Forum » Kaj kupiti » Razvlažilec zraka
Razvlažilec zraka

srus ::
Kaj priporočate? Izbira je ogromna, jaz pa nimam izkušenj. Iščem sledeče karakteristike:
- prostor 35 m2, garaža in klet, ki se pozimi ogrevata na 12 - 13 'C, relativna vlaga med 65 in 75 %, ki jo hočem spraviti pod 60 %
- cev za odtok vode, ne le notranji rezervoar
- wifi povezljivost, če je možno na Smart life aplikacijo
- glasnost ni pomembna
- prostor 35 m2, garaža in klet, ki se pozimi ogrevata na 12 - 13 'C, relativna vlaga med 65 in 75 %, ki jo hočem spraviti pod 60 %
- cev za odtok vode, ne le notranji rezervoar
- wifi povezljivost, če je možno na Smart life aplikacijo
- glasnost ni pomembna

LonelyBoy ::
Imel sem podobno situacijo/problem s kletnim prostorom. Temperatura sicer pade do 15-16 stopinj, vlago pa je nabijalo do plafona - sušilec v prostoru je le še pikica na i.
Kupil sem Delonghi, pa je šel rakom žvižgat' točno en mesec po garanciji. Račun za elektriko je bil krepko višji ob režimu delovanja 24/7.
Potem sem iz radovednosti kupil enega iz Aliexpress-a: poceni, ampak brez učinka.
Lani sem nabavil "Qlima D820A smart". Zaenkrat kapo dol: vlago iz 70+ zniža do 40%,račun za elektriko pa ni nič večji.
Hkrati sem za kopalnico vzel še "Qlima 812 smart", ki pa je čisto OK. Čeprav mi je žal, da nisem dal tistih 50 EUR več in vzel še enega D820A.
Kupil sem Delonghi, pa je šel rakom žvižgat' točno en mesec po garanciji. Račun za elektriko je bil krepko višji ob režimu delovanja 24/7.
Potem sem iz radovednosti kupil enega iz Aliexpress-a: poceni, ampak brez učinka.
Lani sem nabavil "Qlima D820A smart". Zaenkrat kapo dol: vlago iz 70+ zniža do 40%,račun za elektriko pa ni nič večji.
Hkrati sem za kopalnico vzel še "Qlima 812 smart", ki pa je čisto OK. Čeprav mi je žal, da nisem dal tistih 50 EUR več in vzel še enega D820A.

srus ::
@LonelyBoy hvala za informacijo. Zakaj ti je žal, da nisi vzel D820A? Gledam karakteristike obeh modelov in so povsem enake, razen kubature prostora.

priden2 ::
@LonelyBoy hvala za informacijo. Zakaj ti je žal, da nisi vzel D820A? Gledam karakteristike obeh modelov in so povsem enake, razen kubature prostora.
Verjetno zaradi teh par 10€ nižje cene, je dobil pol "slabši" razvlažilec. Razvlaži pol manjši prostor, pol manjša posoda in pol manj razvlaži na dan.
Sam kupil pred leti Qlima D620...super zadeva.

matobeli ::
Kako pa to da je delonghi nabil račun za elektriko qlima pa ne?
Ker razvlaževalci (kompresorski) so načeloma isti pes +-.

@ priden2: točno tako. Mislim, da ima D820A enkrat večjo posodo (ne uporabljam cevi za odtok) in boljši nadzor v aplikaciji. D812 ima samo on/off...
@ matobeli: tudi jaz sem mislil tako, ampak od priključitve dalje je bil račun za elektriko cca 20 EUR večji in ko je crknila, je račun spet padel nazaj. Nobenih drugih novih naprav. Naključje?
@ matobeli: tudi jaz sem mislil tako, ampak od priključitve dalje je bil račun za elektriko cca 20 EUR večji in ko je crknila, je račun spet padel nazaj. Nobenih drugih novih naprav. Naključje?

Sej to da dvigne za 20€ račun verjamem, nekaj elektrike gre, sploh pri 24/7 delovanju. Bolj mi ne gre v račun da bi bila qlima toliko bolj učinkovita ker spet ne bi smela bit če delujeta po enakem principu. Pa tudi cena ni ravno različna za 10x.

Opkow ::
Kako pa to da je delonghi nabil račun za elektriko qlima pa ne?
Po vsej verjetnosti nekateri razvlažilci niso bili kompresorski, temveč so imeli delovanje na peltierjev element. So bolj enostavno narejeni, vendar imajo zelo slab izkoristek, posledično porabijo več elektrike, in niso dovolj zmogljivi.

starfotr ::
To, da nek razvlažilec ni porabil praktično nič omembne vrednega energije je laž.
Ali ni deloval dolgo in je zato taka izjava resnična. Ali pa je v igri laž in nabijanje.
Skratka kot je bilo ugotovoljeno, kompresorske izvedbe so tiste prave.
Ali ni deloval dolgo in je zato taka izjava resnična. Ali pa je v igri laž in nabijanje.
Skratka kot je bilo ugotovoljeno, kompresorske izvedbe so tiste prave.

GupeM ::
Verjetno zaradi teh par 10€ nižje cene, je dobil pol "slabši" razvlažilec. Razvlaži pol manjši prostor, pol manjša posoda in pol manj razvlaži na dan.
Sam kupil pred leti Qlima D620...super zadeva.
Sicer je res, da je samo nekaj evrov razlike za slabši razvlaževalnik, po drugi strani je pa včasih "majhnost" D812 nekaj vredna. Odvisno pač, kje zadevo uporabljaš in kako ti paše v prostor.
Imam pa tudi jaz že kar nekaj let D620. Prej je bil od gazde, ko sem bil še v najemu, pa sem bil zelo zadovoljen. Ko sem se preselil, sem pa svojega enakega nabavil in je res top. Smart funkcij ne rabim, tako da je res super. Posebej pozimi, ko je treba perilo sušit noter.

ČE bi lagal, bi lagal samem SEBI! :)
Saj tudi meni ni čisto jasno, da sedaj delata D820A in D812 hkrati, pa je račun za elektriko vseskozi enak - cca. 100 EUR.
Pred nakupom sem sicer delal elaborat iz razvlaževanja, zdaj pa mi je že šlo iz glave. Ampak v spominu imam, da ima Opkow prav.
P.S.: Pa nisem niti pod razno prodajalec te robe!
Saj tudi meni ni čisto jasno, da sedaj delata D820A in D812 hkrati, pa je račun za elektriko vseskozi enak - cca. 100 EUR.
Pred nakupom sem sicer delal elaborat iz razvlaževanja, zdaj pa mi je že šlo iz glave. Ampak v spominu imam, da ima Opkow prav.
P.S.: Pa nisem niti pod razno prodajalec te robe!

Verjetno bo to, sploh če je bil poceni. Edini k so bili kaj vredni pod 100€ so bili Hofrovi.

alekskac ::
Jaz sem vedno zamudil Hofrovga. Pa smo vzeli Delonghija. Šele po nakupu sem šel brat ocene, in sem mislil da sem se hudo zaklal. No, mamo ga že štir leta, dela ko šus. Deloonghi je bil sicer kar nekaj dražji od Hofrovega, ampak če zamudiš pač ni druge.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alekskac ()

Sej jaz mam tud enga najcenejšega delonghija že 10+ let, takrat niti ni bilo tolk izbire, amapak je kompresorski in dela kar mora delat.

Dobro da smo začeli o tem. Sem šel prec filter pogledat, jasno je bil za spucat. Pri ženi imajo polkletno pisarno, in majo enga fensi z displejem, vlago štelaš na procent natančno, itd, ventilator tud, nidani. Res dela dobr, ampak 300 eur? Glasna sta oba približno enako, vode enako potegneta ven. Na amazonu so Delonghija fejst spluvali, pa se mi zdi neupravičeno. Hči je kupila enga majhnega, kao bolj poceni, a v resnici precej drago. Jasno je bolj tih ker ma peltjejeve elemente, vode pa ven potegne dva deci na dan, če maš srečo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alekskac ()

profii ::
Če je kompresorski je to to.
Tisti merliec vlage je tudi ponavadi bolj tako tako.... Pri meni na razvlažilcu piše 50%, na vlagomeru pa 35%. Potem pa vrjemi enemu ali drugemu. Če nastavim na razvlažilcu na 35%, ne pride nikoli na 35%, deluje nonstop, na vlagomeru piše pa pride na 30%.
Sem poskusil še enega starejšega, isto kompresorskega, rezultat je bil isti - suha klet.
Peltrijev je pa bv, samo brenči, vlage pobere ven pa 10x manj.
Aja, pod 13°c kompresorski ne delujejo več.
Tisti merliec vlage je tudi ponavadi bolj tako tako.... Pri meni na razvlažilcu piše 50%, na vlagomeru pa 35%. Potem pa vrjemi enemu ali drugemu. Če nastavim na razvlažilcu na 35%, ne pride nikoli na 35%, deluje nonstop, na vlagomeru piše pa pride na 30%.
Sem poskusil še enega starejšega, isto kompresorskega, rezultat je bil isti - suha klet.
Peltrijev je pa bv, samo brenči, vlage pobere ven pa 10x manj.
Aja, pod 13°c kompresorski ne delujejo več.

Točno. Meni so tiste 4 stopnje na Delonghiju dovolj. Običajno imam nastavljeno stopnjo 3, da vzdržuje okrog 38 do 40%, in nimamo več nobenih težav ob tej nastavitvi. Ko enkrat laufa en teden skup, je vlage manj in dela sam še par ur na dan. Vmes med letom ko je zračne vlage manj, ga pogosto izklopim. Ga pa žena pogosto nažge na max, recimo ko suši zelišča v tem prostoru (kjer smo imeli prej težave z vlago).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plesen v stanovanju (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 3659 (1157) | trololololo |
» | Razvlažilec zrakaOddelek: Loža | 12222 (3326) | Žbun |
» | Nakup razvlažilca (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 15292 (7126) | chucki |
» | Razvlažilnik (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19504 (4222) | GupeM |
» | Kateri razvlažilec zraka? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 80954 (64214) | matijadmin |