» »

Avtopralnica [odstranjeno] - največji šalabajzarji

Avtopralnica [odstranjeno] - največji šalabajzarji

1
2
3 4

kriptobog ::

GrimReaper5 je izjavil:

Saj zdaj vem, da drugič če bi že dajal komu avto, da bi imel prej napisane vse praske in se potem on podpiše pri vsaki praski, ko jo tudi sam najde na avtu. Ter dodatno če je še kaj sam našel.
Če bi bil avto še povsem brez prask bi pa sploh hotel, da si on to prej dobro pogleda in podpiše, da je bil avto pred prevzemom brez prask.

Ne vem pa če bi me kar vsak sprejel s takimi zahtevami, pomoje kvečjem kakšni uradni servisi in tisti detajler iz Tržiča, ki je bil omenjen višje. Tale larifari avtopralnica pa sigurno ne. Saj lastnik vozi enega starega Megana, kam pa bi prišel, če bi moral vsakemu plačevati za ličanje.
No zdajle ko bom imel samo menjavo olja in filtrov, že ne bom imel takih zahtev.

kriptobog je izjavil:

Sekira se folk ki je fukjen na avto in ozenjen z njim. Ampak sj to je na Balkanu kar pogosto. Sam da je "dober" avto, da se sveti, ce je boljsi od sosedovega je se dodaten plus. Potem pa ni vazno v kakem stanju je bajta, pa kruh pa voda vsak dan :))

Ne vem če na Balkanu, to je pomoje bolj v prvorazrednih državah kot so Nemčija, UK in USA. Drugorazredne dršave kot so balkanske in tretjerazredne je že manj tega sekiranja za pleh.

Drugače je povsem pravilno, da te skrbi za stanje avta. Ker drugače ne bi nič pazil med vožnjo in med pranjem in bi imel potem vsega zjebanega, kot ga nekateri res imajo.
Enako sem opazil, ko me je strah operacij in zobozdravnika, da me hecajo kaj se tako bojim ali mi govorijo, da se ni treba bati. Ja saj prav da se bojiš, če se ne bi, bi bil lahko vsak dan pri zobarju in bi imel že vse prevrtano. Menda si ni Bog zastonj spomnil strahu. Čeprav je pa res da na koncu sem samo malo čutil, ko je že prišla blizu živca. Ampak se nikakor ne morem spremeniti, da se ne bi na smrt bal zobarja.
Ali pa če prenesem na cesto, če človek ne bi imel strahu, potem bi letel max kolikor da avto. Sicer pri nas to ni tak problem, ker večina avtov itak ne preseže 180.

Tam se manj sekirajo. Ce gres visje proti severu, pa se manj. Redno vzdrzevanje to je pa to. Pri nas in juzneje pa kurcenje z avto in jokcanje. Najbolje da hodis pes ali pa kupis avto za 500eur da se ne bos prevec sekiral. Aja, sosed ima potem boljsega :))

GrimReaper5 ::

Soseda imata že oba boljšega (M2 in MB 300e), ampak jaz se to nimam kaj sekirat, ker je stanovanje itak od staršev, tako da bi se kvečjem lahko onadva, ampak se ne niti malo.

Meni drugače sploh ni jasno kaj boš delal s takim avtom, saj je itak 10x preveč prometa, da bi sploh kam prišel. Potem pa še kam ga boš parkiral. Vseeno če si kupiš kolo.

Lahko bi drugače povsem normalno preživel peš, ker nekateri ni videti da bi sploh preživeli brez avta. Ampak izgubiš uro, dve na dan s čakanjem na avtobus.

Zgodovina sprememb…

endelin ::

M2 ima za dailya?

Res je.
Spredaj mi gumijast podaljšek odbijača izgleda prekleto blizu tal. Jaz sem imel pri Alfi 8 cm, ta verjetno enako, ker s 5 cm se pa ne bi dalo voziti.
Ga je bilo treba redno vijačiti (je dal že prejšnji lastnik knipinge noter), ker sem moral kdaj parkirati tudi na travi.
Pri trenutnem avtu sem nameril 15,5 cm. To greš lahko čez vsak robnik, čeprav grem jaz vseeno raje rikverc do koles, naprej se prej ustavim.

Tudi ne vem koliko je udobna vožnja pri takih avtih, ker med vrhom gum in blatniki ni nič prostora, oz. ker imajo gume radius, verjetno nekje 3 cm hoda. ChatGPT sicer pravi 50-60 mm, za mojega pa 80-100 mm. No za mojega lahko rečem, da grem udobno čez vse luknje in ležeče. Pa še mene je samo danes presenetil en ležeči s svojim trdim vstopom.

Res, zdaj smo že tam kjer ima folk toliko preveč denarja, da kupuje tako neuporabne avtomobile. Za same pospeške, hitrost in udobnost vožnje meni ne manjka povsem nič pri 8 let stari Astri 1.6T 200. Nisem še videl, da bi bil na semaforju za mano kak tak športni avto, v 90% primerih pustim vse zadaj z lahkoto za 1 km. Samo danes sem, pa sploh nisem šel več kot 100. Tako da čisto preseravanje karkoli več. Jaz bi takemu folku pobral pol premoženja in ga razdelil med tiste, ki nimajo niti za hrano.
Pa večino ljudi skrbi poraba goriva, ti pa kurijo 15l na 100 km kot nič.

Sicer glede na to, da nobenega ne srečam niti na AC kjer bi se lahko prepihal, so to bolj tako tako daily-ji, ne za prav dolge vožnje. Koliko časa je parkiran in kjer ga videvam, bi rekel, da bolj do gostilne in nazaj. Drugače rabiš ene 8 km samo da ogreješ motor takega avta, tako da to ni neki posebej uporabno. Kot sem rekel, za radius 5 km bolje kolo in ne rabiš nobene stvari segrevat.

Zgodovina sprememb…

Sem pregledal zdaj cel avto s svetilko. Res ni nekaj hujšega razen to kar sem že poslikal na zadnjem odbijaču ter še na sprednjem levem blatniku. Pač od peska, kakšen delec je očitno še ostal gor in od čiščenja s krpo.
Ni ohranjenost avta 80%, je kar lepo 90%, kar je za 8 let še kar v redu, pač not good, not terrrible.

Kot sem že rekel, sem ravno na teh dveh mestih pobrisal s krpo enkrat čez zimo. Saj veste ko se nabere umazanija zadaj spodaj, kot ena zapečena trava. Čeprav čudno da na desni in nižje od tega pa ni nič.
Pa tudi ne vem kako bi bile lahko tako globoke praske, to sem moral precej močno podrgniti. Ter da nisem potem opazil je tudi čudno. Ker če sem očistil, bi se morale praske videti. Ali pa jih ravno takrat nisem opazil, ker je bilo še malo mokro, kasneje je bil pa avto že umazan in jih je prekrila umazanija.

Res da ni prvič da sem na avtu naredil praske. Pri 2 modela starejši Astri sem jih imel polno levo in desno od tretje zavorne luči, ko sem uporabljal za čiščenje zadnjega stekla še tisti brisalec iz Petrola, pri novejših avtih od tega sem potem samo s krpo. Pač hitenje in neznanje med čiščenjem.
Na tistem avtu sem jih pridelal sicer še kar nekaj, sploh katastrofa je bila, ko sem imel od barvanja ograje polno zelenih pikic.

Zadaj sta mi avtopralnica in še serviser pri katerem sem bil danes rekla, da sem se podrgnil ob neko grmovje. Ampak mi res ne pade na pamet da bi obračal rikverc ob kakšnem grmovju, pa to takem s tako trdimi vejami, da bi podrgnilo lak.
Tako da zaključujem, da je bilo to od brisanja s krpo.

Avtopralnico vseeno iščem drugo, ker tukaj nisem videl neke kvalitete razen če imaš 500-5000EUR vsaj 10 let star avto. Tisto na Facebooku z nekimi dragimi avtomobili je larifari, normalno da pripelje tudi kdo, ki še ni bil nikoli tam.

Zgodovina sprememb…

Cakj mal. Ti 8 let staro kripo glancas ko da je ferrari? :))

val46 ::

Ma pusti ga, sej drugega veselja kot ukvarjanje s to njegovo astro in kakimi grafikami za računalnik itak nima. Pa kot vidiš ima stalno neke monologe tu gor, govori ogromno, pove pa ne nič. Vsaj pametnega ne.

Gambino ::

To je tako, če nimaš nič drugega kot avto, potem je to edina ljubica, čeprav je že v letih. Zaradi avtomobila se nikdar ne sekiram, ni to stvar, ki jo bom imel celo življenje. Sekiram se za ženo, otroka, starše in ostale sorodnike, če zbolijo.... zaradi avtomobila, smeh.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gambino ()

kriptobog je izjavil:

Ta avto se pelje danes enako kot prvi dan junija 2017, tako da mu težko rečeš kripa. Kripa jaz rečem avtu, ki mu vse ropota in se ne da niti radia poslušati v miru. Sem imel že slabe avte, pa jih tudi nisem zanalašč zaletaval ali jih parkiral povsem zraven drugega avtomobila, kar očitno delate tukaj glede na to, da pravite, da vam je vseeno za avto. Pa dajte se potem sedaj vsesti vanj, dati plin do podna in zaleteti v prvo oviro, ki je pred vami. Če vam že tolk dol visi za vse to ne bi smel biti noben problem.

Glancaš bi temu težko rekel glede na to, da so mi ga zadnji 2 leti oprali samo na servisu. Ne vem kako se folk prisili, da bi sam pral avto. Jaz zase vem, da mi je odveč že se skopati enkrat na teden, soseda pa slišim skoraj vsak dan pod tušem.
Pa kot pravim še to kar sem ga "glancal" (v narekovajih, ker je bilo to na hitro za 5min) čez zimo, je bilo zelo nepremišljeno, zato pa imam sedaj praske na odbijaču.

Mislim, res, kaj se sploh oglašate v tej temi. Saj vem zakaj, ker je forum že 15 let mrtev in se ne morete tam kjer bi želeli.

To kar kupujejo eni v SLO je samo preseravanje, ker nimajo nič več od vožnje pri avtih za 50-100k. Res pa da bi jaz tudi, če bi imel na TRR 2 mil., kupil kakšen dražji avto kot pa za 20k. Ampak za razliko od ostalih bi premislil kaj dejansko rabim.
Resno, soseda imata v Radovljici Mercedesa in BMW-ja za 70k oz. 50k za peljat do mesta 1 km. Veliko boljša izbira bi bil Clio 2, skiro ali kolo, po možnosti na elektriko. Sicer sem ravno včeraj v Lescah na železniški postaji videl vandala, ki je skakal po enem kolesu priklenjenem s tremi ključavnicami, tako da to tudi ni dobra izbira. Zato grem pa jaz po Radovljici najraje peš, vse ostalo je prevelik riziko.

Zgodovina sprememb…

mtošev ::

Si ali najboljši trol na celotnem forumu, ali pa najbolj motena oseba na njemu. Ni vmesnih možnosti.

Prav, in kaj zdaj. Ti s tem svojim postanjem me želiš spraviti dol iz tega foruma ali kaj točno je tvoj namen? FU. Bi začel podjebavati tebe, ampak trola je zelo težko, ker itak samo trola.
Resno moten moraš biti ti, ni drugih možnosti, da se odločiš za to kar delaš ti.

Ostali tukaj v tej temi enako, največji pacienti s svojimi odgovori. Kot sem rekel, zaletite avto, če se vam jebe zanj in ne vsiljujte svojega mnenja meni. Jaz imam cilj imeti avto 20 let in s takim ravnanjem kot ga vsiljujete tukaj to ni niti približno možno.

Zgodovina sprememb…

Nočem te spraviti s foruma, samo neznansko težko razumem tvoje poste, ker so ekvivalent blodnjam shizofrenika.

Mene ne moraš trolati, ker ne pišem vsak dan o tem, kako me najmanjše stvari na cesti spravijo na nikoli prej dosežene obrate, kako menjam grafične kartice bolj pogosto kot gate ter kako se ne tuširam vsak dan. Fuj.

Saj večino kritike in podjebavanja spregledaš, ampak mogoče je čas za malce samorefleksije...

Sem tudi že kdaj šel čez svoje poste in mi je jasno, da drugim to ne more biti zanimivo. Saj jaz tudi podobne poste od ostalih samo preskočim.

Grafične so drugo, tam nič ne škodi če se pove katera je dobra in katera ne. Če komu ni všeč, gre lahko v drugo zanj zanimivo temo.

A ti svoje dogodivščine doživljaš, da je drugim na forumu zanimivo?
Misliš da ostale zabavajo tvoje zgodbe o divjanju po Radolci in gorenjski avtocesti? So hvale vredna vsebina?

Če bi izkušnjo o avtopralnici opisal v normalnem tonu in ne s pogledom obsedenca z 10 let staro kanto, ki ohranjenost avtomobila meri v arbitrarnih procentažah in se ponoči okrog njega sprehaja s svetilko, bi te mogoče še kdo jemal resno. Tako samo izpadeš kot norec, ki ga iz tira vržejo najbolj banalne stvari.

Grafične in tvoje ostale spletke rade volje omenim, ker je to še ena izmed tvojih obsesij. Napisal si npr, da si jih od decembra zamenjal 10 in da si na robu osebnega bankrota.
Povej mi, kdo pri zdravi pameti v obupnem finančnem stanju bi se tako obremenjeval s tem, če mu to ni kruh?

delavec44 ::

Če bi mu iz pravega profila napisal, namesto iz "ukradenega" od tretjega trola, bi mogoče bolj zaleglo. Pa tu ne mislim, da se nujno motiš.

UkrFTW!! ::

Bo pač astro prodal za nove grafe. Za par njih bo.

Zimonem ::

Pejt v Naklo pa vse prefukaj. To je nevzdržno. Da te te takole oškodujejo.

Bralno razumevanje imaš tudi slabo.

1. Avto sem 90% siguren, da sem opraskal sam, že njemu sem to na koncu rekel. Bi mu že prej, ampak se res še nisem spomnil. Ko sem pisal na forum pa tudi nisem še točno vedel.
Pač bi bilo res čudno naključje, da je opraskano ravno tam kjer sem sam brisal enkrat cca. 4 mesece nazaj. Čeprav izgleda kot da je brisal medved s svojimi šapami, ampak en ali trije kamenčki v krpi, kar ni nič čudno za pranje pozimi, ter po možnosti se mi ni dalo niti po vodo in sem imel samo od prej zmočeno krpo in je rezultat tu.

2. Kvaliteta v Naklu ni ravno za avtomobile, ki so slikani na Facebook, je pač bolj za avte v rangu 1.000-10.000EUR oz. bolje rečeno za takega, ki ti ga ni škoda ali je že od prej dovolj popraskan. Za pravo kvaliteto za avte za 50-200k je treba guglati detajling in ne ročna avtopralnica.
Meni je pa vsakega avta škoda, da se buta vanj med pranjem z ročno uro in vodno pištolo, tudi za 500EUR. Pač zakaj bi butal, če ni nujno potrebno.

Ma recimo da je za večino ljudi OK, čeprav tukaj v Lescah piše, da je 10EUR:
http://www.priti.si/rocna_avtopralnica/
V Naklem hočejo za zunanje pranje 16EUR. Pa če imaš malo bolj umazan avto, samo oni odločajo koliko več boš moral dati, na kakršnakoli pogajanja lahko pozabiš.

Na žalost pa če bi mi ga res opraskali oni, brez konkretnih dokazov, kar so edino slike pred pranjem s timestampom na slikah, ali pa video in posnet še števec kilometrov, ne moreš nič.
Mogoče če bi imel prej pripravljen zapis kje vse si imel pred pranjem praske in da ti oni podpišejo in garantirajo, da bodo krili škodo. Čeprav to je res overkill za en avto za 8kEUR kot je moj ter tudi ne vem kdo bi ti šel to podpisovat za 10EUR, te raje takoj odslovi.

Da je moje finančno stanje obupno je debatibilno. Zaenkrat ni nobene večje panike, če sem 1400 v minusu, samo za obresti več dajem. Do konca meseca, ko bo regres, bom že v plusu in si bom potem zmanjšal limite na samo 200EUR, ker zdaj so res premočni za moje revne dohodke.
Sicer bi pa jaz rekel, da vsaj 60% Slovencev živi iz meseca v mesec in nimajo kar vsi vedno na zalogi kakšnega jurja. To je še zdaleč od bankrota, ampak povsem normalno življenje.

Zgodovina sprememb…

GrimReaper5 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ta avto se pelje danes enako kot prvi dan junija 2017, tako da mu težko rečeš kripa. Kripa jaz rečem avtu, ki mu vse ropota in se ne da niti radia poslušati v miru. Sem imel že slabe avte, pa jih tudi nisem zanalašč zaletaval ali jih parkiral povsem zraven drugega avtomobila, kar očitno delate tukaj glede na to, da pravite, da vam je vseeno za avto. Pa dajte se potem sedaj vsesti vanj, dati plin do podna in zaleteti v prvo oviro, ki je pred vami. Če vam že tolk dol visi za vse to ne bi smel biti noben problem.

Glancaš bi temu težko rekel glede na to, da so mi ga zadnji 2 leti oprali samo na servisu. Ne vem kako se folk prisili, da bi sam pral avto. Jaz zase vem, da mi je odveč že se skopati enkrat na teden, soseda pa slišim skoraj vsak dan pod tušem.
Pa kot pravim še to kar sem ga "glancal" (v narekovajih, ker je bilo to na hitro za 5min) čez zimo, je bilo zelo nepremišljeno, zato pa imam sedaj praske na odbijaču.

Mislim, res, kaj se sploh oglašate v tej temi. Saj vem zakaj, ker je forum že 15 let mrtev in se ne morete tam kjer bi želeli.

To kar kupujejo eni v SLO je samo preseravanje, ker nimajo nič več od vožnje pri avtih za 50-100k. Res pa da bi jaz tudi, če bi imel na TRR 2 mil., kupil kakšen dražji avto kot pa za 20k. Ampak za razliko od ostalih bi premislil kaj dejansko rabim.
Resno, soseda imata v Radovljici Mercedesa in BMW-ja za 70k oz. 50k za peljat do mesta 1 km. Veliko boljša izbira bi bil Clio 2, skiro ali kolo, po možnosti na elektriko. Sicer sem ravno včeraj v Lescah na železniški postaji videl vandala, ki je skakal po enem kolesu priklenjenem s tremi ključavnicami, tako da to tudi ni dobra izbira. Zato grem pa jaz po Radovljici najraje peš, vse ostalo je prevelik riziko.

Kripa pac. Zakaj pravis, da bi bil za soseda bolj smiselen Clio2? Glede na tvoje probleme z avto je zate bolj smiselno, da avta nimas in gres na bus. Da te za 8 let staro kripo tako skrbi, da gres po Radovljici pes. lol. Za kaksno kripo tocno pa gre, da parkiram drugic poleg tebe, da bo kaksna buska manj na urusu :))

Po Radovljici je peš še najbolj smiselno, sploh zdaj ko je pol Radovljice zaprte za promet in moraš narediti cel krog, da prideš do mesta. Pa še s parkiranjem nimaš problema. Koliko pa je max razdalja, 1 km do Mercator centra Lesce in 1 km do mesta. Nimam toliko opravkov in tako zaseden dan, da ne bi mogel peš. V bistvu se mi še močno vlečejo dnevi zadnje 2 meseca. Soseda pa res nima toliko časa in sem jo nazadnje videl peš 2015, drugače pa samo avto in skiro.
Clio 2 zato, ker je za vožnje do 2 km daleč najcenejše prevozno sredstvo, da nisi moker v dežju, poleg pešhonde in dežnika. Zakaj bi rabil za 2 km 70k Mercedesa sem siguren, da ne veš tudi ti oz. oba dobro veva, da je samo zaradi prestiža, ker direktor se pač ne more pokazati v Cliu.
Drug sosed isto, na šiht 1 km daleč se vozi s Passatom. Potem pa parkira še tako, da mu zaletijo avto.

Tudi sem videl danes v mestu enega Jaguarja, pa je imel buške od vrat na voznikovih vratih. Tako se ne ravna z luksuznim avtom. Zato se pazi kje se parkira, ne moreš kar povsod kjer se ti zljubi. Meni je tesno pri srcu, če je manj kot pol metra na obeh straneh.

Jaz pa ravnam skrbno ne glede na vrednost. Recimo če dam primer, sem imel v službi pospravljen šubler v predalu celih 10 let. Ko sem se enkrat odločil, da je dovolj šparanja, sem ga dal sodelavcu, naslednji dan je imel že grdo prasko na kljunu. Tako močne potem ni imel naslednji 2 leti in še danes ne.

Zgodovina sprememb…

Zakaj se potem ti ne vozis s Clio2? In kdo si da bos govoril kaksen avto naj kdo vozi?

Jaz ne, zato ker se vozim 10x dlje kot 2 km. Če se giblješ samo v manjših mestih, pravim da sploh ne rabiš avta. Clio 2 za daljše razdalje ni ravno optimalna izbira. Kar 20 km je, vem, ker sem imel 8 let starega Punta 2 in ni zmogel takih razdalj. Res, še do Jesenic in Tržiča nisem prišel brez da bi se pokvarile zavore ali sklopka. Jaz sem kupil iz razloga povsem nov avto, ker imaš tako največjo verjetnost, da ti bo zdržal čim dlje brez problemov. Seveda, lahko bi 2 ali 3 4-6 let stare, ampak to tudi že dobro vem, da je potem problem spet iskati druge dimenzije gum, po možnosti starih niti še nisi izbrabil do konca, imaš drugo olje, enkrat sem celo vijake za kolesa dal gor od napačnega avta in ne vem kaj še vse. Najbolj simpl je imeti isti avto 20 let.
Prej sem menjal avte samo zaradi prešvoh motorja, zdaj pri 1.6T 200 nimam nobenih razlogov za menjavo.
Nič nobenemu nočem komandirati kaj naj vozi, samo hočem povedati, da je bedarija kar nekateri delajo. In to se potem sešteva in imaš tako stanje kot je sedaj v SLO, in sicer 10x preveč prometa. To sploh ne bom spraševal, če se kdo strinja, ker je več kot očitno dejstvo. Čeprav omenil sem do sedaj na tem forumu samo jaz že ene 5x, ostali očitno uživate v gostem prometu.

Zgodovina sprememb…

BEdarija je tudi biti izenjen z avtom, kot si ti.

Ne pa ni, ker kot sem dal primer tistega šublerja, 10 let je bil kot nov. Kako drugače kot da res skrbno paziš, boš imel avto 20 let? Ne gre, ti sedaj tako pišeš samo, ker mislim da menjaš avte na 5 let. Ampak tudi tako imaš problem, da je potem vreden manj, pa čeprav 500EUR. Tako da sem poleg tega še siguren, da moraš imeti plačo čez 5000EUR oz. sploh nimaš problemov z denarjem. Pa meni se še v takem primeru ne bi kar jebalo za avto. Pa tudi če se ti, imaš na cesti še druge avte, tako da moraš hočeš nočeš paziti tudi svojega, če nočeš škodovati drugim.

Zgodovina sprememb…

Moj je bil 4 leta star in lak čisto porajsan (pod soncem je bilo videti). Enkrat mi je z enega drevesa smola kapljala po celem avtu in sem z napačno gobico odstranjeval (sranje je zajebano).
Pa mi je kupec še rekel, da hvala da sem tako lepo za avto skrbel. Če misliš, da boš ob prodaji kaj več dobil. Važno, da ni ruknjen in rjav.

tony1 ::

"Jaz zase vem, da mi je odveč že se skopati enkrat na teden, soseda pa slišim skoraj vsak dan pod tušem."

Tale avto mora po 8ih letih smrdeti ko svinja. Če se sekiraš za vsako prasko, se daj še toliko, da se vsaj v avto usedeš stuširan.

Če drugega ne, zato, da ko te bo na cesti srečal tale iz avtopralnice in se ti skantal v avto, ne bodo potem reševalci omedlevali, ko te bojo nalagali na nosila (po Slavku Preglu v Počesanih muhah ali zelo zapletenem priročniku o lepem vedenju, s tebe bodo v bolnici potegnili dol nogavice in se vprašali: "No, pa poglejmo, če se je fant danes umil...")

Avto nič ne smrdi, ne smrdimo vsi toliko, da bi se morali kopati vsak dan. Jaz bi se moral 1 mesec neumivati, da bi smrdel. Saj drugače človek voha tudi sam sebe oz. bi mi povedali že ostali družinski člani, ki se tudi kopajo enkrat na teden, oz. bi jaz zavohal njih, če bi bilo tako. Eto, sosed je imel kakšni 2 uri nazaj spet vklopljen tuš, pač direktor, ki pa mora biti res vedno v top formi. Mogoče pa nekateri samo niste nikoli stestirali na koliko časa največ se lahko kopate. Jaz nimam neke izbire tudi če bi se mi dalo kopati več, ker kot sem že večkrat rekel ni moje stanovanje, voda ni zastonj, položnice moram pa plačevati jaz.
Stopala pa itak, ampak to bi jih moral umiti vsakič ko bi prišel iz sprehoda, kdo pa to dela.

Kripa je zame kar sem videl danes, po blatnikih in pragovih vse rjavo, da so bile že velike luknje v plehu.
8 let star avto ne more biti kripa, 2017 je trenutno še zelo lep letnik oz. tudi še do 2015. Še marsikateri zdravnik/zdravnica imajo avto letnika 2015, pa imajo plačo vsaj 3000 bruto.
Sploh 20 let in več nazaj bi bil tak avto v top 1%. Zdaj ima folk kar od nekje ne vem koliko denarja, Tesle in ne vem kaj vse, nekateri smo pa na sociali. To bi se moralo malo prerazporediti premoženje, saj vsi enako pošteno delamo, kvečjemu ti z veliko denarja delajo nepošteno.

Za prodajo me ne skrbi, če ga bom imel 20 let. Potem mi je pa res vseeno ali je vreden 300EUR ali 100EUR. Trenutno ga ocenjujem na 8k. Na Avto.net so od 7.490 do 9.990.
Srkbeti je treba že zato, da nadaljnih 12 let ne bom gledal kakšne grde praske vsakič ko se bom vsedel v avto. Če bi bilo to vsem popolnoma vseeno kot hočete dokazati tukaj, potem bi si vsak vsak dan s ključem naredil novo prasko za dober dan, ampak temu zdaleč ni tako.

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

Sej tuširanje res ni nujno vsakodnevno za vsakega, sploh pri takih ki samo sedijo pri idealni temperaturi. Vendar pri tuširanju enkrat na teden si pa smrdo 100%! Neglede na aktivnost.
Tip ma res eno motnjo, ko ga malenkosti tako iritirajo.
Poišči si pomoč, saj gre z leti lahko na slabše.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Sem pre-ChatGPT-jal glede mojega finančnega stanja.
Tvoja trenutna bolniška (90%) je: 1.070-1.210 EUR neto
Invalidska pokojnina (1. kategorija): okoli 850 EUR neto
Invalidska (2. kategorija) + delo: okoli 1.000-1.100 EUR skupaj

Ja komu se bo pa dalo vsak dan voziti na delo za 4 ure za teh 200EUR. Očitno bo moj prihodek od drugega leta 850EUR neto. ZZZS je pomoje na moji strani, ker zdaj so mi podaljšali že čez 1 leto kolikor je običajno max za bolniško, tako da dobro vedo, da je najvišji prihodek pri 90% bolniški in se jim ne mudi mi dati invalidske.

Sem vpisal najprej za zgornje sosede z 2x cca. 3000EUR neto in 2 otrokoma, so kar v zgornjem razredu z 2.857EUR prihodka, zgornji je pa od 2.780EUR. No saj se mi je zdelo, da niso samo višji srednji razred, tudi že govorijo da bodo šli na počitnice z jahto.

Za nas spodaj, niti eden od 4 ne dela več, je pa izračunal 810EUR, kar je pod mejo revščine, ki je 1040EUR. FML.

Ne vem če je sicer tako hudo kot hoče prikazati ChatGPT, ker sem bil ravno danes v gostilni na malici za 11,50EUR. Ter od prejšnje sobote si vsak dan privoščim enega Kinga za 3EUR. Čeprav to moram najti nekaj cenejšega in vseeno dobrega, ker so že zlatarske cene, ene 25 let nazaj je bilo to 250 SIT = 1EUR.
Pa začuda (mislim, ni začuda, pač potenje) zdaj poleti tudi čez vikend lahko spijem 2x 0,5l piva, pa v ponedeljek še ni problem prevelik vnos tekočine, samo 2 kg sem nabral čez cel prejšnji vikend. Konec koncev še bolje, ni mi treba vedno scat ter ne zapravim preveč za pijačo. Pa tudi kar gledam zdrave ljudi pijejo vsega skupaj nič, tako da so ledvice overrated. Jaz če bi jih imel, bi se takoj natankal s celo 1,5l plastenko, po možnosti vode in ne kakšne preveč sladkane pijače. Ampak kar se spomnim se prej tudi nisem tako tankal, verjetno ravno zaradi tega, ker bi moral potem vsake 5min scat. To Bog ni dobro naštudiral že v originalu, bi moral imet za 10l brez da bi kaj čutil, da bi bilo narejeno kot je treba.
Ter lastim si 8 let star avto z 200 konji, ki je vsaj v praksi, če že ne na papirju, eden najhitrejših na Gorenjski.

Zgodovina sprememb…

A, jebiga, spet mi je preveč ušlo, tako da me bo mtošev vsak čas spet okaral.

Šefa bom pa klel cel lajf (in seveda njegovega nadrejenega) ker mi ni in ni hotel povišati osnovne bruto iz 1750 na 2000. Kao bi moral delati brez napak do konca 2024, jaz pa šel na bolniško konec maja 2024. Pa kdo sploh dela brez napak, naj si najde Boga, ker človek tega ni sposoben. Ne bi rekel, če bi bilo 50% zanič narejeno, je bilo pa max 5%.
Sicer pa upam da se šteje recimo povprečje najvišjih 12 plač in ne samo ena najvišja plača, ki bi bila v mojem primeru zadnja. Logično bi že bilo tako in potem tudi ne rabim toliko preklevati šefa celo življenje. Spet moram na ChatGPT vprašati.

Zgodovina sprememb…

Vsa leta se štejejo, saj tako je tudi prav. Čeprav plače do 2015 so bile ena revščina, 940-990EUR bruto, to sem delal samo za voljo delovne dobe in ne za dejanski prihodek. Zdaj ima vsak študent 10EUR neto na uro, ne pa teh mojih 4,5EUR.

Ampak ChatGPT je glup in dela večkrat kar ene očitne napake, kar nekaj je množil še s 3,5x.
Kje je bila napaka v prejšnjem izračunu?
Prejšnji zapis, kjer je pisalo

283,8 EUR × 14,1 = 1.004 EUR bruto

je bil napačen.

Pravi izračun je kot zgoraj:

20,1 EUR × 14,1 = približno 283 EUR bruto invalidske pokojnine.

283EUR bruto, lol. Ja potem ima pa res prav, da smo pod pragom revščine:
Ta proračun (1.750 EUR za 4 odrasle osebe) pomeni 437 EUR na osebo, kar je pod pragom revščine v Sloveniji (v 2025 je ta okoli 830 EUR neto za eno odraslo osebo).

Res zanimivo, v isti stanovanjski hiši, da imaš najbolj bogate in najbolj revne.

Še tole mi je vmes napisal jebemomu:
daleč od srednjega razreda

Vse bi dal, da bi bil srednji razred na tem svetu, tako sem pa tam nekje s črnci v Afriki.

Zgodovina sprememb…

Ali pa če bi se nehal z drugimi ukvarjati in sebe v roke prijel. Kot da bi eno staro babo poslušal.

Če imaš čas bluziti po forumu, bi lahko imel čas tudi za službo in ne bi bil strošek davkoplačevalcev.

Zgodovina sprememb…

GrimReaper5 je izjavil:

Ne pa ni, ker kot sem dal primer tistega šublerja, 10 let je bil kot nov. Kako drugače kot da res skrbno paziš, boš imel avto 20 let? Ne gre, ti sedaj tako pišeš samo, ker mislim da menjaš avte na 5 let. Ampak tudi tako imaš problem, da je potem vreden manj, pa čeprav 500EUR. Tako da sem poleg tega še siguren, da moraš imeti plačo čez 5000EUR oz. sploh nimaš problemov z denarjem. Pa meni se še v takem primeru ne bi kar jebalo za avto. Pa tudi če se ti, imaš na cesti še druge avte, tako da moraš hočeš nočeš paziti tudi svojega, če nočeš škodovati drugim.

ZE cel lajf se mi jebe za avto. Avto zvozim do konca, ponavadi naredim okoli 400k km. Pazit na svojega pomeni, da ne butam drugih po parkingu. To je pa to. Da bi ga pa glancal non stop in se sekiral za vsako prasko itd. Ni sans, avto je samo prevozno sredstvo in nic drugega.

GrimReaper5 je izjavil:

Vsa leta se štejejo, saj tako je tudi prav. Čeprav plače do 2015 so bile ena revščina, 940-990EUR bruto, to sem delal samo za voljo delovne dobe in ne za dejanski prihodek. Zdaj ima vsak študent 10EUR neto na uro, ne pa teh mojih 4,5EUR.

Ampak ChatGPT je glup in dela večkrat kar ene očitne napake, kar nekaj je množil še s 3,5x.
Kje je bila napaka v prejšnjem izračunu?
Prejšnji zapis, kjer je pisalo

283,8 EUR × 14,1 = 1.004 EUR bruto

je bil napačen.

Pravi izračun je kot zgoraj:

20,1 EUR × 14,1 = približno 283 EUR bruto invalidske pokojnine.

283EUR bruto, lol. Ja potem ima pa res prav, da smo pod pragom revščine:
Ta proračun (1.750 EUR za 4 odrasle osebe) pomeni 437 EUR na osebo, kar je pod pragom revščine v Sloveniji (v 2025 je ta okoli 830 EUR neto za eno odraslo osebo).

Res zanimivo, v isti stanovanjski hiši, da imaš najbolj bogate in najbolj revne.

Še tole mi je vmes napisal jebemomu:
daleč od srednjega razreda

Vse bi dal, da bi bil srednji razred na tem svetu, tako sem pa tam nekje s črnci v Afriki.

Da si srednji razred ali visje ne rabis nic dati. Samo delat je treba

GrimReaper5 je izjavil:

Ter lastim si 8 let star avto z 200 konji, ki je vsaj v praksi, če že ne na papirju, eden najhitrejših na Gorenjski.

Tole je pa vic dneva.

Zgodovina sprememb…

Vem da se sliši kot vic, ampak jaz nisem videl hitrejšega. Včeraj ko sem dol iz AC malo pospeševal do avta pred sabo (to redko delam, včeraj me je malo prijelo), seveda ne povsem do riti, je začel enako delati še Abarth 595 Competizione za mano, on mi je pa bolj do riti.
Ta avto ima 180 KM, pa že to je zelo redko, 99% avtov pri nas ima do 150 KM.
Resno, nisem še videl res nekega stroja, če že slučajno je, čeprav se sedaj ne spomnim, prej kot s SLO je z DE tablicami, pa ne izkorišča kaj več kot 200 KM, ker še nobenega nisem videl iti čez 160, mogoče 180, zato sem poudaril da samo v praksi in ne tudi v teoriji.
Edino če vas vsak dan prehitevajo Ferrariji in Lamborghiniji po dolgem in počez. Odkar imam ta avto me niti eden ni prehitel, razen če sem mu pustil. Z Alfo 1.4 135 sem bil pa z enim enkrat dolgo časa vštric dokler nisem jaz popustil.

Veliko večjo šanso pri nas imaš, da bo pred tabo cijazar. Čeprav sem opazil, da od nekje aprila tega kar naenkrat ni več, ker prej si imel vedno kakega s 40-50 pred sabo. Se pravi folk sploh ne zna voziti pozimi, kao 0-5 stopinj in moraš speljevati in voziti kot bi bil na čistem ledu, resno?

Tudi sosed z M2 bi rekel, da ima povprečno porabo 8l, že jaz imam 10l. Zdaj je kar popularno, da se kupuje avte samo za afnanje. Saj to je bilo že okoli leta 2010. Ampak razlika takrat je bila, da je prišel v Radovljico kak Jeseničan z NFS Underground načičkanim avtom nižjega razreda (npr. Fazer v Srednjih Bitnjah je to delal, zdaj ima že zdavnaj zaprto, ker ni kupcev za to), zdaj so pa popularni bolj nemški stroji (daleč prednjači BMW) brez aftermarket dodatkov. Tudi niža ne vem če še kdo avto, edino če je že v tovarni znižan.
Ali pa nalepke, teh zdaj nimajo niti ženske po avtih, enako furajo clean tovarniški look, kar je edino pravilno.

Zgodovina sprememb…

GrimReaper5 je izjavil:

Vem da se sliši kot vic, ampak jaz nisem videl hitrejšega. Včeraj ko sem dol iz AC malo pospeševal do avta pred sabo (to redko delam, včeraj me je malo prijelo), seveda ne povsem do riti, je začel enako delati še Abarth 595 Competizione za mano, on mi je pa bolj do riti.
Ta avto ima 180 KM, pa že to je zelo redko, 99% avtov pri nas ima do 150 KM.
Resno, nisem še videl res nekega stroja, če že slučajno je, čeprav se sedaj ne spomnim, prej kot s SLO je z DE tablicami, pa ne izkorišča kaj več kot 200 KM, ker še nobenega nisem videl iti čez 160, mogoče 180, zato sem poudaril da samo v praksi in ne tudi v teoriji.
Edino če vas vsak dan prehitevajo Ferrariji in Lamborghiniji po dolgem in počez.

Tudi sosed z M2 bi rekel, da ima povprečno porabo 8l, že jaz imam 10l. Zdaj je kar popularno, da se kupuje avte samo za afnanje. Saj to je bilo že okoli leta 2010. Ampak razlika takrat je bila, da je prišel v Radovljico kak Jeseničan z NFS Underground načičkanim avtom nižjega razreda, zdaj so pa popularni bolj nemški stroji (daleč prednjači BMW) brez aftermarket dodatkov. Tudi niža ne vem če še kdo avto, edino če je že v tovarni znižan.
Ali pa nalepke, teh zdaj nimajo niti ženske po avtih, enako furajo clean tovarniški look, kar je edino pravilno.

hahaha lol. Vic na vic. Imas mocnejsih avtov ze samo v svoji obcini kar veliko. Samo verjetno se jim ne ljubi tekmovati s tabo in tvojo kripo in pac vozijo bolj kulturno. Ze samo Cupre Born in Tesl imas celga boga tukaj okoli in lih vsak te nazge bp do 150, do 130 kolikor je omejitev pa itak. Te vsi pustijo zadaj, pa niti sportni avti niso to. Se Reno 5 te pajsne do 100, sem jih tudi ze videl v Radovljici vsaj dve. Pol mas pa samo v Lescah par hudih makin s 300+ konji. Imam premalo prstov da jih prestejem pa so to samo od znancev. Tako da ne se prevec hvalit s tvojo kripto. Ti si res zaljubljen v svoj avto :))

Pa saj to govorim, da imaš močnejše avte, ampak jih je tako malo, da ni možnosti da bodo v radiusu 100 m okoli tebe, da bi sploh prišla v poštev njihova moč. Pa tudi če bi jih, ne bi noben vozil prav veliko čez 100 in prav veliko čez 160 na AC. Če pa pravim, da v 8 let nisem srečal hitrejšega ali da bi me prehitel, kaj tukaj še ni jasno?
Če bi me prehitel kak M5 z 200 na mojih 160, bi sedaj to omenil, pa ne morem, ker me ni. Že prej sem jaz kakšnega.

Da grem ta trenutek ven v katerokoli od štirih smereh iz Radovljice, kakšna šansa je da srečam enega, ki mu bom jaz ovira in kakšna je da bo on meni ovira? Za prvo 1 proti milijon, za drugo skoraj 100%, ker imaš vedno enega, ki vozi 60 na 90.
Da greš pa čez mesto in da boš srečal boljši avto od tvojega, ampak seveda ne bo vozil več kot 50, mogoče 60, je pa 100% da ga boš. Zato jaz govorim o praksi in ne o teoriji.
Sploh ko govoriš o Teslah, imajo moč samo na papirju, v praksi je to kot 100 KM avto.

Novi Renault 5 me po teh podatkih pajsne samo najboljša 220 KM verzija:
https://de.wikipedia.org/wiki/Renault_5...

Sicer dirkati z enim na javnih cestah se tudi ne bi šel, bi ga spustil naprej. Ampak to potem ne bi štelo, da me je prehitel.

Zaljubljen v avto, če imaš tako nizke prihodke kot jaz, boš seveda skrbel za avto kot za svojega otroka, ne vem kaj tu ni jasno. Misliš da mi je želja se voziti z avtobusom čez 10, 15 let?

Zgodovina sprememb…

Renault 5 Alpine 220 me lahko prehiti seveda samo na regionalki, da ne govorim da bi morala biti 2 km povsem prazna ravnina. Ker pazi to, ima max 170. Moj ima max 230 in ga na AC z lahkoto prehitim že v 6. prestavi.

Še vedno pa ne vem kaj bi profitiral, da imam zdaj milijon na računu, da grem kupovat boljši avto od mojega trenutnega? Za moje potrebe za teh 20 km sigurno ne, ker bi bil še en 20 let star Clio skoraj dovolj dober. Tudi če bi se potem vsak dan vozil 300 km do morja do svoje jahte. Ker smo potem spet pri 10x preveč prometa. V takem primeru bi bolj kot avto moral iskati privatno letalo.
Pač priznajte, da so vsi boljši avti povsem neuporabni za naše ceste. Ali pa po LJ kjer so omejitve 50-70, to je retardizem kaj vidiš na cesti, to je res samo za kazanje in ne za dejansko uporabnost. Dejansko uporaben v LJ bi bil kak 3m dolg avto, ne pa 5m dolga limuzina.

Zgodovina sprememb…

GrimReaper5 je izjavil:

Pa saj to govorim, da imaš močnejše avte, ampak jih je tako malo, da ni možnosti da bodo v radiusu 100 m okoli tebe, da bi sploh prišla v poštev njihova moč. Pa tudi če bi jih, ne bi noben vozil prav veliko čez 100 in prav veliko čez 160 na AC. Če pa pravim, da v 8 let nisem srečal hitrejšega ali da bi me prehitel, kaj tukaj še ni jasno?
Če bi me prehitel kak M5 z 200 na mojih 160, bi sedaj to omenil, pa ne morem, ker me ni. Že prej sem jaz kakšnega.

Da grem ta trenutek ven v katerokoli od štirih smereh iz Radovljice, kakšna šansa je da srečam enega, ki mu bom jaz ovira in kakšna je da bo on meni ovira? Za prvo 1 proti milijon, za drugo skoraj 100%, ker imaš vedno enega, ki vozi 60 na 90.
Da greš pa čez mesto in da boš srečal boljši avto od tvojega, ampak seveda ne bo vozil več kot 50, mogoče 60, je pa 100% da ga boš. Zato jaz govorim o praksi in ne o teoriji.
Sploh ko govoriš o Teslah, imajo moč samo na papirju, v praksi je to kot 100 KM avto.

Novi Renault 5 me po teh podatkih pajsne samo najboljša 220 KM verzija:
https://de.wikipedia.org/wiki/Renault_5...

Sicer dirkati z enim na javnih cestah se tudi ne bi šel, bi ga spustil naprej. Ampak to potem ne bi štelo, da me je prehitel.

Zaljubljen v avto, če imaš tako nizke prihodke kot jaz, boš seveda skrbel za avto kot za svojega otroka, ne vem kaj tu ni jasno. Misliš da mi je želja se voziti z avtobusom čez 10, 15 let?

Skrbeti za avto in biti ozenjen z avtom sta dve skrbi. Ti si tako zaljubljen v avto, da mislis da si bog i batina z 200 konji in da si najhitrejsi na Gorenjskem. V realnosti je pa mocnejsih avtov okoli tebe ogromno.

jest10 ::

Za tiste seanse v Begnah, ki si jih že dolgo potreben, ti bo dovolj skiro

GrimReaper5 je izjavil:

Renault 5 Alpine 220 me lahko prehiti seveda samo na regionalki, da ne govorim da bi morala biti 2 km povsem prazna ravnina. Ker pazi to, ima max 170. Moj ima max 230 in ga na AC z lahkoto prehitim že v 6. prestavi.

Še vedno pa ne vem kaj bi profitiral, da imam zdaj milijon na računu, da grem kupovat boljši avto od mojega trenutnega? Za moje potrebe za teh 20 km sigurno ne, ker bi bil še en 20 let star Clio skoraj dovolj dober. Tudi če bi se potem vsak dan vozil 300 km do morja do svoje jahte. Ker smo potem spet pri 10x preveč prometa. V takem primeru bi bolj kot avto moral iskati privatno letalo.
Pač priznajte, da so vsi boljši avti povsem neuporabni za naše ceste.

Pismen tudi nisi. Kaj sem ti napisal zgoraj? Ti ga bos prehitel sele ko se bo on ustavil na 170km/h. Do 170km/h pa nimas sans. Omejitev mas pa tako ali tako 130 na avtocesti in te skoraj vsa ta EV jajca nascijejo.

Vidim da si eden tistih revezev, ki jim pade ego ko jih nekdo prehiti na cesti :))

jest10 je izjavil:

Za tiste seanse v Begnah, ki si jih že dolgo potreben, ti bo dovolj skiro

Glede na situacijo mu pripada ze nastanitev tam

Zgodovina sprememb…

Naščijejo za koliko točno? Saj je že bila Tesla pred mano in vem kako to izgleda. Poščije te za tistih 10m iz semaforja, potem ga pa ti že ujameš ali pa naletita na promet.
Ma jaz poščijem ostalih 99% voznikov iz semaforja na 70/90 omejitvi za 1 km samo da zvozim prve 3 prestave do konca, kaj ti bo 10m.

Pa kaj nimam šans do 170, saj noben ne vozi avta vedno na 100%, itak da se z 200 KM da prehiteti 220 KM avto. Tudi 500 KM se da, že iz preprostega razloga, ko enkrat začneš prehitevat in si na nasprotnem pasu, on ne sme začeti pospeševati. Tako da je zakon na tvoji strani.
Zakaj potem sploh 200 KM in ne 100 KM? Ker to pa predolgo traja prehitevanje, tudi če te kdo pusti, da ga prehitiš. Za več kot 200 KM pravim da v praksi ni neke dejanske uporabnosti, vi pa še vedno tumbate po svoje kateri vse avtomobili so na naših cestah. Ne trdim da niso, samo pravim da ne moreš imeti nič od njih.

Motorji, to je pa drugo, to se da iti hitreje, ampak na javnih cestah ni pametno. Samo včeraj je eden ležal na cesti Radovljica - Lesce, na križišču kjer je priključek levo do krožnega med Radovljico in Lescami.

Zgodovina sprememb…

GrimReaper5 je izjavil:

Naščijejo za koliko točno? Saj je že bila Tesla pred mano in vem kako to izgleda. Poščije te za tistih 10m iz semaforja, potem ga pa ti že ujameš ali pa naletita na promet.
Ma jaz poščijem ostalih 99% voznikov iz semaforja na 70/90 omejitvi za 1 km samo da zvozim prve 3 prestave do konca, kaj ti bo 10m.

Pa kaj nimam šans do 170, saj noben ne vozi avta vedno na 100%, itak da se z 200 KM da prehiteti 220 KM avto. Tudi 500 KM se da, že iz preprostega razloga, ko enkrat začneš prehitevat in si na nasprotnem pasu, on ne sme začeti pospeševati. Tako da je zakon na tvoji strani.

Sure. :)) Nihce ne vozi avta na 100%, samo ti ane :)) Dj ti zrihtam gremo na letalisce kle v Lescah. Poklicem kolege, se mihc pripelje Alpinko, pa bos videl da bos popusil proti vsem

Letališče in dirkališče dobro vem, da ne bo šlo. Saj ne vem, ali se jaz zdaj hvalim, ker to da si na javnih cestah hitrejši od starih mam res ni nekaj za hvalit se.
Lahko se pa pohvalim, da znam speljat iz semaforja, isto desetinko ko se prižge zelena speljem in sem čez kvečjem sekundo že na sredini križišča, ampak moram itak čakat nasproti vozeče. Iz mesta je 1.6T 200 KM + manual res poezija, čisto nasprotje od tistega Alfinega 1.4T 135 avtomatika, ko nisi vedel ali boš lahko zapeljal v krožno ali ne.
Bolj sem hotel poudariti dejstvo, da sem že z 200 KM najhitrejši na naših javnih cestah, to je dejstvo, moje opažanje, in ne hvaljenje. Dopuščam možnost, da je kdo še hitrejši, ki ga jaz ne srečam na cesti, ampak jih je prej 10 kot pa 100.

Zgodovina sprememb…

GrimReaper5 je izjavil:

Letališče in dirkališče dobro vem, da ne bo šlo. Saj ne vem, ali se jaz zdaj hvalim, ker to da si na javnih cestah hitrejši od starih mam res ni nekaj za hvalit se.
Lahko se pa pohvalim, da znam speljat iz semaforja, isto desetinko ko se prižge zelena speljem in sem čez kvečjem sekundo že na sredini križišča, ampak moram itak čakat nasproti vozeče. Iz mesta je 1.6T 200 KM + manual res poezija, čisto nasprotje od tistega Alfinega 1.4T 135 avtomatika, ko nisi vedel ali boš lahko zapeljal v krožno ali ne.
Bolj sem hotel poudariti dejstvo, da sem že z 200 KM najhitrejši na naših javnih cestah, to je dejstvo, moje opažanje, in ne hvaljenje. Dopuščam možnost, da je kdo še hitrejši, ki ga jaz ne srečam na cesti, ampak jih je prej 10 kot pa 100.

No kar hoces je povedati, da si idiot na cestah in si domisljas da si najhitrejsi. Tipicen debil s staro kripi, ki misli da je bog i batina, potem pa sunkovito speljevanje in navijanje na semaforjih. Tipicen cefur bi lahko rekli.

socialec ::

Bolj verjetno je trol, slo-tech je pravo gojišče, vsak dan, tudi iz MMC.

Ce ni trol, potem pac res potrebuje namestitev v begnah

socialec ::

Ne more biti druge razlage, da bi bilo nekomu z oplom od 200KM prioriteta biti prvi na cesti v okolici, kjer so avti od 500 in več KM. Poleg tega, na cesti si deležen veliko več pozornosti (in sredincev), če voziš p.o.č.a.s.i. ! :D

zobnik ::

AVTOR:

Kaj ko bi z dokazili jih prijavil na inšpekcijo. Inšpekcija bo morala naredit nadzor.
S tem čivkanjem na slo-tech ne boš nič dosegel.

kriptobog je izjavil:

hahaha lol. Vic na vic. Imas mocnejsih avtov ze samo v svoji obcini kar veliko. Samo verjetno se jim ne ljubi tekmovati s tabo in tvojo kripo in pac vozijo bolj kulturno. Ze samo Cupre Born in Tesl imas celga boga tukaj okoli in lih vsak te nazge bp do 150, do 130 kolikor je omejitev pa itak. Te vsi pustijo zadaj, pa niti sportni avti niso to. Se Reno 5 te pajsne do 100, sem jih tudi ze videl v Radovljici vsaj dve. Pol mas pa samo v Lescah par hudih makin s 300+ konji. Imam premalo prstov da jih prestejem pa so to samo od znancev. Tako da ne se prevec hvalit s tvojo kripto. Ti si res zaljubljen v svoj avto :))

Cupra Born, prvič slišim. Tukaj vidim, da je spet hitrejši samo najboljši model s 326 KM:
https://de.wikipedia.org/wiki/Cupra_Bor...
Pa drugače me bk, če bi bili tukaj okoli sami 1000 KM avti. Če bi vsi po vrsti leteli 160 na 90, se da tudi poklicati policijo. Čeprav kar je slišati motoristov zadnji 2 leti, beri: nič ni slišati, videti je pa samo motorje pri 80-90, so vsi največji dirkači že pocrkali.
Sicer sem pa mnenja, da moraš biti res preserant, da greš sedaj kupovati EV avto. Tudi če bi si lastil tak avto, bi vedel da sem preserant, problem je da večina lastnikov teh avtov tega ne ve. Naslednjih 20 let boš še komot fural bencinarja in prišel ceneje skozi. Kaj ti fora cenejši energent, če moraš dati 50k za avto. Naj naredijo 150 KM avto za 10k, to bo pa potem šlo v promet. Potem bomo pa itak že prestari za vožnjo. Kdaj je sigurno prestaro se ve, včeraj sta se smrtno zaletela 73 letni voznik avta in 69 letni voznik motorja, eto, že preveč. Voziš do 70 in je to to. Mercator itak že 26 let vozi fasngo do doma preko spletnih nakupov, tako da niti ne rabiš za to avta, če nisi več sposoben hodit 1 km do trgovine.

Zgodovina sprememb…

val46 ::

Ti maš res probleme ej. Dej se dejansko obrnit na kako zdravniško pomoč, preden bo prepozno. Govorim dobronamerno, da ne boš rekel da te slučajno "napadam".
1
2
3 4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spraskani stari avti

Oddelek: Na cesti
223830 (2206) ripmork
»

avto kozmetika - trgovine

163964 (3546) Raptor F16
»

Pranje avtomobila doma (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7526958 (16490) radmannsdorf
»

Visokotlacni cistilec za avto (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7614397 (13304) IL_DIAVOLO
»

Praske po pranju avtomobila

2415119 (14255) black ice

Več podobnih tem