Forum » Loža » Zlato- nakup/investicija...
Zlato- nakup/investicija...

Furbo ::
Precej lažje najdejo in zaplenijo depozite na bankah kot doma skrito zlato. Prvih je tudi precej več.
Razen če denar ne bo več nič vreden.
Diamante še lažje skriješ.
Na zaplembi depozitov se že dela, to je Ursula že omenjala - seveda se je izrazila bolj politično korektno.
Ne vem sicer zakaj, itak EU naklika € kolikor ga hoče.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

gruntfürmich ::
Vi ste avto vmes ze prodali za drobiz, mojim ploscicam, za vsak slucaj, pa vrednost ze 20 let raste.
Ne bluzit preveč da te kdo ne bo resno jemal.
Zlato je šele pred kratkim preseglo ATH iz 80. let, upoštevajoč inflacijo.
Pred kratkim je tudi prešlo ATH vrednosti 2011 leta.
Če to primerjaš z delnicami si z zlatom takšen revež da hodiš na karitas po hrano.
Skratka levuharski tirani se raje vzdržite finančnih nasvetov.
GrimReaper3 je izjavil:
Zakaj bi rabil zlato doma, kaj boš s tem?
Zlati korak pri Zlatarni Celje in je to to, pa še ne rabiš nič skrbet.
Sicer zdaj itak ni najboljši čas za nakup, to je že mimo. Čeprav če gledaš na dolgi rok 5-10 let, enkrat pač moraš začet kupovat.
Pa od enih davkov, kje vi sploh živite, da vas ne ukradejo sredi belega dne?
Zlato zlatarne celje je joke!!
gruntfürmich je izjavil:
zakaj bi jih izgubil? si bebec da ne veš kam si dal kaj? ali imaš tako veliko vilo da se noter izgubiš?
Bebec in zivim v najemu.
gruntfürmich je izjavil:
opcije so fizično zlato - brez davka; spread cene pri morotu < 3% za 100g - glej za bo zapakirano,
kripto zlato - verjetno po 1.1.2026 25% davek,
etf ali drugi vrednostni papirji vezani na zlato - 25% davek,
kao zlato drugje shranjeno - davek? nikoli ga v resnici nimaš?
Da sem bebec dokazuje da nisem pomislil na davke. Do sedaj sem denar dajal v sklade, kjer "ni" dobicek obdavcen ce si imel nad 5 let. Koliko me bojo obdavcili ko bom prodal zlato nazaj?
Dobiček ni obdavčen nad 5 leti? Ti živiš v sloveniji oz si slovenski davčni rezident?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

Avenger ::
Če zlato, vsekakor fizično, vse drugo predpostavlja a) sistem deluje normalno b) podjetje, ki zate hrani zlato ali pa ti je dalo certifikat, deluje normalno in ni v stečaju.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

WhiteAngel ::
@strel455, motiš se no, odnehaj.
Prav nič se ne motim, da Moro NE DELA evidenc. Oziroma takrat, ko sem jaz to kupoval, 100% tega ni bilo.
In ne seri, da bo država na podlagi nekega računa izpred 20 let zahtevala od tebe neko zlato. Kompletna bedarija.
Moro dela evidence. Za vsak nakup in prodajo sem moral pokazati osebni dokument - kljub plačilu prek ebanke. Imajo pa to vse na papirju in v fasciklih, če bi jih slučajno pohekali. Naročilo naj bi se zbrisalo.

Gama ::
Zlato je trdna rezerva, ki raste, zraven pa vedno varuje pred padcom fiat valute. Obstajajo ljudje z par MIO€+ v zlatih rezervah, ni bojazni da bi kdo zaradi par 10k€ ali 100k€ trkal na vrata.

Hec ::
gruntfürmich je izjavil:
Vi ste avto vmes ze prodali za drobiz, mojim ploscicam, za vsak slucaj, pa vrednost ze 20 let raste.
Ne bluzit preveč da te kdo ne bo resno jemal.
Zlato je šele pred kratkim preseglo ATH iz 80. let, upoštevajoč inflacijo.
Pred kratkim je tudi prešlo ATH vrednosti 2011 leta.
Če to primerjaš z delnicami si z zlatom takšen revež da hodiš na karitas po hrano.
Skratka levuharski tirani se raje vzdržite finančnih nasvetov.
Zanimivo, da ko je govora o denarju, se vedno najdejo na kup, najvecji idioti.
Sem povedal, da zadeva ni investicija, kakor tudi namen nakupa, pa prikladno ignoriras, da lahko pretepas svoje slamnate moze.
Me zanima, komu bos prodajal delnice pod, recimo, topniskim obstreljevanjem.
Če bo prišlo do kake velike apokaliptične krize, boš rabil AK-47, ne pa zlato.
Mhm, si ga bom kupil, za zlato, ko bo potreba. Se en tepec.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.
Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hec ()

gruntfürmich je izjavil:
Skratka levuharski tirani se raje vzdržite finančnih nasvetov
Katere delnice naj kupim danes, za naslednja npr. 3 leta, da bo več, kot od zlata?

_koki_ ::
Basel III bo marsikaj spremenil, z julijem bodo morale vse banke v US dvignit fizične zaloge zlata iz 4 na 6% (50% skok)...

gruntfürmich je izjavil:
Katere delnice naj kupim danes, za naslednja npr. 3 leta, da bo več, kot od zlata?
spet nekdo ki bi imel rad kristalno kroglo?
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()

Basel III bo marsikaj spremenil, z julijem bodo morale vse banke v US dvignit fizične zaloge zlata iz 4 na 6% (50% skok)...to bo še smeha polna skleda...
najprej naj naredijo audit v fort knoxu in federal reserve. potam pa gremo dalje.

Če bo prišlo do kake velike apokaliptične krize, boš rabil AK-47, ne pa zlato...tepec bo ostal brez zlata, ali pa brez zlata in življenja. če pa bo že po nekem srečnem naključju prišel do AK, se bo pa zaradi neznanja z orožjem sam ustrelil...
ampak kaj čmo, takšno je življenje...
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()

gruntfürmich je izjavil:
gruntfürmich je izjavil:
spet nekdo ki bi imel rad kristalno kroglo?
Potem pa pojasni tvoje gobezdanje, kako so delnice super proti zlatu.
Za nazaj je vsak lahko blazno pameten. Še loto številke ti uganem za nazaj.

gruntfürmich je izjavil:
Basel III bo marsikaj spremenil, z julijem bodo morale vse banke v US dvignit fizične zaloge zlata iz 4 na 6% (50% skok)...to bo še smeha polna skleda...
najprej naj naredijo audit v fort knoxu in federal reserve. potam pa gremo dalje.
Če bo prišlo do kake velike apokaliptične krize, boš rabil AK-47, ne pa zlato...tepec bo ostal brez zlata, ali pa brez zlata in življenja. če pa bo že po nekem srečnem naključju prišel do AK, se bo pa zaradi neznanja z orožjem sam ustrelil...
ampak kaj čmo, takšno je življenje...
Seveda, gospod Narcis. Ti ze ves. A greva probat, ce ti z AK snamem frnikulo z glave? Win-win

Ne skrbi zame. Raje za svojo incelsko dusico poskrbi. Tepec.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Shait ()

Ovce kar imejte vaše ničvredne številke na TRR, ki jih je banka 100x obrnila za ta kredit in oni lizing ter fafing, mislite da je to dejansko vaš denar? Koliko od vas bo prišlo do "svojega denarja", če bote vsi naenkrat leteli na banko po naprintan papir? Ko bo spet podoben blackout kot nedavno v španiji in portugalski si lahko te x-mestne številke na TRR samo nekam vtaknete, ker si dosti z njimi ne bote mogli pomagat! Zlato in srebro je edini pravi denar, pa čeprav ga želijo razvrednotiti, največji pametnjakoviči po forumih so pa itak največji klošarji, ki še za burek nimajo!
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: ManDriver ()

Shait ::
A zato se je v Španiji in Portugalskem tako svetilo po ulicah. Pa so govorili da je severni sij...

Ko bo spet podoben blackout kot nedavno v španiji in portugalski si lahko te x-mestne številke na TRR samo nekam vtaknete, ker si dosti z njimi ne bote mogli pomagat!
Samo omenil bi, da se je v blackoutu zelo dobro izkazalo, da je papirnat denar nekaj vreden, kriptovalute pa ne.

Ko bo spet podoben blackout kot nedavno v španiji in portugalski si lahko te x-mestne številke na TRR samo nekam vtaknete, ker si dosti z njimi ne bote mogli pomagat!
Samo omenil bi, da se je v blackoutu zelo dobro izkazalo, da je papirnat denar nekaj vreden, kriptovalute pa ne.
Če imaš v mislih Španijo, glede na to, da sem bil tam lahko potrdim, da tudi papir ni pomagal. Mi je pa Starlink čisto OK delal in sem opravil še par trejdov med čakanjem na lučke.

kriptobog ::
Ovce kar imejte vaše ničvredne številke na TRR, ki jih je banka 100x obrnila za ta kredit in oni lizing ter fafing, mislite da je to dejansko vaš denar? Koliko od vas bo prišlo do "svojega denarja", če bote vsi naenkrat leteli na banko po naprintan papir? Ko bo spet podoben blackout kot nedavno v španiji in portugalski si lahko te x-mestne številke na TRR samo nekam vtaknete, ker si dosti z njimi ne bote mogli pomagat! Zlato in srebro je edini pravi denar, pa čeprav ga želijo razvrednotiti, največji pametnjakoviči po forumih so pa itak največji klošarji, ki še za burek nimajo!
Torej predlagas da kupckamo denar doma? Ga se pod povster ne morem dati, ker ne morem spati tako visoko

Torej predlagas da kupckamo denar doma? Ga se pod povster ne morem dati, ker ne morem spati tako visoko![]()
Ne vse v zlate kepe, da boš kvihtal na poti čez mejo, ko bo sodni dan.

Karkoli je boljše od "denarja" na banki (TRR), če nimaš na TRR banka ne more uporabit in dat naprej za obresti in naložbe, če pa banka naredi slab biznis jo bomo pa spet mi (davkoplačevalci) mogli vlečt iz dreka - banka je vedno v win-win situaciji na tvoj račun!
Če že imaš prihranke jih pa malo razparceliraj, da nimaš vse na banki - TRR, pač po svojih zmožnostih:
Zlato > Srebro > Gotovina > Kriptovalute > Banka
Če že imaš prihranke jih pa malo razparceliraj, da nimaš vse na banki - TRR, pač po svojih zmožnostih:

Karkoli je boljše od "denarja" na banki (TRR), če nimaš na TRR banka ne more uporabit in dat naprej za obresti in naložbe, če pa banka naredi slab biznis jo bomo pa spet mi (davkoplačevalci) mogli vlečt iz dreka - banka je vedno v win-win situaciji na tvoj račun!
Do 100.000 eurov drzava garantira za bancne vloge, in tule ne izgleda, da bi bil kdo, ki bi prisel do 10.000. Tako, da se nimate za kaj sekirat.

Strel455 ::
Glede na to, kako cviliš zaradi nekaj povečane inflacije, si ti edini tukaj, ki ne pride niti do 10k.

Totalno si zgrešil bistvo, v sistemu ki bazira na pufu, če nimaš komu vzet iz TRR da drugemu daš za potencialne % od obresti, potem ne bo vedno več denarja v obtoku in tvoj denar razvrednoten, zato pa imamo tako inflacijo, ker preveč glupih majmunov ima "številke" na TRR s katerimi banke in vlade (slabi gospodarji) razpolagajo!
Jebe se meni kaj ta gnila država ali banka garantira, itak bi ti najrajši vse pobrali, imajo pa najrajši take ovce ki rabijo puf, ker jih s tem držijo za jajca in se vrtijo v začaranem krogu!
Jebe se meni kaj ta gnila država ali banka garantira, itak bi ti najrajši vse pobrali, imajo pa najrajši take ovce ki rabijo puf, ker jih s tem držijo za jajca in se vrtijo v začaranem krogu!

GrimReaper3 ::
Na TRR pomeni kaj, vključno z depoziti? Ker ne vem kdo ima kar tako 100.000€ na TRR, brez da bi imel vsaj ene 90% v vezanih vlogah.

Do 100.000 eurov drzava garantira za bancne vloge, in tule ne izgleda, da bi bil kdo, ki bi prisel do 10.000. Tako, da se nimate za kaj sekirat.
Bolj malo garantira država, če se poglobiš.
To cifro mečejo ven, ker vedo, da ljudje slišijo kot jim ustreza.
V realnosti še 1.5% ni pokritega.

jest10 ::
GrimReaper3 je izjavil:
Na TRR pomeni kaj, vključno z depoziti? Ker ne vem kdo ima kar tako 100.000€ na TRR, brez da bi imel vsaj ene 90% v vezanih vlogah.
Veliko jih ima po 100+k€. Nevezanih

Bolj malo garantira država, če se poglobiš.
To cifro mečejo ven, ker vedo, da ljudje slišijo kot jim ustreza.
V realnosti še 1.5% ni pokritega.
+1
To število je nastavljeno do te mere, ker se meri v promilih komitente, ki dejansko imajo take zneske na TRR, če bi vsak komitent vedel do koliko je dejansko garantirano, bi vsi leteli na banko po svoj denar oziroma ga hranil kjerkoli samo na banki ne, to bi pa zlomilo vse banke in celoten finančni sistem, ker bi le majhen del ljudi prišlo do svojega denarja, ostali bi se pa obrisali pod dolgo surlo!

Glede na poznavanje osnov bančnega sistema, bi upal trditi, da je vaš glavni finančni vir žepnina od staršev.

Glede na poznavanje osnov bančnega sistema, bi upal trditi, da je vaš glavni finančni vir žepnina od staršev.![]()
Kar razloži nam, koliko % denarja bo dobil vsak komitent NLB, če banka propade čez noč.

Glede na poznavanje osnov bančnega sistema, bi upal trditi, da je vaš glavni finančni vir žepnina od staršev.![]()
Kar razloži nam, koliko % denarja bo dobil vsak komitent NLB, če banka propade čez noč.
Če imaš dostop do računov vseh 800k komitentov ti lahko naredim izračun in % glede na celoto.

Za žepnino ti karam kevu u dupe vsak dan, če bi mogu to kurvetino več plačat, nebi ostalo nič za nakup zlata

Seronja smrdljiva ti se maš za nekega poznavalca, preberi si malo zgodovino kako so banke nastale, na kaj so bile valute vezane do 70 let prejšnjega stoletja in na kaj bojo spet vezane v kratkem, ko je USD izgubil primat za nakup nafte!

Je pa že v pripravi nov bančni sistem, zlato je že par let Tier I določeno od BIS, zato pa vse centralne banke na polno kupujejo zlato in želijo biti ob tem kar se da diskretni, da ja nebi narod na polno začel praznit TRR in kupovat to kar banke kupujejo, tega jih je najbolj strah!

redtech ::
According to European Central Bank estimates, in July 2023, there were about 29.624 billion banknotes in circulation around the eurozone, with a total value of about EUR1.569 trillion
20%-25% naj bi bilo bankovcev izven EU, ostane 1.2T
The demographics of the European Union show a highly populated, culturally diverse union of 27 member states. As of 1 January 2024, the population of the EU is around 449 million people.
2.672,60 EUR na vsakega v EU v gotovini. Za zlato rezervo se splača kopičiti tudi gotovino, ker je redka dobrina in povsod sprejeta.
20%-25% naj bi bilo bankovcev izven EU, ostane 1.2T
The demographics of the European Union show a highly populated, culturally diverse union of 27 member states. As of 1 January 2024, the population of the EU is around 449 million people.
2.672,60 EUR na vsakega v EU v gotovini. Za zlato rezervo se splača kopičiti tudi gotovino, ker je redka dobrina in povsod sprejeta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: redtech ()

Ampak problem gotovine je če bo prišlo do visoke inflacije jer bodo papirčki ničvredni

redtech ::
V mislih sem imel tisto nekaj mesečno zalogo, ki ti omogoča likvidnost v krizni situaciji in si lahko čez 24 ur na Portugalskem.
Nikoli ne moreš v naprej vedeti zakaj boš potreboval cash.
Države hitro omejijo tok denarja, zato je vsakemu najbolj nevarna lastna vlada in ne tista v Koreji.
Nikoli ne moreš v naprej vedeti zakaj boš potreboval cash.
Države hitro omejijo tok denarja, zato je vsakemu najbolj nevarna lastna vlada in ne tista v Koreji.

gruntfürmich je izjavil:
Ampak problem gotovine je če bo prišlo do visoke inflacije jer bodo papirčki ničvredni
Stanje na banki pa prav tako.
S tem tiskanjem denarja nam kradejo ves čas.

kriptobog ::
Za nizje zneske ja. Kaj naj kupim 100 kil zlata pa nekaj ton srebra?

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kam s prihranjenim denarjem? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 41363 (17611) | miha98 |
» | Ohranjanje vrednosti - denar v zlato (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11048 (8524) | GregiB |
» | Padec zlata (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 59480 (34105) | Furbo |
» | denar ali zlato? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 51368 (21053) | DeusB |
» | Mesečno varčevanje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 34348 (29554) | jype |