Forum » Loža » Smiselnost članstva Slovenije v NATU (NATO)
Smiselnost članstva Slovenije v NATU (NATO)

OutOfTheBox ::

tomlin ::
OutOfTheBox je izjavil:
Levica je bila svoje cajte še zakon, ampak tole je ratal disgrace. Ženske noben ni vprašal kako bi se branili, če nas kdo napade* in ne bi bili članica NATA?
Glej iz druge strani. Pri nas imamo demokracijo in tako ljudje volimo svoje predstavnike. Desni pol je tradicionalen in voli ljudi ki jim zaupa. Pač če JJ na primer nabije davek ga bodo njegovi ljudje še vedno volili, saj bodo verjeli, da je to naredil za skupno dobro. Na levi strani pa ni tako, saj ljudje volijo glede na program in preko lastnih videnj. In če so se s programom zavezali proti vojni - bodo to morali delati, drugače naslednji mandat ne bodo v parlamentu.
Mi smo manj kot leto dni pred volitvami in tako se sedaj že delajo kampanije. In tukaj sedaj Levica poizkuša pridobiti vsaj nekaj glasov, ker če bi se strinjali z odhodki, pol njihovih volilcev voli Kordiša ostala polovica pa Resni.ca in bodo ostali zunaj.
Tukaj se gre za obstoj Levice v parlamentu naslednje volitve. In njej ni važno, kako bi se branili v primeru napada, saj pri njej napada sploh ni v scenariju - tako kot pri njihovih volilcih - tega ni v scenariju.
+1 SE STRINJAM
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman

blackbfm ::

AvtoR ::

sbawe64 ::
AvtoR
Na Krimu so imeli referendum vsaj 3* od 1992.
Nikoli ni bil rezultat za Ukr.
Kje si ti v Donecku in Lugansku videl pištolo v celo, veš samo ti in beli nosek.
Smiselnost članstva Slovenije v NATU, ko vidimo, kako se nato obnaša, za SLO ni.
Kje si ti v Donecku in Lugansku videl pištolo v celo, veš samo ti in beli nosek.
Smiselnost članstva Slovenije v NATU, ko vidimo, kako se nato obnaša, za SLO ni.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order

c3p0 ::

D3m ::
Seveda. Na kaj namiguješ? Sej smo ga mel tud mi :)
A tak, kot so na Kosovu imeli referendum? :D
Zanimiv referendum.
Meni so še bolj zanimivi tisti ruski referendumi na Krimu, Lugansku, Donecku, Zaporožju in Hersonu. Glasovanje s pištolo na čelu.
Ne se smešit no.
Naši neodvisni opazovalci, ki so spremljali referendum so rekli, da ni bilo pištol na čelu.
Če jo je pa imel tvoj ata na čelu tvoje mame, ko te je delal pa to ni moja briga.
|HP EliteBook|R7 8840U|

blackbfm ::
ne, ruski fašisti so se šli demokracijo, kaj pa drugega. ker putin je za nevtralnost pa te fore

pangro ::
Poveličevalci putina nam zdaj prodajajo zgodbo da je biti v natu brez veze tudi za vojsko je brez veze neki preveč zapravljat saj zgodovina kaže da zavezništva in močna vojska ne delujejo. Japajade vsak ki ima 5 deg slame v glavi pa ki malo pozna zgodovino ve da so zavezništva trgala gate in spreminjala zgodovino in to za zahodno evropo in na sploh za tržne demokracije precej na bolje.
Ha ha vidmo ja ko si je rusija priključila pokrajine ki jih sploh ne obvladujejo samo še tanke notri zapeljejo in razpišejo referendum, cmon sej nismo debili.
Seveda. Na kaj namiguješ? Sej smo ga mel tud mi :)
A tak, kot so na Kosovu imeli referendum? :D
Zanimiv referendum.
Meni so še bolj zanimivi tisti ruski referendumi na Krimu, Lugansku, Donecku, Zaporožju in Hersonu. Glasovanje s pištolo na čelu.
Ne se smešit no.
Naši neodvisni opazovalci, ki so spremljali referendum so rekli, da ni bilo pištol na čelu.
Če jo je pa imel tvoj ata na čelu tvoje mame, ko te je delal pa to ni moja briga.
Ha ha vidmo ja ko si je rusija priključila pokrajine ki jih sploh ne obvladujejo samo še tanke notri zapeljejo in razpišejo referendum, cmon sej nismo debili.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pangro ()

V primeru Kosova in Katalonije tudi nismo debili.
Pa ste vseeno navijali za špance in šipce. :)
Pa ste vseeno navijali za špance in šipce. :)
|HP EliteBook|R7 8840U|

mtosev ::
Izstop iz NATA ni potreben, ker bo nato sam razpadel. Podobno se bo zgodilo z EU.
Haha. Sanjaj naprej. EU ne bo nič propadla.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Poldi112 ::
Poveličevalci putina nam zdaj prodajajo zgodbo da je biti v natu brez veze tudi za vojsko je brez veze neki preveč zapravljat saj zgodovina kaže da zavezništva in močna vojska ne delujejo.
Klasični strawman. Nihče ne poveličuje Putina, in nihče ne trdi, da je vojska brez veze. Zgolj sprašujemo se, kako je mogoče, da 10x vojaška premoč ne zadostuje za "obrambo".
Japajade vsak ki ima 5 deg slame v glavi pa ki malo pozna zgodovino ve da so zavezništva trgala gate in spreminjala zgodovino in to za zahodno evropo in na sploh za tržne demokracije precej na bolje.
O kateri zgodovini je tu govora? Zgodovini zavezništva, ki je povzročilo 1. sv. vojno? Ali morda invazija na Afganistan, kjer so opankarji z ak47 ogrozili ameriško svobodo do teme mere, da so aktivirali Article 5? Mi lahko razložiš, kako smo šli zaradi teh konfliktov na boljše?
Izstop iz NATA ni potreben, ker bo nato sam razpadel. Podobno se bo zgodilo z EU.
Če bo šlo tako naprej, potem bo. Nemci so že 3 leta v recesiji in še kar vztrajajo pri vojni z rusi, državam, ki so proti samomorilni politiki pa grozijo z zlomom gospodarstva, medtem ko nas kitajci in američnai prehitevajo po desni. To, da je tebi Von der Leyen všeč, pa nekako ni dovolj za dolgoročno preživetje unije.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()

OutOfTheBox ::
Tako kot je glede na zgodovino, vojna na ozemlju Slovenije z veliko verjetnostjo verjetna (manj oz. zakasnjena vsekakor s članstvom v Natu), in točno tako kot je verjetna naslednja pandemija, je v prihodnosti tudi visoka verjetnost razpada Evropske unije, NATA in vsekakor Rusije. Če gledaš timeline, se svet na nekaj stoletij krepko spremeni. Nič kar je danes v taki obliki ne bo obstalo.
Vprašanje je samo časovnice. Verjetnost da se bo to zgodilo za časa tvojega življenja? Majhna, ampak vsekakor nezanemarljiva.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

@poldi vse v življenju ima ups and downs afganistan je bil pač down, trend je pa na strani tržnih demokracij in pač spača se to branit. Zdaj za kakšen denar se bomo pa še zmenili. Seveda idealno je da se primerja koliko te stane potencialna vojna koliko pa neko oboroževanje ki deluje v smeri da prepreči potencialno vojno. Jaz pravim 3% gdp je dober detterent vojna te bo pa itak koštala več da ne omenjam izgubo človeških življenj.

Poldi112 ::
Pozabil si povedati, katera zgodovinska zavezništva so bila tista, ki so trgala gate.
Jaz pravim, da je % GDP-ja butasta osnova, ker ne vzame v obzir grožnje. Če je grožnja zanemarljiva, potem ni absolutno nobenega razloga, da bi bila obrambna vojska 10x močnejša od potencialnega nasprotnika. Za enakovrednega nasprotnika potrebuješ približno enakovredno vojsko - vse, kar je več, po definiciji ni več za obrambo in niža tvojo varnost, namesto da bi jo višalo.
To dinamiko so razumeli že stari grki:
Jaz pravim, da je % GDP-ja butasta osnova, ker ne vzame v obzir grožnje. Če je grožnja zanemarljiva, potem ni absolutno nobenega razloga, da bi bila obrambna vojska 10x močnejša od potencialnega nasprotnika. Za enakovrednega nasprotnika potrebuješ približno enakovredno vojsko - vse, kar je več, po definiciji ni več za obrambo in niža tvojo varnost, namesto da bi jo višalo.
To dinamiko so razumeli že stari grki:
It was the rise of Athens and the fear that this instilled in Sparta that made war inevitable.
Thucydides
Where all think alike, no one thinks very much.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()

Recimo v evropi smo se znebili napoleona hitlerja in komunizma vse s pomočjo zavezništev če omenim samo epske dogodke. Potem imaš pa tudi odlične lokalne primere recimo švicarsko federacijo-trgala gate na polno pretepala velike imperije posledično furala lastno vizijo ki ji zdaj vsi zavidajo.
@poldi glede gdp-ja. Potem upaš svetovati poljakom in baltom da preveč dajejo za vojsko? jaz verjamem da bodo hitro prilezli na 5% medtem ko bom mi še vedno komaj na 3%. Procent bo padal glede na to koliko si oddaljen od rusije in valda se špancem zdi brez veze 3% za nas je pa glede na trend to čisto normalno.
@poldi glede gdp-ja. Potem upaš svetovati poljakom in baltom da preveč dajejo za vojsko? jaz verjamem da bodo hitro prilezli na 5% medtem ko bom mi še vedno komaj na 3%. Procent bo padal glede na to koliko si oddaljen od rusije in valda se špancem zdi brez veze 3% za nas je pa glede na trend to čisto normalno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pangro ()

AvtoR
Vojska je dobesedno iskala ljudi po domovih in jih vlekla na volišča.
Tebi se zdi referendum v vojnem času legitimen? Kolikor vem ni teh referendumov priznal prav nihče na tem svetu razen - rusije in mogoče ti!

Ukrajina je bila v državljanski vojni.
Noben ni nobenega vlekel.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()

sbawe64 ::
AvtoR
Tebi se zdi referendum v vojnem času legitimen? Kolikor vem ni teh referendumov priznal prav nihče na tem svetu razen - rusije in mogoče ti!
Volitve za predsednika so imeli vsaj 2* (Porošenko, Zeleni)
med tako imenovano 'vojno' oz. po Ukr ATO.
Sploh pa je bil rezultat referenduma res presenetljiv v Donetsku in Lugansku, ki ga je ukr vojska bombardirala iz zraka se kasetnimi bombami, havbicami in tako naprej.
https://rumble.com/v20raxc-the-biggest-...
https://rumble.com/v2bf0am-2-in-2014-hu...
Si res prespal zadnjih 20 let ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order

Ukrajina je bila v državljanski vojni.
Kakšna drzavljanska vojna? A ti živiš v vzporednem vesolju?
Naj te spomnim na realnost. Rusija je napadla Ukrajino in zasedla dele Ukrajinskega ozemlja. Vojna še kar traja. Med to isto vojno so raspisali in izvedli referendume v 4 pokrajinah, ki jih niti v celoti niso uspeli okupirat.
Zdaj mi pa še prosim povej katera država je priznala te referendume?
Nehaj nabijat neumnosti ker se smešiš!
Mogoče samo trolaš?

AvtoR
Volitve za predsednika so imeli vsaj 2* (Porošenko, Zeleni)
med tako imenovano 'vojno' oz. po Ukr ATO.
Sploh pa je bil rezultat referenduma res presenetljiv v Donetsku in Lugansku, ki ga je ukr vojska bombardirala iz zraka se kasetnimi bombami, havbicami in tako naprej.
https://rumble.com/v20raxc-the-biggest-...
https://rumble.com/v2bf0am-2-in-2014-hu...
Si res prespal zadnjih 20 let ?
Kaj limaš to rusko propagando? To je zate kredibilen vir?
Sploh ne vem kaj mi hočeš povedat, razen da si oboževalec rusov in njihov ritoliznik.
Še enkrat sprašujem, katera država je priznala te referendume o pripojitvi delov Ukrajine Rusiji?

tomlin ::
Katera država - razen Severne Koreje in Sirije - je priznala te referendumčke?
Ko ostane nekdo brez brez odgovora, je jasno, kdo tu res živi v vzporednem vesolju.
Ko ostane nekdo brez brez odgovora, je jasno, kdo tu res živi v vzporednem vesolju.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman

pravilno vprasanje bi se seveda glasilo katera demokratična država je priznala referendume? razne diktature in na pol demokratične države pač ne veljajo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bo Golobova vlada blokirala pristop Finske in Švedske k zvezi Nato (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 20475 (14991) | Unchancy |
⊘ | Zveza borcev za izstop iz NATAOddelek: Problemi človeštva | 4018 (3562) | kuglvinkl |