» »

Spor Nika Zorjan - duo Maraaya

Spor Nika Zorjan - duo Maraaya

««
10 / 15
»»

Slopek ::

M4t4d0r je izjavil:

So vsi tam tam. Basi ima največ koncertov ampak v zadnjih letih so tudi njemu močno upadli. Svoj čas je imel po dva koncerta na vikend pa še kak med tednom.

Kdo trenutno je na bobnih pri basiju? Je še Jure Rozman? On je zame en lep primer dobrega session muskontarja. Dela z mnogimi, pa še v glasbeni poučuje. No, vem, da je, nimam pa pojma kako je z njim zdaj.

cortez ::

Te pogodbe so letne, pa se pol podaljšujejo z Aneksi ?

Mal čudno je, da se nebi nič spreminjali parametri z dolžino pogodb...

M4t4d0r ::

Jure Rozman že lep čas ni več pri njemu, vmes je bil bobnar Mario Klarič ki zdaj igra pri Thompsonu, sedaj je pa mislim da grega Nestorov.

Mal čudno je, da se nebi nič spreminjali parametri z dolžino pogodb...

Parametri so takšni kot so, glede zaslužka se pa težko kdaj kam premakne. Saj veš... težko je kaj dat od sebe. Raay produkcija vsako leto beleži višje prihodke, delavni kader pa z nespremenjenimi postavkami že leta tiči na istem mestu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: M4t4d0r ()

cortez ::

A ni ta volk pršu na sceno s tisto Žano z vijolino ?

Sigurn je gorenc, pa more met ornk zaledje...

cortez je izjavil:

Žana nima nič z vovkom. Violina je njen komad. On je pa Jeseničan, torej gorenc. Ne vem pa, kdaj se je zares pojavil na sceni. Mi je pa en njegov sošolec iz glasbene akademije že takrat pravil, da je tip glasbeni genij. So mu bile baje jasne vse harmonije in te zadeve. Je tip reku, da je Vovk vesolc, hehe. Zdej bo zgleda res moral na Saturn po občinstvo :)))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Slopek ()

So mu bile baje jasne vse harmonije in te zadeve.

No... še vedno mu ni jasno da je paralelna tonika v harmonični izmenjavi s toniko še vedno čisto normalen del diatonične harmonije... Ali pa sekundarna dominanta na paralelno toniko... Hočem povedat, da je obkrožen z glasbeniki, ki ga v znanju pogoltajo kot za šalo ampak mu ego ne pusti, da bi glasbenikom dovolil svojo svobodo. Raje trmi svojo in vztraja pri nekih izmišljenih idealih. Zato so pa vse skladbe genetsko praktično identične.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Slopek ()

vasquez ::

cortez je izjavil:

Turbo Angels. Marjetka je bila zraven, pa tista, ki se je potem poročila s Kristjanom Kamenikom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vasquez ()

fur80 ::

M4t4d0r je izjavil:

So vsi tam tam. Basi ima največ koncertov ampak v zadnjih letih so tudi njemu močno upadli. Svoj čas je imel po dva koncerta na vikend pa še kak med tednom.

Še kar žalostno ja, da ne da niti 5EUR študentu, da bi mu napisal, kje bo vse igral to leto, Mislim ne vem no, kaj je to nek profesionalizem in oboževalke in to. Kako te naj najdejo kje igraš? Jaz kot oboževalec bi si mislil, da je umrl februarja in ga ne bo več. Kaj je zdaj to Raay neka nesposobnost?
25
JANUAR
2025
ROGAŠKA SLATINA
KULTURNI CENTER - AKUSTIČNO OD BLIZU Z NASTJO
VSTOPNICE
1
FEBRUAR
2025
BOVEC
KULTURNI DOM - AKUSTIČNO OD BLIZU Z NASTJO
VSTOPNICE
13

FEBRUAR
2025
ŽALEC
DOM II. SLOVENSKEGA TABORA - AKUSTIČNO OD BLIZU Z NASTJO
VSTOPNICE
14
FEBRUAR
2025
PORTOROŽ
BERNARDIN - AKUSTIČNO OD BLIZU Z NASTJO
VSTOPNICE
15

FEBRUAR
2025
CVETLIČARNA
VELIKI KONCERT OB OTVORITVI SEZONE SERIJE SKRITO V RAJU

https://lukabasi.com/koncerti/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

IL_DIAVOLO ::

Baje so videi nazaj na youtubeu. Nek deal se je ocitno naredil.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

M4t4d0r je izjavil:

So mu bile baje jasne vse harmonije in te zadeve.

No... še vedno mu ni jasno da je paralelna tonika v harmonični izmenjavi s toniko še vedno čisto normalen del diatonične harmonije... Ali pa sekundarna dominanta na paralelno toniko... Hočem povedat, da je obkrožen z glasbeniki, ki ga v znanju pogoltajo kot za šalo ampak mu ego ne pusti, da bi glasbenikom dovolil svojo svobodo. Raje trmi svojo in vztraja pri nekih izmišljenih idealih. Zato so pa vse skladbe genetsko praktično identične.

No sej, Vovkove kariere sicer ne spremljam, ampak vem od kod prihaja, oziroma poznam njegove korenine. Ne bi si mislil, da bo zrastel v tako vagino.
Se ne postavljamo na njegovo stran, ampak vseeno z veseljem pričakujem objavo te pogodbe, ker številke so res neverjetne. 136k€, 270€ pa 10000€. Da se razsvetli je to res in če je, zakaj, kako?
Po drugi strani pa ste za njegov napijnjen ego krivi predvsem tisti, ki z njim sodelujeta za tako malo denarja. Ne vem no,.če je slabo, bi se pa ekipa ja lahko skupaj vzela. Al je samo enim parim slabo? Pa saj verjetno nihče nikogar ne sili v nič v tem lajfu. Glej, ne vem, meni je samo čudno vse skupaj, ker zdaj so vsi, katerim ni namenil pet minut, povedali svojo zgodbo. Česa so se pa gasilci bali, da niso tega dali ven prej? Jaz, če bi bil v tem Gasilskem društvo, al kaj imajo, bi to gotovo dal v medije, oni se pa zgleda na 800€ požvižgajo al kaj? Bi lahko imeli piknik, tko, pa ima denar Vovk. Zakaj se jim do zdaj ni zdelo vredno to objaviti? Jim nihče ne bi verjel? Mislm, res ne štekam. Pa ni Vovk zares v eni la familiji pismo.
Sam kot glasbenik, nikoli ne bi sodeloval s takimi ljudmi.

Mogoče bo zvenelo malo bedasto iz moje strani ampak eden od razlogov zakaj jaz ostajam noter je, da se aktivno pogovarjam z vsemi člani ekipe tam noter in "sejem" semena poguma, da se enkrat ljudje opogumijo in mu povejo kar mu gre.

Eventualno je pa takole - slovenci smo radi tiho. Požiramo svoje težave ker mislimo, da so ostalim nepomembne, ali pa se bojimo linča iz strani ljudi, ki "veliko vejo", izkušenj iz teh področij pa nimajo. Samo poglej Facebook objave in podobne medije - ogromno vseznalcev. Slučajno poznam zgodbo EKWB, tam so ljudje tudi leta delali v groznih razmerah, pa se je šele pred kratkim balon razpočil.

Žal kot narod ne znamo poskrbeti za ostale udeležene, vsem gre samo za lastno korist.

delavec44 ::

Saj niso sužnji, da bi jih moral ti reševati. Vsi so polnoletni in sposobni odločati zase.

Saj on ni nic boljsi...samo prikrito na ogenj daje bencin.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

denabiker ::

Mato989 je izjavil:

Ja tole z 280 BRUTO je kr nategancija... MOGOČE je toliko dobila za prvi špil pred 13 leti, pa še to skoraj težko verjamem ja...

Moj sorodnik igra kitaro in špilajo 4je kot skupina po veselicah in dobijo na noč 1000 EUR... pa so dejansko štartali lani.... kdo bo verjel da Nika Zorjan dobi 30 EUR več ????????????

ja potem je Luka Basi kar dober, da zapoje nek komad punci v Mislinji za rojstni dan usput vmes, ko se vrača domov s koncerta, pa računa okroglih 1000.

kriptobog ::

denabiker je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ja tole z 280 BRUTO je kr nategancija... MOGOČE je toliko dobila za prvi špil pred 13 leti, pa še to skoraj težko verjamem ja...

Moj sorodnik igra kitaro in špilajo 4je kot skupina po veselicah in dobijo na noč 1000 EUR... pa so dejansko štartali lani.... kdo bo verjel da Nika Zorjan dobi 30 EUR več ????????????

ja potem je Luka Basi kar dober, da zapoje nek komad punci v Mislinji za rojstni dan usput vmes, ko se vrača domov s koncerta, pa računa okroglih 1000.

Sj to je neka normalna cifra. Manj normalna je matova, da kvartet zasluzi jurja na veselico. V Veselicah je denar. Pred cca 10 leti sem nadomescal kitarista v enem ansamblu, eno poletje. Veselice, narodnozabavni ansambel. Igrali smo v povprecju 4-5ur, cenovni razpon je bil pa 5-8k, odvisno od velikosti veselice. Vsak je potegnil 800eur na veselico, nekaj je pobral tonc, ostalo ima pa ansambel za svoje potrebe (vzdrzevanje, nakup opreme, snemanje itd)

GupeM ::

Daj ne nakladaj. Vsako leto organiziramo veselico pri gasilcih. Včasih zelo znani ansambli (Modrijani, Dejan Vunjak), včasih nekoliko manj znani. Nikoli pa neznani. Najvišja cena, ki smo jo do zdaj plačali, je bila 3500 eur.

GupeM je izjavil:

Daj ne nakladaj. Vsako leto organiziramo veselico pri gasilcih. Včasih zelo znani ansambli (Modrijani, Dejan Vunjak), včasih nekoliko manj znani. Nikoli pa neznani. Najvišja cena, ki smo jo do zdaj plačali, je bila 3500 eur.

Modrijane za 3500EUR na veselico, daj zrihtaj župani čakajo v vrsti, hahaha, mogoče ja, če imate dobrodelne koncerte! :D

Zgodovina sprememb…

10 let nazaj in 8k na veselico je res mal huda, no me pa bilo zraven, pa ne bom rekel, da se to ni zgodilo.

fur80 je izjavil:

Modrijane za 3500EUR na veselico, daj zrihtaj župani čakajo v vrsti, hahaha, mogoče ja, če imate dobrodelne koncerte! :D

Noben dobrodelni koncert. Navadna gasilska veselica. Lani.

GupeM je izjavil:

fur80 je izjavil:

In so vam igrali Modrijani za 3500EUR na račun in roka, koliko ljudi približno, ob kateri uri in kako dolgo?

Zgodovina sprememb…

fur80 je izjavil:

In so vam igrali Modrijani za 3500EUR na račun in roka, koliko ljudi približno, ob kateri uri in kako dolgo?

Ob 20:00 se je začelo. Naj bi igrali do enih, pa so potegnili skoraj do dveh. Folka OGROMNO, koliko točno, pa ne vem. Tole je slika, ki sem jo naredil ob 1:15 zjutraj, ko je šlo več kot pol folka že domov. Drugih slik žal nimam.

GupeM je izjavil:

fur80 je izjavil:

Ob 20:00 se je začelo. Naj bi igrali do enih, pa so potegnili skoraj do dveh. Folka OGROMNO, koliko točno, pa ne vem. Tole je slika, ki sem jo naredil ob 1:15 zjutraj, ko je šlo več kot pol folka že domov. Drugih slik žal nimam.

Vsaka čast vašim, si nikoli ne bi mislil, da bi Modrijani igrali za tako malo EUR, so pa pomoje sami sebe sreče kovač in lahko sami nastavljajo cene, bi rekel, da ste pri glasbenikih lepo zapisani kot gasilci in pridejo pomagat, sploh, če se denar zbira za društvo! ;)

Zgodovina sprememb…

fur80 je izjavil:

Vsaka čast vašim, si nikoli ne bi mislil, da bi Modrijani igrali za tako malo EUR, so pa pomoje sami sebe sreče kovač in lahko sami nastavljajo cene, bi rekel, da ste pri glasbenikih lepo zapisani kot gasilci in pridejo pomagat, sploh, če se denar zbira za društvo! ;)

Nimam pojma, kako smo zapisani. Lahko pa garantiram, da je cena resnična. Sem bil tudi sam presenečen, ko sem slišal ceno. Je pa res, da Modrijani niso več tako popularni, kot so bili kakšnih 10 let nazaj.

Je pa treba omenit še to, če ima sploh kaj vpliva. Običajno je naše društvo prvo oz med prvimi, ki ima veselico v določenem letu. Prvi vikend v juniju. Po tem datumu se običajno začnejo veselice tudi drugje.

Okapi ::

Če za tisti dan nimajo boljše ponudbe, je 3500 evrov tudi za Modrijane dovolj. Vmes še kakšne cedeje prodajo, pa se nabere.

Okapi je izjavil:

Če za tisti dan nimajo boljše ponudbe, je 3500 evrov tudi za Modrijane dovolj. Vmes še kakšne cedeje prodajo, pa se nabere.

Verjetno ima vsak svojo taktiko, nekaj je tudi reklama, potem pa lahko napolniš npr. Stožice in prodajaš karte za 40€ v predprodaji. Pa nekaj je tudi ali te povabijo gasilci, ali te povabi občina ali kdo drug.

endelin ::

Slaba mesečna delavska plača se mi ne zdi slabo za en večer brenkanja na veselici.

endelin je izjavil:

Slaba mesečna delavska plača se mi ne zdi slabo za en večer brenkanja na veselici.

Ne pretiravajte, ker, če je tako enostavno, ne vem zakaj hodite v službo. Zaslužite več? ;)

Saj imaš poklicne muzikante, ki ne hodijo v službo, ampak "brenkajo na veselicah". Kakšen se najde, ki brenka kar na ulici. Ampak ni pa to posel za vsakega, ki zna kitaro v roke prijeti.

Pithlit ::

endelin je izjavil:

Iz kje si pa ti to računico potegnil?
Life is as complicated as we make it...

Jaz sodelujem z največjimi glasbeniki pri nas in ko na koncu leta potegnem računico ugotovim, da so moji zaslužki v povprečju nekje na nivoju začetnika delavca v šolstvu.

Nekateri vidite samo absolutno izplačilo, ne razumete pa, kako se ta denar deli. To je podobno kot bi rekel delavcu iz Gorenja naj se ne pritožuje preveč, ker Gorenje služi miljone.

Dejansko bi res lahko obema rekli naj se ne pritožujeta preveč, ker sta zaposlena na prostem trgu. Če je res vse tako slabo kot opisuješ, kakšen mazohist moraš biti, da si še vedno tam.

Pridi, postani del ekipe, pa boš sam povedal.

Zakaj bi pri zdravi pameti šel v tako toksično delovno okolje za enako plačo kot učitelj začetnik?

Tukaj smo sami privat ITjevci. Če imaš bruto manj kot 60kEUR letno, te že čudno gledajo.

Zgodovina sprememb…

koliso29 ::

fur80 je izjavil:

GupeM je izjavil:

fur80 je izjavil:

Modrijani na vseh gasilskih veselicah igrajo za 50% cene ali še manj. Lepa gesta.

d4vid ::

Zadnja leta so ansambli kar lepo od 3k€+ naprej, vsaj v sredini julija.
Vsak ansambel, ki ima 2 svoja komada in je na sceni 3 mesece, hoče 3 jurje.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

karafeka ::

Ni čudno da ima vsaka vas najmanj tri ansamble. Se že splača, da ostalih naturalij ne omenjam.

Ne pretiravat, 3k€ ti nihče ne bo dal če nisi dobičkonosen organizatorju.

koliso29 je izjavil:

Modrijani na vseh gasilskih veselicah igrajo za 50% cene ali še manj. Lepa gesta.

Tega pa nisem vedel.

Samo upoštevaj, da to verjetno ni zgolj dobrodelna poteza, temveč tudi čisto tržna. Modrijani vedo, da gasilci nimajo veliko denarja na voljo za veselice, vedo pa tudi, da na njihove veselice pride veliko obiskovalcev. Če nabijejo ceno, bodo gasilci najeli cenejši ansambel. In se jim bolj splača spustiti ceno, kot izpustiti nastop (kjer prodajajo tudi cedeje).

CDji se še kupujejo danes?

kriptobog ::

GupeM je izjavil:

fur80 je izjavil:

Zanimivo. Pred covidom so nas cepili 8k za 3 ure. Od covida dalje se pa ukvarjam samo se s koncerti v tujini pa niti ne vem kaksne so zdaj stevilke, ampak dvomim da so nizje, kot pred covidom. Mogoce ni vec takega povprasevanja, kot je bilo v casu hypea na njihovo rozico in so pac cenejsi

Aleksandar Repić je na svojem instagram profilu objavil pogodbo, ki jo je Nika podpisala z Raayem.

Bellator ::

Pogodbo prilepi tukaj. Pojma nimam, kdo je omenjena oseba, pa tudi instagrama nimamo vsi.

endelin ::

Omenjena oseba? Po nesreči so zažgali klošarja v kolibi... ampak ja kazen je bila odsedena in sedaj je free man. In postal justice warrior

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Torej moje skromno mnenje:

Elementi delovnega razmerja so:

- Prostovoljna vključitev delavca v organiziran delovni proces delodajalca
- Delo za plačilo
- Osebno delo
- Nepretrgano opravljanje dela
- Delo po navodilih in pod nadzorstvom delodajalca

Tale pogodba se bere kot konkurenčna klavzula, vsaj za moje pojme (glasbeniki nimamo takšnih pogodb, so spisane malo drugače). Kar nekaj zgornjih alinej je mogoče prepoznati v tej pogodbi, tako da ne vem ravno, če bo Raayu uspelo dokazati, da v sklopu te pogodbe ni šlo za prisotnost elementov delovnega razmerja. Ampak kot pravim, nisem pravnik, tako da to prepuščam strokovnjakom v analizo.

kamiKaZaA ::

M4t4d0r je izjavil:

Narobe lepiš slike. Bom jaz namesto tebe naredilpopravek teh slik.

P.S. vedno ko lepiš slike potem, ko sliko naložiš še enkrat klikni sliko in stisni kopiraj, da dobiš link s končnico .jpg. Brez tega ti slike ne prikaže oz. prikaže prazno kot je tvoj komentar, katerega citiram oz. odgovarjam nanj:

Hvala kamiKaZaA, nisem toliko vešč forumskih trikov, tako da se ti iskreno zahvaljujem za popravek.

Ne pravijo zastonj, da obogatis na plečih podplačanih podložnikov.

To ze sicer meji na suznjelastnistvo.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Bom še enkrat tu pravilno naložil slike pogodbe, zgoraj namreč manjka stran 2/5, se opravičujem za zmedo:

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: M4t4d0r ()
««
10 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S.P. Normirani - Nova Obdavčitev 2023. Odprtje Podjetja V Tujini (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
35749238 (28200) nekikr
»

s.p., zakon o delovnih razmerjih in tujina

61589 (1333) Invictus

Iz redne zaposlitve na s.p. (strani: 1 2 3 )

14426859 (23101) Mavrik
»

Osebno dopolnilno delo (strani: 1 2 3 )

10624656 (21663) Okapi

Več podobnih tem