Forum » Loža » Štemanje po sobi in pleskanje
Štemanje po sobi in pleskanje

bigbada ::
Imam eno "čudno" vprašanje.
Po sobi so majstri štemali in potem zakitali, vse smo sedaj že prebarvali stene.
Sedaj pa smo po nekem brainstormingu in merjenju prišli do tega, da bomo imeli malo drugačno postavitev/spremembe in bi bilo potrebno še kaki meter ali dva pri eni steni ponovno poštemati in noter nekaj dati.
Ker se bo spet kar kadilo v sobi me zanima ali bomo morali celotno sobo prepleskati ponovno ali je dovolj samo tisti del, ko smo štemali?
Upam, da ne bo potrebno celotne sobe.
Ima kdo izkušnje s tem.
Po sobi so majstri štemali in potem zakitali, vse smo sedaj že prebarvali stene.
Sedaj pa smo po nekem brainstormingu in merjenju prišli do tega, da bomo imeli malo drugačno postavitev/spremembe in bi bilo potrebno še kaki meter ali dva pri eni steni ponovno poštemati in noter nekaj dati.
Ker se bo spet kar kadilo v sobi me zanima ali bomo morali celotno sobo prepleskati ponovno ali je dovolj samo tisti del, ko smo štemali?
Upam, da ne bo potrebno celotne sobe.
Ima kdo izkušnje s tem.

srus ::
Prepleskat moraš vsaj steno, kjer boš na novo štemal. Drugače se bo na poštemanem poznala razlika. Ne zaradi prahu, ampak zaradi barve.

link_up ::
ce je meter, bos na roke ... prilepis skatlo pod kanalom in pocasi klofas ...
edit: ja, ce bos steno gledal vsak dan, potem seveda prebarvaj celo :)
edit: ja, ce bos steno gledal vsak dan, potem seveda prebarvaj celo :)
In and Out
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: link_up ()

Furbo ::
Če je stena navadne bele barve, potem bo verjetno dovolj samo tam, kamor boste spet posegali.
Drugače pa v najslabšem slučajo samo zadnja plast barve čez vse.
Drugače pa v najslabšem slučajo samo zadnja plast barve čez vse.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

bm1973 ::
Ja, ne bo isto...
Sploh, če stena ni bela..
Praktično nemogoče namešat isti odtenek barve...
Sploh, če stena ni bela..
Praktično nemogoče namešat isti odtenek barve...

ššš ::
Jest sm tut skos mislu, da morajo bit stene posod u nulo. Samo mam skos bl občutek, da je to bl kt ne samo pr nas. Isto k avto-mora-bit-opran scena-bolezen. Sam sem nakonc pr svoji bajti malal direkt na omete. Nič jubolina, glihanja, brušenja, kitanja,....sam gasa. Itak se vidi svega i svašta, samo mene ne moti. Če pa koga bo, pa izvoli glihat in barvat.

Miki N ::
V naslabšem primeru celo steno - zanimiva je v bistvu optična varka ko recimo imaš steno na pol s kao enako barvo na novo in totalno bije ven razlika.. ampak ko greš do roba nekako čudežno postane na videz kao TOČNO iste barve kot ostale. Osvetlitve ploskev pa te fore.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()

johanblond ::

MadMax ::
Jest sm tut skos mislu, da morajo bit stene posod u nulo. Samo mam skos bl občutek, da je to bl kt ne samo pr nas. Isto k avto-mora-bit-opran scena-bolezen. Sam sem nakonc pr svoji bajti malal direkt na omete. Nič jubolina, glihanja, brušenja, kitanja,....sam gasa. Itak se vidi svega i svašta, samo mene ne moti. Če pa koga bo, pa izvoli glihat in barvat.
Dokler imaš "original" samo na fini puc pobeljeno steno in so vse raze enakomerno naključne, je vse ok.
Potem pa naredi poškodbo, ki jo moraš kitat, ali pa kaj poštemat.
Če so ti potem uni gladki svetleči fleki lepi na grambasti steni...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

delavec44 ::
Mene so isto strašili. Sedaj pa par let kasneje popravljam poškodbe z jupol gold belo (osnovna ni bila gold), pa ni opazne razlike ali flekov. Vidi se le kjer je stena siva (umazana) pri kakšnem kaminu.
Tako da OP, prebarvaj popravljan kos. Če bo opazna razlika, ko se posuši, lahko še vedno potem vržeš eno roko na celo steno. Glede na to, da je vsa barva sveža jaz ne bi kompliciral.
Tako da OP, prebarvaj popravljan kos. Če bo opazna razlika, ko se posuši, lahko še vedno potem vržeš eno roko na celo steno. Glede na to, da je vsa barva sveža jaz ne bi kompliciral.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

fikus_ ::
Če je bela barva, potem ne bo razlike, uporabi barvo istega proizvajalca.
Razlika zna biti zaradi različne hrapavosti površine, kar bo naslednje pleskanje verjetno pokrilo.
Razlika zna biti zaradi različne hrapavosti površine, kar bo naslednje pleskanje verjetno pokrilo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

nejc_nejc ::
Pa dobr saj se ne pogovarjamo o 1000m2+.
Kolikor razumem, je najmanjša doza barve, za več m2, kot bo rabil za celo steno.
Kolikor razumem, je najmanjša doza barve, za več m2, kot bo rabil za celo steno.

Saj barvo bo itak še rabil. Če ostane.
Drugače se pa da kupiti tudi 1kg.
Drugače se pa da kupiti tudi 1kg.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

nejc_nejc ::
ne vem kaj imaeno barvo, za Jub je takole:
Pakiranje JUPOL Classic
2 l, 5 l, 10 l, 15 l
2 l = cca 12m2
Pakiranje JUPOL Classic
2 l, 5 l, 10 l, 15 l
2 l = cca 12m2

ne vem kaj imaeno barvo, za Jub je takole:
Pakiranje JUPOL Classic
2 l, 5 l, 10 l, 15 l
2 l = cca 12m2
Ja, odvisno. Jaz imam sedaj tole 0,75l. Sicer je pokrivnost dobra ampak gre kar hitro.
https://www.merkur.si/notranja-zidna-ba...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sanacija stropaOddelek: Loža | 925 (391) | fikus_ |
» | Beljenje notranjih stenOddelek: Loža | 24871 (6642) | lonewolf_ |
» | Beljenje hiše (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18951 (6161) | ADIJOOO |
» | Beljenje sobe problemOddelek: Loža | 6202 (5206) | sixis4 |
» | DIY beljenje stanovanja - first timeOddelek: Loža | 3198 (2822) | Pac-Man |