Forum » Kaj kupiti » Samsung ali Iphone
Samsung ali Iphone

still hou ::
Trenutno sem v situaciji, ki res potrebujem nov telefon. Že od nekdaj sem navajen androidov, ampak zadnje čase se mi pa zdi da Iphoni postajajo nek standard. Zase trenutno definitvno gledam flagship telefone teh dveh znamk in sicer med S25 Plus ali S25 Ultra in Iphone 16 Pro Max.
Osebno nisem nevem kaj phone geek, da bi si "odklepal" telefon in imel dostop do konzol in teh stvari, ampak mi je pomembno, da ko potrebujem telefon za neko stvar, da zna to funkcijo dobro upravljati!
Vem tudi da je S25 prišel ven šele januarja, tako da je telefon star šele par mesecev, Iphoni pa že septembra... od prijatelja sem pa slišal, da se Pro in Pro Max sploh ne dobi v Sloveniji pred decembrom. Tako da je zadeva skoraj ista. :/
Ampak še vedno se mi zdi, da bom kupil nov star telefon potem, če bi Iphone.
Kar se tiče specifikacij je S25 Plus in Ultra malo boljši (boljši procesor in baterija, več rama in baterije) kot pri Iphonu, ampak Iphone zna bolje uporabjati svoje resource*. Kar se tiče Applovega environmenta... drugih njihovih naprav nimam, in tudi nimam nekega namena še kupiti. Tu sem zadovoljen na Windowsu ^^
(Zadnje čase sem opazil, da ima crackiran Spotify na androidu kar ene težave, zato sem se odločil, da se mi tud za take stvari ne da več vbadati in mi je lažje tistih nekaj 5e na mesec plačati za muzko)
:)
TL;DR: rad bi vaše izkušnje o telefonih ki jih imate sedaj in kaj proporočate za v naprej. Se morda splača počakati na Iphone 17? ampak slišal sem, da zna biti zadnja kamera grda :)
Osebno nisem nevem kaj phone geek, da bi si "odklepal" telefon in imel dostop do konzol in teh stvari, ampak mi je pomembno, da ko potrebujem telefon za neko stvar, da zna to funkcijo dobro upravljati!
Vem tudi da je S25 prišel ven šele januarja, tako da je telefon star šele par mesecev, Iphoni pa že septembra... od prijatelja sem pa slišal, da se Pro in Pro Max sploh ne dobi v Sloveniji pred decembrom. Tako da je zadeva skoraj ista. :/
Ampak še vedno se mi zdi, da bom kupil nov star telefon potem, če bi Iphone.
Kar se tiče specifikacij je S25 Plus in Ultra malo boljši (boljši procesor in baterija, več rama in baterije) kot pri Iphonu, ampak Iphone zna bolje uporabjati svoje resource*. Kar se tiče Applovega environmenta... drugih njihovih naprav nimam, in tudi nimam nekega namena še kupiti. Tu sem zadovoljen na Windowsu ^^
(Zadnje čase sem opazil, da ima crackiran Spotify na androidu kar ene težave, zato sem se odločil, da se mi tud za take stvari ne da več vbadati in mi je lažje tistih nekaj 5e na mesec plačati za muzko)
:)
TL;DR: rad bi vaše izkušnje o telefonih ki jih imate sedaj in kaj proporočate za v naprej. Se morda splača počakati na Iphone 17? ampak slišal sem, da zna biti zadnja kamera grda :)

Nazz ::
Sem stestiral oba, kliceta enako.
Zena je rekla, da ji je vseeno kateri, ampak Samsung ima lepsi roza telefon. Jaz sem tudi dobil sluzbenega Samsung. Je pa crne barve.
Evo, izkusnje iz prve roke. Tocno toliko je to pomembno.
P.S. harmony music je se vedno na voljo na androidu, ker ti je pac ravno free Spotify pomemben.
Zena je rekla, da ji je vseeno kateri, ampak Samsung ima lepsi roza telefon. Jaz sem tudi dobil sluzbenega Samsung. Je pa crne barve.
P.S. harmony music je se vedno na voljo na androidu, ker ti je pac ravno free Spotify pomemben.

Sem stestiral oba, kliceta enako.
Hvala za mnenje. Iskreno sem ciljal na malo bolj konkretne primerjave, kot pa le barvo.
Sam razumem, da marsikomu telefon ni prioriteta in mu je vseeno, ampak jaz ga uporabljam tudi za delo in vsakodnevne stvari, zato mi je pomembno, da zadeve delujejo zanesljivo in hitro.
Me pa zanima, ali kdo ve za kakšne funkcionalnosti (remote dostopi do naprav), ki jih eden od teh telefonov ne podpira ali pa jih podpira slabše kot drugi?
Sicer pa hvala tudi za omembo Harmony Musica – sem bil ravno v fazi, ko sem se odločil, da se ne bom več ukvarjal z alternativnimi appi in raje plačam za stabilnost.

c23po ::
Tvoj uvodni post jaz berem tako: "Odločil sem se za Apla, samo še tolažbo rabim. Pomagajte!"
Računalniki nimajo spominov.

HitroDihanje ::

z3ro ::
Pojdi primerjat v trgovino oba. Ekran je na Samsungu boljši, sploh odseva je veliko manj kot na iPhonu. Tudi nasploh je načeloma Samsung boljši nakup ob izzidu, že zaradi tega ker pride pozneje ven. Sam sem na applu že ene 9-10 let in me vedno bolj mika da bi šel na Samsung.

DamijanD ::
Lahko pa pogledaš video na LTT, ko so ljudem dali za en mesec drug telefon, kot so ga imeli. Predvsem je odvisno od ekosistema, če imaš že vse od Appla, potem ti bo Iphone najbolj pasal v vse skupaj.

nekdoo ::
Ne spomnem se niti enega področje, kjer bi Apple prekašal Samsung. Pa sploh, če imaš računalnik z Windowsi, po povezovanje na Iphone mučno. Razen, če ti je všeč Applov dizajn in vmesnik, ki pa je meni osebno obupen.

OutOfTheBox ::
Ne spomnem se niti enega področje, kjer bi Apple prekašal Samsung.
Software. Any time, any day. Sicer pa da to opaziš si moraš napravo lastit, ne samo gledat od daleč.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

fikus_ ::
Če se boš odločil za Apple, potem boš na začetku imel nekaj izzivov, da se navadiš na njihov ekosistem in dobro je, da potem migriraš na kompleten Applov ekosistem.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

OutOfTheBox je izjavil:
Software. Any time, any day. Sicer pa da to opaziš si moraš napravo lastit, ne samo gledat od daleč.
Ima punca iphona in ne vidim, kje bi bil ios boljši od Androida. Android je veliko bolj odprt, medtem ko Ios ne omogoča niti dostopa do datotečnega sistema. Da niti ne omenjam kakšna muka je prenos različnih datotek iz PC. In vmesnik se mi zdi, da pretirava z raznimi swipe potezami, velikokrat se izgubiš ... Na Androidu pač imaš vedno gumb za nazaj. Edina prednost ios je boljša optimizacija, ima pa Samsung tu boljši hardware tako da tudi ta izgubi pomen. Skratka za bolj zahtevnega uporabnika je Android edini pravi odgovor. Za klicat pa je doba tudi stara Nokia.

Meiniken2 ::
Osebno nisem nevem kaj phone geek
Potem tudi ne rabiš takega telefona. Kupi nekaj okrog 300, mogoče do 400€.
Moje izkušnje o telefonih: imel sem oneplus one, xiaomi poco x3, sedaj samsung galaxy a16. Glede na performance sem ga z vsakim nakupom poslabšal. A16 je eden najšibkejših samsung telefonov pa še vedno na njemu počnem vse kar sem že na prejšnem. Iger ne igram, ker imam za to računalnik, vse ostalo pa tudi dela, ker za osnovno rabo je dovolj osnoven telefon. Pa ima samo 4gb rama in helio g99 procesor

Mislim da ljudje preplačujejo za telefone in preživijo preveč časa na njih. Uporabljajte jih kot podaljšek računalnika, ne pa namesto računalnika.
Apple je pa rahlo drugačna zadeva. Hud ekosistem.

iKst_ ::
Po cca. 5 letih na iPhonu sem kak mesec nazaj šel nazaj na Android. Razlog je predvsem v tem, da nočem biti pretirano vezan na ekosistem. Vzel sem sicer Xiaomi 15, ampak glede na reviewe je to top hardware v razredu "kompaktnih" telefonov, definitivno primerljiv s Samsungom in iPhonom 16.
Nisem 100% v Apple ekosistemu. Imam 2x MacBook Air in 1x Windows desktop.
Ugotovitve:
- Za večino stvari je vseeno, ker stvari delujejo enako.
- Par stvari deluje malo drugače, ampak se navadiš.
- Nekaj stvari je takih za katere je treba najti drugačne rešitve ali se sprijazniti, da ne delajo.
Osebno pri Androidu pogrešam:
- Siri shortcuts. Imel sem narejenih kar nekaj shortcutov, od odpiranja prtljažnika za avto z voice komandami do tega, da mi je ob priklopu na določen bluetooth avtoradio začelo igrati določene playliste. Nekaj drugih uporabnih zadev za pametne naprave doma. Če kdo ve za kakšno zanesljivo alternativo na Androidu se priporočam.
- N26 ne podpira Google Walleta. Da se rešiti s Curve, ampak je hack in še en člen v verigi, ki lahko crkne. Vem, da ni kriv Android ampak nesposobnost N26, ampak vseeno, za končnega uporabnika to predstavlja dodaten problem.
- FindMy. Cela družina je na iPhonih in vsi imamo vklopljeno sledenje. Za otroke imam vklopljena določena opozorila, da vidim kdaj grejo npr. iz treninga zvečer. Na Androidu nisem našel pametne alternative. Google maps je zanič, zelo nezanesljiv. Family link podobno, pa ne omogoča sledenja odraslim članom družine. Če kdo pozna kakšno alternativo, se priporočam, tudi, če je plačljiva.
Pri Androidu (software) še nisem našel stvari, ki bi jih pri iPhonu pogrešal. Po drugi strani pa mi je tale Xiaomi precej bolj všeč od prejšnjega iPhone 14. Fotoaparat je boljši, fingerprint reader je boljši od FaceID, baterija je boljša (čeprav ne toliko kot bi lahko pričakoval iz nazivne kapacitete) pa še kaj bi se našlo.
Nisem 100% v Apple ekosistemu. Imam 2x MacBook Air in 1x Windows desktop.
Ugotovitve:
- Za večino stvari je vseeno, ker stvari delujejo enako.
- Par stvari deluje malo drugače, ampak se navadiš.
- Nekaj stvari je takih za katere je treba najti drugačne rešitve ali se sprijazniti, da ne delajo.
Osebno pri Androidu pogrešam:
- Siri shortcuts. Imel sem narejenih kar nekaj shortcutov, od odpiranja prtljažnika za avto z voice komandami do tega, da mi je ob priklopu na določen bluetooth avtoradio začelo igrati določene playliste. Nekaj drugih uporabnih zadev za pametne naprave doma. Če kdo ve za kakšno zanesljivo alternativo na Androidu se priporočam.
- N26 ne podpira Google Walleta. Da se rešiti s Curve, ampak je hack in še en člen v verigi, ki lahko crkne. Vem, da ni kriv Android ampak nesposobnost N26, ampak vseeno, za končnega uporabnika to predstavlja dodaten problem.
- FindMy. Cela družina je na iPhonih in vsi imamo vklopljeno sledenje. Za otroke imam vklopljena določena opozorila, da vidim kdaj grejo npr. iz treninga zvečer. Na Androidu nisem našel pametne alternative. Google maps je zanič, zelo nezanesljiv. Family link podobno, pa ne omogoča sledenja odraslim članom družine. Če kdo pozna kakšno alternativo, se priporočam, tudi, če je plačljiva.
Pri Androidu (software) še nisem našel stvari, ki bi jih pri iPhonu pogrešal. Po drugi strani pa mi je tale Xiaomi precej bolj všeč od prejšnjega iPhone 14. Fotoaparat je boljši, fingerprint reader je boljši od FaceID, baterija je boljša (čeprav ne toliko kot bi lahko pričakoval iz nazivne kapacitete) pa še kaj bi se našlo.

OutOfTheBox je izjavil:
Ima punca iphona in ne vidim, kje bi bil ios boljši od Androida. Android je veliko bolj odprt, medtem ko Ios ne omogoča niti dostopa do datotečnega sistema. Da niti ne omenjam kakšna muka je prenos različnih datotek iz PC. In vmesnik se mi zdi, da pretirava z raznimi swipe potezami, velikokrat se izgubiš ... Na Androidu pač imaš vedno gumb za nazaj. Edina prednost ios je boljša optimizacija, ima pa Samsung tu boljši hardware tako da tudi ta izgubi pomen. Skratka za bolj zahtevnega uporabnika je Android edini pravi odgovor. Za klicat pa je doba tudi stara Nokia.
Torej ga ima punca in ne ti.
Android je veliko bolj odprt, medtem ko Ios ne omogoča niti dostopa do datotečnega sistema
Zakaj to sploh potrebuješ, s kakšnim namenom? Imaš Files mapo in vse kar shraniš gor se shrani lokalno na telefon.
Da niti ne omenjam kakšna muka je prenos različnih datotek iz PC.
Ne ni. Po liniji najmanjšega odpora lahko nastaviš Windows link in lahko (uradno) prenašaš zadeve v obe smeri. Če se pa malo potrudiš in tudi če imaš Androida si ustvariš svoj sistem za prenašanje med napravami v domačem omrežju.
In vmesnik se mi zdi, da pretirava z raznimi swipe potezami, velikokrat se izgubiš
Ja.. to je razlog ker si iPhona nikoli nisi lastil, kar je razumljivo. Si na enemu OS in prideš na drugi kjer je lahko logika rahlo drugačna. To velja v obe smeri.
Edina prednost ios je boljša optimizacija, ima pa Samsung tu boljši hardware tako da tudi ta izgubi pomen
Kako je potem prednost boljša "optimizacija", če potem izgubi pomen?
Skratka za bolj zahtevnega uporabnika je Android edini pravi odgovor.
To je edina stvar ki si jo povedal pravilno. Je pa tako vsaj po mojih opažanjih (ne pridigam kot dejstvo sicer). Vsi mlajši tech guruji (pod 30), potrebujejo Androida ker so bolj zahtevni uporabniki (kot sem tudi to bil sam).
Po 30 letu gre večina na iPhona ker se jim s stvarmi ne da jajcat in ni nobene dodane vrednosti v kustomizaciji ki jo Android nudi.
Zgodovina sprememb…

Master_Yoda ::
Zakaj to sploh potrebuješ, s kakšnim namenom? Imaš Files mapo in vse kar shraniš gor se shrani lokalno na telefon.
Zato ker bi rad imel vse sortirano in popredalckano v svoje mape, namesto vse v enem folderju ?
Ne reci da si eden izmed ljudi ki vse shranjuje na desktop in nima niti vec placa na desktopu za nove ikone.
Jaki software, ki ti ne da dostopa do datotecnega sistema.
Dovie'andi se tovya sagain.

Zato ker bi rad imel vse sortirano in popredalckano v svoje mape, namesto vse v enem folderju ?
Sej maš popredalčkano v svoje mape, če tako hočeš. Imaš Files mapo in to organiziraš kot želiš. Kreiraš folderje, sortiraš, prenašaš gor dol, ipd. Files je v bistvu root mapa, kot da bi na Windows šel v C:\\
Razlika med dostopom do datočenega sistema kot je na androidu in omejenim (iPhone) je to, da pri omejenim ne moreš dostopat do folderjev samih aplikacij in tam šarit.

OutOfTheBox je izjavil:
Sej maš popredalčkano v svoje mape, če tako hočeš. Imaš Files mapo in to organiziraš kot želiš. Kreiraš folderje, sortiraš, prenašaš gor dol, ipd. Files je v bistvu root mapa, kot da bi na Windows šel v C:\\
Razlika med dostopom do datočenega sistema kot je na androidu in omejenim (iPhone) je to, da pri omejenim ne moreš dostopat do folderjev samih aplikacij in tam šarit.
Tudi na Androidu ne moreš dostopad do folderjev aplikacij razen če je rootan. Sicer pa imam rad, da so datoteke urejene in ko telefon povežem v računalnik, vidim enak datotečni sistem kot na telefonu. Ko priklopim iphone, je vse ena zmeda in sploh se ne drži tega. Da niti ne govorim, da ima iphone iz nekega razloga ločene slike v galeriji in v files in ko nekaj prenesem morem potem uvažat v galerijo. Za mp3 glasbo so tudi komplikacije, aplikacij zunaj app stora, kot je revanced, pa ne morem nameščat.

Da niti ne govorim, da ima iphone iz nekega razloga ločene slike v galeriji in v files in ko nekaj prenesem morem potem uvažat v galerijo. Za mp3 glasbo so tudi komplikacije, aplikacij zunaj app stora, kot je revanced, pa ne morem nameščat.
Se strinjam z napisanim. Za nekatere je lahko to nadležna zadeva. iPhone pač ni zate.. nič hudega je dost odličnih alternativ.
Zgodovina sprememb…

fikus_ ::
Tudi na Androidu ne moreš dostopad do folderjev aplikacij razen če je rootan. Sicer pa imam rad, da so datoteke urejene in ko telefon povežem v računalnik, vidim enak datotečni sistem kot na telefonu. Ko priklopim iphone, je vse ena zmeda in sploh se ne drži tega. Da niti ne govorim, da ima iphone iz nekega razloga ločene slike v galeriji in v files in ko nekaj prenesem morem potem uvažat v galerijo. Za mp3 glasbo so tudi komplikacije, aplikacij zunaj app stora, kot je revanced, pa ne morem nameščat.
Tudi na androidu se da dostopati do "folderjev", moraš to omogočiti. Npr. Xiaomi, omogočiti moraš "možnosti za razvijalce" v nastavitvah.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Furbo ::
Kateri telefoni so tisti, prek katerih se po namestitvi nekih aplikacij lahko obrišeš pod nosom za svoj denar na banki, kriptu..?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

link_up ::
ne vem, naredi kar hoces ... tvoj najmanj pomemben del je zame recimo najbolj pomemben ... konzola. :)
In and Out

MadMax ::
Imel S22, je bil limona od novega, toliko za=bancije kot pri tem v 2 letih nisem prej doživel v 25 letih. Še četrt toliko ne....
Zdaj S25 praktično od izida, teh par mesecev brez najmanjše pripombe na samo delovanje. Je pa res, da s kamerami v tem času niso naredili absolutno nič.
Japka ima pač popolnoma drugačen ekosistem od androida. Ali ti je všeč ali pa ne. Ni pa nekih deviacij pri japki, če dela, dela tako kot je predvideno. Pa sem daleč od japkarja da bi zagovarjal...
Nimaš pa praktično nobenega appa zastonj pri japki. Android veliko, + "alternative".
Če se ne motim ima japka 16 lidar? Ne vem kateri točno modeli, ampak za samsunga ne vem če sploh že ima kaj takega. Ni pa to dealbreaker.
Prehod v nobeno smer ni ravno enostaven, razen če res uporabljaš fon v osnovne namene in je najpomembnejše s katerim se kurćiš.
Če ne veš kaj so razlike in niti ne veš kaj bi s prednostmi konkurence počel, pač velja zadnji del gornjega.
Kateregakoli Samsunga A serije primerjat s (primerljivo staro) japko je pa milo rečeno smešno...
Zdaj S25 praktično od izida, teh par mesecev brez najmanjše pripombe na samo delovanje. Je pa res, da s kamerami v tem času niso naredili absolutno nič.
Japka ima pač popolnoma drugačen ekosistem od androida. Ali ti je všeč ali pa ne. Ni pa nekih deviacij pri japki, če dela, dela tako kot je predvideno. Pa sem daleč od japkarja da bi zagovarjal...
Nimaš pa praktično nobenega appa zastonj pri japki. Android veliko, + "alternative".
Če se ne motim ima japka 16 lidar? Ne vem kateri točno modeli, ampak za samsunga ne vem če sploh že ima kaj takega. Ni pa to dealbreaker.
Prehod v nobeno smer ni ravno enostaven, razen če res uporabljaš fon v osnovne namene in je najpomembnejše s katerim se kurćiš.
Če ne veš kaj so razlike in niti ne veš kaj bi s prednostmi konkurence počel, pač velja zadnji del gornjega.
Kateregakoli Samsunga A serije primerjat s (primerljivo staro) japko je pa milo rečeno smešno...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

bm1973 ::
Imam S25+
Zaenkrat dela super, slike so čisto O.K.
Meni zadostuje...
Najti moraš samo še USB hub, da vidim, če bo delal na monitorju.
Zaenkrat dela super, slike so čisto O.K.
Meni zadostuje...
Najti moraš samo še USB hub, da vidim, če bo delal na monitorju.

jah, po vseh današnjih raziskavah sem ugotovil da sta res oba beast od telefonov.
S25* je bolj "odprt", podpira več neke programske opreme in podpore... Android je še vedno linux based OS.
iPhone 16* je pa seveda res narejen za nekega dokaj normalnega uporabnika. Veliko bolj je user-friendly, še posebej pa, če je uporabnik del Applovega ekosistema.
Osebno sem res trenutno malo bolj naklonjen iPhonu, me pa še zanima, če se splača kupit tako rečeno že 9 mesecev star nov telefon?
povsod omenjajo, da se Pro in Pro Max verzij v Sloveniji pred decembrom dejansko ne dobi :/
S25* je bolj "odprt", podpira več neke programske opreme in podpore... Android je še vedno linux based OS.
iPhone 16* je pa seveda res narejen za nekega dokaj normalnega uporabnika. Veliko bolj je user-friendly, še posebej pa, če je uporabnik del Applovega ekosistema.
Osebno sem res trenutno malo bolj naklonjen iPhonu, me pa še zanima, če se splača kupit tako rečeno že 9 mesecev star nov telefon?
povsod omenjajo, da se Pro in Pro Max verzij v Sloveniji pred decembrom dejansko ne dobi :/

če se splača kupit tako rečeno že 9 mesecev star nov telefon?
Odvisno od cene. In glede na uporabo računaj tudi izpad nekaj % baterije.

Jaz sem 15 Pro Max dobil v začetku novembra (2.11.). Ta trenutek pa sam ne bi kupoval "novega" iPhona 16 ker kot si napisal je star že 9 mesecev.

OutOfTheBox je izjavil:
aja, nene. Kupil bi novega. Ampak naslednji model iPhona vrjetno pride septembra ven... Iphone 17
mene sedaj zanima, če je še v redu, če bi kupil 16 Pro Max, kateri so pa sedaj že 9 mesecev na trgu.

OutOfTheBox je izjavil:
aja, nene. Kupil bi novega. Ampak naslednji model iPhona vrjetno pride septembra ven... Iphone 17
mene sedaj zanima, če je še v redu, če bi kupil 16 Pro Max, kateri so pa sedaj že 9 mesecev na trgu.
Jaz sem svojega zamenjal ravno lani v tem času. Iz iPhone 7 na 15 Pro. Osebno bi počakal do septembra, sam mi je sedmica postajala že neuporabna (appi so začeli prehajat na iOS 16 ki sedmica ni več podpirala), in še baterijo bi bilo potreba tretjič zamenjat. Zato mi ni preostalo druge kot kupit drugega.
16 je ok, ampak če se ne mudi raje počakaj.

globoko grlo ::
Appla se res ne splača kupovat pred iztekom življenskega/marketinškega cikla. Znano dejstvo je, da zelo hitro dehidrirajo in si, sicer zelo mehko, prisiljen kupt novejšo verzijo. Sam ne je spet avgusta kupt, ker pol boš mel sam par mescev nov telefon, to pa itak ne gre!
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Nesmisel. Apple obljublja minimalno 5 let podpore, s tem, da v praksi večinoma presegajo to dobo. iOS 18 čiso lepo teče na 7 let starih napravah.

GenZNPC ::
Ko sem nehal sluzbeno dobivati flagshipe od SxxUltra pa Fold modelov, sem si privat nabavil S21 FE.
Pa razen sminkerije, kot S Pen, 100x Zoom ne pogresam nicesar. Tistih neki AI featurjev pa res ne rabim.
To je tko, na zacetku igrackas, pol pa te cez cajt mine.
Ce bi hoto spet nek tezk telefon pa bi sel nazaj na Fold ali pa obratno na S25 Edge.
Igric na telefonu pa res nikoli nisem prebavljal.
Iphone je kvaliteten telefon, ampak kot ze nekaj komentarjev pred mano, tak drag telefon potem pa te apple posiljuje s svojim ekosistemom, za tok dnara bi imel S Pen, ali pa vsaj DEX, pa manj blescec ekran.
Evo pa sem spet pristal pri Sammyju
Pa razen sminkerije, kot S Pen, 100x Zoom ne pogresam nicesar. Tistih neki AI featurjev pa res ne rabim.
To je tko, na zacetku igrackas, pol pa te cez cajt mine.
Ce bi hoto spet nek tezk telefon pa bi sel nazaj na Fold ali pa obratno na S25 Edge.
Igric na telefonu pa res nikoli nisem prebavljal.
Iphone je kvaliteten telefon, ampak kot ze nekaj komentarjev pred mano, tak drag telefon potem pa te apple posiljuje s svojim ekosistemom, za tok dnara bi imel S Pen, ali pa vsaj DEX, pa manj blescec ekran.
Evo pa sem spet pristal pri Sammyju
skibidi

Se na budget telefonu, ki stane pol manj kot najcenejsi Iphone dobis 5 let posodobitve dandanes. Pa vse lepo dela.
S21 FE sem pred kratkim nadgradil na Android 15,
DEX je super, samo priklopim na sluzbeni monitor USB-C in miska tipkovnica vse zrihtam.
Pa pazi to, USB-C ane priklops zunanji SSD samo skopiras stvari gor in cao pero.
S21 FE sem pred kratkim nadgradil na Android 15,
DEX je super, samo priklopim na sluzbeni monitor USB-C in miska tipkovnica vse zrihtam.
Pa pazi to, USB-C ane priklops zunanji SSD samo skopiras stvari gor in cao pero.
skibidi

klinker ::
Imel 3 mesece 13pro max.
Kot sama naprava je top, ampak ziva muka z vsem prilagajanjem in omejitvami in sem sel nazaj na Sammyja.
Kot sama naprava je top, ampak ziva muka z vsem prilagajanjem in omejitvami in sem sel nazaj na Sammyja.

GregiB ::
Na iphone-ih že od 4-ke (2011), zelo zadovoljen... Nikoli v vseh letih nobenih problemov z iOS-om, nikoli zaštekal, vse telefonske eksternalije (gumbi, senzorji ipd) delovali bp, življenska doba (degradacija) baterije ok, za svoje potrebe pa sem vedno našel prave aplikacije. Vse "delikatne" aplikacije tudi vedno ok (ebančništvo npr.). V glavnem, se ne pritožujem... Res pa je, da sem večino časa imel službenega, zdaj svojega... 12-ko... zdravje baterije... 82%... In dokler ga ne zadrgne ali ne bo več podpore... ne grem na novega.
Mi je pa konkretno prehod iz starega na novega zelo všeč... daš jih skupaj, počakaš ene pol ure in nov je spreman. Pomaga tudi dejstvo, da smo vsi doma na eplih, en za drugega vemo, kje smo, pa s par AirTagi tudi vemo, kje so pomembne stvari...
Z Androidom pa imam uzkušnje, ker ga ima tašča, ki je res low level uporabnik (klici, SMS, internet, youtube).. Pa ji je vedno nekaj štekalo... parkrat prezasedenost spominskega prostora zaradi napihnjenih registrov... Ne vem, ali je to še problem.
Mi je pa konkretno prehod iz starega na novega zelo všeč... daš jih skupaj, počakaš ene pol ure in nov je spreman. Pomaga tudi dejstvo, da smo vsi doma na eplih, en za drugega vemo, kje smo, pa s par AirTagi tudi vemo, kje so pomembne stvari...
Z Androidom pa imam uzkušnje, ker ga ima tašča, ki je res low level uporabnik (klici, SMS, internet, youtube).. Pa ji je vedno nekaj štekalo... parkrat prezasedenost spominskega prostora zaradi napihnjenih registrov... Ne vem, ali je to še problem.
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

Iphone je kvaliteten telefon, ampak kot ze nekaj komentarjev pred mano, tak drag telefon potem pa te apple posiljuje s svojim ekosistemom, za tok dnara bi imel S Pen, ali pa vsaj DEX, pa manj blescec ekran. Evo pa sem spet pristal pri Sammyju
Torej če te ni firma A nategnila s svojim "ekosistemom", te je pa zato firma B lol. Posilstvo samsunovega sistema je tako težko da se je fotr MORAL odločit da kupi še enkrat samsunga, samo zato ker ima vse podatke v samsungovem healthu IN njegova Samsung watch ura ne podpira drugih telefonov kot samsung.
Res super odprt je tale "android". Pa da ne omenjam da če hočeš met "uporaben" telefon, moraš imet najmanj dva ločena računa. Samsung in Google. In potem dobiš duplikat appov (kot so npr sporočila), da je na koncu res vse confusing.
Sem štimal fotru in me glava bolela. Skoz slabše tole.
Zgodovina sprememb…

parkrat prezasedenost spominskega prostora zaradi napihnjenih registrov... Ne vem, ali je to še problem.
Na telefonih, ki so v istem cenovnem razredu kot iPhone, to sigurno ni problem.

Klasika, folk pred korono z 300€ A klasso Androidov, dozivi razsvetljenje ko dajo 1000+ za Jabko.
Ko pa jaz prikopim en navaden S21FE na docking station in zacnem delat, pa so jabkarji z raznimi Pro modeli baf.
Pokazi ti fotru rajsi prstan, da ne rabi spat z uro. Samsungova "zastonj" aplikacija pa ti ponuja vec funkcij kot jabkova, zastonj.
Ko pa jaz prikopim en navaden S21FE na docking station in zacnem delat, pa so jabkarji z raznimi Pro modeli baf.
OutOfTheBox je izjavil:
Iphone je kvaliteten telefon, ampak kot ze nekaj komentarjev pred mano, tak drag telefon potem pa te apple posiljuje s svojim ekosistemom, za tok dnara bi imel S Pen, ali pa vsaj DEX, pa manj blescec ekran. Evo pa sem spet pristal pri Sammyju
Torej če te ni firma A nategnila s svojim "ekosistemom", te je pa zato firma B lol. Posilstvo samsunovega sistema je tako težko da se je fotr MORAL odločit da kupi še enkrat samsunga, samo zato ker ima vse podatke v samsungovem healthu IN njegova Samsung watch ura ne podpira drugih telefonov kot samsung.
Res super odprt je tale "android". Pa da ne omenjam da če hočeš met "uporaben" telefon, moraš imet najmanj dva ločena računa. Samsung in Google. In potem dobiš duplikat appov (kot so npr sporočila), da je na koncu res vse confusing.
Sem štimal fotru in me glava bolela. Skoz slabše tole.
Pokazi ti fotru rajsi prstan, da ne rabi spat z uro. Samsungova "zastonj" aplikacija pa ti ponuja vec funkcij kot jabkova, zastonj.
skibidi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GenZNPC ()

PacificBlue ::
Ios ima boljšo intuitivno in varnejšo uporabniško izkušnjo kot pa android. Tle ni debate.
Ostale stvari so pa odvisne od preferenc.
Ostale stvari so pa odvisne od preferenc.
I’m out.
:3
:3
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | iPhone nasveti (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 35958 (4369) | PINki |
» | Iphone 16 PRO ali Samsung S24+Oddelek: Mobilne tehnologije | 2126 (1283) | pes132 |
» | i-Phone - priporočila, nasveti (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 9165 (7140) | buttcrack |
» | Galaxy S10 vs iPhone 11Oddelek: Mobilne tehnologije | 9052 (7990) | GenZNPC |
⊘ | Prehod android - IOS ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 29486 (26301) | Mavrik |