Forum » Loža » Smiselnost članstva Slovenije v NATU (NATO)
Smiselnost članstva Slovenije v NATU (NATO)

Scaramouche3 ::
se strinjam ja. ampka praksa gre očitno drugo pot. balti,skandinavci in poljaki so imel 3 leta čas da razvijejo nek jedrski detterent vsaj neki za silo da se z lahkoto zruši moskvo in s petersburg to sem prepričan da bi oni to znali sproducirat pa nič od tega. očitno se ne počutijo tako ogrožene.
grem stavit da je aliansa med balti,skandinavci,ukrajino in poljsko sposobna zgradit nek veliki lep detterent pred rusi.
Ker vedo da Ameri nebi dovolili!
Vsi ki so nuklearno dobili so potihoma razvijali, ne moreš javno rečt mi bomo naredili nuklearno, Rusi bi takoj zavzeli te male države, ali pa pred tem Ameri...

pangro ::
pol pa itak američan ne pusti in tudi ne bo pustil da evropa začne razvijat icbm sposobnosti razen če za to garantira francija

pol pa itak američan ne pusti in tudi ne bo pustil da evropa začne razvijat icbm sposobnosti razen če za to garantira francija
Sej zato je potrebna EU vojska ali pa vsaj neka aliansa!
Ko se to zgodi, se lahko javno začne nuklearni projekt oborožitve, ker potem je napad Amerike ali Rusije napad na Francijo!

pa vseeno je zdaj pravi čas za sosede rusije da neki razvijejo ker so rusi malce zaposleni, trump pa tudi.

delavec44 ::
Kaj je bolj pomembno, da imamo atomsko ali da imamo obrambo pred atomskimi (iron dome)? Je sploh realistična obramba večjega ozemlja?
Imamo mislim na EU.
Imamo mislim na EU.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Kaj je bolj pomembno, da imamo atomsko ali da imamo obrambo pred atomskimi (iron dome)? Je sploh realistična obramba večjega ozemlja?
Imamo mislim na EU.
Oboje, seveda bolje ICBM raketa,kot anti ICBM, ker v tretji fazi obrambe praktično ni!
Gre se za grožnjo skupnega uničenja, če ti mene, jaz tebe!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scaramouche3 ()

najbolj pomembno je da imamo atomsko potem je vsakih ambicij katerekoli države konec vključno s putlerjem.
nadomestek za atomsko so pa seveda vojaška zavezništva, nadomestek za vojaška zavezništva so pa v glavnem populistična sanjarjenja
nadomestek za atomsko so pa seveda vojaška zavezništva, nadomestek za vojaška zavezništva so pa v glavnem populistična sanjarjenja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pangro ()

Scaramouche3 je izjavil:
Da, samo da se to še ni zgodilo je predvsem sreča. Dovolj je, da na eni strani enkrat pride en norec na oblast.

ni sreča, jedrski detterent je trend je fact v njem se skriva velika verjetnost dokončnega miru. bi putler napadel ukrajino če bi ukr imela jedrske sposobnosti? bi kurac

Scaramouche3 je izjavil:
Da, samo da se to še ni zgodilo je predvsem sreča. Dovolj je, da na eni strani enkrat pride en norec na oblast.
Norec jo bo kvečjemu uporabil tam kjer jo nimajo,da ustrahuje, recimo Nemčija, Francoze bo pustil pri miru!

to da naši generaciji ni bilo potrebno spet ležati v nekih jarkih gre ravno zasluga jedrskemu orožju.
v nasprotnem primeru bi imel že zdavnaj ww3
imaš pa seveda lokalne spopade seveda tam kjer akterji nimajo jedrskega orožja oziroma ga vsaj en nima
v nasprotnem primeru bi imel že zdavnaj ww3
imaš pa seveda lokalne spopade seveda tam kjer akterji nimajo jedrskega orožja oziroma ga vsaj en nima
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pangro ()

kow ::
Ker ga dajemo že cel čas. Saj jaz sem isto napisal pred dnevi. Ostanemo notri, ne povišamo izdatkov (tudi ne zmanjšujemo) in naj nas sami vržejo ven, če upajo. Zakaj bi mi dali "odpoved".
Torej, ce sem narocen na Netflix, ki ga ne gledam, ne bom nikoli odpovedal narocnine? Cudna logika.

To je problem EU, ker določeni ki so omejeni,ustrahovani in mehki,da je dati nuklearno grožnjo stran, tisto kar bo Putina uspavalo...
9:40!
9:40!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scaramouche3 ()

Ker ga dajemo že cel čas. Saj jaz sem isto napisal pred dnevi. Ostanemo notri, ne povišamo izdatkov (tudi ne zmanjšujemo) in naj nas sami vržejo ven, če upajo. Zakaj bi mi dali "odpoved".
Torej, ce sem narocen na Netflix, ki ga ne gledam, ne bom nikoli odpovedal narocnine? Cudna logika.
Ne razumem primerjave.
Naročen sem na Netflix, gledam ga, ne strinjam se z enostranskim povišanjem naročnine. Torej plačujem staro naročnino in naj Netflix odpove pogodbo.
Ali pa če dame bedne primerjave na stran. To kar sedaj plačujemo za vojsko bi še naprej. Saj gre za našo vojsko ne za Nato. Tako nam nihče ne more očitati, da smo mi tisti, ki se ne držimo obstoječega dogovora.

IL_DIAVOLO ::
Rusi bodo unicili Evropo na nacin, da jih bodo prisilili dati vecino denarja v orozje. Ocitno jim lepo uspeva.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Slovenske vojske ne uporabljamo. Sami poveljniki pravijo, da je neuporabna, ocena 2: v prevodu, ne smemo reci cvek.
Zakaj bi dajali milijardo evrov na leto za vojsko, ce lahko damo 100 milijonov za civilno zascito, ostalo pa zagonimo za place birokratov in penzije.
Zakaj bi dajali milijardo evrov na leto za vojsko, ce lahko damo 100 milijonov za civilno zascito, ostalo pa zagonimo za place birokratov in penzije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

Slovenske vojske ne uporabljamo. Sami poveljniki pravijo, da je neuporabna, ocena 2: v prevodu, ne smemo reci cvek.
Zato je pa potrebno za 1% nabaviti (poceni) drone in ostalo opremo za prikrito bojevanje ter anti dron zaščito. Ne pa tanke in patrije. Nam bo to Nato dovolil?

sbawe64 ::
Tale je v temi o vladi zelo lepo zadel, zakaj se gre:
https://slo-tech.com/forum/t836590/p854...
Medtem ko navijate za 5%, imajo na drugi strani že nove ideje
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/trum...
Carine na carine na carine, to je Amerika.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()

Tale je v temi o vladi zelo lepo zadel, zakaj se gre:
Mislite, da bodo Američani žrtvovali svoja mesta za odgovor na ruski napad na evropska? Če to mislite, ste neskončni naivni (tako kot evropski politiki).
Kar jaz dolgo tukaj govorim...

gozdar1 ::
Bučke, zda preprosto nimajo več interesa za evropo, ke rje njihov glavni rival kitajska.
Še kitajec je zadnjič priznal, da podpirajo rusijo zato, da držijo zda stran od pacifika.
Rusija sebe vidi kot imperij, še dugin je pisal da brez ukrajine to niso. Nihče ne pravi da gre za racjonalno potezo.
Ideja, da je zadaj nek velik ameriški načrt, kjer bodo zaslužili miljarde je lahko zrasla samo na kakem kremeljskem propagandnem zeljniku.
Recimo nemci so se očitno odločii naročiti 1000 tankov + več tisoč oklepnih vozil sami pri sebi. Poljaki kupujejo koresjke tanke i topove,ki jih bodone koncu deali sami,..
Francozi sploh praktično nič ne kupujejo v ameriki...
Še kitajec je zadnjič priznal, da podpirajo rusijo zato, da držijo zda stran od pacifika.
Rusija sebe vidi kot imperij, še dugin je pisal da brez ukrajine to niso. Nihče ne pravi da gre za racjonalno potezo.
Ideja, da je zadaj nek velik ameriški načrt, kjer bodo zaslužili miljarde je lahko zrasla samo na kakem kremeljskem propagandnem zeljniku.
Recimo nemci so se očitno odločii naročiti 1000 tankov + več tisoč oklepnih vozil sami pri sebi. Poljaki kupujejo koresjke tanke i topove,ki jih bodone koncu deali sami,..
Francozi sploh praktično nič ne kupujejo v ameriki...

mtosev ::
Datum za referendum še ni znan ne?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zakaj posvetovalnega ne morejo narediti online? Ne bi bilo to precej cenejše in udeležba bi bila večja. Menda v letu 2025 lahko preprečimo zlorabe.

karafeka ::
Scaramouche3 je izjavil:
Vsi ki so nuklearno dobili so potihoma razvijali, ne moreš javno rečt mi bomo naredili nuklearno, Rusi bi takoj zavzeli te male države, ali pa pred tem Ameri...
Točno tako.
Glede na napisano se zdaj postavi v vlogo Irana. Če imaš možnost, bi bila to top prioriteta v državi, da si zagarantiraš svojo varnost.
Irak ni imel jedrske, Afganistan je ni imel, Libija je ni imela, Ukrajina je nima, S. Koreja jo ima…. Vidite vzorec?

Scaramouche3 je izjavil:
Točno tako.
Glede na napisano se zdaj postavi v vlogo Irana. Če imaš možnost, bi bila to top prioriteta v državi, da si zagarantiraš svojo varnost.
Irak ni imel jedrske, Afganistan je ni imel, Libija je ni imela, Ukrajina je nima, S. Koreja jo ima…. Vidite vzorec?
Ukrajina je imela, 94 so dali vse Rusom, v zameno Ameri obljubili varnost...

zdaj se pa ameri delajo francoze. predvsem vzhod in sever evrope pa še vedno spi. kaj pa bi američani naredil če bi se jo začel gradit? še eno vojno zalaufal? dvomim

gozdar1 ::
Dejansko je že l.93 rusofilom ljubi profesor mearsheimer, pisal ne samo o tem da se ukrajina ne sme odpovedat j. orožju ampak, da ga bi morala imeti tudi nemčija,..ker rusi znajo ko si dovolj opomorejo poskusit znova osvojiti "izgubljno", recimo ukrajino.
The Case for a Ukrainian Nuclear Deterrent:
https://www.mearsheimer.com/wp-content/...
The Case for a Ukrainian Nuclear Deterrent:
https://www.mearsheimer.com/wp-content/...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gozdar1 ()

mtosev ::
Ja, res je škoda, da se je Ukrajina odpovedala jedrskem orožju. Verjetno sedaj ne bilo vojne, če bi ga imeli.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,

OutOfTheBox ::
Jaz sicer o tem nisem dost raziskoval, ampak tiste nukice ki jih je Ukrajina takrat imela, so bile samo nukice, brez kovčkov oz. sprožilcev. Tile naj bi bili v Moskvi.
Pojma nimam ali to drži ali ne, je pa relativno smiselno. Prej je bila vse ena država, potem (ob razpadu) pa so se stvari "porazdelile". Komande so ostale v Moskvi (če so bile res tam), nukice fizično pa v Ukrajinskem delu.
Pojma nimam ali to drži ali ne, je pa relativno smiselno. Prej je bila vse ena država, potem (ob razpadu) pa so se stvari "porazdelile". Komande so ostale v Moskvi (če so bile res tam), nukice fizično pa v Ukrajinskem delu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

OutOfTheBox je izjavil:
Jaz sicer o tem nisem dost raziskoval, ampak tiste nukice ki jih je Ukrajina takrat imela, so bile samo nukice, brez kovčkov oz. sprožilcev. Tile naj bi bili v Moskvi.
Pojma nimam ali to drži ali ne.
Elektroniko daš stran, ostane ti bomba brez sprožilca, zavlačuješ nekaj časa, narediš sam sprožilec testiraš eno in rečeš Rusom odjebite...
Oni so jim pa zaupal...

Miki N ::
Čeprav po drugi strani ... ogromno teh procentov bo šlo za razne NATO "varnostne "projekte. Kake projekte? Projektne, kjer se načrtuje, raziskuje, študira, izobražuje. Napišeš dokumentacijo, pobašeš keš, ponavljaš.
Splača se še vztrajati malo, zdaj bo tega največ ...
Splača se še vztrajati malo, zdaj bo tega največ ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()

NuMaN ::
Največja grožnja je pa Nemčija.
Ja, itak. Enote Wehrmachta so že v Mariboru. Čas je, da greste nekateri spet v hosto branit Sovjetsko zvezo.
Fotr ima že prav.
Pa ne samo v vojnih razmerah: vir šafen das, zeleni prehod je tudi predvsem njihova pogruntavščina.
Razen FKK od njih nič pametnega ...
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

socialec ::
A misliš Merkelco kot vzhodnonemško podtaknjenko iz SZ? Ne bodi smešen?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Kaj je bila ne bi teoriziral. Posledice so pa jasne.
Nazaj na temo. Na 24 kur je še kar ok članek vreden branja.
https://www.24ur.com/soocanje-v-drzavne...
Nazaj na temo. Na 24 kur je še kar ok članek vreden branja.
https://www.24ur.com/soocanje-v-drzavne...

IMBB ::
A misliš Merkelco kot vzhodnonemško podtaknjenko iz SZ? Ne bodi smešen?
Na srečo v naših desnih in krščanskih strankah ni nekih takih sumljivih konvertitov iz kakih bivših držav, tako da vsaj nekaj
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IMBB ()

OutOfTheBox ::
Želela bi, da si ne delamo sramote v mednarodni skupnosti," je dejala predsednica države Nataša Pirc Musar
Vsaj enkrat ima prav.

tomlin ::
OutOfTheBox je izjavil:
Ukrajina je imela jedrske konice?
Ja, tako kot če imaš Ferrari brez volana in ključev. Lep za pogledat, nikamor ne gre.
Komande so bile v Moskvi.
#NukiceBrezGumbov
#IzstrelitveniKovčekNiBilVKyivu
Zato je Ukrajina leta 1994 podpisala Budimpeštanski memorandum:
»Vi nas ne napadete, mi pa vam vrnemo to, kar tako ali tako ne moremo uporabljati.«
Guess what happened?
2014: Krim.
2022: Invazija.
#ZaupanjeVPutina
#GeopolitikaZaRomantike
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman

IMBB ::
OutOfTheBox je izjavil:
Želela bi, da si ne delamo sramote v mednarodni skupnosti," je dejala predsednica države Nataša Pirc Musar
Vsaj enkrat ima prav.
Ne samo s parlamentarci, tud z državljani ni zadovoljna, jo sramotimo:
Prepričana je, da bo z referendumoma dodatno na preizkušnji verodostojnost Slovenije. "Že javnomnenjske raziskave v zadnjih letih, ki nas postavljajo izmed vseh članic na sam rep glede podpore, seveda vplivajo tudi na našo kredibilnost, pa ne samo v zavezništvu, ampak tudi širše v mednarodni skupnosti," je opozorila.
Manj jamrat, pa bolj ploskat za NATO, da ne bo Nataše sram.

Benny123 ::
Rusi ne nmorejo premagati ene jebene Ukrajine, ki pšenico zanje pa koruzo..pa bodo poljsko napadli pa eu. Dej ne prbijajte
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Benny123 ()

Trenutno Rusi kar dobro unicujejo po Ukrajini, ker ti nimajo dovolj protizracne obrambe in veliko dronov ter raket ni prestrezenih. Skoda se bo akumulirala. Enako, tudi Ukrajinci povzrocajo vse vec skode, v sami Ruski Federaciji. Ruska ekonomija se vse bolj lomi, to je tudi ocitno.
Ukrajinci so spet zadeli rusko letalsko bazo in naredili kar nekaj skode. Baza je cirka 500km od fronte.
Ukrajinci so spet zadeli rusko letalsko bazo in naredili kar nekaj skode. Baza je cirka 500km od fronte.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

tomlin ::
OutOfTheBox je izjavil:
Vsaj enkrat ima prav.
Golob in Musar tekmujeta v novi olimpijski disciplini: mednarodna sramota. On z referendumom o Natu, ona z govori, ki jih svet posluša z dvignjenimi obrvmi.
Medtem Musarjeva zvenči po svetu kot samozvana moralna avtoriteta, čeprav bi težko našli, kaj je v praksi kdaj dosegla razen všečnih nagovorov brez teže. Ko se predsednik in predsednica potegujeta, kdo bo hitreje omajal mednarodni ugled države, bi bilo morda smiselno, da se uradno ustanovi nov urad: Ministrstvo za nacionalno sramoto. Kadrovsko že imamo pokrito.

Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tomlin ()

Bolje Ministrstvo za preprečevanje nacionalne sramote 
Mora biti pa vsaj 100 zaposlenih po vzoru drugih novih ministrstev.

Mora biti pa vsaj 100 zaposlenih po vzoru drugih novih ministrstev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bo Golobova vlada blokirala pristop Finske in Švedske k zvezi Nato (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 20365 (14881) | Unchancy |
⊘ | Zveza borcev za izstop iz NATAOddelek: Problemi človeštva | 3997 (3541) | kuglvinkl |