Forum » Loža » Pivo bo dražje
Pivo bo dražje

Scaramouche3 ::

njyngs ::
"ARENT YOU TIRED OF ALL THIS DANCING ON THE STREETS????"
LP, Robi
LP, Robi
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

luli ::

Horas ::
to še spijemo pa gremo....
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Hec ::
Scaramouche3 je izjavil:
Zato sem pa to napisal. Če nekdo ne sme spit niti kapljice, se očitno nima pod kontrolo.
Niso vsi isti, ne poznam pa eno osebo ki moderira alkohol, ali ga pijejo ali pa res pijejo...
In das za primer psihicno moteno osebo in tabletomanskega junkija. Le preberi si malo o njem, preden gres po njegovi poti.
Pac malo bolj nastudirana oblika Tuckerja, ki naredi vse, da kapital mece vanj denar, ker govori *prave* stvari.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.
Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hec ()

Hec ::
še boljši vic:
Gre štajerc mim gostilne...![]()
Jaz imam še boljšega. Ljubljančan kupi stanovanje. [:))
Mislis, Ljubljancan kupi drugo stanovanje? Enega ze ima, sicer ni Ljubljancan.

Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.

c3p0 ::
Scaramouche3 je izjavil:
Nehu pit 2 leti nazaj, dobr zame in denarnico...
Veš kako pravi vic, ko se pogovarjata alkoholik/nealkoholik, kadilec/nekadilec.
Čuj, če nebi toliko popil/pokadil pravi nekadilec, bi lahko v teh letih zaslužil mercedesa, ne pa, da se voziš s staro garo.
Pa mu pravi kadilec, ti pa že 20 let ne kadiš pa tudi ne voziš mercedesa...kje pa je tvoj denar končal ?
Zanimivo, ravno ta pogovor sva imela s starim kolegom iz mladosti. Jaz sem se takrat pripeljal z novim E klasa mercom, kakih 13 let nazaj. Vic ni uspel.

delavec44 ::

enemon ::
Danes sva bila ravno z mojo v Avstriji v nabavi, vedno hodiva ob sobotah, ker so res dobre akcije. Malo sem si pogledal cene in zasledil:
- Milka 250 - 300 gramov 2,49 EUR, če vzameš 4, v drugi trgovini 2,99 EUR v akciji;
- Coca Cola, Fanta, Sprite 1,12 EUR za 1,5 litra, če vzameš 4, za vračilo ene plastenke ti povrnejo 0,25 EUR;
- Pepsi pločevinka 0,33 litra po 0,57 EUR, če jih vzameš 24, za vračilo ene pločevinke ti povrnejo 0,25 EUR;
- Argeta 0,99 EUR na konzervo;
- Goesser radler 0,5 litra 0,72 EUR, za vračilo pločevinke povrnejo 0,25 EUR.
Takih akcij v Sloveniji do zdaj še nisem videl, v Avstriji pa so vsako soboto.
- Milka 250 - 300 gramov 2,49 EUR, če vzameš 4, v drugi trgovini 2,99 EUR v akciji;
- Coca Cola, Fanta, Sprite 1,12 EUR za 1,5 litra, če vzameš 4, za vračilo ene plastenke ti povrnejo 0,25 EUR;
- Pepsi pločevinka 0,33 litra po 0,57 EUR, če jih vzameš 24, za vračilo ene pločevinke ti povrnejo 0,25 EUR;

NekdoPach ::
Danes sva bila ravno z mojo v Avstriji v nabavi, vedno hodiva ob sobotah, ker so res dobre akcije. Malo sem si pogledal cene in zasledil:
Največji škandal je to, da so slovenske znamke v avstriji ceneje, recimo argeta je pri nas 50c dražja kot v avstriji, laško union radenska so vse ceneje v IT...

Utk ::
Dobro, ampak kolk tega sranja pa nekateri zmečete vase da vam na tem uspe prišparat več kot 50 evrov letno?

Največji škandal je to, da so slovenske znamke v avstriji ceneje, recimo argeta je pri nas 50c dražja kot v avstriji, laško union radenska so vse ceneje v IT...
Ja, Radenska v Avstriji je 0,85 EUR, s tem da dobiš 0,25 EUR povrnjeno za vračilo plastenke.
Se pa v Avstriji več ali manj splača nakupovati sano ob sobotah v akcijah, sicer pa so podobne cene oziroma malo dražje kot pri nas.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enemon ()

IL_DIAVOLO ::
Zdaj boste rekli, da ne poznate nobenega ki spije pol gajbe pira in gre normalno na siht naslednji dan?

Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Blinder ::
to normalno. Argeto pri nas povsod oglašujejo, v Avstriji mogoče je sploh ne. Argeta je za Avstrijce nek izdelek, ki ga nekje v nerazvitem svetu proizvajajo indijci z umazanimi rokami.
Laško Union Radenska, vse neke leve firme za Italjane, njim ta imena ne pomenijo nič več kot lastne znamke od hoferja lidla špina
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-12400f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-12400f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

starfotr ::
Super, da si gledal cene. Mene ne zanima visoko procesiran junk food ne v Sloveniji ne v Avstriji.

kriptobog ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Zdaj boste rekli, da ne poznate nobenega ki spije pol gajbe pira in gre normalno na siht naslednji dan?![]()
Vsi kao pridni. Jaz priznam, da ko je lepo vreme in toplo, da zvrnem kaksnega. Ce je v igri zar gre pa pol gajbe bp. Ko je bil se siht smo sli tudi na siht naslednje jutro. In to brez problema, brez macka. In ko je pivo v akciji je vedno izropana stalaza v trgovini

Orias ::
Kar se tiče piva. Že danes je v Avstriji, Nemčiji, da o Češki raje ne pišem, pivo veliko cenejše, brez akcijskih ponudb. Pa kar je najbolj smešno, da marsikje pri njih lahko kupiš naše pivo, ki je cenejše kot pri nas. Pa ne samo pivo. Nazadnje januarja sem na Češkem kupil Pilsner Urquella (0,5l) za 89centov.

Daniel ::
https://forbes.n1info.si/posel/pivovarj...
Trošarina dražja od surovin
Kot pravi Sluga, je industrija v "absurdni situaciji", ko je "trošarina dražja od cene surovin za pivo". Po njegovih podatkih v Sloveniji že sedaj veljavna trošarina za en hektoliter piva s petodstotno vsebnostjo alkohola znaša 63,5 evra, medtem ko v sosednji Avstriji znaša 25 evrov. Na Madžarskem je trošarina 22,45 evra, na Hrvaškem 26,55 evra in v Italiji 37,4 evra, navaja predsednik pivovarskega združenja.
Z novo uredbo pa se bo slovenska trošarina dvignila na 64,75 evra za hektoliter piva, kar je 160 odstotkov več od avstrijske dajatve. Okoliške države so relevantna primerjava, ker se lahko Slovenci zapeljejo čez mejo po pivo, če je tam cenejše, pojasnjuje Sluga.
Trošarina dražja od surovin
Kot pravi Sluga, je industrija v "absurdni situaciji", ko je "trošarina dražja od cene surovin za pivo". Po njegovih podatkih v Sloveniji že sedaj veljavna trošarina za en hektoliter piva s petodstotno vsebnostjo alkohola znaša 63,5 evra, medtem ko v sosednji Avstriji znaša 25 evrov. Na Madžarskem je trošarina 22,45 evra, na Hrvaškem 26,55 evra in v Italiji 37,4 evra, navaja predsednik pivovarskega združenja.
Z novo uredbo pa se bo slovenska trošarina dvignila na 64,75 evra za hektoliter piva, kar je 160 odstotkov več od avstrijske dajatve. Okoliške države so relevantna primerjava, ker se lahko Slovenci zapeljejo čez mejo po pivo, če je tam cenejše, pojasnjuje Sluga.

Ma glede na trošarino in ves alkohol kupljen v tujini imamo še vedno visoko prodajo in konzumacijo. Vedno smo v 1/4 "najboljših" ne glede na vse.
List of countries by alcohol consumption per capita @ Wikipedia
Če pa upoštevamo še ves neprijavljen alkohol, na črno uvožen alkohol itd. smo pa verjetno kar med top državami v svetu. Uradno smo sicer na 19. mestu med 191 državami.
Če pa upoštevamo še ves neprijavljen alkohol, na črno uvožen alkohol itd. smo pa verjetno kar med top državami v svetu. Uradno smo sicer na 19. mestu med 191 državami.

feryz ::
Vsak drugi šofer kamiona vlači pir iz tujine in ga prodaja pri nas.
Ker je to dober biznis.
Ker je to dober biznis.

dexterboy ::
10+ let nazaj sem šel na Spielfeld tankat na Shell iin naredil nakup pri Debeli Berti (gajba pira in še nekaj ostalega) in sem prišparal najmanj 10+ €, hrati pa me je prevoz stal 4-5€ (25 km v eno smer). Ti časi se kot kaže vračajo. Na koncu bomo obmejni (sem zaposlen v Sloveniji v MB) kupovali/tankali na Madžarskem, Hrvaške, Avstriji in Italiji. Le Ljbuljančani in bližnja okolica bodo kupovali lokalno in mastno preplačvali gorivo/alhkohol in vse ostalo. Za podražitve se več ne sekiram. Avstrija 25 km v eno smer, Hrvaška 60 km v eno smer in Madžarska 100 km v eno smer. Bom pač v tujini delal večje nakupe in ne bo naša država dobila nič od DDV. Naj se lepo jebej* Levičarji na oblasti in njihovo višanje toršarin in DDV-ja.Sej Ljubljančani do Ljubelja nimajo veliko kilometrov :) Jaz moram pa osvojiti Đovani štacune, po tem, kar mi razlaga sodelavka, ki živi blizu meje, smo slovenci "debilni", ker nakupujemo v kokoški... govorim za prijatelja :)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

...
Kera štacuna?
Ma glede na trošarino in ves alkohol kupljen v tujini imamo še vedno visoko prodajo in konzumacijo. Vedno smo v 1/4 "najboljših" ne glede na vse.Se vidi, kok smo glupi pa nesposobni; naš DNK bi morali prodajati na svetovni borzi! Da o jajčecih in semenski tekočini ne govorim! Karkoli se lotimo, smo TP 10 v svetu! Gospoda, druga Švica nam ne gine!

Zgodovina sprememb…
- spremenil: dexterboy ()

NuMaN ::
Zgleda da Taubi hoče krepko zgubiti volitve in se se s svojo kamarilo z Boštjančičem na čelu umakniti nekam v pozabo, kjer bodo uživali sadove svojega trdega dela.
Sicer kaj pričakovati od nekoga, ki je rojen z zlato žlico v ustih.
Jajo se je moral vsaj prebijati skozi sistem.
A je že kdo poskuasil nefiltrirano svetlo iz hoferja, trenutno kupujem union nefiltriran, ko je v akciji ...
Včasih mi ga zmanjka, pa bi rabil nekaj za prehodni čas.
Sicer kaj pričakovati od nekoga, ki je rojen z zlato žlico v ustih.
Jajo se je moral vsaj prebijati skozi sistem.
A je že kdo poskuasil nefiltrirano svetlo iz hoferja, trenutno kupujem union nefiltriran, ko je v akciji ...
Včasih mi ga zmanjka, pa bi rabil nekaj za prehodni čas.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NuMaN ()

Ja, pa ne upam več pisati v tej temi, ker so me takoj napadli, da ceneno scavnico pijem.
Pšenična mi je tudi kul, ko jo imajo. Taka svetla rumena piksna je bila, okoli 80c.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

mtosev ::
Jaz pijem Heineken 0.0. A se bo tudi to podražilo? Samo me zanima.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Super, da si gledal cene. Mene ne zanima visoko procesiran junk food ne v Sloveniji ne v Avstriji.
Super, da si prebral objavo, čeprav te ne zanima. In verjetno tudi slo-tech ni samo starfotr. Malo ego na vajeti, pa bo.
...
Kera štacuna?
Večinoma Penny, razen Milka in Coca Cola v pločevinkah Spar. Aja pa Philadelphia namaz v Hoferju 1,34 EUR. Včeraj sva z nabavo v Avstriji prišparala enih 40 EUR glede na Slovenijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enemon ()

filip007 ::
Verjetno blizu meje, pri nas na "rovtah" Prevoje je najbližja 500m stran Mercator in naprej v Lukovici Tuš, tako da sredi Slovenije.
HP prenosnik, Xbox SX in Hisense Qled.

Mercator vam bodo verjetno itak kmalu zaprli glede na to, da zapirajo še 50 poslovalnic.

Mercator vam bodo verjetno itak kmalu zaprli glede na to, da zapirajo še 50 poslovalnic.
Še ena žaloigra, kjer nihče ne bo odgovarjal... klap klap Šibičevi brezmožganski Moroni, ko vas še Šimpanz premaga v testu IQja

To je volja ljudstva. In če ne bodo več imeli trgovine v svoji bližini ter bodo nergali nad tem, jih je samo treba vprašat kje so opravili nakupe v preteklosti.

bm1973 ::

Tako, izlet v Graz + fasunga. Midva greva še kam jest. Cene v restavracijah so tu-tu, pogosto tudi ceneje, izbira pa neprimerljiva. Razen v LJ, je drugje po SLO izbira hrane podn. Ali draga gostilna, ali klasična, kjer so se nehali trudit že 20 let nazaj. Ali pa kitajska, kjer je vseeno če greš jest v Lendavi ali Ajdovščini, identične jedi. Pizzo pa doma boljšo naredim.

dronyx ::
Zanimivo pa je, da vino nima trošarin. Čemu dvoličnost? Smisel ukrepa naj bi bil "javno zdravje". So tu še kaki skriti interesi?
Zadnjič sem bil na neki zabavi, kjer je vino teklo v potokih, veliko pa jih je bilo od vina hitro mrtvo pijanih. Alkohol je pač alkohol. Tu se nima smisla slepit, da vsi spijejo samo deci vina na teden ob nedeljski goveji župci. Mi smo vinorodni okoliš in kakor sam opažam imajo številni probleme z alkoholom. Hude probleme. Samo tega trošarine ne morejo rešit.

Težko, glede na to, da se raznih "čmig" pod mizo dobi kolikor hočeš, po simbolični ceni, pa vsak drug ima nek vinograd, hodi "v braje" (trgatev), kjer so prav posebni pivski podvigi in se s kako žganico le preseka, itd.

kamiKaZaA ::
Celo iz Maribora po nakupe čez mejo: Zakaj nekateri Slovenci nakupujejo detergente za celo ulico?
https://vecer.com/slovenija/foto-celo-i...
Na lastne oči smo se prepričali, kako je videti nakupovalna sobota v italijanskem hipermarketu. Od polnih vozičkov do razprodanih testenin in pogovorov, ki bi jih zlahka slišali v središču Kopra ali Maribora.
Običajno sobotno popoldne v hipermarketu Ipercoop v nakupovalnem središču Montedoro, le 1,5 kilometer od slovensko-italijanske meje, razkriva zanimiv utrip čezmejnega nakupovanja. Že ob prihodu v garažo nimaš občutka, da si v Italiji. Nič temperamentnih "ciao, ciao" In značilnega italijanskega gestikuliranja, prevladuje precej po domače "Ej, a si vzel vrečke?" in "Kam si dal nakupovalni seznam?".
Avtomobili z italijanskimi registrskimi tablicami so redkejši kot sproščeni vozniki v središču Maribora ob petih popoldne. Prevladujejo registracije iz Kopra, Gorica, Ljubljana, Postojna, Kranj, pa tudi kakšna iz Celja in Maribor se najde, kar potrjueje, da za dobro ponudbo razdalja ni prevelika.
- Sedem paketov - za prijatelje, familijo
- Prihranek 30 evrov, kaj pa bencin?
- Ko zmanjka najljubših tesetnin
- Po nakupih celo Mariborčani
...
Naši naj samo nabijajo trošarine in davke. Na koncu bomo vse kupovali v tujini, vlada pa se bo čudila, da kljub višjim trošarinam in davkom je vedno manjši priliv v davčno blagajno.
Podobno je bilo, ko so dali davek na luksuz pri vozilih in več nihče ni kupoval v SLO luksuzna vozila. Po Mariboru, pa so se vozili Mercedesi 63 amg, BMW 7 in tudi Lamborghini na Slovaške ali Nemške tablice. Danes več tega ni. Še en znani podjetnik iz Maribora, kateri je 10+ let vozil Mercedes S65 amg (V12-motor) in Ferrarija na nemške tablice, sem ga letos videl da ima novi model Mercedesa S63 amg (V8-motor) na slovenske tablice. Videno na MB tablice v zadnjem letu - Aston Martin, Mclaren, Lamborghini (več njih), Ferrari. Ti avti 10+ let nazaj so bili vsi na tuje tablice in ni Slovenija dobivala nič davka, prav tako pa nič od cestnine in nič zavarovanja. In ti butci gredo sedaj po isti poti, ko dvigujejo ceno živilam.
https://vecer.com/slovenija/foto-celo-i...
Na lastne oči smo se prepričali, kako je videti nakupovalna sobota v italijanskem hipermarketu. Od polnih vozičkov do razprodanih testenin in pogovorov, ki bi jih zlahka slišali v središču Kopra ali Maribora.
Običajno sobotno popoldne v hipermarketu Ipercoop v nakupovalnem središču Montedoro, le 1,5 kilometer od slovensko-italijanske meje, razkriva zanimiv utrip čezmejnega nakupovanja. Že ob prihodu v garažo nimaš občutka, da si v Italiji. Nič temperamentnih "ciao, ciao" In značilnega italijanskega gestikuliranja, prevladuje precej po domače "Ej, a si vzel vrečke?" in "Kam si dal nakupovalni seznam?".
Avtomobili z italijanskimi registrskimi tablicami so redkejši kot sproščeni vozniki v središču Maribora ob petih popoldne. Prevladujejo registracije iz Kopra, Gorica, Ljubljana, Postojna, Kranj, pa tudi kakšna iz Celja in Maribor se najde, kar potrjueje, da za dobro ponudbo razdalja ni prevelika.
- Sedem paketov - za prijatelje, familijo
- Prihranek 30 evrov, kaj pa bencin?
- Ko zmanjka najljubših tesetnin
- Po nakupih celo Mariborčani
...
Naši naj samo nabijajo trošarine in davke. Na koncu bomo vse kupovali v tujini, vlada pa se bo čudila, da kljub višjim trošarinam in davkom je vedno manjši priliv v davčno blagajno.
Podobno je bilo, ko so dali davek na luksuz pri vozilih in več nihče ni kupoval v SLO luksuzna vozila. Po Mariboru, pa so se vozili Mercedesi 63 amg, BMW 7 in tudi Lamborghini na Slovaške ali Nemške tablice. Danes več tega ni. Še en znani podjetnik iz Maribora, kateri je 10+ let vozil Mercedes S65 amg (V12-motor) in Ferrarija na nemške tablice, sem ga letos videl da ima novi model Mercedesa S63 amg (V8-motor) na slovenske tablice. Videno na MB tablice v zadnjem letu - Aston Martin, Mclaren, Lamborghini (več njih), Ferrari. Ti avti 10+ let nazaj so bili vsi na tuje tablice in ni Slovenija dobivala nič davka, prav tako pa nič od cestnine in nič zavarovanja. In ti butci gredo sedaj po isti poti, ko dvigujejo ceno živilam.

denabiker ::
Ravno včeraj sosed privlekel cel kuferan hrane, alkohola, gospodinjskih pripomočkov, neke tehnike... iz Nemčije, ko je bil na službeni poti. Veš kako je poceni je rekel, akcija to, akcija ono, veliko Milko je nabavljal po 2.49 se je pohvalil.

Magic1 ::
Res ne vem kaj pohajo s temi "trošarinami" v tako majhni državi, kjer ima večina manj od 30min stran tujo trgovino(če ne šteješ Ljublančanov). Že tako imamo visoke cene zaradi trgovskih centrov na dve ulici. Jaz kar redno nakupujem na Amazonu in ponavadi zavijemo v tujino, ko smo na vikendu. V prvem primeru vsaj DDV dobi Slovenija.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

denabiker ::
Pa to je začel FURS šraufat ljudi že pred leti. Vem za soseda, ko je imel vse dražje avte na neko Slovaško firmo, v avtih pa veliko denarja (Ferrari, Porsche, pa še nek redek primerek vreden skoraj milijon). Drugače pa pravi zakon o motornih vozilih sicer, da morajo biti v Republiki Sloveniji registrirana vozila, katerih lastniki imajo v njej prebivališče ali sedež. A če lastnik odpre podjetje tam na Slovaškem in vozilo registrira tam, bo moral Finančni upravi dokazati, da je podjetje na Slovaškem aktivno.
En drug sosed je imel Lamborghinija, bolj kot ne samo v garaži, registriran na neko slamnato podjetje, Furs ga je jebal,..

kow ::
Ravno včeraj sosed privlekel cel kuferan hrane, alkohola, gospodinjskih pripomočkov, neke tehnike... iz Nemčije, ko je bil na službeni poti. Veš kako je poceni je rekel, akcija to, akcija ono, veliko Milko je nabavljal po 2.49 se je pohvalil.
Ljudje so cudni. Namesto, da bi se odvadil jesti milko, se ukvarja kako jo bo poceni kupil.

bm1973 ::
Določene stvari so v Avstriji, Nemčiji, Italiji, Madžarski cenejše.
Sam praktično vse, kar ni pokvarljivo naročam kar preko Amazona. Celo hrano... Nabereš za 60 EUR in naročiš.
Če bi se malo optimiziral, bi lahko za ceno vikend izleta prihranil še več pri strošku za hrano...
Sam je pa tako, da dostikrat pač ne dobim željenih stvari po tujini.
Ne bom pil nekega pira samo zato, ker je pod 50 centov za piksno...
Sam praktično vse, kar ni pokvarljivo naročam kar preko Amazona. Celo hrano... Nabereš za 60 EUR in naročiš.
Če bi se malo optimiziral, bi lahko za ceno vikend izleta prihranil še več pri strošku za hrano...
Sam je pa tako, da dostikrat pač ne dobim željenih stvari po tujini.
Ne bom pil nekega pira samo zato, ker je pod 50 centov za piksno...

gruntfürmich ::
kvalitetna hrana je draga tu ali tam, o tem ni dvoma. pofl pa je na maso cenejši.
ampak kaj daš v želodec sosedi ne vidijo...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich je izjavil:
kvalitetna hrana je draga tu ali tam, o tem ni dvoma. pofl pa je na maso cenejši.
Razlika v ceni je tudi pri kvalitetnih produktih.
Rum pri nas redna cena 70€. Sedaj na akciji 58€ -10% kupon = 52€.
https://www.spar.si/online/rum-plantati...
Ta isti rum je redna cena v isti trgovini (samo v Avstriji) 52€ in sem ga dobil za 39€. Uporabil sem kupno -25%. Zdaj pa pride 45€ -25% joker = 34€
https://www.interspar.at/shop/weinwelt/...
34€ v Spar Avstrija vs. 52€ Spar Slovenija (18€ razlike na 1 flaši, pa je v obeh državah na akciji)
Zdaj imajo spet 4 jokerje od ponedeljka do sobote -25% in vse 4 lahko porabiš pri enem nakupu. Tako je izgledal moj zadnji nakup, ko sem porabil te 4 kupone.
Whiskey Aberfeldy 12 pride pri nas nekje 50€ v navadni škatli. Dobil sem ga v lični plehnati škatli za 30€.
Tako da ne drži, da je drago gori enako drago, ker ni. Je ceneje.

Link za te 4 jokerje v Spar Avstrija. Pozabil dopisati, da če je nekaj na akciji se da glih tak lahko Joker -25% gor in odšteje.
https://www.spar.at/app/joker
Aberfeldy 12 je bil znižan iz 48€ na 40€ in ob izkoriščenem kuponu -25% je stal 30€. Avstrija je dobila DDV in trošarine, jaz pa sem prihranil 20€. Oz. s tistim nakupom zgoraj s 4 izdelki sem prihranil nekje 70€ kot če bi pri nas kupil in plačal SLO DDV in SLO trošarine. Šampanjec je bil redna cena 57€ in sem da na koncu 28€ (popust in -25% Joker) in še en whyskey kateri pri nas pride 36€ (redna cena) je stal v Avstriji 30€ (redna cena) -25% joker.
Prevoz gor in nazaj (malo manj kot 70 km v obe smeri) me je stal med 5-7€.
https://www.spar.at/app/joker
Aberfeldy 12 je bil znižan iz 48€ na 40€ in ob izkoriščenem kuponu -25% je stal 30€. Avstrija je dobila DDV in trošarine, jaz pa sem prihranil 20€. Oz. s tistim nakupom zgoraj s 4 izdelki sem prihranil nekje 70€ kot če bi pri nas kupil in plačal SLO DDV in SLO trošarine. Šampanjec je bil redna cena 57€ in sem da na koncu 28€ (popust in -25% Joker) in še en whyskey kateri pri nas pride 36€ (redna cena) je stal v Avstriji 30€ (redna cena) -25% joker.
Prevoz gor in nazaj (malo manj kot 70 km v obe smeri) me je stal med 5-7€.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Legalizacija drog (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 4440 (2641) | Kayzon |
» | Golob in davek na pijače (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 11823 (5677) | Magic1 |
» | Cene piva skočile v nebo (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 58548 (40552) | SonoR |
» | Nove trošarine na alkohol in tobak? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19808 (18663) | Phil |