» »

WTF filmarji?!

WTF filmarji?!

pegasus ::

Ker povzročanje glavobola v kinih s 24fps ni dovolj, sedaj želijo dodajati digitalni šum v sliko za "izboljšanje filmske izkušnje": https://netflixtechblog.com/av1-scale-f...
Pa ti so hujši kot audiofili ...

Če sem do zdaj zmogel pogledati film ali dva na desetletje, sedaj ne bom niti toliko in bom 100% na animaciji. Hvala, adijo.

starfotr ::

Kaj se imaš ti za oglašat, saj itak ne gledaš filmov? Raje se dela loti.

Adijo tudi tebi.

kixs ::

Glede na linkan clanek, bo ta filter samo za filme, ki imajo noise v originalu in ga normalni kodek slabo predela. Dejansko je slika pri 8000kbit slabsa kot z novim filtrom pri 2800kbit.

pegasus ::

Jaz to berem predvsem kot da bi Netflix rad uporabil noise za skrivanje compression artefaktov, kar bi jim omogočilo globalno znižati bitrate streamov.

Ganon ::

pegasus je izjavil:

Ker povzročanje glavobola v kinih s 24fps

Priporočam obisk zdravnika.

val46 ::

pegasus je izjavil:

Jaz to berem predvsem kot da bi Netflix rad uporabil noise za skrivanje compression artefaktov, kar bi jim omogočilo globalno znižati bitrate streamov.

Za nekoga, ki kot sam pravi, pogleda dva filma na desetletje, si kar dobro tehnično podkovan v teh zadevah. In glede na ta dva filma na 10 let, ne vem kaj se maš za sekirat. Pač tiste 3h časa v desetletju pač porabi za nekaj drugega. Hudo ti ne bo.

no comment ::

25 frejmov projeciranih s filma ti je povzročalo glavobole v kinu?!

To se nam ni dogajalo niti, ko smo vse spili in skadili preden smo se zvalili v Kinoteko! Ti jemlješ neke močnejše droge...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zanimivi novi oz. prihajajoči animirani filmi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
11739180 (4169) oo7
»

Redno oddajanje pričenja prva 8K televizija (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
9021758 (16981) Spock83
»

nakup led televizorja?

Oddelek: Kaj kupiti
115066 (4908) Zheegec
»

Spletna videoteka iTIVI v stečaju (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
8621009 (16943) OldSkul

Več podobnih tem