» »

Mrežna zidna omara / samostoječa za tla

Mrežna zidna omara / samostoječa za tla

bigbada ::

Zdravo,

https://www.techtrade.si/kabinet-zidni-...

Rad bi nabavil to omaro, ker mi ustreza barva in velikost, ampak me zanima če je tudi primerno da bi imel na tleh to?
Namreč optika in kabli pridejo spodaj iz tla ven kabli.. In po tej sliki ne vidim ali je na dnu kabineta tudi odprtina za kable noter speljat?

Ali je to primerno samo za na steno ali bom lahko imel na tleh in spravil od spodaj kable noter?

Prosim če kdo ve...

Ker drugače sem gledal tole samostoječo:
https://www.techtrade.si/kabinet-600x-6...
Ampak je malenkost večja in globlja in bi mi tista zgoraj bolj ustrezala, čeprav ni samostoječa

Hvala

dukedl ::

piše v opisu na prvem linku: "Odprtina za uvod kablov na zadnji stranici, vrhu in dnu kabineta"
Najbrž bi šlo :)
lp dukedl

To sem videl ja, ampak me zanima če se celotna spodnja plošča da odpreti oz. odstraniti da je luknja...
Ker luknja je bolj v desni strani, jaz pa imam kable na levi direktno ven spodaj iz betona...
In omara ne more "ležati" gor na kablih, če hočem da pridejo do luknje...

Potem bi rabil neke nogice, da je malce dvignjena? Oz. kako bi to rešil? Ima kdo predlog...

dukedl ::

Nogice sigurno, da je mal višje zadeva...al pa par desk spodaj.
Za luknjo narest lahko pa tudi fleksarco uporabiš, pa si odpreš kot rabiš. Jz bi potem okol kovine napeljal še neko gumo, da se kabli ne prerežejo.
lp dukedl

fikus_ ::

Od tal do omare daš kabel kanal in vanj zapreš kable.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Jure14 ::

S flexom naredi luknjo, pobrusi, pa s duck-tapom oblepi rob, da se ne porežeš (al pa kable).
To sem jaz naredil.

Pri tvoji sicer piše, da je že sestavljena, tako da ne vem, če lahko celo spodnjo stranico odstraniš. Izgubiš na trdnosti.

Lahko pa tudi kakšne improvizirane nogice spodaj našraufaš. Kakšno deščico na kvadrathe razrežeš in nalepiš kot nogice. Pa malo filca spodaj. Al pa kakšno gumo.

johnnyyy ::

Za nogice lahko pogledaš tudi v Ikei.

Zeco ::

Ne kompliciraš za začetek.

V vsako omarico se da narediti luknja.

Najlažje bo da zmeriš točno pozicijo cevi/kabla kjer bo prišel v omarico. Vzameš največji sveder ki ga imaš in narediš luknjo dovolj veliko da napelješ cev z kablom (če ti štrli iz tal) direkt v omarico. Če pa je samo kabel pa narediš luknjo dovolj veliko da gre priključek skozi. Če nimaš dovoljk velikega svedra, greš do/v kolega ki to ima ali OBI/Bauhaus in kupiš stopničasti sveder potrebne velikosti. Za taščito luknje kupiš namensko obrobo ki se natakne na rob ali pobrusiš s okroglo pilo in nato še malo s šmirgl papirjem da ni ostro.

Če si pa z dvema levima rokama, ti pa lahko pridem za 25€ na uro povrtat in namestit omarico.

Če pa si iz MS ali okolice pa se lahko zmeniva za pivo/jolo in ti urediva.

Slika:

Problem je ta črni kabel / optika... ta se ne sme oz. ne more upogibati (trdi), in tukaj v kot bo prišla samostoječa omarica nad to zadevo.
Zdaj pa če so luknje spodaj na dnu omarice na drugem koncu oz. malo stran od tega bi znal biti problem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bigbada ()

Saintek ::

Jao no vrežeš s flexerco luknjo tam ko želiš, zbrusiš oz zaščitiš rob od luknje postaviš omarico čez. Jo pritirdiš na tla še dodatno s malo daljšimi knipingi, stvar rešena pol ure dela max.............. :)

fikus_ ::

Nabaviš stopničast sveder
https://www.interdiskont.si/izdelek/sto...
Z njim posnameš tudi oster rob pločevine. Narediš več izvrtin, za 2-3 kable skupaj.

Kupiš kabelski kanal
https://topdom.si/izdelek/nadometni-ins...

Za optični kabel malo poštemaš steno, da ga ne upogneš preveč, to potem pokriješ s kanalom.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mašine za hobi mizarstvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8438311 (3155) ššš
»

Razlika v UTP kablih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
14129989 (7212) bbbbbb2015

Telekom vsiljuje nov priključek za internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
789993 (8261) scythe
»

Podaljšanje cat 5 kablov za internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
313145 (1932) fujtajksel
»

Strežniška omara

Oddelek: Kaj kupiti
151772 (1341) nightbird

Več podobnih tem