Novice » Znanost in tehnologija » Ameriški minister za zdravje: Nosite pametne ure in zapestnice!

gruntfürmich ::
ravno ti razlagam zakaj menim da palantir kupuje podatke. ne dojameš teme?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

moja razlaga je še najbolj smiselna.

iKst_ ::
Ne vem od kje sploh ideja, da Palantir rabi goro podatkov za ravoj svojih produktov. Če malo zbanaliziram zadevo. A Google tudi kupuje podatke zato da "trenira" Google Sheets, ki jih podjetja uporabljajo za analizo prodaje?

Ne vem od kje sploh ideja, da Palantir rabi goro podatkov za ravoj svojih produktov. Če malo zbanaliziram zadevo. A Google tudi kupuje podatke zato da "trenira" Google Sheets, ki jih podjetja uporabljajo za analizo prodaje?a ni logično da boš model izpopolnjeval na podlagi realnih podatkov, namesto da 'misliš' kakšni bodo podatki in upaš da bo tvoj model na koncu uspešen ?
se vidi da nimaš inžinirskega pristopa k stvari.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

A si že kdaj videl Palantir Foundry v praksi? Veš kaj točno dela? Si že kdaj videl AIP v praksi? Meni se zdi, da ne veš točno kaj Palantir dela. Ampak ok, mogoče se jaz motim in Palantir na skrivaj res kupuje podatke iz pametnih naprav, da se na njih uči kdaj mora Airbus zamenjati komponente v letalih.

darkolord ::
Palantir Technologies Inc. is an American publicly traded company specializing in software platforms for mass surveillance.

Ne vem kje si to prebral in v kakšnem kontekstu, ampak je narobe. Palantirjeve produkte se sicer lahko uporablja pri nadzoru. Ampak tudi MS Windows se uporablja na sistemih za nadzor, pa noben ne trdi, da je MS specializiran za "software platforms for mass surveillance".

imamo v mislih isto firmo?

alešhojs ::
Pa mi lahko kdo sploh razloži, zakaj bi si nekdo kupil pametno uro oz. kje je dodana vrednost njene uporabe? Da mi notifikacije nabija še na roki res ne vidim smisla. Sleep tracking sicer zanimivo, ampak ko po parih tednih opaziš trende, kaj ti poslabša spanje (npr. alkohol), spet ne vidim več razloga, da bi jo nosil še med spanjem. EKG in merjenje srčnega utripa tudi sicer zanimivo, vendar kot mlad človek brez pridruženih bolezni spet ne vidim neke dodane vrednosti v tem. Kar se tiče trackinga športnih aktivnosti spet razen merjenja distance, hitrosti in srčnega utripa nekih drugih pametnih stvari ni.
V glavnem ne vidim smisla v tem, da bi mel cele dneve na roki še eno napravo, ki mora bit ves čas povezana s telefonom na BT in mi še dodatno nabija neke notifikacije (ki jih sicer lahko izklopiš, ampak zakaj potem pametna ura?).
V glavnem ne vidim smisla v tem, da bi mel cele dneve na roki še eno napravo, ki mora bit ves čas povezana s telefonom na BT in mi še dodatno nabija neke notifikacije (ki jih sicer lahko izklopiš, ampak zakaj potem pametna ura?).

nekikr ::
Potem to ni zate. Simpl.
Meni je pa top za med športom, še posebej hevy app, ko pogledam na uro vidim kaj me čaka v koledarju, če je kakšen notification vidim ali ga moram pogledati na telefonu/računalniku ali je samo nek balast ki lahko počaka. Na watch pro mi je super ta app za potapljanje. Špica zadeva. Ker samo ure, ki kaže uro, pa res ne rabim.
Meni je pa top za med športom, še posebej hevy app, ko pogledam na uro vidim kaj me čaka v koledarju, če je kakšen notification vidim ali ga moram pogledati na telefonu/računalniku ali je samo nek balast ki lahko počaka. Na watch pro mi je super ta app za potapljanje. Špica zadeva. Ker samo ure, ki kaže uro, pa res ne rabim.

Jaz imam obvestila izklopljena. Problem rešen.
Prav tako nimam športne ure na roki cele dneve ampak večinoma samo pri športu. Lahko greš sicer na bicikl ali tečt tudi brez, ampak z uro je izkušnja vsaj zame neprimerno boljša. Spremljam svoj napredek, beležim aktivnost, uporabljam merilnih srčnega utripa za bolj učinkovit trening, spremljam porabljene kalorije...
Vse to se da sicer "na roke", ampak je bistveno težje in bolj zamudno. Pa še manj zabavno je. Ura je med drugim dobra motivacija za vadbo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vaš predlog idealne vlade (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 8501 (5933) | arnecan1 |
» | Tudi v Sloveniji preizkusili 5G, frekvence bodo prihodnje leto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 29534 (22648) | bozicje |
» | Kako pod vlado Mira Cerarja v Sloveniji nastaja nova politična policija (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 38184 (30583) | poweroff |
» | Ministri frčijo na slo-tech vsi spijo (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6789 (5227) | leinad |