» »

Petrol opozorilno zapira poslovalnice

Petrol opozorilno zapira poslovalnice

Temo vidijo: vsi
1 2 3
4
5

bm1973 ::

Jap, izkoristili so bluzenje Pernatega, pa se bodo znebili neprofitnih črpalk...

bbbbbb2024 ::

bm1973 je izjavil:

Jap, izkoristili so bluzenje Pernatega, pa se bodo znebili neprofitnih črpalk...

Ja, točno tako.

feryz ::

Neprofitne pumpe ne obstajajo.
Obstajajo zgolj premalo profitne pumpe. Ker ti zbijajo povprečje in jih je treba zapreti.

delavec44 ::

Torej po tvoje ne more obstajati pumpa, ki dela izgubo? Plače pa tekoči stroški in to. Verjetno moramo vključiti tudi stroške vzdrževanja in renovacij.

4 hkrati!? Ki so od pamtiveka odprte?
Verjetnost je nekje blizu nule.

fikus_ ::

feryz je izjavil:

Si se zmotil, jaz sem si šel Estonijo od blizu pogledati.
In to trikrat, prvič, zadnjič in nikoli več.

Še pozdravili so me, ko sem bežal od tam. Sosedje. Za spomin.

Ti imaš pa verjetno kar precej takšnih in podobnih pozdravov iz različnih držav. Jih zbiraš?
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

dripac ::

Ko imaš Zafiro se ti pač nonstop mudi.

feryz je izjavil:

Mercator jih je zaprl 72 lani in letos. Tudi take kjer v okolici ni druge trgovine. Niti franšiza ni šla. Verjetno jih ne bi zapirali, če bi imeli vsaj pozitivno nulo saj je bilo nasprotovanje krajanov veliko.

starfotr ::

Vse te pumpe imajo najemnike in ne zaposlenih pri naftašu. Torej nekdo z s.p. ali d.o.o. sklene pogodbo z naftašem za najem črpalke. Hkrati se zavezuje, da bo od naftaša kupoval vse (gorivo, olja, čistilo za šipe itd.) in tudi ostale izdelke, ki jih pripelje nek Cash&Carry (pijače, hrana itd.). Od vsega prometa dajo naftašu nekaj %, kolikor je pač v pogodbi. V zameno pa uporabljajo platformo od naftaša, blagovno znamko itd. Pač franšiza. Tiste črpalke, ki so donosne nimajo najemnikov, jih imajo naftaši kar lepo zase. V trgovini se ne sme prodajat nič drugega, kar ni dobavil naftaš ali C&C ali drug pogodbenik. Upoštevat morajo neke interne standarde in pravila. S skritimi kupci jih nadzorujejo, če ponujajo akcije, če težijo za kartice zvestobe/aplikacijo itd. Če dobijo premalo točk na ocenjevanju jim znižajo % ali odpovedo pogodbo. To je povsod isto, pri vse naftaših.

delavec44 je izjavil:

feryz je izjavil:

Mercator jih je zaprl 72 lani in letos. Tudi take kjer v okolici ni druge trgovine. Niti franšiza ni šla. Verjetno jih ne bi zapirali, če bi imeli vsaj pozitivno nulo saj je bilo nasprotovanje krajanov veliko.

Krajani niso dovolj kupovali. Ampak gobec pa znajo vrtet, ko zaprejo nedonosen posel v njihovem kraju.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: starfotr ()

fikus_ je izjavil:

Ti imaš pa verjetno kar precej takšnih in podobnih pozdravov iz različnih držav. Jih zbiraš?
Eni zbirajo znamke ali beđže za na hladilnik, jaz pa to. Ljudje smo različni.

FireSnake ::

Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Torej, če servise začasno zapirajo, potem nimajo izgube. Drugače bi jih trajno zaprli.

Po drugi strani pa zadeve izredno hitro propadajo, ko jih enkrat zapreš. Par mesecev in ne bo nikoli več odprta.

feryz je izjavil:

Torej, če servise začasno zapirajo, potem nimajo izgube. Drugače bi jih trajno zaprli.

Po drugi strani pa zadeve izredno hitro propadajo, ko jih enkrat zapreš. Par mesecev in ne bo nikoli več odprta.

Kar poznam dva primera, so opustili črpalko (na tistem konkretnem mestu) in jo naredili cca 1km stran, kjer "zajamejo" folk, ko gre na avtocesto.
Opuščena črpalka pa je bila ob stari cesti za LJ, ter je promet bil slab, vizualno pa pumpa dotrajana.

Zdi pa se, da so zbrali štiri nedonosne pumpe, ter jih pač zaprli. Pač so jih zaprli, pa čaw.

IL_DIAVOLO ::

Folk je nasploh preveč nostalgičen in starokopiten. Ce je nekaj tam stalo pred 50 leti, ni nujno da mora še danes.

Cas, navade in lokacija se spreminjajo. Prodajni servisi pac morajo biti na dobri tocki.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

Folk je nasploh preveč nostalgičen in starokopiten. Ce je nekaj tam stalo pred 50 leti, ni nujno da mora še danes.

Se strinjam. Še kakšno nerentabilno cerkev bi morali zapreti.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Cas, navade in lokacija se spreminjajo. Prodajni servisi pac morajo biti na dobri tocki.

Folk je prazgodovinski. Še vedno imamo v sebi razne nagone za iskanje hrane, bežanje itd.

BuDi79 ::

delavec44 je izjavil:

Se strinjam. Še kakšno nerentabilno cerkev bi morali zapreti.
A je kakšna taka odprta? Razen ko jo "Jelinčič" odpre.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Podpišem! +1

tony1 ::

delavec44 je izjavil:

feryz je izjavil:

Mercator zapira, ker je pač njihov lastnik tako zelo v minusu, menda celo miljardnem. In je moral kup reči odprodati, tle so šli pa pač v drugo rešitev in tisto, kar kratkoročno ne prinaša dovolj dobička enostavno zaprli in se rešili vsaj fiksnih stroškov.

Ne gre kriviti Mercatorja / Fortenove. Kriva je država, ki ga je prodala. Pred MC Šiška je bil več let na asfaltu črn napis:
ALENKA B.
IZDAJALKA!

NAŠA LAST!

feryz je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Eni zbirajo znamke ali beđže za na hladilnik, jaz pa to. Ljudje smo različni.

Ha, zdaj pa vemo, da je Zafira M760 :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

mtosev ::

Sedaj je priložnost za shell, Mol, da odprejo črpalke kjer jih je petrol zaprl
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

BuDi79 ::

mtosev je izjavil:

Sedaj je priložnost za shell, Mol, da odprejo črpalke kjer jih je petrol zaprl
Komaj čakajo, Mercator prodaja svoje - pa jih noben noče.

bm1973 ::

Mogoče se splača poceni kupiti trgovino in jo predelati v stanovanjsko hišo...

Bud_Bundy ::

Če imamo potujoče trgovine, sladoledarja, bo pa še tanker.

V nekje po svetu imaš storitev, kjer ti pripeljejo in natočijo gorivo, recimo doma, v službi ... kamor pač naročiš.

Drugače pa državni kolhozi in tudi privat firme prodajo nepremičnine.

https://www.petrol.si/nepremicnine-petr...

https://www.telekom.si/o-podjetju/nepre...

https://www.posta.si/o-posti-site/Pages...

https://www.triglav-upravljanje.si/sl/n...

https://www.mercatorgroup.si/sl/o-nas/n...

https://www.tus.si/nepremicnine/prodaja/

bm1973 je izjavil:

Mogoče se splača poceni kupiti trgovino in jo predelati v stanovanjsko hišo...

Če podmažeš za spremembo namembnosti iz poslovne v rezidentno, se splača.

mtosev ::

https://www.24ur.com/novice/slovenija/k...
Za zaprte Petrolove poslovalnice zanimanje pokazalo portoroško podjetje
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

socialec ::

Za brezplačno reklamo vsekakor, po že napovedanem skrbnem pregledu Gorenja teh Petrolovih poslovalnic bodo verjetno ugotovili, da se jim ne izplača, ampa od-MSM-jati se ne bo več dalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

LeQuack ::

Za razliko od domačih komunistov, Hrvati sproščajo trg:

Po treh letih regulacije se je hrvaška vlada odločila, da ne bo več podaljševala uredbe o najvišjih maloprodajnih cenah naftnih derivatov, poroča hrvaški Index. To pa v praksi pomeni, da bodo podjetja in trgovci z gorivom znova sami lahko določali cene glede na razmere na trgu, torej po principu svobodnega trga.
https://www.zurnal24.si/svet/bodo-kupci...
Quack !

IMBB ::

Dobro, da bojo končno lahko dvignili cene. Ne pa tako kot pri nas, kjer nas mora skrbeti za dobičkonosnost petrola

Ironično bi bilo, če bi bili še vedno cenejši kot pri nas.

To bi bilo razumljivo in ne zelo presenetljivo, ker imajo vseeno malo nižjo kupno moč kot mi. Kaj dejansko bo, bomo pa videli.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IMBB ()

LeQuack ::

Saj tudi mi imamo polovico kupne moči od Avstrijcev in Nemcev, pa so cene tu v trgovinah celo dražje kot tam.
Quack !

Goriva imajo dražja kot mi

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IMBB ()

Ja, ker imajo nezabremzane cene.

To je bila tudi mantra naših politikov.
Če cene goriv odbremzaš, bodo, zaradi konkurence, zagotovo nižje od trenutno zakonsko določene najvišje možne cene. Navzdol cena, seveda, nikoli ni bila omenjena.

Utk ::

Ne vem zakaj še cen oken ne omejijo.

LeQuack je izjavil:

Za razliko od domačih komunistov, Hrvati sproščajo trg:

Po treh letih regulacije se je hrvaška vlada odločila, da ne bo več podaljševala uredbe o najvišjih maloprodajnih cenah naftnih derivatov, poroča hrvaški Index. To pa v praksi pomeni, da bodo podjetja in trgovci z gorivom znova sami lahko določali cene glede na razmere na trgu, torej po principu svobodnega trga.
https://www.zurnal24.si/svet/bodo-kupci...

Torej so hrvati ravnokar izgnali komuniste? Super za njih.

Utk je izjavil:

Ne vem zakaj še cen oken ne omejijo.

Zato, da se ti ne bo zmešalo od komunizma, malo se morjo nazaj držat

Sem pa za moment pozabil, da se tudi v okna vtikujejo s subvencijami, spet ni čistega prostega trga :'(

Ganon ::

LeQuack je izjavil:

Saj tudi mi imamo polovico kupne moči od Avstrijcev in Nemcev

Zakaj konstantno, iz dneva v dan, lažeš?

Nemčija: $72,599
Avstrija: $73,050
Slovenija: $57,984

Verjetno je mislil tudi to, da imajo germani in osterajharji določene cene nižje od nas in si lahko lažje privoščijo določene zadeve.

socialec ::

Če imate boljše podatke, dodajte, jaz sem te podatke potegnil iz podriskane riti.

Local Purchasing Power in Ljubljana is 31.4% lower than in Munich
Local Purchasing Power in Ljubljana is 34.2% lower than in Berlin
Local Purchasing Power in Ljubljana is 30.9% lower than in Vienna

otago ::

https://www.finance.si/nepremicnine/nac...

Kako pa je z vzdrževanjem bencinskih servisov? V OMV poudarjajo, da je obnova odvisna od pogostosti obiskov lokacije. Tako se bolj redno obiskane lokacije obnavljajo pogosteje. Večinoma pa obnovo oziroma rekonstrukcijo zahtevajo premajhna zmogljivost, neustrezna ponudba, pa tudi zastarela tehnična oprema. Prav gotovo pa je na temeljito obnovo ali celo rušenje in novo gradnjo treba računati po 25 do 30 letih, opozarjajo na Petrolu. V podjetju Alge pa dodajajo, da obnova bencinskih servisov temelji na napredku tehnologij, vedno višjih standardih in novih vrstah goriv (bio gorivo, AdBlue).

kuglvinkl ::

https://www.24ur.com/novice/tujina/cene...

Pa tiste 4 poslovalnice bodo odprli.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

paradajzos ::

Še zmeraj je na Hrvaškem dizel bistveno cenejši kot v Slovenistanu.

D3m ::

Petrol ima cenejše gorivo na hrvaškem, kot v slovenistanu?
|HP EliteBook|R7 8840U|

Lahko rečemo tudi, da je dizel na hrvaškem od 1,17 do kar 1,76 evra, kar je lahko bistveno dražje, kot pri nas.

Noben ne kupuje tistih premium nategov

OutOfTheBox ::

kuglvinkl je izjavil:

https://www.24ur.com/novice/tujina/cene...

Pa tiste 4 poslovalnice bodo odprli.

Torej smo ugotovili da so na upravi petrola pi*ke in da vlada nosi hlače.

Sporočilo sprejeto.

Kaj je bil kle rizik vlade?

Utk ::

starfotr je izjavil:

Lahko rečemo tudi, da je dizel na hrvaškem od 1,17 do kar 1,76 evra, kar je lahko bistveno dražje, kot pri nas.

Pri nas je dizel od 1,487 do 2,406.
1 2 3
4
5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mercator zapira poslovalnice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1184218 (1510) starfotr
»

Petrol in dajatve (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
696226 (3617) Invictus
»

Cena goriva (strani: 1 2 3 497 98 99 100 )

4952543228 (190401) hbgqzR
»

Popuščanje vojnim dobičkarjem - naftarjem

276946 (5967) Glugy

Več podobnih tem