» »

Petrol opozorilno zapira poslovalnice

Petrol opozorilno zapira poslovalnice

Temo vidijo: vsi
1 2
3
4 5

D3m ::

no comment je izjavil:

D3m je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Katero? A kolk je bilo dobička lani zaradi grozne države?

Glede na promet. Revščina.

Če prav razumem uredbo, so marže omejene samo za določene naftne derivate.

Tisti, ki vam je hudo pri srcu, da Petrolu tako malo plačate za bencin, lahko točite one premium/plus/superduper verzije. Tam imajo višje marže.

Prosim, da vsak prispeva k dobičku Petrola po svojih (najboljših) možnostih.

Tebi pa naj plačo/maržo znižajo pol pa poročaj.
|HP EliteBook|R7 8840U|

borut_p ::

38% v marži predstavlja rvc iz naslova goriv ... pomeni 80mio€ zasluzka

Gledam objavljene rezultate 1-9 2024 ... 4.5mrld prihodkov na 4mrld stroskov nabavnega materiala. Plus strosek plac in vsega ostalega

Pogledas pod crto ... izredno malo rvc na kar veliko obracanega denarja. In se to grejo vrzt v nestabilnost

Idiotska vlada

starfotr ::

GenZNPC je izjavil:

starfotr je izjavil:

Po tujini jih zaračunavajo. Ne vem zakaj ne bi tudi pri nas. Jaz v tem ne vidim problema. Problem vidim v razmerju kakovosti. Kaj dobiš pri nas in kaj v tujini.

Ni res, ker ne locis Rastplatz od Raststätte ;)

Na Darsovih rastplatzih je tudi zastonj WC.

feryz ::

Pithlit je izjavil:

Utk je izjavil:

130 mio dobička se sliši veliko

Da imajo pri 130mio dobička delavci še kar dodatek do minimalca... Je to zelo sramotno za to firmo.

(ti verjamem na besedo da so imeli tolk dobička).
Saj vam je najbrž jasno, da 130 mio dobička pri 5,5 milijarde prihodka pomeni, da Petrol ni vreden pol p... mrzle vode?
To so katastrofalni rezultati, se posebej zato, ker gre za monopolno podjetje.

Pithlit ::

feryz je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Utk je izjavil:

Da imajo pri 130mio dobička delavci še kar dodatek do minimalca... Je to zelo sramotno za to firmo.

Saj vam je najbrž jasno, da 130 mio dobička pri 5,5 milijarde prihodka pomeni, da Petrol ni vreden pol p... mrzle vode?

130mio dobička še vedno pomeni da jih je lahko sram da imajo delavce ki prejemajo dodatek do minimalca.
Life is as complicated as we make it...

no comment ::

D3m je izjavil:

Glej, jaz mam rajši, da mi ostane tisto malo od plače kar ne pobere država. Priznam, rajši imam, da lupijo Petrol kot pa mene. Miljarde za granate morajo priti od nekod.

Drugače pa ima Petrol še kar srečo (v nesreči). Zaradi reguliranja cen je Slovenija manj zanimiva za druge, ki bi drugače že zdavnaj povozili Petrol. Verjeli ali ne, Petrol operira samo v državah, ki imajo regulirane cene. Očitno jim ne diši, da bi služili prave denarje v Avstriji, Nemčiji ali Italiji.

kriptobog ::

no comment je izjavil:

D3m je izjavil:

Glej, jaz mam rajši, da mi ostane tisto malo od plače kar ne pobere država. Priznam, rajši imam, da lupijo Petrol kot pa mene. Miljarde za granate morajo priti od nekod.

Drugače pa ima Petrol še kar srečo (v nesreči). Zaradi reguliranja cen je Slovenija manj zanimiva za druge, ki bi drugače že zdavnaj povozili Petrol. Verjeli ali ne, Petrol operira samo v državah, ki imajo regulirane cene. Očitno jim ne diši, da bi služili prave denarje v Avstriji, Nemčiji ali Italiji.

Saj tebe lupijo skozi Petrol in ostale ponudnike. Marze so omejili, trosarine pa nazgali, potem pa kazejo na Petrol, kako so pozresni

no comment je izjavil:

D3m je izjavil:

Vedno severnjaki/zahodnjaki prodajajo k nam in ne obratno. Ti danes kupuješ v lidlu/hoferju/sparu, odklikaš nek izdelek na amazon/ebayu de. Ne bo nikoli (pa tudi če bi kdaj bil) .si različica teh sistemov. In nek nemec ne bo nikoli kupil nič iz naše spletne trgovine ali lokalne različice multinacionalke, recimo amazon.si

Tako tudi ni petrola, mercatorja, tuša v avstriji, nemčiji, italiji itd. Je pa pri nas Mol, OMV, Shell, Ina itd.

LeQuack ::

Ja ponavadi uspešna podjetja širijo na manj razvite trge. Ampak zdaj se k nam širijo tudi Hrvaška podjetja, kaj to pomeni?
Quack !

Hrvaška je 2x večja od nas. Normalno, da imajo močna podjetja. Interesi so pa seveda preko Hrvaške tudi iz drugih držav. Kot so recimo hrvaške investicije preko italijanskega Unicredita.

feryz je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Utk je izjavil:

Dobička bi bilo še mnogo več. Ampak se ga prej preusmeri v ustrezne poti, da pride do pravih ljudi. To se počne prav povsod, zelo izrazito pa je to tam, kjer je država/občina oziroma politiki vmes.

harmonkar9 ::

Golobarji so taki amaterji, da še krast ne znajo. Zdaj bodo potencialne dobičke zafrčkali v žepe šoferjev, namesto da bi jih bolj oskubili in potem po raznih kanalih preusmerili prihodke do politikov ali pa na koncu preko dobičkov in dividend v roke države, ki je solastnik, in potem naprej v žepe politikov. Zato vsem priporočam, da volite raje SDS.

Zgodovina sprememb…

socialec ::

Starfotr, ne zamenjuj zgodovinskega vzhodnoevropskega podložništva z dejansko geografsko orientacijo, očitno ti je tudi izvoz neznanka (in kakor, da je Slovenija izvozno usmerjeno gospodarstvo). Mogoče se še spomniš, da so vmes bili neki kratkotrajni poskusi, ki pa so se pretežno zaključili po nekje 45 letih, povečini kar krvavo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

DamijanD ::

Glede na to, koliko se vsi "grebejo" za maržo/trošarine pri gorivu, bo zabavno v prihodnosti, ko bodo začeli prevladovati EVji

Ja na elektriko vam bodo nabili trosarino :D

borut_p ::

Petrol ze zdaj zgenerira preko 30% svoje marže z energetskimi storitvami - torej je kar dobro pripravljen na prehod.
Smart wallboxi bodo postali kot stevci, kjer ti bo drzava extra poslala poloznico za trosarino za EV ... brez skrbi, se bodo ze znasli

Bi se dalo komu od nadebudnih forumašev, namazanih z vsemi žavbami in AI, poiskati razčlenitev prihodkov (in ostalega) po dejavnostih; Glavna dejavnost (SKD) 47.301 (Trg.dr.z lastnimi motornimi gorivi), Druge dejavnosti 46.500 (Trg.db.z nap.za inf.-komunik.tehnol.), 47.400 (Trg.dr.z rač.in komunik.nap.), 47.920 (Posr.dej.za specializ.prodajo na drobno)?

Preberi njihova letna poročila.

Od navadnega socialca pričakuješ analizo revidiranega konsolidiranega izkaza finančnega izida v pdf obliki, od vseh nadpametnih starih slo-tech.com forumašev, delničarjev pa ne? Mi premalo pomeni, je pa smiselno v tej temi, brez te primerjave so debate glede načrtov poslovodstva samo na neproduktivni forumski ravni. Mogoče kakšen scraper iz Finance.si pogleda, preveri in objavi in potem bo še tu, da bo krog zaprt :D

BuDi79 ::

starfotr je izjavil:

Hrvaška je 2x večja od nas. Normalno, da imajo močna podjetja.
Relativizacija se je začela prej kot bi si mislil. Še do nedavnega smo bili v nedosegljivi prednosti zaradi geografskega položaja, hrvaške inferiorne balkansko-dalmatinske mentalitete in njihove vojne v devetdesetih, danes "je normalno da je tako, ker so 2x večji", ob tem da mirno spregleda npr. uspešno Estonijo kjer je pol manj prebivalcev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

Tole ŠE ni to ampak nekaj pa je; to si sami izračunajte, menda ne pričakujete tega od socialcev? Likvidnost in brez zalog, stopnja zadolženosti, kapitalska ustreznost, ebit/ebitda marži in na zaposlenega, profitabilnost, roa/roe, prihodek/zap, dobiček/zap, stabilnost poslovanja inu letno rast/upad, razmerje investicij/dobiček, servisiranje obresti, neto dolg/ebitda, mogoče še kaj, kar pač vam koristi in bi želeli socialskega sužnja, da to naredi za vas

| Postavka finance/minibon                |          2020 |          2021 |          2022 |          2023 |          2024 |
| celotni prihodki                        | 2.468.832.819 | 3.858.604.894 | 7.961.806.249 | 5.587.814.196 | 4.688.016.000 |
| čisti prihodki od prodaje               | 2.338.624.128 | 3.557.019.790 | 7.325.326.520 | 5.303.129.218 | 4.401.582.000 |
| dobiček ali izguba iz poslovanja (EBIT) |    35.359.942 |   100.283.833 |    17.873.367 |   115.404.116 |   118.883.000 |
| denarni tok iz poslovanja (EBITDA)      |    82.561.169 |   146.980.504 |    64.390.492 |   165.047.208 |   167.004.000 |
| čisti dobiček ali izguba                |    28.893.516 |    66.482.943 |    19.383.878 |    92.805.581 |   130.512.000 |
| dolgoročna sredstva                     | 1.043.356.290 | 1.244.580.320 | 1.212.135.685 | 1.189.767.010 | 1.225.549.000 |
| kratkoročna sredstva                    |   409.747.584 |   591.813.567 |   870.021.537 |   751.336.573 |   660.854.000 |
| kapital                                 |   585.981.368 |   609.914.620 |   597.990.971 |   618.551.940 |   670.795.000 |
| dolgoročne obveznosti                   |   311.202.707 |   436.953.075 |   395.282.820 |   328.791.773 |   290.851.000 |
| kratkoročne obveznosti                  |   513.780.887 |   734.064.490 | 1.037.997.902 |   935.523.626 |   820.914.000 |
| število zaposlenih                      |         2.129 |         2.122 |      1.961,61 |         2.145 |         2.435 |

BuDi79 je izjavil:

starfotr je izjavil:

Hrvaška je 2x večja od nas. Normalno, da imajo močna podjetja.
Relativizacija se je začela prej kot bi si mislil. Še do nedavnega smo bili v nedosegljivi prednosti zaradi geografskega položaja, hrvaške inferiorne balkansko-dalmatinske mentalitete in njihove vojne v devetdesetih, danes "je normalno da je tako, ker so 2x večji", ob tem da mirno spregleda npr. uspešno Estonijo kjer je pol manj prebivalcev.

Čudno, da ni nobene investicije iz Estonije pri nas. Kot verjetno veš (povsod po svetu je tako), se investitorji velikokrat odločajo za prevzeme podjetji v regiji. In če se poklopijo vse zvezde, podmaže prave ljudi, ti lahko tudi Mercator odpeljejo iz države za male pare. Tako, da ni ovir za kapital.

Estonija je uspešna samo če od tukaj gledate tja gor.
Predlagam vam, da si jo greste od blizu pogledati.
Boste malo spremenili mnenje.
Nabili so cene, da so si dvignili plače. V glavnem mestu. Okrog je pa itak močvara in beda. Ampak to nikogar ne zanima.

BCSman ::

Gen energija kjer je sam pernati kader, preko 200mio dobička, to je manj od petrola? Gonja je samo proti petrolu, ker so nagnali pernati kader iz uprave?

BuDi79 ::

feryz je izjavil:

Predlagam vam, da si jo greste od blizu pogledati.
Boste malo spremenili mnenje.
Za razliko od tebe (očitno) sem bil tam, večkrat.

Si se zmotil, jaz sem si šel Estonijo od blizu pogledati.
In to trikrat, prvič, zadnjič in nikoli več.

Še pozdravili so me, ko sem bežal od tam. Sosedje. Za spomin.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

Pithlit ::

feryz je izjavil:

Si se zmotil, jaz sem si šel Estonijo od blizu pogledati.
In to trikrat, prvič, zadnjič in nikoli več.

Še pozdravili so me, ko sem bežal od tam. Sosedje. Za spomin.

Se ti je pa mudilo...
Life is as complicated as we make it...

paradajzos ::

Bogato je tole Jevškovo sprenevedanje ob tem, ko država pokasira 10x višjo "maržo" od Petrola ob vsakem litru.
Pravilno, da se je Petrol odločil in hunti pokazal faki*a.
Sam tankam na Hrvaškem - če je le mogoče. Posledice:
1. Plačam precej manj.
2. Hunta od mene pobere manj trošarin, ki jih potem zagonijo čim več na prirejenih razpisih za privatne namene pod pretvezo nekih javnih naročil in projektov.

Zgodovina sprememb…

skumpl ::

mtosev je izjavil:

Saj so na voljo tudi druge črpalke. Mene briga za Petrol.

Se popolnoma strinjam. Bodo ljudje pač tankali nekje drugje. Briga me za Petrol

LeQuack ::

Naj da Petrol opcijo potrošniku, da ne plača trošarine.
Quack !

nejc_nejc ::

LeQuack je izjavil:

Naj da Petrol opcijo potrošniku, da ne plača trošarine.

Ali si ti tud s palme padu.... Keith Richards je, na Fiđiju.

k4vz0024 ::

Gledam info oddaje. In na robu Slovenije imajo samo Petrol. Tam se ne strinjajo, daj jim dol visi za Petrol.

Petrol je kot Mercator ali pa Tuš. Pokriva vse, tudi precej majhne kraje. To je posledica zgodovinskih dejstev. Danes ne bi delali trgovin/črpalk za razpršene in malo številčne kraje po prebivalcih.

Te trgovine/črpalke živijo dokler jim domačini nosijo denar. Ko pade promet pod kritično mejo, potem zaprejo in ni več luksuza pa tudi zelo malo verjetno je, da bi se kdaj ponovno odprlo, lahko tudinz drugimi akterji.

Velike firme v tuji lasti nimajo poslovalnic v redko poseljenih krajih in jih tudi nikoli ne bodo imeli. Spar je šele v zadnjih letih pri nas začel tudi z manjšimi trgovinami. Recimo v centru LJ. Ni pa to trgovina v vukojebini. Ok, morda kaka franšiza kje.

Če poglede zemljevide trgovin/prodajnih mest je razlika precej očitna.

Na koncu tudi domače banke/bankomati vs. tuje banke.. Ali pa pošta/paketomati vs. paketomati ostalih doatavnih služb. Čeprav oboji domači danes zapirajo.

Jarno ::

A ni bilo pogajanj z vlado o neki minimalno zagotovljeni marži? Na dušek in s kristalno kuglo...
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

k4vz0024 ::

Se pravi, da bo v prihodnosti Slovenijo obsegala le Ljubljana, Maribor...

Hunti zmanjkuje denarja in jih peče, da nihče od tranzita ne tanka na avtocesti. In zato so posilili črpalkarje s tem, da so jim znižali marže na avtocesti, tako da bi pokasirali več trošarin od dela na primer Petrolovih ljudi, ki bi zato bili ušivo plačani.
Državno mafijski reket.

Utk ::

Petrol je kot Mercator ali pa Tuš. Pokriva vse, tudi precej majhne kraje. To je posledica zgodovinskih dejstev. Danes ne bi delali trgovin/črpalk za razpršene in malo številčne kraje po prebivalcih.

To gre dokler gre, ko bo pa neko vaško črpalko inšpektor zaprl, ker treba renovirat rezervoarje ali nekaj, pa Petrol tega ne bo plačal in bo pač zaprl.

Kar se tega tiče ni bojazni. Bodo prej sami zaprli, kakor da bi zaprl nek državni organ zaradi nekega razloga.

Da bi pa požrešna hunta na avtocesti znižala trošarino za 10c pa ni opcije. Oni hočejo svoje, četudi vsi okrog njih crknejo. Apanaže rdečemu dvoru in njihovim propagandistom stanejo.

Cene so primerljive tujini. Kaj bi ti še rad? Jaz bi rekel, da smo prepoceni za tujce in tranzit.

c3p0 ::

paradajzos je izjavil:

Hunti zmanjkuje denarja in jih peče, da nihče od tranzita ne tanka na avtocesti. In zato so posilili črpalkarje s tem, da so jim znižali marže na avtocesti, tako da bi pokasirali več trošarin od dela na primer Petrolovih ljudi, ki bi zato bili ušivo plačani.
Državno mafijski reket.

Naša država je mala in če si turist ustrezno splanira, tu sploh ne rabi tankat. No, ob vseh zastojih to trenutno ni 100% možno, sploh za mala vozila s 30l tankom.

Še domačini tu vedno manj tankamo. Osebno tankam, če sem na hlapih, za 10 EUR, kot v časih študentstva. Ker slej kot prej pridem na HR, tam pa napolnim do roba in še enkrat na poti nazaj + kanistri. Z veseljem.

mancini ::

V Nemčiji na AC 2,08€ liter nafte, na drugi pumpi pa 2,06
Izven AC pa okrog 1,6€

FireSnake ::

Dobra poteza Petrola.
Da gospodarstvo pokaže, da vsega tega golobjega dreka pa le ne mislimo požreti.
Še več takih.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Jaz mislim, da bi moral Petrol res spizditi na Hrvaško. In postati odlagališče za hrvaške fikuse.
To bi jih še najbolj udarilo po buči.

bm1973 ::

k4vz0024 je izjavil:

Se pravi, da bo v prihodnosti Slovenijo obsegala le Ljubljana, Maribor...

Tak trend je po celi Evropi. Prebivalstvo se koncentrira okoli večjih mest, kjer so delovna mesta.

Bogati pa šibajo ven v svoje soseske izven tega, ker se pač ne vozijo dnevno v službo...

Če pogledaš zemljevid koncentracije folka po evropskih državah, prikaže točno to... V večjih državah še toliko bolj očitno...

BCSman ::

Morali bi opozorilno zapreti Petrole okoli Lj centra, ne pa da se spravljajo na neke rovtarje da ne morjo traktorjev natankat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BCSman ()

Petrol se obnaša gospodarno - za razliko od vladne hunte.

BCSman je izjavil:

Morali bi opozorilno zapreti Petrole okoli Lj centra, ne pa da se spravljajo na neke rovtarje da ne morjo traktorjev natankat.

Ja zapirajo neprofitabilne servise. Zakaj bi zapiral profitabilne?

no comment ::

kriptobog je izjavil:

Ja zapirajo neprofitabilne servise. Zakaj bi zapiral profitabilne?

Zato ker so rekli, da so jih zaprli iz protesta?

Če jih zapreš iz protesta, zapreš tam kjer to opazi največ ljudi. Petrol pa je to naredil tam, kjer je najmanj ljudi (kar pomeni, da so zaprli iz ekonomskih razlogov in so verjetno samo čakali na pravo priliko). Kar je sicer čisto legitimen razlog. Ne vem zakaj bi se morali skrivati za nekimi drugimi razlogi? Razen, če se gredo politikantstvo (tako kot politiki)...

bbbbbb2024 ::

harmonkar9 je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Dejansko tudi mol razmislja, da bo razmislil katere poslovalnice so donosne in katere predstavljajo strošek.

Do zdaj niso, zdaj bodo pa začeli razmišljati o dobičkonosnosti vsake poslovalnice. Golob bo uničil altruizem privatnih firm v državni in nedržavni lasti, ki bodo zdaj samo na dobičkonosnost še gledale, nič več na dobrobit prebivalstva

Zdaj za Petrol sem slišal iz druge roke (poslovodje na pumpi), za MOL pa iz prve roke, od lastnika pumpe (ki ima sicer franšizo MOLa), dobičkonosnost pumpe se računa za vsak mesec, goriva posebej, špecerija posebej. To je tako že nekaj let (bolj 10+ let). Tudi franšizojemalci, ne glede na to, da so lastniki pump, morajo delati nek dobiček, drugače gre franšiza pa-pa.

Če je treba kaj zapreti, dejansko samo na tekoči Excel sheet pogledajo in vedo kaj zapreti. Ni to, da bi se pa ta mesec zbudili in začeli spremljati profit na pumpo.
1 2
3
4 5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mercator zapira poslovalnice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1184210 (1502) starfotr
»

Petrol in dajatve (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
696224 (3615) Invictus
»

Cena goriva (strani: 1 2 3 497 98 99 100 )

4952543185 (190358) hbgqzR
»

Popuščanje vojnim dobičkarjem - naftarjem

276946 (5967) Glugy

Več podobnih tem