Forum » Programska oprema » Deljenje datotek z OneDrive brez prijave v MS račun
Deljenje datotek z OneDrive brez prijave v MS račun

Malcolm_Y ::
Situacija: imam Excel datoteko na OneDrivu, ki bi jo delil s konkretno osebo - poslovnim partnerjem (ne bi pa dal dostopa Everyone). Najprej testiram na svoj privat mail: delim fajl in dobim mail "ta-in-ta je dal fajl v skupno rabo z vami". Ko kliknem na "Odpri", pa se mi pojavi prijavno okno za Microsoft Account (!).
Preveril sem nastavitve, in na Entra admin centru pod Identities - External Identities - All Identity Providers imam Email one-time passcode Configured in zeleno kljukico.
Zakaj torej zunanji user ob deljeni datoteki ne dobi še maila z avtorizacijsko kodo, da ga ne bi pozivalo k prijavi/registraciji v MS račun? Je že kdo naletel na isti problem?
Preveril sem nastavitve, in na Entra admin centru pod Identities - External Identities - All Identity Providers imam Email one-time passcode Configured in zeleno kljukico.
Zakaj torej zunanji user ob deljeni datoteki ne dobi še maila z avtorizacijsko kodo, da ga ne bi pozivalo k prijavi/registraciji v MS račun? Je že kdo naletel na isti problem?

Malcolm_Y ::
Takole je, sam fajl sem naložil v Teamse, vidim pa ga, če kliknem na ikono "OneDrive":
Ne glede na to, pa je fajl na SharePointu - če ga odprem, je URL fajla takle:
In do zdaj sem ugotovil, da so krovne nastavitve šeranja za Teams, OneDrive ali Sharepoint na Entra admin konzoli. Vsaj mislim, da je tako.
Ne glede na to, pa je fajl na SharePointu - če ga odprem, je URL fajla takle:
In do zdaj sem ugotovil, da so krovne nastavitve šeranja za Teams, OneDrive ali Sharepoint na Entra admin konzoli. Vsaj mislim, da je tako.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Po svetu obsežen izpad računalniških sistemov, ki je prizadel banke, letališča in trgOddelek: Loža | 3165 (1949) | GupeM |
» | OneDrive download počasen in ne greOddelek: Pomoč in nasveti | 1081 (908) | MrStein |
» | Desktop Outlook + Office365 (ArnesAAI)Oddelek: Omrežja in internet | 1043 (881) | Argonavt |
» | Office 2016 bo prispel 22. septembra (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 23325 (20787) | darkolord |
» | Microsoft OneNote brezplačen za Windows in MacOddelek: Novice / Pisarniški paketi | 6425 (4826) | LJ4L |