» »

Mercator zapira poslovalnice

Mercator zapira poslovalnice

«
1
2 3

twom ::

Natančneje, je (Mercator) zaprl 30 poslovalnic po Sloveniji, ker niso bile dobičkonosne.

Zakaj Petrol nebi smel zapirat nedobočkonosnih poslovalnic? Saj lahko pride nov zunanji igralec na naš trg.

Naj držva zmanjša lastno porabo, naj zmanjša davke in trošarine, dajatve na plače, da bomo konkurenčni, in da se bo komu sploh še splačalo delat v Sloveniji.

mtosev ::

Meni najbližji Mercator so zaprli. Sedaj imam 20 min do najbližjega Mercatorja
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Scaramouche3 ::

twom je izjavil:

Natančneje, je (Mercator) zaprl 30 poslovalnic po Sloveniji, ker niso bile dobičkonosne.

Zakaj Petrol nebi smel zapirat nedobočkonosnih poslovalnic? Saj lahko pride nov zunanji igralec na naš trg.

Problem je da je logistično za krajane, morajo se potem peljati daleč stran!

asinhronc ::

Neprimerljivo. Mercator ima po večini konkurenco tudi do par 100 metrov stran, ki je vedno cenejša. Petrol? A za avtomatizirane črpalke še v Sloveniji nismo slišali? Madona kako lahko potem na severu Kanade ali pa v ruralni Ameriki črpalke živijo? Še na njihovih avtocestah ne hodiš noter plačati.

OutOfTheBox ::

mtosev je izjavil:

Meni najbližji Mercator so zaprli. Sedaj imam 20 min do najbližjega Mercatorja

A drugih trgovin nimaš blizu al kupuješ sam v mercatorju?

mtosev ::

V bližini imam samo eurospin v katerega ne hodim. Nič sedaj mi je najbližji Mercator tako daleč kot spar.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

c3p0 ::

Črpalke s plačilom na kartice direktno ob pumpi, brez osebja, so našim misterij. Seveda moraš it notri plačat, da še vmes kaj nakupiš. Ker trgovine na črpalkah so magično lahko odprte tudi 24/7. Da sploh obstaja app za plačilo, me prav čudi.

CiClon ::

Zadnjič so se bunili v Črnem vrhu, kjer imajo bencinsko (sem šel zdej na google maps preverit) celih 7 minut stran.

Tile v Solčavi imajo pa res 20 minut. Ampak govorimo o vasi, ki nima niti 200 ljudi. Res grozno čudo, da nima pumpe. Sicer pa - če se res splača, bo kdo drug vzel pa odprl? Al se ne splača?

Sicer je pa samo še en znak v kaki provincialni državi živimo, da je nacionalna tema na prvih straneh portalov in na poročilih to, da so v treh vukojebinah zaprli pumpo. Čudno, da ni takoj po Izraelu pa Trumpu novica, ko zaprejo edino gostilno v kaki vasi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CiClon ()

Zadnjič so se bunili v Črnem vrhu, kjer imajo bencinsko (sem šel zdej na google maps preverit) celih 7 minut stran.

Kje je druga bencinska 7 min stran od črnega vrha?

Godovič

Pithlit ::

To je tema o Mercatorju al o Petrolu?
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

feryz ::

CiClon je izjavil:

Godovič
S traktorjem?
Pa še to mislim, da v Godoviču nimajo kmetijskega dizla.

Slabo misliš.

Pa najboljše, da začnemo računat še kolko minut majo, če grejo peš al pa na skiroju.

Scaramouche3 ::

CiClon je izjavil:

Slabo misliš.

Pa najboljše, da začnemo računat še kolko minut majo, če grejo peš al pa na skiroju.

Lahko je za mlade, kako je za STAREJŠE IN ZELO STARE?

Dobro ok.. za 7 minut vožnje do najbližje bencinske na VASI ne bomo kompliciral. 20 minut proč od Črnega vrha imaš vas Col in potem vse tam okoliška naselja (Podkraj na levo in na desno Otlica, Predmeja,..). Tile ljudje majo najbližjo črpalko 20-30 minut proč (v Ajdovščini).

trololololo ::

Moji starši že dolgo naročajo prek spleta pri Mercatorju. Na srečo je oče dovolj vešč, saj mama zaradi bolezni tega več ne zmore. Druge možnosti poleg Mercatorja ni, saj drugih ponudnikov dostave nimajo. Avta ne moreta več voziti, lokalno trgovino pa so žal zaprli. Jaz živim 100 kilometrov stran. Če bi Mercator prenehal ponujati dostavo, bi imela resne težave. Tole kar se gredo, da se bolj stiskajo nenaseljene regije, namesto , da bi spodbujali naseljevanje ni nicemer podobno...

OutOfTheBox je izjavil:

Dobro ok.. za 7 minut vožnje do najbližje bencinske na VASI ne bomo kompliciral. 20 minut proč od Črnega vrha imaš vas Col in potem vse tam okoliška naselja (Podkraj na levo in na desno Otlica, Predmeja,..). Tile ljudje majo najbližjo črpalko 20-30 minut proč (v Ajdovščini).

Col do Ajdovščine je 20, 30 minut v tvojih sanjah :) 10 pa res. Ostale vasi imajo seveda še par minut več kot Col, ampak a ti misliš, da je nekaj nenormalnega v Sloveniji, da imajo majhne vasice po 20 minut in več do pumpe? Malo morgen. Plus to, da vsi iz teh vasi hodijo na šiht in po nakupih in po vseh opravkih prav v to Ajdovščino.

Mislil sem 20-30 min za okoliške vasi, npr otlica, predmeja. Col do Ajdovščine je 5 min.

Plus to, da vsi iz teh vasi hodijo na šiht in po nakupih in po vseh opravkih prav v to Ajdovščino.

Ok.. sam ne s traktorji :)

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

S Cola vse gravitira v Ajdovščino. Tiste vasi naprej od Cola, ki so bližje NG, pa gravitirajo tja.

In ne, nihče s Cola ne hodi tankat na Črni vrh.

Včasih s(m)o imeli po nekaj 1000 l kurilca doma. Kmetje imajo vse mogoče priključke. Tudi take, ki jih rabijo samo par ur na leto. Bodo pač investirali še v kako cisterno in črpalko pa bo. In naročili Petrolu, da jim pripelje dizel na dom. Big deal.

https://www.ceneje.si/Izdelek/2875431/a...

Mercator seveda zapira, ker nimajo ljudi za delat. Prometa v oddaljenih trgovinah (ki niso ravno 3 kvadrate veliki pajzli) je več kakor v marsikateri trgovini, ki je v urbanem okolju kjer je tudi ogromno konkurence. Zaradi prezence so v mestih še prisotni.

socialec ::

Petrol Go ima plačilo v app, ni potrebno skušati karakterja glede ostale (pretežno) sladke ponudbe.

Nekoč so imeli olje v IBC, gorivo verjetno tudi?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

bambam20 ::

Scaramouche3 je izjavil:

twom je izjavil:

Problem je da je logistično za krajane, morajo se potem peljati daleč stran!

Ne rabijo. samo poln tank naj natočijo. Lahko si pa bencinsko vzamejo v najem in plačujejo Petrolu.

Bud_Bundy ::

Opažam, da marsikomu ni jasno, da se lahko gorivo za traktor natoči v posodo za gorivo, katero naložiš v avto, ter nato zapelješ domov, do traktorja.

Petrol zahteva nenormalne vsote denarja za zaprto črpalko. Zato je nihče več po zaprtju ne odkupi ali vzame v najem.

In s kmeti in hribovci se je zelo težko ali pa bolje rečeno nemogoče pogovarjat.

harvey ::

Bud_Bundy je izjavil:

Opažam, da marsikomu ni jasno, da se lahko gorivo za traktor natoči v posodo za gorivo, katero naložiš v avto, ter nato zapelješ domov, do traktorja.

Da se tudi kurilno olje natočit v posodo in jo odpelješ domov. Pretakanje je zakon... Ko občutiš odsotnost bankomatov, pošte, bencinskih servisov na lastni koži drugače razmišljaš.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

strikeout ::

twom je izjavil:

.

Nihče ne bo prišel, prej odšel, kot na primer OMV, ko je vse prodal in spizdil, ker ga je država preveč molzla.

LeQuack ::

Ljudje so preveč odvisni od goriva. Starejše generacije pravijo da so mladi odvisni od interneta, sami pa so skoz na črpalkah kot odvisniki.
Quack !

DamijanD ::

harvey je izjavil:

Bud_Bundy je izjavil:

Da se tudi kurilno olje natočit v posodo in jo odpelješ domov. Pretakanje je zakon... Ko občutiš odsotnost bankomatov, pošte, bencinskih servisov na lastni koži drugače razmišljaš.

Saj kadar je kakšna večja podražitev napovedana se na petrolih polnijo takšne in drugačne posode in sodi,...

MadMen ::

harvey je izjavil:

Bud_Bundy je izjavil:

To je res, prav tako odsodnost trgovin.
Vprašanje pa je, ali je Petrol(kot podjetje, ki kotira na borzo in bojda v tržnem ekonomskem sistemu) dolžan imeti odprte take poslovalnice? Država je največji posamezni lastnik, ni pa največji. Kje postavimo mejo?

mancslo ::

Grimsa pa Gorenjaka uprašite, za kaj se po odročnih vaseh vse zapira...

Se bodo te in podobne poslovalnice ponovno odprle po 24.4.2026?

scipascapa ::

Je kje spisek kje so zaprli poslovalnice Mečkatorja?

strikeout je izjavil:

twom je izjavil:

.

Nihče ne bo prišel, prej odšel, kot na primer OMV, ko je vse prodal in spizdil, ker ga je država preveč molzla.

OMV se kot podjetje prestrukturira, maloprodaja goriv ni več v njihovem interesu. Pač so se odločili prodat servise. Vlagajo pa sedaj v kemijo.

Mato989 ::

Scaramouche3 je izjavil:

CiClon je izjavil:

Slabo misliš.

Lahko je za mlade, kako je za STAREJŠE IN ZELO STARE?

Atari in zelo, stari imajo cas in so v penziji kje so oni faktor?

trololololo je izjavil:

Moji starši že dolgo naročajo prek spleta pri Mercatorju. Na srečo je oče dovolj vešč, saj mama zaradi bolezni tega več ne zmore. Druge možnosti poleg Mercatorja ni, saj drugih ponudnikov dostave nimajo. Avta ne moreta več voziti, lokalno trgovino pa so žal zaprli. Jaz živim 100 kilometrov stran. Če bi Mercator prenehal ponujati dostavo, bi imela resne težave. Tole kar se gredo, da se bolj stiskajo nenaseljene regije, namesto , da bi spodbujali naseljevanje ni nicemer podobno...

Nihce nikogar ne stiska naj dovolj kupijo pa ne bo nihce lokalne trgovine zaprl

Ce pa kupuje 7 ljudi not pa jebiga bos pa ti vsak teden peljal
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

DeeJay ::

vsaka firma lahko odpira in zapira poslovalnice kokr želi (če so v skladu z zakonom seveda), če mercator ali petrol zapirata nedobičkonosne poslovalnice, se bodo pa našli kaki lokalci in odprli svoje. Cene bodo mogoče mal višje, funkcioniral bo pa normalno dalje. Še vedno bo pa ceneje ali enako, kot se vozit 20 minut stran v drugo vas po kruh ali bencin.
res ne vem kaj folk tolk jamra, nej rajš zbere investicijski denar in odpre svoje.
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

Utk ::

Oni imajo pravico zapret in Petrol ne obstaja zato, da ima nekdo kje tankat.
AMPAK, ne zapirajo zarad tega, ker delajo tam izgubo, zapirajo zato, ker jim je država določila da delajo tam izgubo. Pustimo prosti trg in bo na eni pumpi bencin po 1,50, 10 min naprej pa po 1,45. Tudi če od iste firme.

V čem je problem, zakaj se država v to vtika? Sej tudi pekarna ali štacuna v neki vasi ima (lahko) višje cene kot so v eurospinu, in ima vseeno promet. Če ga nima, ima pa pravico zapret.

res ne vem kaj folk tolk jamra, nej rajš zbere investicijski denar in odpre svoje.

Kater bedak bi šel v posel v katerem ti država določa maržo? Po kakšni matematiki se ti bo splačalo, če ti bo Petrol pripeljal cisterne, njemu se pa ne splača?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

AMPAK, ne zapirajo zarad tega, ker delajo tam izgubo, zapirajo zato, ker jim je država določila da delajo tam izgubo. Pustimo prosti trg in bo na eni pumpi bencin po 1,50, 10 min naprej pa po 1,45. Tudi če od iste firme.

V čem je problem, zakaj se država v to vtika? Sej tudi pekarna ali štacuna v neki vasi ima (lahko) višje cene kot so v eurospinu, in ima vseeno promet. Če ga nima, ima pa pravico zapret.

država dela to za dobro ljudi, ker petrol nabija cene, da zadovoljuje svoje delničarje. Sej se ve kake dobičke kujejo.
Če pa neka firma začne izsiljevat državo je pa to terorizem in se pač s teroristi ne pogaja. Nej zaprejo in odidejo, bodo pršli drugi.
Don't f with me.

To je neka nova vrsta bolnega sarkazma, ki ga res ne razumem?

DeeJay je izjavil:

Utk je izjavil:

država dela to za dobro ljudi, ker petrol nabija cene, da zadovoljuje svoje delničarje. Sej se ve kake dobičke kujejo.
Če pa neka firma začne izsiljevat državo je pa to terorizem in se pač s teroristi ne pogaja. Nej zaprejo in odidejo, bodo pršli drugi.

Zakaj pa zdej ne pridejo drugi, če petrol tako nabija cene? Potem bi konkurenca prišla in lepo prodajala po nižji ceni.

Utk je izjavil:

To je neka nova vrsta bolnega sarkazma, ki ga res ne razumem?

noben sarkazem, sam ja te razumem da boli, če si delničar Petrola.
Nobena od teh poslovalnic ni delala dejanske izgube ampak gre samo za nagajanje. Petrol brez problema dela še vedno visoke dobičke tudi z regulacijo AC, problem je samo v tem, da delničarji niso srečni, ker ne bo nov ATH in bo cena delnice padla.

CiClon je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Utk je izjavil:

Zakaj pa zdej ne pridejo drugi, če petrol tako nabija cene? Potem bi konkurenca prišla in lepo prodajala po nižji ceni.

ker imajo pogodbe za zemljišča in na AC so omejitve kolk črpalk je lahko na določeni razdalji.
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

Super, bo pač najela konkurenca - če se nefrekventne železniške postaje obnavljajo, pa se bo tudi tankalo... Menda pa že.

socialec je izjavil:

Super, bo pač najela konkurenca - če se nefrekventne železniške postaje obnavljajo, pa se bo tudi tankalo... Menda pa že.

Ja ni za skrbet. Za te male odročne trgovine / črpalke bodo že lokalci poskrbel.
Don't f with me.

Bellator ::

Tako kot so za pošte poskrbeli, a ne.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

Noben pri zdravi pameti ne bo vlagal pri teh maržah. Niti Petrol niti noben drug.

Država je za 3x več dvignila trošarino kot je cela marža Petrola, in država Petrolu očita požrešnost.

Pa kakšen debil moraš bit da kupiš to sranje? Naj država vrne trošarine na koronske, da je bomo vsaj napol resno lahko jemali.

Bellator je izjavil:

Tako kot so za pošte poskrbeli, a ne.

ne morš pošte primerjat s trgovino.

Utk je izjavil:

Noben pri zdravi pameti ne bo vlagal pri teh maržah. Niti Petrol niti noben drug.

Država je za 3x več dvignila trošarino kot je cela marža Petrola, in država Petrolu očita požrešnost.

Pa kakšen debil moraš bit da kupiš to sranje? Naj država vrne trošarine na koronske, da je bomo vsaj napol resno lahko jemali.

Zakaj ne? Po Sloveniji je en kup malih privatnih servisev in trgovin in delujejo čist ok. Kar je krivda države je da ne vlaga dovolj v razvoj teh okolišev, da bi imel tud več kliantele, sam to je pa že druga zgodba.
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

Kdor verjame ali je verjel MSM (Mediji s Smernicami Ministrstva, MainStream Manipulators, Množični Sistem Manipuliranja), si je sam kriv. Nič solzic, suho, presahnilo, IBC prazen.

Zgodovina sprememb…

Zakaj ne? Po Sloveniji je en kup malih privatnih servisev in trgovin in delujejo čist ok

Kateri od teh poslov imajo od države določeno maržo? Zakaj imajo povsod v Evropi desetine raznih firm, ki imajo črpalke, pri nas pa praktično 2 do 3?

Že 20 let nazaj smo imeli mrežo avtomatskih črpalk, ki jih zdaj nihče noče.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

Kateri od teh poslov imajo od države določeno maržo? Zakaj imajo povsod v Evropi desetine raznih firm, ki imajo črpalke, pri nas pa praktično 2 do 3?

BTK, če bo kdo odpiral pred 24.4.2026, bo, verjetnost sicer ni velika. Za katerih 30+ črpalk/servisov sicer gre?

Meni so samopostrežne (niso avtomatske) super, praktične vse so, če plačaš s Petrol Go app na kartico, že kar nekaj časa, najboljše je bilo v času covid maskiranja.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Zakaj ne? Po Sloveniji je en kup malih privatnih servisev in trgovin in delujejo čist ok

In kakšne imajo cene? Povprečje za dizel Avstrja 1,617, Nemčija 1,627, Italija 1,758
Kaj ti pomaga 100 firm, če majo tako ali tako kartelne dogovore in samo nabijajo cene za dobičke.
Firme nej tekmujejo za kupca z drugimi storitvami, cene osnovnih energentov nej pa pustijo kontroli države in državljanom, ker nobena firma nikoli ne dela v korist potrošnika, ampak v korist delničarja.
Don't f with me.

Se pravi je po tvoje bolje da nekdo zapre kot da bi imel (vsaj tam) 5 centov dražji bencin. Ker si ti ocenil da 1,45 ni predrago za gorivo, 1,50 bi pa bilo.

Komunajzer.

Naj bo še pri nas po 1,65, če bojo imeli trgovci potem avstrijske plače. V čem je problem.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

Utk je izjavil:

Se pravi je po tvoje bolje da nekdo zapre kot da bi imel (vsaj tam) 5 centov dražji bencin. Ker si ti ocenil da 1,45 ni predrago za gorivo, 1,50 bi pa bilo.

Komunajzer.

Potrol zapira zaradi nagajanja in ne zaradi tega, ker bi poslovalnice delale minus.
Bo pa nekdo drug odprl, easy. Samo gorivo nima veze, sej je še miljon drugih stvari, ki jih servis ponuja.
Drugače pa hvala za kompliment, žalitev mi vedno pove, da sem nekomu stopil na živec, ker ve, da imam prav, vendar tega zaradi zaplankanosti ne more priznati.
Don't f with me.
«
1
2 3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena goriva (strani: 1 2 3 497 98 99 100 )

Oddelek: Problemi človeštva
4952539971 (187144) hbgqzR

PCT - Bencinski servisi niso izjema ?? (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Loža
1072135859 (114886) Utk
»

Bencinske črpalke (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6315474 (13107) primozzzz
»

Bolj "napredne" tankštele (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5314216 (11895) krneki0001

Več podobnih tem