» »

Sony VAIO PCG-FR315M Gonilniki

Sony VAIO PCG-FR315M Gonilniki

Andrejcek ::

Lep pozdrav!
Zanima me če ve kdo kje lahko dobim driverje za VAIO PCG-FR315M. Ob nakupu sem prejel originalne nemške gonilnike, ki so vključeni v recovery CD, iz tega pa se ne da pobrati gonilnikov ker naj bi bili nekako vpeti z org. windowsi. Iskal sem jih po netu in jih ne najdem, tako da če ima kdo enak problem naj mi prosim pomaga drugače bo kišta letela skozi okno ;(( . Priloženi windowsi so nemški XP Home edition, zanima me če se lahko nadgradijo z angleškimi, oziroma s katerimi drugimi XP windowsi?.?

Hvala

murmur ::

andrejcek,
najprej se prijavi na vaio link, kjer v bistvu registriras svojo masino, tu bos lahko tudi update-al driverje.
uporaben link je tudi vaio model, izberi model, ceprav tvojega ni gori [ je samo FR130] tako da precekiraj ce imas podobno konfiguracijo. sicer pa preberi si online manual po kaksnem vrstnem redu nalagaj driverje. na tem linku dobis vse originalne driverje.
kar se tice XPjev, pa bi moral ob nabavi povedat, naj ti zraven dajo anglesko verzijo. torej na vaio lahko nalozis cisto anglesko verzijo in dodas zgoraj omenjene sony-jeve driverje.
na tvojih prilozenih cd-jih ki si jih dobil zraven pa imas na 4. cdju vse utilities&drivers.
ce kaj ne bo slo vprasaj....
good luck.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: murmur ()

Andrejcek ::

hvala za odgovor ampak vse kar si predlagal sem že sprobal a ne deluje. Zravn računalnika sem dobil le en CD na katerem ni posameznih gonilnikov. Slišal sem, da se da gonilnike odpaketirat (baje da so zapisani v "sliko" CDja), seveda pa potrebuješ določen program. Na Sonyu Slovenija pa frajerji pravijo: "Kontaktirajte servisu, ki se nahaja na Dunaju." ..kr neki. Me pa zanima če bi upgrade v ang. Home edition uspel. (z language packom) Se kdo spozna na to?

Hvala

murmur ::

upgrade na anglesko verzijo ne bo slo...
torej na sveze instaliraj anglesko verzijo xp-jev in downloadaj sonyjeve driverje za tvojo konfiguracijo. ker sem to ze pocel ti lahko povem, da dela brez problemov.
ekvivalent tvojemu model je PCG-FRV27 [ p2.66, ATI Radeon IGP 345M, 1024x768] torej
poizkusi z link frv.
obvezno zacnes z driverjem "Sony Shared libraries" and "Sony Notebook Control" potem pa se ostalo. ce ti to uspe ti lahko dam se angleski PowerPanel in Fn-key utility nekam na ftp.
sony dela s temi svojimi biosi in special driverji totalno zmedo, upam da ti bo uspelo.

vsi driverji

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: murmur ()

Realman ::

JAz sem imel podobne tezave, z 215 modelom.NA njihovi strani mi ni uspelo najti vseh driverjev, ker jih preproso ne dajo gor.Resitev je v recover y cdju, tam notri je eden file dolzine prib. 1GB, kjer so zapakirani vsi driverji.Tezave je v tem, da je zapakirano z enim cudnim programckom, ki ga dobis na Vaio support.ZAl se vec ne spomnim, kaksno koncnico ima ta datoteka.Poglej pa na njihov forum, tam sem jaz postavil vprasanje in dobil odgovor za FR-215.Ce ne bos uspel najti, javi pa bom se jaz poskusil.

So pa driverji 100% na recovery cdju.

Andrejcek ::

Hvala bogu, nekdo ki se spozna.
Murmur, na tem linku je ogromno gonilnikov, pa kako naj vem kateri je pravi?

Raan a bi lahko prebrskal kateri programček je to? Prosim. Ker na Vaiu ne najdem niti linka z njihomimi programi.

Pazita to, sem zvedel kdo v Sloveniji prodaja te prenosce in klical na firmo, me je neki klinac nadru kako si upam uprašat če bi lahko kako prišel do CDja. Skratka, CDji obstajajo v Ang in Slo jeziku!! Samo kako priti do tistih ki jih imajo. Pa mi tip pravi da lahko dobim CD samo če kupim računalnik...a zgleda da ga rabim. :)

murmur ::

andrejcek,
se enkrat ponavljam link:
http://ciscdb.sel.sony.com/cgi-bin/swu-index.pl?script_id=&mdl_id=531
tukaj imas VSE [ VSE] driverje ki jih potrebujes, ce na tej strani pogledas levo ti pise kaksna je namembnost posameznega gonilnika. v cem je pravzaprav problem?
tisti zadnji link pa je samo njihov ftp server z vsemi driverji. [ oh, forget it]

murmur ::

se tole,
na tem linku imas vaio unofficial site. preberi si FAQ, thinktank strani, uporabljaj forum.
http://pub173.ezboard.com/bunofficialsony

Realman ::

Murmor: Jaz sem to nastavljal ze cca. pred pol leta.Tedaj mi je na netu uspelo najti vse driverje, sam zataknilo se pa je pri drivejih za FN funkcije tipkovnice.(ne vem vec kako se imenuje tocno)Teh driverjev vem, da ni bilo nikjer pa ce sem se na glavo postavljal. oz bili so samo ne za ta model, mogoce pa tudi nisem nasel.Potem sem pa na forumu Vaio-europe izvedel, da so kompletni driverji na Recovery cdju.
Andrejcek: Bom poskusil najti.Drugace pa se prijavi na Vaio europe moras vpisat tocno serijsko st. prenosnika ce hoces biti njihov user, pa tam poisci.Ce ti ne bo uspelo, javi pa bom se jaz enkrat poiskal.Mogoce ti pa ti linki, ki jih je dal Murmor, ziher toliko pomagajo, da bos lahko instaliral eng. windowse.Ce pa se ti bo kaj manjkalo, bomo pa potem iz recovery cdja probali dobit.

Andrejcek ::

murmur oprosti, sem najdu. Sprobal bom ta vikend ko pridem domov..v šoli ne gre.
Hvala vam vsem, v primeru težav še pišem :)

Andrejcek ::

Lep pozdrav vsem skupaj.

Tisti gonilniki iz ftp-ja niso nič pomagali, predvsem sem hotel programe ki so na org. CDju pa jih noče instalirat zaradi nevem česa. Po eni strani pa se mi niti ne sanja (govorim o ftp datotekah) kako najdem svojo fr315m verzijo, če so tam same klinceve številke, teh pa je malo morje-razen če je popolnoma vseeno katere gonilnike izberem.

Tako da ponovno zaprošam in padam v obup, ali ima kdo tak prenosnik kot ga imam jaz ( SONY PCG-FR315M), in če ima ang. verzijo priloženega CDja?


Hvala

Andrej


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik - novi windows, ni wifija

Oddelek: Pomoč in nasveti
171318 (951) stiper7
»

Sony Vaio serija N

Oddelek: Novice / Ostale najave
113830 (3299) Jst
»

Program za nastavitev zaslona (svetilnost,...)

Oddelek: Pomoč in nasveti
71035 (899) Realman
»

Sony VAIO TX3 s samo 1.25 kg in desetimi urami avtonomije

Oddelek: Novice / Procesorji
304294 (2792) Jst
»

USB driver za digitrani fotoaparat Sony DSC-P50

Oddelek: Zvok in slika
5823 (783) Boky

Več podobnih tem