

200 letne zamere do angležev dajejo predvsem ruse, rezultat so potem takiliterarni presežki.

https://www.reddit.com/r/DerScheisser/c...

Potem pa pridejo še zda in poraz v hladni vojni.

In zlobni anglosaksonci jih preganjajo še ponoči.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gozdar1 ()

A tak, kot so na Kosovu imeli referendum? :D

Zanimiv referendum.
|HP EliteBook|R7 8840U|

mtosev je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

mtosev je izjavil:

Kaj veš o Belorusiji ?

Kolikokrat si bil tam ?

Kaj je tvoj problem z njimi ?
2020 is new 1984
Corona World order

D3m je izjavil:

A tak, kot so na Kosovu imeli referendum? :D

Zanimiv referendum.

Se posipam s pepelom. Drži.. ne švedska niti finska niso mel referenduma za nato.

Nič ne ve, ker smo lihkar govorili o zlobnih rusih sedaj smo pa že pri belorusih. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

gozdar1
Kot ponavadi navadi brcaš v prazno (99,9% časa).

Daj povej še kakšno šalo.

Za Angleže so Rusi nekakšna fobija, ki s vleče že veliko let.

D3m je izjavil:

Nič ne ve, ker smo lihkar govorili o zlobnih rusih sedaj smo pa že pri belorusih. :D

Saj vem da nič ne ve :D, ampak trola je treba potrolati.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

sbawe64 je izjavil:

mtosev je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

mtosev je izjavil:

Kaj veš o Belorusiji ?

Kolikokrat si bil tam ?

Kaj je tvoj problem z njimi ?

Vem, da je Lukašenko avtokrat. Ne maram Putin-like politikov.

A Putina osebno poznaš?

Zih te je v šoli maltretiral. ;)
|HP EliteBook|R7 8840U|

sbawe64 je izjavil:

gozdar1
Kot ponavadi navadi brcaš v prazno (99,9% časa).

Daj povej še kakšno šalo.

Za Angleže so Rusi nekakšna fobija, ki s vleče že veliko let.

D3m je izjavil:

Saj vem da nič ne ve :D, ampak trola je treba potrolati.

Očitno ne poslušaš niti svojih ruskih politikov, kjer je vse angleška zarota proti rusiji.

Zarota? Si ti malo hostarja?

The Great Game še vedno velja med Angleži in Rusi. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

Gama ::

NATO je kot tolpa, ki na celotnem ozemlju pobira gostincem denar za zaščito in postavlja pravila kaj se sme streči in kaj ne.

Rusija pa kot tolpa, ki na vsake tolk mal preveč spije in polomi nekaj inventarja gostincem, ki ne strežejo vodke in so v bližini njihovega operativnega rejona.

Kaj je pa Slovenija? To je vprašanje..
««
10 / 11
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bo Golobova vlada blokirala pristop Finske in Švedske k zvezi Nato (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13720708 (15224) Unchancy

Zveza borcev za izstop iz NATA

Oddelek: Problemi človeštva
324051 (3595) kuglvinkl

Več podobnih tem