» »

Smiselnost članstva Slovenije v NATU (NATO)

Smiselnost članstva Slovenije v NATU (NATO)

««
4 / 11
»»

Machete ::

Jaz sem bi ltakrat proti, sedaj bom za obstanek. To kar se gre Golob, je sprevžreno igranje v peskovniku, katermu ni dorasel.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

delavec44 ::

Squirrel je izjavil:

delavec44 je izjavil:

mailer je izjavil:

Na žalost smo premajhni in preveč poželjivi, da bi lahko konkurirali vsem sosedam. Ostane nam samo uboga gverila.

Gverila in droni je poceni in učinkovita rešitev.

Ob tem se vprašam, koliko je na tako majhnem področju, kot je Slovenija, dandanes gverila sploh učinkovita?
Časi, ko si šel v gozd, se zoorganiziral, skril četo, zgradil na nedostopnem skalovju bolnico Franjo itd., so davno mimo. Danes imaš satelite, drone, termalne kamere ... ki te najdejo v vsaki kotanji. Nič ni več nedostopno, nič ni oddaljeno, nič ni skrito.
Nek Kočevski rog je za sedanjo tehniko najbrž nič več kot ena mini hosta. Verjetno jim še tja ni treba iti, da te zradirajo z gozdom vred.

Saj moderna gverila ne pomeni tega. Pomeni, da se pomešaš med civiliste in izvajaš precizne napade. Podobno kot je Ukrajina napadla ruska letališča z droni skritimi v mobilnih hišicah na kamionih. Operaterji so jih pa upravljali na daljavo.

kow ::

Kako se bos pomesal med civiliste, ce je vsak clovek popisan v podatkovni bazi. V praksi vidimo, da Ukrajina ze identificira vojne zlocince, in ima bazo imen.
Tudi, ce Rusija vojno zmaga, jih lahko Ukrajinci naknadno pospravijo preko obvescevalnih sluzb.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

IMBB je izjavil:

starfotr je izjavil:

Problem referenduma je, da bo 2/3 ljudi za to, da ostanemo noter.

Hkrati bomo vrgli spet nekaj denarja v luft, rezutat pa že vemo v naprej.

In še en problem je zaušnica vladi ter vzpon JJ na račun " neuspešnega" referenduma oziroma z napačnim rezutatom rereferenduma, kakor si trenutna oblast očitno želi.

Če bo referendum za izdatke, je lahko še za članstvo zraven hkrati, verjetno ne dostri dražje. 2 in 1, količinski popust. Po 20 letih bi bilo higiensko to malo preverit pri ljudeh. Golob pa jajo mi tu nista relevantna. To članstvo se mi zdi, da je postalo ena taka dogma, v katero je prepovedano dvomit. Tudi ustava ma neke člene proti referendumom glede obrambe, me zanima, kaj bo ustavno sodišče reklo.

Pa dajmo še tretjega zraven vezanega na nezaupnico vlade in predčasne volitve. Strošek bo itak isti.

kow je izjavil:

Kako se bos pomesal med civiliste, ce je vsak clovek popisan v podatkovni bazi. V praksi vidimo, da Ukrajina ze identificira vojne zlocince, in ima bazo imen.
Tudi, ce Rusija vojno zmaga, jih lahko Ukrajinci naknadno pospravijo preko obvescevalnih sluzb.

Enako kot so Ukrajinski specialci šli skozi rusko mejo, upravljali z droni in potem spizdili domov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

kow ::

IMBB je izjavil:

Jaz mislim, da NATO nam ne pomaga nič in nam nikoli ne bo, ampak po drugi strani pa verjetno tudi ne škodi. Sem za referendum o izstopu, tudi če ne izstopimo, samo toliko, da se prestrašijo, potem pa dajemo 1 % za obrambo in naj nas sami vržejo ven, če hočejo. Ni treba ravno največja ovca ubogljiva znotraj NATO bit.

Zakaj bi potem dajal 1% za obrambo? Ta del ne razumem.

kow je izjavil:

IMBB je izjavil:

Jaz mislim, da NATO nam ne pomaga nič in nam nikoli ne bo, ampak po drugi strani pa verjetno tudi ne škodi. Sem za referendum o izstopu, tudi če ne izstopimo, samo toliko, da se prestrašijo, potem pa dajemo 1 % za obrambo in naj nas sami vržejo ven, če hočejo. Ni treba ravno največja ovca ubogljiva znotraj NATO bit.

Ker ga dajemo že cel čas. Saj jaz sem isto napisal pred dnevi. Ostanemo notri, ne povišamo izdatkov (tudi ne zmanjšujemo) in naj nas sami vržejo ven, če upajo. Zakaj bi mi dali "odpoved".

gozdar1 ::

Zakaj bi se nekateri šli gverilo namesto situacije kjer ne bi bili okupirani?

A obstaja situacija kjer ne moreš biti okupiran? Nato je čarobna paličica? Vedno je dobro biti pripravljen in usmerjati sredstva v učinkovito obrambo, torej droni namesto tankov in podobno.

Vse je verjetnostni izračun in vprašanje ali se 5% splača, še posebej če jih porabiš napačno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

IMBB ::

delavec44 je izjavil:

Pa dajmo še tretjega zraven vezanega na nezaupnico vlade in predčasne volitve. Strošek bo itak isti.

Ne bodi smešen. Strošek bi bil res isti, manjka pa konsenz v parlamentu za tak referendum, ker poslanci hočejo svoje stolčke še malo imet, koalicija pa vlado. Poleg tega tak referendum pride avtomatsko čez 1 leto, reče se mu volitve.

delavec44 je izjavil:

kow je izjavil:

IMBB je izjavil:

Ker ga dajemo že cel čas. Saj jaz sem isto napisal pred dnevi. Ostanemo notri, ne povišamo izdatkov (tudi ne zmanjšujemo) in naj nas sami vržejo ven, če upajo. Zakaj bi mi dali "odpoved".

Ja, tko nekako sem razmišljal. S tem da tudi če se izglasuje izstop, me pretirano ne moti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IMBB ()

lynxslo5 ::

Za izstop iz NATA ni dovolj nek posvetovalni referendum. Potrebna je tudi 2/3 večina v parlamentu. Tako pravi 3.a. člen ustave.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt

nejc_nejc ::

lynxslo5 je izjavil:

Za izstop iz NATA ni dovolj nek posvetovalni referendum. Potrebna je tudi 2/3 večina v parlamentu. Tako pravi 3.a. člen ustave.

Normalno, me zanima kdo od parlamentarcev z dvema celicama v glavi, bi imel jajca to sprejet.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

pangro ::

hvala kurcu pa vseeno bo ta referendum prišel prav da se malo zapre gobec raznim proruskim influencerjem in njihovimi ovcami.

nejc_nejc je izjavil:

lynxslo5 je izjavil:

Normalno, me zanima kdo od parlamentarcev z dvema celicama v glavi, bi imel jajca to sprejet.

Brexit

Angleži imajo commonwealt, kaj pa mi?

Pravim da nikoli ne zanemari človeške neumnosti

gozdar1 je izjavil:

Pravim da nikoli ne zanemari človeške neumnosti
8-)
Sorry

Glugy ::

SD pa Levica si sama jamo kopljeta z tem referendumom. Kaj misliš da se bo zgodilo če referendum prit Natu uspe? Golob in "leva" sredina bo na naslednjih volitvah padla in dala oblast Janši. Razlog je preprost, volivci bodo v preveliki meri odšli stran od Goloba ( tud če grejo k SD al pa Levici ) in bo mandatar potem Janša skupaj z Logarjevimi .

Po 30 letih samostojnosti imamo na oblasti svojo inačico Nerona, ki bo počasi požgal Slovenijo do tal.

Saj SD in levica v nobenem primeru ne bi prestopila parlamentarnega praga. Tako da nimajo kaj dosti izgubiti. Par ljudi lahko potem seveda zamenja stranko kot sta jo Bratuškova in Šarec.

SDS pa že ve zakaj je podprl pobudo za referendum.

marS ::

Ta primer v tej mali vukojebini bo primer za zgodovino kako z MSM brainwashaš folk. Medtem ko so v zadnjih par letih dve državi ki sta bili prej nevtralni pristopili v NATO, se tukaj odločajo da bi šli ven. Isto kot NOB, ki je imela svoje jugoslovanske posebnosti...zrasla od znotraj...
...no more heroes...
https://ilbis.com/

IL_DIAVOLO ::

pangro je izjavil:

Prav je da je golob razpisal referendum, shizofrenija je bila več kot oćitna. Zdaj bomo pa videli če ima slo narod kaj pameti.

Zdaj bo imel priloznost videti na lastne oči, da nima pojma kaksna je realna slika v Slo in kako zelo v kurcu je zivljensko standard, ki bo narekoval voljo volivcem, da je 1/4 proracuna dat v orozje za Slovence nedopustno.

Poleg tega Sloveniji ne grozijo zunanje nevarnosti, ampak notranje...romi, davki in tuji socialci.

Slovenija je vojasko bolj nepomembna od maldivov.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

mirator ::

Mislim, da je članstvo v natu za nas neizogibno in to sploh ne bi smelo biti vprašanje. Imamo preveč prijatelskih sosed, ki našo deželo ali opevajo v himni ali jo rišejo v svoje zemljevide itd.
Oba referenduma sta povsem odveč in potrata denarja. Očitno je, da smo prispeli do točke, ko so vsem poslancem možgani zavreli.
Janša s svojimi provokacijami samo dokazije, da mu gre absolutno samo za oblast, pa če propade cela Slovenija.
Pa tudi Levica s svojo navidezno pacifistično držo ni nič boljša.

Scaramouche3 ::

mirator je izjavil:

Mislim, da je članstvo v natu za nas neizogibno in to sploh ne bi smelo biti vprašanje. Imamo preveč prijatelskih sosed, ki našo deželo ali opevajo v himni ali jo rišejo v svoje zemljevide itd.
Oba referenduma sta povsem odveč in potrata denarja. Očitno je, da smo prispeli do točke, ko so vsem poslancem možgani zavreli.
Janša s svojimi provokacijami samo dokazije, da mu gre absolutno samo za oblast, pa če propade cela Slovenija.

Se strinjam, veliko je domobrancev tukaj ki so jim Srbi glavna nevarnost, so pa naši direktni sosedi neverjetno večja!
V 2 svetovni so nam bili sovražniki, nikoli nismo uspeli imeti res dobre odnose in če bi šli ven, bi vsak hotel kos Slovenije...

mirator je izjavil:

Spet je Jajo kriv. Samo za oblast se mu gre, prascu. Trenutna vlada pa dela za dobrobit celotne Slovenije in nima teženj po oblasti.

Utk ::

Če bi se mu šlo samo za oblast, bi bil tiho in gledal kako se vlada pokolje med sabo. Bi bil pa bedak, če ne bi te kolobocije izkoristil. Zdaj ima priložnost da skrega to vlado do konca.
Čeprav v bistvu ne vem kaj ima on s tem. Pri tem referendumu bo kvečjemu vlekel skupaj z Golobom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

socialec ::

Taisti možakar, ki je napisal to, je napisal tudi to.

In zdaj? Nič, gremo dalje :D

90% levičarjev v Sloveniji je prepričanih, da NATO bombardira Gazo. S takšnimi nevednimi ljudmi je nemogoče voditi neko argumentirano razpravo o smiselnosti članstva Slovenije v NATU.

mihor ::

pangro je izjavil:

hvala kurcu pa vseeno bo ta referendum prišel prav da se malo zapre gobec raznim proruskim influencerjem in njihovimi ovcami.

Hočeš reči, da slovenci dejansko množično podpirajo članstvo v klubu luzerjev? Fantastično! :)))

In 80% teh bi z zastavami pozdravljali ruse.

BotHurek ::

socialec je izjavil:

Taisti možakar, ki je napisal to, je napisal tudi to.

In zdaj? Nič, gremo dalje :D

shizofren narod, nimaš kej.
NATO ne moreš si zmišljevat kok boš plačal. Kot da bi fitnes klub preveč računal, ti bi jim pa 20eur dal na mesec, zato ker. Ma bolano no.
Ker je narod shizofren bo tudi rezultat tak. za nato pa ne financiranju.
V resnici bi moral bi vprašanje za NATO članstvo ali ne, in če ja se plača, če ne bomo pa plačance najemali ko bo zagustilo.
Sicer pa kaj če je odgovor ne za 3% finasiranje, a to pomeni da bomo pojačali na 8%, zmajšali na 1%. povejte tisti ki zagovarjate to, vprašanje bo preverilo samo eno konkretno cifro, dajmo potem še vse za vse druge cifre vprašat med, ali pa še bolj, kar pustimo blank in folk sam vpiše kok % in tista cifra ki dobi največ tok prispevamo v NATO.
Preveri koliko mtoseva si na najbolj priljubjenem slo-tech kvizu :)
mojkviz.neocities.org

Slovenija naj začne svoj nuklearni program,pa bo gmah...

2f4u ::

Moj glas:
Za 3 do 5% v obrambo.
Proti NATU.

Razlaga pride.

BotHurek ::

nukes + wagner + palantir premium subscription na njihovo obveščevalno + 10% za obrambo pa bo.
pa brez nato, seveda kakopak.

lansirane rampe za nukelar worheadz pa pod pumpo na lj barju, kočevska reka (duh, klasika), romsko naselje žabjak, kredarica, mobilna rampa mlin na muri (eastern flank pokrijemo), vse skos locked in na rim-dunaj-zagreb. šifre mora dat pa PRS+PV+žena/punca/parnter pvja, navadna večina v dz z žegnom matičnega delovnega telesa in župan ljubljane.
Preveri koliko mtoseva si na najbolj priljubjenem slo-tech kvizu :)
mojkviz.neocities.org

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BotHurek ()

mihor je izjavil:

pangro je izjavil:

Hočeš reči, da slovenci dejansko množično podpirajo članstvo v klubu luzerjev? Fantastično! :)))

ne spoznali bodo v vsakem primeru da ostajajo v natu paktu ker rabiš 2/3 za izstop ravno tako kot potrebuješ 2/3 za spremembo ustave. nato je longterm komitment in ne področje kjer se ti bodo pasli neli proruski populisti.

Ne more biti vsak ki ni za uničenje zdravstva ruski agent, so pa določeni ki sigurno so..

Rusija ima sigurno veliko denarja namenjeno da podpira ljudi,ki njihovo agendo širijo skozi fakultete...

https://www.youtube.com/shorts/vle2-O1n...

strikeout ::

Članstvo v NATO = določen del proračuna gre v obrambne sposobnosti

Izstop iz NATO = ni obrambnih sposobnosti, proračun se porabi za kaj drugega ALI del proračuna gre še vedno v obrambne sposobnosti

Če želimo imeti obrambne sposobnosti je članstvo v NATO bolj poceni varianta.

Machete ::

Lajajo ruski lakaji, putler bo moral zavaliti še kak miljonček za tale slovenski referendum, kar je drobiž za to kar dobi v zameno.
Za izstop bodo glasovali srbojugoboomerji, ki tudi avta in hiše ne zavarujejo, ker so pametnejši od sudbine.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

bodo moral najprej srbojugoboomerji v parlament spravit 2/3 retardov.

mirator ::

delavec44 je izjavil:

mirator je izjavil:

Spet je Jajo kriv. Samo za oblast se mu gre, prascu. Trenutna vlada pa dela za dobrobit celotne Slovenije in nima teženj po oblasti.
Ne, ni kriv. Je pa edini, ki mu že več kot 30 let uspeva vzdrževati razcepljenost slovenske javnosti.
Sicer pa si malo poglej. Bil je prvi, ki je zagovarjal vsto Slovenije v NATO (ne vem, vendar nekje globoko v spominu imam celo njegovo idejo, da naj bi mi postali 52. država ZDA, vendar lahko da se motim) in on podpre referendum, ki ga predlagata Levica in SD, hkrati pa svoje privžence nagovarja, kako naj izpolnjujejo volilne lističe. Da ne govorim o njegovem jokanju in zborovanjih proti krivosodju, ko njega obravnavajo. Da ne govorim o vztrajni želji rehabilitirat domobrance itd.

nejclp ::

Machete je izjavil:

Lajajo ruski lakaji, putler bo moral zavaliti še kak miljonček za tale slovenski referendum, kar je drobiž za to kar dobi v zameno.
Za izstop bodo glasovali srbojugoboomerji, ki tudi avta in hiše ne zavarujejo, ker so pametnejši od sudbine.

a si zavarovalniški zastopnik? plus, simpatična čefurščina, čestitam.

Scaramouche3 je izjavil:

Ne more biti vsak ki ni za uničenje zdravstva ruski agent, so pa določeni ki sigurno so..

Rusija ima sigurno veliko denarja namenjeno da podpira ljudi,ki njihovo agendo širijo skozi fakultete...

https://www.youtube.com/shorts/vle2-O1n...

to je res ampak nabijajenje o izstopu iz nata je čisti populizem tudi zda ne morejo kr tako izstopiti čeprav bi bilo po moje za evropo to šele pravi wake up call.

mirator je izjavil:

Da ne govorim o njegovem jokanju in zborovanjih proti krivosodju, ko njega obravnavajo. Da ne govorim o vztrajni želji rehabilitirat domobrance itd.

Pa njegovo prijateljevanje z Orbanom,ki ima plan za Slovenijo...
Kaj si jo bosta razdelila, Ajdemi Jajo pa dobi polovičko,mogoče?

Zimonem ::

Izstop iz Nata. Nabava par ladij kitajskih dronov. Uvedba naborništva. Zjutraj telovadba, pucanje in ostalo. Popoldne gejmboji da bodo znali voditi drone. Ena brigada pešadije za adrenalinčke. 6 helikopterjev. In to je to.

pol si se pa zbudu

pangro je izjavil:

to je res ampak nabijajenje o izstopu iz nata je čisti populizem tudi zda ne morejo kr tako izstopiti čeprav bi bilo po moje za evropo to šele pravi wake up call.

Ni populizem, če nam Trump nebi dal take procente, da bi obdržal 1,5 do 2 razumem, da bi z istimi še vedno trobili ven, potem so to ali ruski plačanci ali pa modroglavi levičarji, za katere je vsak cent v vojsko preveč....

In 2023, the United States military expenditure accounted for 3.36% of its Gross Domestic Product (GDP).

Razumem zakaj ljudje nočejo plačati več!

Zimonem je izjavil:

Izstop iz Nata. Nabava par ladij kitajskih dronov. Uvedba naborništva. Zjutraj telovadba, pucanje in ostalo. Popoldne gejmboji da bodo znali voditi drone. Ena brigada pešadije za adrenalinčke. 6 helikopterjev. In to je to.

Gen Z komaj čaka, da jim uvedeš naborništvo. 3/4 jih bo vojsko služilo civilno.

Scaramouche3 je izjavil:

pangro je izjavil:

Ni populizem, če nam Trump nebi dal take procente, da bi obdržal 1,5 do 2 razumem, da bi z istimi še vedno trobili ven, potem so to ali ruski plačanci ali pa modroglavi levičarji, za katere je vsak cent v vojsko preveč....

In 2023, the United States military expenditure accounted for 3.36% of its Gross Domestic Product (GDP).

Razumem zakaj ljudje nočejo plačati več!

3% bo zih ostalo bo po potrebi, verjetno bližje si rusiji več boš namenil.

pangro je izjavil:

3% bo zih ostalo bo po potrebi, verjetno bližje si rusiji več boš namenil.

Vsi v EU nekako vedo,da je razlog zakaj so Rusi nevarni, ker imajo nukes in ne ker je njihova reg vojska tok bad ass...

European spending surge drives up global total

Military spending in Europe (including Russia) rose by 17 per cent to $693 billion and was the main contributor to the global increase in 2024. With the war in Ukraine in its third year, military expenditure kept rising across the continent, pushing European military spending beyond the level recorded at the end of the cold war. All European countries increased their military spending in 2024 except Malta.

Russia's military expenditure reached an estimated $149 billion in 2024, a 38 per cent increase from 2023

In ti papki nas ogrožajo?

Mi imamo dovolj denarja za ICBM program, anti ICBM in podmornice!

Zgodovina sprememb…

se strinjam ja. ampka praksa gre očitno drugo pot. balti,skandinavci in poljaki so imel 3 leta čas da razvijejo nek jedrski detterent vsaj neki za silo da se z lahkoto zruši moskvo in s petersburg to sem prepričan da bi oni to znali sproducirat pa nič od tega. očitno se ne počutijo tako ogrožene.

grem stavit da je aliansa med balti,skandinavci,ukrajino in poljsko sposobna zgradit nek veliki lep detterent pred rusi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pangro ()

Zimonem ::

pangro je izjavil:

pol si se pa zbudu

Glej če nasedaš diznij propagandi to ne pomeni prav ničesar. Praktično smo bili okupirani skoraj od vseh članic Nata. Stvar je samo strošek.
««
4 / 11
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bo Golobova vlada blokirala pristop Finske in Švedske k zvezi Nato (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13720365 (14881) Unchancy

Zveza borcev za izstop iz NATA

Oddelek: Problemi človeštva
323998 (3542) kuglvinkl

Več podobnih tem