Forum » Loža » Pivo bo dražje
Pivo bo dražje

delavec44 ::
Problemu je treba pristopiti sistemsko - pač bolj resno preganjati te zadeve po uradni dolžnosti - ampak kaj ko država počasi razpada ...
Sicer ravno razmišljam, da vladni ukrep celo pije vodo, čeprav je hudo nestrokoven. Spravili so se ravno na pivo, ki je, to moramo priznati, neka vstopna točka za uživanje alkohola.
Tudi ga pije najširši krog ljudi.
Spet imajo v M akcijo union nefiltriranega, tako da ni panike, ampak nekih zalog si tudi ne bom delal.
Z rokom uporabe nefiltriranega si jih niti ne moreš.

NuMaN ::
Sem pogledal datum od zadnje akcije: rok konec avgusta 2025.
Torej bo ta serija v tej akciji zdržala do oktobra.
Načeloma bi lahko kupil 150 komadov, in kam čem jih dat?
Torej bo ta serija v tej akciji zdržala do oktobra.
Načeloma bi lahko kupil 150 komadov, in kam čem jih dat?
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

V hladilnik 
Sem imel v glavi, da je rok nefiltriranega ca. 3 mesece. Zgleda je malo dlje.
S tem da navadno pivo komot pijem po roku, nefiltriran mi rata pa čuden.

Sem imel v glavi, da je rok nefiltriranega ca. 3 mesece. Zgleda je malo dlje.
S tem da navadno pivo komot pijem po roku, nefiltriran mi rata pa čuden.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Hladilnik je potreben še za druge stvari ...
Čeprav verjamem, da kake verzije Patsy res obstajajo ...
Čeprav verjamem, da kake verzije Patsy res obstajajo ...

energetik ::
Za razlog zdravja je res za lase privlečen. Kot da se bo zaradi tega popilo manj alkohola, pri tem da ima pol SLO zidanico z vinogradom, druga polovica pa sadovnjak in kotel...
Prohibicija ne reši nič, samo ustvari sivi in črni trg s pripadajočim kriminalom.
Jasno je, da je to samo še malo povečan davek.
Prohibicija ne reši nič, samo ustvari sivi in črni trg s pripadajočim kriminalom.
vires in numeris

Tudi pivo lahko variš sam doma. Zaenkrat je kraft zadeva ampak še malo davkov, pa se bo že splačalo.
Da ne rečem, da ga vsak drugi kamionar vozi iz tujine in preprodaja pri nas.
Da ne rečem, da ga vsak drugi kamionar vozi iz tujine in preprodaja pri nas.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

fur80 ::
Za razlog zdravja je res za lase privlečen. Kot da se bo zaradi tega popilo manj alkohola, pri tem da ima pol SLO zidanico z vinogradom, druga polovica pa sadovnjak in kotel...
Čez mejo si manejo roke, kolega ima celo klet pijače, ki jo pripelje iz Avstrije, sedaj ko so uvedli kavcijo na plastenke je sicer malo padlo, sedaj z davkom bo seveda spet vozil na polno.
Kaj tem ni jasno, da se folk potem znajde naprej, isto pri cigaretih, oni večajo cene, ljudje kupujejo v Bosni. Ne vem kaj tem ni jasno, če maš plače 1500EUR lahko 1500EUR zapraviš več ne gre davke pa vseeno kaj vlečejo sem in tja ter gor in dol, malha bo vedno ista. Bodo s tem denarjem naredili nove porabnike s 1500EUR plače, ne bodo, ker niso sposobni. Denar in ljudje so kot voda, vedno bodo našli ovinek. Kaj si Golob želi, da začnem piti sosedovo vino, ki je zastonj brez trošarin?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()

starfotr ::
Vsi grozite s tem, da boste v tujini kupovali ali kupujete. Pač kupujte. To je smisel EU - prost pretok blaga. Nobenega ne briga kam nosite denar in ali bo zaradi tega država ob denar. Država bo pobrala kolikor želi.
Če vam pa ni prav se seveda lahko odselite in odjavite davčno rezidenstvo.

Vsi grozite s tem, da boste v tujini kupovali ali kupujete. Pač kupujte. To je smisel EU - prost pretok blaga. Nobenega ne briga kam nosite denar in ali bo zaradi tega država ob denar. Država bo pobrala kolikor želi.
Enako kot Golob svetuje podjetnikom naj grejo v tujino, če jim pri nas kaj ne paše. Bravo.

feryz ::
Vsi grozite s tem, da boste v tujini kupovali ali kupujete. Pač kupujte.Ni to tako simpl. Pridi k meni v Cerknico in te bom peljal na tri lokacije, ker imajo v garaži več pira, kot v Mercatorju in co. In to samo v krogu par 100 metrov okrog mene. Ni da ni, izbira tudi večja kot v štacuni.
Vem, starfotr bo rekel, ko jih jebe, naj kupujejo kjer hočejo. Ampak, evro na evro, gajba na gajbo, evro na evro. Pir se res masovno uvaža na črno iz tujine. In višji davek bo povzročil še več tega in še manjši davčni izplen. Poleg inflacije, seveda.
Denarja gre ven zaradi takih oslarij ogromno, od pira, goriv, drobnih šopingov... In edina rešitev, ki jo politiki poznajo, so višji davki.
Tržna logika, pač. Če ne moremo prodati, ker je predrago, vsaj temu, kar še uspemo prodati, dvignimo ceno. In upajmo na najboljše.
Folk pa ploska. Ker ne pije pira, nabimo ceno v nebesa. Ker ne kadi, nabimo davke do plafona. Ker so ne morejo kupiti stanovanja, davki na njih da jih ne more nihče plačati. Itd, itd.

socialec ::

denabiker ::
pivo doma delat je čisto fajn, če si ljubitelj piva, te kar kmalu zavleče v tej smeri...kolegi se kar ukvarjajo s tem in so mi všeč, eni skos nekaj experimentirajo in to mi je še bolj všeč, skos nekaj, od rmana, do divjega hmelja, do konoplje, črno pivo...seveda mora biti v prvi vrsti dobra kvalitetna voda. Eni imajo srečo in imajo v neposredni bližini kakšen dober izvir kvalitetne vode in se občuti razlika.
Ne vem zakaj pa od kupljenih pirov mora biti naš Laško/Union kao zakon, meni so tudi ti cenejši čisto OK, še boljši so GÖSSER, STIEGL, ...ko jih privlečejo v akciji po 50 centov 0.5 litrsko flašo iz A.
Čeprav Češka , Češka piva hmmm, ne vem ali je miks vsega ambienta, lepih prijaznih nasmejanih Čehinj, gor mi je še boljš in lepš
Ne vem zakaj pa od kupljenih pirov mora biti naš Laško/Union kao zakon, meni so tudi ti cenejši čisto OK, še boljši so GÖSSER, STIEGL, ...ko jih privlečejo v akciji po 50 centov 0.5 litrsko flašo iz A.
Čeprav Češka , Češka piva hmmm, ne vem ali je miks vsega ambienta, lepih prijaznih nasmejanih Čehinj, gor mi je še boljš in lepš

Vsi grozite s tem, da boste v tujini kupovali ali kupujete. Pač kupujte.Ni to tako simpl. Pridi k meni v Cerknico in te bom peljal na tri lokacije, ker imajo v garaži več pira, kot v Mercatorju in co. In to samo v krogu par 100 metrov okrog mene. Ni da ni, izbira tudi večja kot v štacuni.
Vem, starfotr bo rekel, ko jih jebe, naj kupujejo kjer hočejo. Ampak, evro na evro, gajba na gajbo, evro na evro. Pir se res masovno uvaža na črno iz tujine. In višji davek bo povzročil še več tega in še manjši davčni izplen. Poleg inflacije, seveda.
Denarja gre ven zaradi takih oslarij ogromno, od pira, goriv, drobnih šopingov... In edina rešitev, ki jo politiki poznajo, so višji davki.
Tržna logika, pač. Če ne moremo prodati, ker je predrago, vsaj temu, kar še uspemo prodati, dvignimo ceno. In upajmo na najboljše.
Folk pa ploska. Ker ne pije pira, nabimo ceno v nebesa. Ker ne kadi, nabimo davke do plafona. Ker so ne morejo kupiti stanovanja, davki na njih da jih ne more nihče plačati. Itd, itd.
Pač prijavi jih.
Vedno bodo dražje in tudi cenejše opcije v naši bližini. Oziroma kjerkoli po svetu je tako. Tudi med Švico in Nemčijo. Med Nemčijo in Avstrijo. In tudi med Dansko in Švedsko. In med Finsko in Poljsko. itd itd.
Trenutno hodijo hrvatje k nam po fasngo. In mi k njim po gorivo. Italijani k nam po gorivo že kar tradicionalno.
Ampak hej, države še kar niso bankrotirale. Ali pa po drugi strani noro obogatele na račun sosednjih držav.
Če se trošarine zniža, ne bo pivo pri nas nič cenejše. Ker trgovci in tudi proizvajalci točno vedo kako nastavit ceno. Mi imamo tradicionalno pivo dražje, kot je pa npr. na Češkem. Govorimo o konkretni razliki.
https://nakup.itesco.cz/groceries/en-CZ...
Velkopopovický Kozel 10 Light Draft Beer 500ml stane 16,9 CZK, kar je trenutno 0,68 eur. Pri nas je piksna istega piva 1,5 eur v online trgovinah.
Laško/Union je 1,3-1,4 eur za piksno/flašo.
Torej trošarine ali višji DDV pri nas ni problem. Problem so proizvajalci in trgovci, ki nabijajo cene v nebo. Država v manjši meri prispeva k temu.

Dokler imamo vinarje brez trošarin in še v svoje traktorje lahko legalno tankajo kurilca za pridelavo vina, nam ni prav nič hudega.
Torej treba je obdavčit tudi vino z isto ali višjo trošarino.

feryz ::
Kar se mene tiče, ga lahko kar prepovejo.
V piru še vidim nekaj logike, vsaj poleti, v vinu popolnoma nič. Kisla in neuporabna scavnica.
Kis je pa dober, ocetni, to pa priznam.
V piru še vidim nekaj logike, vsaj poleti, v vinu popolnoma nič. Kisla in neuporabna scavnica.

Kak teran je že dober, ampak vino je res najbolj zajebano glede kisline v želodcu.
Pa pijem limonado, navadni jogurt, in s tem nimam težav. Zato sem trenutno nehal piti teran, čeprav je res bil dober kak deci in pol po kosilu.
Pa pijem limonado, navadni jogurt, in s tem nimam težav. Zato sem trenutno nehal piti teran, čeprav je res bil dober kak deci in pol po kosilu.

hmmm zdajle slišim tole pogosto, ja moramo še vino nabit trošarino. Aha torej je to razmišljanje, torej ljudje se strinjajo, ampak še drugo obdavčit, a potem boste veseli? Boste rekli, uuu vlada dela dobro?
Pa tudi to kreganje, kaj je nižje obdavčeno, kaj je višje obdavčeno, kaj pa če damo kar enotni davek rečmo 25% na vse, ali pa kar 30% DDV, ker že zadnja leta kar dvigujemo. Pa ne bo več kreganja, enotni davek to je to.

bm1973 ::
Kar se mene tiče, ga lahko kar prepovejo.
Še kis je zanič, sam ga ne prenesem dobro, mi je boljši jabolčni...
Vina in vinogradov je toliko na svetu, da nekateri dobijo plačano, da ne oberejo grozdja in delajo vina...
Enako se dogaja tudi z drugim sadjem in zelenjavo.

Glugy ::
Alkohol je droga, je strup in ima toksične učinke na telo. Kakšne hude škode zarad kakšnega kozarčka manj torej ne bo.

kamiKaZaA ::
Alkohol je droga, je strup in ima toksične učinke na telo. Kakšne hude škode zarad kakšnega kozarčka manj torej ne bo.
Pokojna prababica. Delovna, a z vodo si je samo zobe in šuhe prala. Dnevno je spila od 1,5l do 2l vina (čistega brez Radenske) in na koncu dočakala nekaj čez 90 let. Po spominu imam v glavi 92 ali 93 let? Je pa vsaki dan nekaj delala na njivi ali vinogradu ali sadovnjaku ali kokošnjaku. Bila je skoraj celi dan v pogonu, seveda pa tudi imela kratki popoldanski počitek. No sedaj vsaj vem po prebiranju te teme, da bi dočakala vsaj 100 let, če bi manj alkohola pila. Sicer pa Bog ji naj da večni mir.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kamiKaZaA ()

kamiKaZaA ::

gruntfürmich ::
dajte že nehat enkrat sladkor povezovati z drogo in se malo izobrazite!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Meni je samo zanimivo, da je folk tako nefleksibilen pri glasovanju z denarnico. Bo šel vseeno nabavljat tisto scavnico od Laškega za 1,4€, čeprav bi bilo vseeno če bi šel v Lidl/Hofer/Spin po isto zadevo za pol cene. Oziroma jaz v Lidl hodim po Steam brew nemškega krafta za praktično isto ceno.
Če se trošarine zniža, ne bo pivo pri nas nič cenejše. Ker trgovci in tudi proizvajalci točno vedo kako nastavit ceno. Mi imamo tradicionalno pivo dražje, kot je pa npr. na Češkem. Govorimo o konkretni razliki.
https://nakup.itesco.cz/groceries/en-CZ...
Velkopopovický Kozel 10 Light Draft Beer 500ml stane 16,9 CZK, kar je trenutno 0,68 eur. Pri nas je piksna istega piva 1,5 eur v online trgovinah.
Laško/Union je 1,3-1,4 eur za piksno/flašo.
Torej trošarine ali višji DDV pri nas ni problem. Problem so proizvajalci in trgovci, ki nabijajo cene v nebo. Država v manjši meri prispeva k temu.
Skratka, ne bit tako togi pri ponudbi/povpraševanju, pa ne velja samo za pivo, ampak vse. Če trgovec nabije cene za nekaj, kar se vam ne zdi vredno, zakaj še vedno kupujete? Poiščeš alternativo, kupiš manj ali se celo odrečeš.
vires in numeris

hmmm zdajle slišim tole pogosto, ja moramo še vino nabit trošarino. Aha torej je to razmišljanje, torej ljudje se strinjajo, ampak še drugo obdavčit, a potem boste veseli? Boste rekli, uuu vlada dela dobro?
Pa tudi to kreganje, kaj je nižje obdavčeno, kaj je višje obdavčeno, kaj pa če damo kar enotni davek rečmo 25% na vse, ali pa kar 30% DDV, ker že zadnja leta kar dvigujemo. Pa ne bo več kreganja, enotni davek to je to.
Definitivno je obdavčitev recimo vina v tem primeru povsem prenizka. Enotna davčna stopnja po celi EU (ne ukinitev nižje davčne stopnje - 9,5 %) bi tudi bila dobrodošla in prav tako ukinitev raznih anomalij kot je nižji davek za storitve skupaj z dobavo materiala (recimo vgradnja parketa itd.) Bodimo fer in imejmo enoten davek 22 % na neživila za vse. Ne pa da vsaka druga stvar ima neko izjemo. In če kupim sok v trgovini je obdavčen z 9,5 %, če pa mi ga postrežejo v lokalu pa z 22 %. To so nebuloze.

Samo tu ste res sama elita na kupu, kupujete pivo po 30%-40% višje od naslednje nižje cene. Razumem starega fotra, ki je res sam jeben habsburški grof, tebe, energetik, pa res ne :D
Pa še akcijo imate, če pohitite, kar na prvi strani. Jebeni 1,40€ ministrski buržujski kapitalisti iz javnega sektorja :D
Pa še akcijo imate, če pohitite, kar na prvi strani. Jebeni 1,40€ ministrski buržujski kapitalisti iz javnega sektorja :D

Jaz sploh ne kupujem piva, samo cene se ošvrknil na online shopih. In realnost je taka - po redni ceni. Primerjamo redne cene in ne akcijskih - temu se reče konsistentnost.

Če spijem 1-2 Stouta ali IPA na teden, mi popolnoma dol visi ali stane 2 ali 3EUR, ker se to ne bo poznalo prav nič na hišnem proračunu. Gre za princip, da večajo davke in tedna v teden, pa naj se temu reče davek, prispevek ali pa trošarina. Vse to gre iz mojega TRR v proračun in se porabi za bedarije. Sploh ker gre za lase privlečen razlog zdravja. Kdor bo hotel piti, bo v SLO za šalo najdel poceni alkohol, pika.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()

Grof naj potem še primerjajo cene z diskontniki in Kamikazaajevimi Bertami, ker obnovitev zalog je pri cenovnih oscilacijah za takšno eminenco nepredstavljiva - vsaj, kar se tiče dobrin, če že ne nepremičnin ali vsaj finančnih instrumentov, ker enolično povezuje kakovost s ceno z in brez popustov istega dobrin pomenijo nižjo kakovost :D Ampak, grof, ne obremenjujte se, tudi paštetke so po redni ceni med 10-20 EUR/kg, haha. Svašta plava kri izrodi ali pameti neče :D
PS: Jebeni trol mi je Stuxnet instaliral na laptop - samo resno :D
PS: Jebeni trol mi je Stuxnet instaliral na laptop - samo resno :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Če spijem 1-2 Stouta ali IPA na teden, mi popolnoma dol visi ali stane 2 ali 3EUR, ker se to ne bo poznalo prav nič na hišnem proračunu. Gre za princip, da večajo davke in tedna v teden, pa naj se temu reče davek, prispevek ali pa trošarina. Vse to gre iz mojega TRR v proračun in se porabi za bedarije. Sploh ker gre za lase privlečen razlog zdravja. Kdor bo hotel piti, bo v SLO za šalo najdel poceni alkohol, pika.
Točno to...
Če greš pa v Italijo, pa tam za pol cene kupiš slovenski pir...
Kar je bizarnost svoje vrste...

Saj to je bilo mišljeno s Kamikaazejevimi Bertami, takoj za mejo, katera ti je pač najbližje. Jaz pivo kupujem na veliko, mojstri se dodatnega 'orodja' ne branijo pa tudi obiski požlampajo kar precej, žal je tisti del leta, ko se vsak vikend nekaj praznuje, dafak.

..ker se to ne bo poznalo prav nič na hišnem proračunu.
Gre za princip, da večajo davke in tedna v teden ..
Torej pidziš za prazen nič? Boli te samo ego?
...in se porabi za bedarije.
Živimo v demokraciji, lahko aktivno soodoločaš kako se bo denar porabil. Ampak te zgleda ne moti dovolj. Je pa zaradi ranjenega ega treba malo pisat po forumu.
Sploh ker gre za lase privlečen razlog zdravja.
Trošarine in davki so namenjeni polnjenju proračuna in ne zdravju.
Kdor bo hotel piti, bo v SLO za šalo najdel poceni alkohol, pika.
Poleg domačih ljudi tudi trume turistov pijejo (poceni) alkohol pri nas v ogromnih količinah glede na javno dostopne evidence. Tako da ne skrbi, ljudje so pripravljeni plačat še več, kot do sedaj.

Ne, javnosektorski plemič je pa res. Tjah, meni se ne da vozit za mejo, se nekako dovolj replenisha pri nekonsistentnih cenovnih dipih. Če pa bo volja ali nekakšna prisila, prihranek bi mogoče res bil že sedaj, pa se bo šlo k 'sosedom'. Tistih diskontnih piv pa ne vem, če bi se sam vadil - mogoče ob primernem inštruiranju :D

Daniel ::
Dokler imamo vinarje brez trošarin in še v svoje traktorje lahko legalno tankajo kurilca za pridelavo vina, nam ni prav nič hudega.
Ker v vinogradih se pa res ogromno kurilca porabi... Samo na našem področju je izginilo 600ha vinogradov, dejansko je grozdja precej manj, kot je povpraševanja. Predvidevam, da dodatne trošarine ne bi ravno spodbudile pridelave. Bo še več stvari treba uvoziti.

Evo na Češkem prvi šop cene in to brez akcije, pa imamo neko podobno kupno moč, meni najljubši lager. Kam damo mi keš, kam damo mi davke? POtem bi morala biti Slovenija 1X bolj razvita od Češke.
Budweiser 19,90 Kč = 0.798EUR, v kaki akciji ga dobiš pomoje za 0,5EUR, pri nas je v Šparu 1,4EUR. Bo nekdo rekel, da je to češko pivo, saj Union "je" tudi slovensko.
https://shop.billa.cz/
https://www.spar.si/online/svetlo-pivo-...
Budweiser 19,90 Kč = 0.798EUR, v kaki akciji ga dobiš pomoje za 0,5EUR, pri nas je v Šparu 1,4EUR. Bo nekdo rekel, da je to češko pivo, saj Union "je" tudi slovensko.
https://shop.billa.cz/
https://www.spar.si/online/svetlo-pivo-...
Zgodovina sprememb…

Miki N ::
Časov poceni pirčkanja je konec. Krivi so pa tudi kraftarji, ki so nas navadili na multi-evro pire, trgovci so jih postavili zraven normalnih in potem sploh nisi jamral, ko so centi šibali gor pri obeh.

Ker v vinogradih se pa res ogromno kurilca porabi... Samo na našem področju je izginilo 600ha vinogradov, dejansko je grozdja precej manj, kot je povpraševanja. Predvidevam, da dodatne trošarine ne bi ravno spodbudile pridelave. Bo še več stvari treba uvoziti.
Če odsotnost trošarin povzroči ta izpad, potem naj zabijemo žebelj do konca in uvedemo trošarine.
Čisto vsak vinar pri katerem sem bil ali pa mi je pripeljal vino na dom mi nikoli ni izdal računa. Mislim, da je tole kar zgovoren podatek.
Vino ni esencialno živilo. Bo pa gozd ali pa trava ali pa kaj drugega, če se ljudem ne da delat. Očitno povpraševanje je in tudi pridelek se z lahkoto proda. Torej je lenoba v igri.

Definitivno je obdavčitev recimo vina v tem primeru povsem prenizka. Enotna davčna stopnja po celi EU (ne ukinitev nižje davčne stopnje - 9,5 %) bi tudi bila dobrodošla in prav tako ukinitev raznih anomalij kot je nižji davek za storitve skupaj z dobavo materiala (recimo vgradnja parketa itd.) Bodimo fer in imejmo enoten davek 22 % na neživila za vse. Ne pa da vsaka druga stvar ima neko izjemo. In če kupim sok v trgovini je obdavčen z 9,5 %, če pa mi ga postrežejo v lokalu pa z 22 %. To so nebuloze.
Dober da te ne bodo slišale ženske, katere morajo kupovati različne vrste menstrualnih higienskih pripomočkov, obremenjeni z DDV, katere se bunijo da nekatere države po svetu imajo celo 0% davka na te nujne zadeve, druge pa smešno majhen.

gruntfürmich ::
eh, sem si mislil nakupiti nekaj piva za zalogo, ker mi od časa do časa zapaše, ampak gledam cene pa bom vzel kar kraft slovensko pivo.
sicer mi ni preveč dobro, ker je pretežko; za ob večerih najbolj paše navaden lager, ampak če je navaden laško/union že nad 1 euro...
sicer mi ni preveč dobro, ker je pretežko; za ob večerih najbolj paše navaden lager, ampak če je navaden laško/union že nad 1 euro...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,

c3p0 ::
Pale ale je bolj lahke sorte, seveda ne toliko kot industrijska "scalina". Delajo pa tudi krafterji občasno lagerje.

mancslo ::
Se je vinski lobij pripravil na tole. Vino je hrana po pivu so pa ljudje pijani. Torej, kaj je vlada kriva...

Lagerji so zadnje čase same scalnice, ali pa se je meni okus spremenil..
IPA, Pale Ale, Indian Ale, kak craft piva, recimo backbone Splitter, to se da piti...
IPA, Pale Ale, Indian Ale, kak craft piva, recimo backbone Splitter, to se da piti...

Daniel ::
Če odsotnost trošarin povzroči ta izpad, potem naj zabijemo žebelj do konca in uvedemo trošarine.
Čisto vsak vinar pri katerem sem bil ali pa mi je pripeljal vino na dom mi nikoli ni izdal računa. Mislim, da je tole kar zgovoren podatek.
Vino ni esencialno živilo. Bo pa gozd ali pa trava ali pa kaj drugega, če se ljudem ne da delat. Očitno povpraševanje je in tudi pridelek se z lahkoto proda. Torej je lenoba v igri.
Bolj je vprašanje kaj ti kot prebivalec države za to dodatno trošarino dobiš. Ker če je edini efekt višje plače funkcionarjev v JS in nakupi podrtij, potem je bolje da še teh trošarin ne bi bilo, ki že so. Zgodbice o skrbi za zdravje se pa lahko komu drugemu prodajajo.
Si račun zahteval? Predvidevam, da ga nisi, drugače ne bi tako pisal. Očitno si tudi sam iskal čim cenejšo varianto brez računa, ker če bi želel kupiti z računom se to zagotovo da. Seveda pa ne pri sosedu z malim vinogradom. Če ti ne poznaš pomena besed "kultura pitja vina" in kaj ustreza k kakšni hrani še ne pomeni, da tudi ostali tega ne vedo. Lenobe pa ne bom niti komentiral, ker ti očitno niti približno ni jasno kakšen je vložek dela, da prideš na koncu do vina.

Zvezdica27 ::
kmetje imajo enostavčno računovodstvo in hude izjeme pri vsem - mislim, da jim računa ni treba izdati.
zz
zz

Bolj je vprašanje kaj ti kot prebivalec države za to dodatno trošarino dobiš. Ker če je edini efekt višje plače funkcionarjev v JS in nakupi podrtij, potem je bolje da še teh trošarin ne bi bilo, ki že so. Zgodbice o skrbi za zdravje se pa lahko komu drugemu prodajajo.
Si račun zahteval? Predvidevam, da ga nisi, drugače ne bi tako pisal. Očitno si tudi sam iskal čim cenejšo varianto brez računa, ker če bi želel kupiti z računom se to zagotovo da. Seveda pa ne pri sosedu z malim vinogradom. Če ti ne poznaš pomena besed "kultura pitja vina" in kaj ustreza k kakšni hrani še ne pomeni, da tudi ostali tega ne vedo. Lenobe pa ne bom niti komentiral, ker ti očitno niti približno ni jasno kakšen je vložek dela, da prideš na koncu do vina.
Točno to! Pri nas je pivo enkrat dražje kot na Češkem. Kam gre ta denar, ki ga mi potrebujemo, Čehi pa ne? ;) In Čehi so se razvijali z večjo hitrostjo kot mi, čeprav imajo za pol manj cene piva?
Zgodovina sprememb…

Ma meni ni problem plačevat visoke davke, trošarine, prispevke, če bi le imeli urejen sistem, vse pošlihtano tipi topi, tak pa imamo sam kaos, pa visoko korupcijo, pa vse zjeban od cest, luknje pri luknji, da me razmetava vsak dan, pa da moram slalom furat po regionalkah, pa zdravstvo je v razsulu, eni še javnega vodovoda sedaj nimajo leta 2025 itd.

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Legalizacija drog (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 4334 (2535) | Kayzon |
» | Golob in davek na pijače (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 11723 (5577) | Magic1 |
» | Cene piva skočile v nebo (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 58351 (40355) | SonoR |
» | Nove trošarine na alkohol in tobak? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19777 (18632) | Phil |