» »

Zanimivi novi oz. prihajajoči animirani filmi

Zanimivi novi oz. prihajajoči animirani filmi

1 2
3
»

pegasus ::

Na najdaljšo noč v letu sem si ogledal predpremiero Kimitachi wa Do Ikiru ka, svežega Mijazakijevega filma, znanega tudi kot How do you live oz. The Boy and the Heron. Že ta naslov namigne, da zahod nima pojma, kako film gledati in razumeti. Če so ghiblijevi filmi v preteklosti bili še relativno nežni s sporočili, tokrat Mijazaki sname rokavice in gre na hard. Razumemo - čas se mu izteka in očitno čuti pritisk, da najde naslednika. Ustvarjanje fantazijskih svetov ni enostavna reč, treba je najti ravnotežje (prispodoba z labilnimi kockicami je briljantna), medtem ko te z ene strani nadlegujejo sestradani kritiki in z druge po tebi serje nenasitna drhal, medtem ko brusi nože, da te razkosa. Absolutno nezavidljiv položaj ... in ko nam, publiki, Miyazaki ponudi štafeto, se vprašamo: nam je tega res treba?

Tehnično ... dvojni frame rate je opazen v smislu, da se ti zdi bolj, da gledaš film in ne animacije. Je pa kino s svojimi 24fps pri panning shotih še vedno boleče jerky, tu se mora nekaj zgoditi, ker mlade generacije tega ne bodo več dolgo trpele. Film sicer nekajkrat zamenja sceno tako hitro, da zahteva absolutno pozornost, sicer izgubiš nit dogajanja.

Če imate možnost (nisem videl napovedi ne v Lj ne v Zg kinih), ogled priporočam. Branje med vrsticami je za ta film obvezno.

pegasus ::

Reviewi na yt so pretežno zmedeni, do sedaj je samo en dojel, za kaj se tu gre:

"Ghibli film about Ghibli films" ... fully agree :)

oo7 ::

The Garfield Movie - Official Trailer #2 (2024) Chris Pratt, Samuel L. Jackson, Hannah WaddinghamThe Garfield Movie, directed by Mark Dindal, opens in US theaters on Memorial Day Weekend, and in UK cinemas everywhere on May 24, 2024.

pegasus ::

Miyazaki dobil novega oskarja. Pričakovano v h'woodu ni bilo nikogar, ki bi ga prevzel. Vemo zakaj.

opeter ::

Hopala, pri Disneyju/Marvelu so ugotovili, da je nostalgija lahko donosna.
Obudili bodo namreč eno od "sobotnih risank" iz devetdesetih in sicer risano serijo X-Men (1992–1997), ki bo dobilo pravo nadaljevanje. Jaz sem to občasno gledal med leti 1992 in 1994 na satelitskem TV-ju, mislim da na nemškem RTL-u, če se dobro spomnim.

Nova serija X-Men '97 na Disney+:

Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Flash Gordon - Film

Oddelek: Sedem umetnosti
173489 (1552) Kayzon
»

The Magnificent Seven

Oddelek: Sedem umetnosti
135129 (4470) Izi
»

The BFG

Oddelek: Sedem umetnosti
51997 (1551) oo7
»

Post-apokaliptični filmi/risanke/serije

Oddelek: Sedem umetnosti
4611321 (9244) VaeVictis

Več podobnih tem